Μπεκάτσα

Είπαμε να κλείσουμε άλλον έναν λογαριασμό σήμερα ,καταστρώθηκαν τα σχέδια να της την πέσουμε ανάποδα ,αλλα έλα όμως που μας επέβαλε και πρόστιμο. Σηκώνεται μόνη της 50 μέτρα μακριά από μένα και το σκύλο ανάμεσα από πουρνάρια και κέδρα , πίσω από ένα μεγάλο πουρνάρι και εξαφανίζεται.
Φάγαμε τον τόπο άλλες δύο ώρες και καταφέραμε να τη βρούμε, αλλα εκεί που ήταν , ήταν απλώς για σινιάλο με το δάχτυλο!
Μετά μας την πέσαν τα τσοπανόσκυλα από 200 μέτρα μακριά το κοπάδι . Τρόμαξα να φτάσω με το σκύλο στο αμάξι .
Αντε γεια !
Ηλιοφάνεια μέχρι τις 12:00 με συννεφάκια και τώρα έχει ξεσκιστεί στη βροχή εδώ και δύο.ώρες.
Άμα βρέχει βγες

Να χουμε να λέμε για να περνάει και η ώρα
Ξεκινήσαμε από τις 8:30 ώρα αλλάζοντας 3 διαφορετικά σημεία ούτε μυρωδιά. Από κει φεύγουμε και πάμε να συναντήσουμε αυτή που έχουμε ανοίξει λογαριασμό. Στο πρώτο πεντάλεπτο βλέποντο σκύλος σε κάποια ανοιχτά μέρη να έχει παλαβώσει φυσικά και εκεί δεν ήταν τίποτα οπότε αρχίζει και μπαίνει μέσα στο πυκνό σε πολύ λίγο την ακούω να σηκώνεται αλλα δεν την βλέπω . Αρχίζουν τα καντήλια και τα μπινελίκια και ψάχνουμε όλο το λόφο περιμετρικά μήπως και τη βρούμε Αφού κλείσαμε τον κύκλο όσο μας επέτρεπε το μέρος , δεν βρήκαμε τίποτα . Πάμε από την απέναντι πλευρά και όντως η ρουφιάνα ήταν σε ένα σημείο πού ούτε ο θεός δεν θα την έβλεπε . Εχω μπει μέσα στο πυκνο λες και πηγαινα για σταμπα και σπρώχνω με τα χέρια μου τα κλαδιά , Σηκωνεται μπροστά μου γύρω στα 15 μέτρα και ίσα που πρόλαβα και την είδα. . Με τα χέρια μου σφηνωμένα από τα κλαδιά δεν υπήρχε περιθώριο για τίποτα Παίρνω το σκύλο και βγαίνουμε στην άκρη στο γκρεμό απλά να χαζέψουμε λίγο τη θέα. Βλέπω το σκύλο που θέλει να κατεβεί στα βράχια . Εν τω μεταξύ είναι κάθετο το μέρος ,γκρεμός επικίνδυνος και με το που του βάζω μία φωνή ,την ακούω σηκώνεται από κάτω μας και την είδα να πηγαίνει γύρω στα 150 μέτρα από την απέναντι πλευρά των γκρεμού . Καλύτερα να κυνηγούσα τον κουφοντίνα παρά αυτή την καργιόλα.
Εντάξει το θέμα είναι ότι εξελίσσεται σε ταλαιπωρία - ηδονικη - και σπάσιμο νεύρων αλλά και τι να κάνεις.
Ξεχνάμε τον Κουφοντίνα και συνεχίζουμε από την άλλη πλευρά το ψάξιμο έχουμε φτάσει στο σημείο που τον χτύπησε το γουρούνι έχω βγει σε πολύ καλό σημείο γιατί τον βλέπω ότι ψάχνει αρκετά ζωηρά και τα ρουθούνια του είχαν αρχίσει να βαράνε. Οντως μέσα από μία κιλότητα με πουρνάρια και κέδρα σηκώνεται και φεύγει οριζόντια αντίθετα από μένα καλύτερα δεν γινόταν την έχω γύρω στα 30 μέτρα γυρίζω το όπλο τραβάω τις σκανδάλη και...... γαμώ τα καντήλια σου μπερέτα 391 !
Ήταν σαν να είχε ασφάλεια το όπλο της σκανδάλη κόκκαλο τραβάω το κλείστρο το αφήνω ξαναπατάω και το ριχνει.
Ακολουθεί ψαλμωδία σε ήχο πλάγιο τέταρτο με όλα τα γνωστά τροπάρια .
Συνεχίζομαι και ψάχνουμε να τη βρούμε. Ήταν γύρω στα 300 μέτρα από κει που σηκώθηκε . Εντάξει, για να μην συνεχίζω το δράμα ,από κει που ξανασηκώθηκε και ο τρόπος που εφυγε στην πλαγια προς τα πανω μέσα σε τόσο πυκνό πουρνάρι ήταν απιστευτος.
Τέλος πάντων κλείσαμε 5:30 ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι τα πουλιά πλέον είναι πολύ λίγα ,έχουνε μάθει τον τόπο και είναι πιασμένα σε πολύ δύσκολα σημεία.

1739890057595.jpeg
1739890119797.jpeg
1739890154617.jpeg

Ξεκινήσαμε από τις 8:30 ώρα αλλάζοντας 3 διαφορετικά σημεία ούτε μυρωδιά. Από κει φεύγουμε και πάμε να συναντήσουμε αυτή που έχουμε ανοίξει λογαριασμό. Στο πρώτο πεντάλεπτο βλέποντο σκύλος σε κάποια ανοιχτά μέρη να έχει παλαβώσει φυσικά και εκεί δεν ήταν τίποτα οπότε αρχίζει και μπαίνει μέσα στο πυκνό σε πολύ λίγο την ακούω να σηκώνεται αλλα δεν την βλέπω . Αρχίζουν τα καντήλια και τα μπινελίκια και ψάχνουμε όλο το λόφο περιμετρικά μήπως και τη βρούμε Αφού κλείσαμε τον κύκλο όσο μας επέτρεπε το μέρος , δεν βρήκαμε τίποτα . Πάμε από την απέναντι πλευρά και όντως η ρουφιάνα ήταν σε ένα σημείο πού ούτε ο θεός δεν θα την έβλεπε . Εχω μπει μέσα στο πυκνο λες και πηγαινα για σταμπα και σπρώχνω με τα χέρια μου τα κλαδιά , Σηκωνεται μπροστά μου γύρω στα 15 μέτρα και ίσα που πρόλαβα και την είδα. . Με τα χέρια μου σφηνωμένα από τα κλαδιά δεν υπήρχε περιθώριο για τίποτα Παίρνω το σκύλο και βγαίνουμε στην άκρη στο γκρεμό απλά να χαζέψουμε λίγο τη θέα. Βλέπω το σκύλο που θέλει να κατεβεί στα βράχια . Εν τω μεταξύ είναι κάθετο το μέρος ,γκρεμός επικίνδυνος και με το που του βάζω μία φωνή ,την ακούω σηκώνεται από κάτω μας και την είδα να πηγαίνει γύρω στα 150 μέτρα από την απέναντι πλευρά των γκρεμού . Καλύτερα να κυνηγούσα τον κουφοντίνα παρά αυτή την καργιόλα.
Εντάξει το θέμα είναι ότι εξελίσσεται σε ταλαιπωρία - ηδονικη - και σπάσιμο νεύρων αλλά και τι να κάνεις.
Ξεχνάμε τον Κουφοντίνα και συνεχίζουμε από την άλλη πλευρά το ψάξιμο έχουμε φτάσει στο σημείο που τον χτύπησε το γουρούνι έχω βγει σε πολύ καλό σημείο γιατί τον βλέπω ότι ψάχνει αρκετά ζωηρά και τα ρουθούνια του είχαν αρχίσει να βαράνε. Οντως μέσα από μία κιλότητα με πουρνάρια και κέδρα σηκώνεται και φεύγει οριζόντια αντίθετα από μένα καλύτερα δεν γινόταν την έχω γύρω στα 30 μέτρα γυρίζω το όπλο τραβάω τις σκανδάλη και...... γαμώ τα καντήλια σου μπερέτα 391 !
Ήταν σαν να είχε ασφάλεια το όπλο της σκανδάλη κόκκαλο τραβάω το κλείστρο το αφήνω ξαναπατάω και το ριχνει.
Συνεχίζομαι και ψάχνουμε να τη βρούμε. Ήταν γύρω στα 300 μέτρα από κει που σηκώθηκε . Εντάξει, για να μην συνεχίζω το δράμα ,από κει που ξανασηκώθηκε και ο τρόπος που εφυγε στην πλαγια προς τα πανω μέσα σε τόσο πυκνό πουρνάρι ήταν απιστευτος.
Τέλος πάντων κλείσαμε 5:30 ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι τα πουλιά πλέον είναι πολύ λίγα ,έχουνε μάθει τον τόπο και είναι πιασμένα σε πολύ δύσκολα σημεία.

View attachment 95827
View attachment 95828
View attachment 95829
Έβρεχε κιόλας;

View attachment 95827
View attachment 95828
View attachment 95829
Αυτό δεν είναι ανοικτοί λογαριασμοί.....
Βεντέτα είναι...... ναπάλμ σε φυσίγγια κυνηγίου έχει βγει;....... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Last edited:
Αυτό δεν είναι ανοικτοί λογαριασμοί.....
Βεντέτα είναι...... ναπάλμ σε φυσίγγια κυνηγίου έχει βγει;....... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Να της το ρίξω το ναπάλμ, αλλά το θέμα είναι θα την ξανά εντοπίσω ; γιατί αυτή πρέπει να έχει φτάσει στη Θεσπρωτία!

Καλησπέρα στη παρέα. Σ-Κ ορεινά Ιωαννίνων, περισσότερα για καμιά φάσσα αλλά βγήκα και τη βόλτα μου για καμιά μπεκατσουλα. Τις δύο μέρες σύνολο 8-9 ώρες ψάξιμο έκανα....5 πουλιά βρήκα και τις δύο μέρες..... τουφεκιά δεν τους έκανα. Τρεχαλα και φτερό του χαμού, αγρίμια όλες..,..μου φερμαρε και 2 φασσες η Βίνα μου αλλά ούτε αυτές κατάφερα να τουφεκισω......δεν πειράζει καλά ήτανε, κυνήγησα σε ωραίους τόπους.

Σηκώθηκα το πρωί και αντίθετα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων έριχνε ψιλό χιόνι . Αλλαγή σχεδίων και αντί για υψώματα τα οποία είχαν ασπρίσει κατένειμα στις όχθες ενός χειμάρρου . Αν και στον προηγούμενο χιονιά στις συγκεκριμένες πλαγιές είχε πουλιά σήμερα παρότι περπάτησα 3 ώρες παράλληλα με τα νερά σε κάποια απόσταση από αυτά δεν βρήκα τίποτα εκτός από μια . Ενώ περπάταγα δίπλα από μια χωράφια φεύγει το σκυλάκι προς μια ρεματιά περί τα 200 μέτρα μακριά και ακούω να φρενάρει . Φτάνω σχετικά κοντά και ενώ περιμένω να φύγει δεξιά μέσα από τους θάμνους αυτή φεύγει ανάποδα από τον σκύλο και απομακρύνεται με αποτέλεσμα οι δυο βολές που έκανα να μην έχουν αποτέλεσμα . Ψάξαμε στην πορεία της χωρίς αποτέλεσμα . Για αύριο βλέπουμε

καλύτερα δεν γινόταν την έχω γύρω στα 30 μέτρα γυρίζω το όπλο τραβάω τις σκανδάλη και...... γαμώ τα καντήλια σου μπερέτα 391 !

Μήτσο πέθανα στο γέλιο .sarcastic.

View attachment 95827
View attachment 95828
View attachment 95829
Αυτό δεν το έχω πάθει ποτέ τέτοια εμπλοκή

Αυτό δεν το έχω πάθει ποτέ τέτοια εμπλοκή
Δεν ήταν εμπλοκή αυτό. Η σκανδάλη δεν τραβιόταν ,ηταν σαν να εχει μπει ασφάλεια.
Το πιθανότερο να έκανε πρόβλημα ο πίρος της ασφάλειας.Μου το έκανε στην αρχή συχνά και έφτιαξα άλλον.
Καλά να πάθω γιατι πριν κατι μέρες ειπα οτι θα την βγαλω τελείως γιατι πατιέται χωρις να το καταλάβω και δεν το έκανα .Οχι τίποτα άλλο ,αλλά το ξεχνάω.

παιδια ενα τελευταιο σχολιο πανω στο θεμα γιατι προσπαθω να το αποδεχτώ κιόλας,
Καταρχήν ευχομαι να μη βρεθειτε ποτε σε αναλογη θεση, αλλα οταν αντικριζεις το σκυλο σου νεκρο... ολα τα αλλα μικρη σημασια εχουν πια...
Αντε και το τραβαγα απο τα μαλλια και με ενα περιεργο τροπο δικαιωνομουν ισως καπου, καποτε, καποια στιγμη, λεμε τωρα, με ποσα λεφτα θα ησασταν ικανοποιημένοι??? Για τα δικα μου δεδομένα αν μπορουσαν να μου γυρισουν το σκυλο πισω και μονο τοτε θα ηταν Οκ ...
Τωρα το τι θα μπορουσα να κανω μονος κλπ, με τη νομοθεσια που υπαρχει σημερα και με οικογενεια απο πισω καλο ειναι να το σκεφτομαστε 2 - 3 - 4 - 5.... φορες.
Επίσης τον τοπο αυτο τον λατρευω και δεν εχω σκοπο να δημιουργησω εχθρες και να μην μπορω να τον επισκεφτομαι απο φοβο πλέον....

Το σιγουρο ειναι οτι με την πρωτη ευκαιρια που θα βρεθω ξανα εκει τις επομενες μερες και αφου εχω ηρεμησει θα πιασω τον ανθρωπο να του εξηγησω τι εγινε για να λαβει τα μετρα του με τους σκυλους γιατι πολυ απλα μπορει να μην εχει την παραμικρη ιδέα και να βγηκαν απο καποια τρυπα στο φραχτη εξω τα ζωα και φυσικα να τον ενημερωσω οτι αν ξαναδω ελευθερους τους σκύλους εξω απο το κτημα του θα αναγκαστω να καλεσω την αστυνομια.
Δεν βλέπω το λόγο να προξενησω κακό σε εναν γερο ανθρωπο για ενα συμβαν μεταξυ ζωων οσο και αν με πονα που εχασα τον γερακο μου.
Θα μπορουσε να ηταν ενας λύκος ή ενα γουρουνι....

Ενα τελευταιο που μας αφορα ολους,
επειδή τα ζωα μας τα λυνουμε στη φυση με πολλους κινδύνους πλεόν γυρω μας κατα τη διαρκεια του κυνηγίου καλό ειναι να εχετε στο πισω μερος του μυαλού σας οτι μπορει να μην τα ξαναδειτε.....εγω δεν το ειχα και η σφαλιαρα ηταν δυνατη!
Δυσκολη αποφαση. Και δεν μπορει να σου κανει κανεις κριτική. Έκανες ότι θεωρησες σωστό. Το θέμα είναι Θα ξανασκοτωσουν.... σκύλο σίγουρα, ανθρωπο;;;;; Ο ιδιοκτήτης έχει μεγάλες ευθύνες. Πρέπει να του μιλήσεις. Τα σκυλιά αυτα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Αν επιτεθούν σε πεζοπορο μπορεί....
Εγώ δεν θα μουν

Μιας και είχα χρονο χθες το απογευμα ειπα να παω μια βολτα να παρω και το γερακο μου να τρεξει λιγο και αυτος. Καναμε ενα πολυ ωραιο κυνηγι που έμελλε δυστυχως να ειναι το και τελευταιο για τον Ιβαν.
Λιγο πριν γυρισουμε στο αυτοκινητο εντοπισαμε ενα τελευταιο πουλι και μετα το σηκωμα αυτος πηρε πορεια να ψαξει προς το αμαξι και εγω με το σπιθα καναμε ενα μικρο κυκλο για να βγουμε απο το πυκνο...κατηφοριζοντας μπροστα μας ακουγονται 2 σκυλοι που γαυγιζουν και οταν πλησιασαμε βρηκαμε τον ιβαν σκοτωμενο απο τους σκυλους.
Δεν ηθελα να δωσω περισσοτερη συνεχεια στο θεμα, αν και γνωριζα οτι τα σκυλια ειναι απο την ιδιοκτησια που βρισκοταν παραδίπλα, γιατι το μονο που θα καταφερνα θα ηταν να χαλαστω πολυ παραπανω και δεν θα μπορουσα να αποδειξω τιποτα....
Ενα αδικο τελος για ενα πολυ ωραιο ζωο στα 12 χρονια του.

Καλα κυνηγια φιλαρακο εκει που πηγες, μου χαρισες ομορφες στιγμες με την παρεα σου στα βουνα!

View attachment 95700
Χαράς την υπομονή σου φίλε,αλλά έπρεπε να πας να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη να ξέρει τι έχει συμβεί και να καλέσεις και την αστυνομία και ομοσπονδιακό να τσεκαρει τα σκυλιά βιβλιάρια τσιπάκια , το σκυλί φαίνετε άμεσα ότι έχει πληγωθεί από αλλά ,τώρα αν δε θέλεις να δημιουργήσεις εντάσεις επειδή εκεί πηγαίνεις να σκεφτείς ότι την επόμενη όταν το έκαναν μια φορά μπορεί να το κάνουν και σε άλλο σου σκυλί αν βρεθούν ελεύθερα και είσαι κοντά.Τελος πάντων εφόσον εσύ νιώθεις ότι σωστά έπραξες ,καλώς έπραξες έτσι εξάλλου καθένας με τις απόψεις τού και καλό είναι να μην συμβαίνει σε κανέναν αυτό γιατί όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες, και η υπομονή καμιά φορά χάνετε εύκολα με άσχημες συνέπειες για όλους.

Τι να σας πω ρε παιδια σωστα λαθος αυτα που ανεφερα αποφασισα και επραξα....
Με συζητηση που εκανα τις επομενες μερες με 2 παιδια αστυνομικους μου ανεφεραν τη διαδικασια που θα γινοταν αν καλουσα αστυνομια και στην ουσια μου ειπαν οτι θα ξεκινουσα μια δικαστικη διαμαχη χωρις αποδείξεις και θα τραβουσε χρονια η κολωνια....και φυσικα αρκετο χρημα επιπλεον....
Με πολυ καλη φιλη δικηγορο που μιλησα επισης μου ειπε τα ιδια και οτι ηταν χαμενη υποθεση απο χερι.
Την Κυριακή που πηγα ο ανθρωπος ελειπε και οι σκυλοι ηταν περιορισμένοι όπως καθε φορα οποτε εχω επισκεφτει τον τοπο. Θα ξαναγινουν επισκεψεις μεχρι να καταφερω να τον βρω και να τον ενημερωσω για το τι εγινε.
Δυστυχως ή ευτυχώς οπως ειπε και ο κωστας παραπανω το δικαστηριο δικαζει με αποδείξεις και οχι τι λεμε και ποσο δικαιο εχουμε. Μακαρι να μην χρειαστει να βρεθει κανεις σας σε αντιστοιχη θεση αλλα εκεινη τη στιγμη το μονο σιγουρο ειναι οτι η καθαρότητα της σκεψης που εχετε τωρα δεν υπάρχει...
Θα μπορουσα να εχω τραβηξει μια φωτο τα σκυλια γυρω απο το δικο μου και εκει ναι θα ειχα αποδειξη....αλλα το μέλημα μου εκεινη την ωρα ηταν να δω αν μπορω να βοηθησω το σκυλο μου και ετσι επραξα....μετα ηταν αργα για ολα!

Back