Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
εχω ξαναγραψει ότι αυτό το φορουμ εχει την τυχη να εχει τον Σωτηροπουλο τον Χρηστο στις ταξεις του , ο ανθρωπος αυτος ειχε την αντιπροσωπεια της Φαμπαρμ , εχω δει σε βιντεο συνεντευξη στην Ιταλια που ο υπεύθυνος της εταιριας του λεει πολλα πραγματα , γιατι δεν τον ρωτάτε να σας πει πεντε παραγματα ? δεν απεθυνομαι ειδικα σε εσενα Σαραντο , μιλαω γενικα , ο ανθρωπος αυτος είναι μαστερ , ολο για τσοκακια και φυσίγγια ολοι ρωτάνε , να μαθουμε κατι πιο σοβαρο κανεις δεν ενδαιφερεται , οποιος γραφει κατι καινουργιο πρεπει να καει στην πυρα
Εγω εσενα ρωταω που ανεφερες το περι ταλαντωσεις,η Φαμπαρμ με τετοιες αρχικες ομοιες με στεννο αυλο ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ τουλαχιστον στις μενουσες να στελνει καλυτερες διατρησεις ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ γιατι δεν εχω προσωπικη πειρα ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΗ.Στα 40μ. ΟΜΩΣ η διατρηση σε γρηγορα σκαγια τηνει να χωριζει της καννες σε αργες και γρηγορες,και τιποτα παραπανω,τουλαχιστον σε φυσσιγκια καθημερινεις χρησεις.Αφου εχεις δει αλλα εργα,πες να τη δοκιμασω και εγω ρε συ,ολα ειναι θεμα δοκιμων.

Φίλε μου θα διαφωνήσω μαζι σου ο αυλός 18,6 απλα τα σπάει με οτι και εαν ρίξεις . Εχω τουφεκιση και με 18,4 beretta 303 αρκετά χρονια και ναι ημουν ικανοποιημένος ομως τα τελευταία χρονια κυνηγάω με beretta πρώτα με την urika 2 τωρα με την A400 unico και σου λεω οτι τις τουφεκιες που βγάζει η καινούργια κάννη της beretta optima 18,6 η παλιά κάννη δεν τις βγάζει .οσο για τα τραυματισμένα πουλιά εγω με το 5*και το 4* τις τσίχλες τις κυνηγάω απο το πρωινό και σε όλη την παγανα δηλαδή απο τα 10 μέτρα τις πρωινές με το 5* μεχρι τα 35 πιο μετά στην παγανα που ανεμίζουν και ψηλώνουν με το 4* ,στα πουλιά μια χαρα σκότωματα ειχα και σκεψου οτι έριχνα με τα 30 gr ok Nobel sport τα πράσινα και μιλάμε για Καραβόμυλο Φεβρουάριο μήνα μια χαρα σκοτωματα !ολα αυτα τα γράφω και αναφέρομαι μόνο για την beretta με 18,6 και δεν εχω άποψη για browning Winchester και αυλους 18,8 18,9 μιας και δεν εχω ρίξει ποτε οποτε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη .
Δεκτη η παρατηρηση σου!εγω στη θεση σου δε θα αλλαζα οπλο!εγω μιλησα για το τι εχω δει εγω και μονο!!

Kαι θα γραψω και ενα αλλο για να προβληματισω βλητικα,η 71εκ, και 18.8 αυλο,στα 40μ. σε κιτρινο οτε χαρτοπολτο......232-225-210-210-207-201-196-196-196-189-189-176-176,,,απο τα 21 σκαγια,...........ΞΑΝΑ.......228-220-214-214-214-214-214-198-198-198-186-186-186-180-180-180---------απο 23 σκαγια......ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ?Σε συγκριση με την 66αρα που ειναι πιο κοντη?Φυσικα την 18,3 την εχει νικησει καθαρα σε πληθωρα σκαγιων γρηγορα.

Το tribore = three bores, δεν είναι κωνική κάννη ;)
18-8 αρχιζει και τελειωνει 18,4 πριν το τσοκαρισμα , δεν είναι προοδευτικα κωνικη όπως στα Μερκελ αλλα στην ουσια 3 τμηματα , 3 αυλοι , ο Παπατσαρουχας όμως ειχε γραψει ότι δεν υπαχει σε οπλο κωνικη συφιξη σε αυλο , ολες κυλυνδρικο τμημα εχουν μετα τον κωνο εως το τσοκ , τελικα τι ισχυει ? ξερει καποιος από το φορουμ να μας πει ?

Εγω εσενα ρωταω που ανεφερες το περι ταλαντωσεις,η Φαμπαρμ με τετοιες αρχικες ομοιες με στεννο αυλο ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ τουλαχιστον στις μενουσες να στελνει καλυτερες διατρησεις ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ γιατι δεν εχω προσωπικη πειρα ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΗ.Στα 40μ. ΟΜΩΣ η διατρηση σε γρηγορα σκαγια τηνει να χωριζει της καννες σε αργες και γρηγορες,και τιποτα παραπανω,τουλαχιστον σε φυσσιγκια καθημερινεις χρησεις.Αφου εχεις δει αλλα εργα,πες να τη δοκιμασω και εγω ρε συ,ολα ειναι θεμα δοκιμων.
Σαραντο όταν κανω δοκιμη διατρησης αγοραζω σκαγια , μετραω με μικρομετρο διαμετρο , ζυγιζω στο γραμμαριο ποσα είναι , τα ριχνω με ζυγαρια ένα ένα φυσιγγι στο χερι , και μετα ριχνω σε καταλογο , εσυ ακολουθεις αυτή τη διαδικασια ?? αν δεν την ακολουθεις και ριχνεις με εμποριου φυσίγγια ολες οι δοκιμες σου ειναι ακυρες , όλα τα νουμερα που ανεβάζεις δεν ισχυουν , τα εμπορικα φυσίγγια οσο αφορα τα σκαγια είναι αχταρμάς και σε νουμερα ανακατεμένα και σε σκληροτητα

18-8 αρχιζει και τελειωνει 18,4 πριν το τσοκαρισμα , δεν είναι προοδευτικα κωνικη όπως στα Μερκελ αλλα στην ουσια 3 τμηματα , 3 αυλοι , ο Παπατσαρουχας όμως ειχε γραψει ότι δεν υπαχει σε οπλο κωνικη συφιξη σε αυλο , ολες κυλυνδρικο τμημα εχουν μετα τον κωνο εως το τσοκ , τελικα τι ισχυει ? ξερει καποιος από το φορουμ να μας πει ?
Δηλαδη στο τελος και πριν το τσοκ υπαρχη ενα κυλινδρικο τμημα.xm.Αν το κανει αυτο το κανει για να δωσει γκαζια,και η κωνικοτητα να εχει ουσια,δηλαδη να μην ειναι αργη,για να δωσεις γκαζια ετσι ειναι πιο σωστο.Κανει αυτο που κανει και το τσοκ,αλλα δυο φορες.Ρε θα πεις για να τη φτιαξω.sarcastic.

Σαραντο όταν κανω δοκιμη διατρησης αγοραζω σκαγια , μετραω με μικρομετρο διαμετρο , ζυγιζω στο γραμμαριο ποσα είναι , τα ριχνω με ζυγαρια ένα ένα φυσιγγι στο χερι , και μετα ριχνω σε καταλογο , εσυ ακολουθεις αυτή τη διαδικασια ?? αν δεν την ακολουθεις και ριχνεις με εμποριου φυσίγγια ολες οι δοκιμες σου ειναι ακυρες , όλα τα νουμερα που ανεβάζεις δεν ισχυουν , τα εμπορικα φυσίγγια οσο αφορα τα σκαγια είναι αχταρμάς και σε νουμερα ανακατεμένα και σε σκληροτητα
Η δοκιμες ειναι με ιδιογομωση,αμα εσυ μετρας και εξεταζεις και ενα ενα τα σκαγια,αυτο εγω δεν το κανω.Ενα ενα στο χερι με μηχανικη ζυγαρια,και τα σκαγια με ηλεκτρονικη ανα ομαδες.

ένα σωστα φτιαγμενο οπλο βενελλι φιλε είναι ανεκτιμητο , βαση βραχος και κανη φωτια
Οσο ανεκτιμητο και αν ειναι δημητρη ειναι πολλα τα λεφτα για να κανεις ολα αυτα....διευρυνση αυλου και αποχρωμιωση θελεις ενα 350 για πλακα....επιμικυνση κωνου....πορτινγκ....τι λεμε τωρα....δλδ να πληρωσω ενα οπλο 900 ευρω λεω τωρα αλλα τοσα???

Οσο ανεκτιμητο και αν ειναι δημητρη ειναι πολλα τα λεφτα για να κανεις ολα αυτα....διευρυνση αυλου και αποχρωμιωση θελεις ενα 350 για πλακα....επιμικυνση κωνου....πορτινγκ....τι λεμε τωρα....δλδ να πληρωσω ενα οπλο 900 ευρω λεω τωρα αλλα τοσα???
Κώστα,αν δεν έχω μείνει πολύ πίσω, με 350-400 κάνεις αποχρωμιωση,κωνο,porting....
Ίσως λέω και πολλά...
Αν δεν έχεις την τρέλα ν'αλλαζεις οπλα,θεωρώ, πως αξίζει μέχρι το τελευταίο €!

Και για να σε προβληματισω ακομα περισσοτερο,θα σου δωσω και μια διατρηση με λευκο οτε σε χαρτοπολτο και ατσαλι 3αρι,Το πρωτο 462μ/δ και το χρονογραφο να καταγραφη......και στα 40 μετρα.....190-180-177-173-171-156-152-147-136-133..............και στα 396μ/δ=166-162-157-146-142-141-134-126-123-113.....Αυτο το εργο το οποιο ειναι διαφορετικο,αλλα και παλι οχι απελπιστικα διαφορετικο,,,,,,,ηθελε 60μ/δ,,,,,πως μπορει μια καννη απο το μακρος της να αλλαξει δραματικα τι διατρηση απο μια διαφορα που ειναι κατω απο 20μ/δ 100% εφ οσων μιλαμε για καννες ΙΔΙΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ?

Κώστα,αν δεν έχω μείνει πολύ πίσω, με 350-400 κάνεις αποχρωμιωση,κωνο,porting....
Ίσως λέω και πολλά...
Αν δεν έχεις την τρέλα ν'αλλαζεις οπλα,θεωρώ, πως αξίζει μέχρι το τελευταίο €!
Γιαννη δεν ξερω.... αν υπολογισω ομως οτι ο παπατσαρουχας θελει για διευρυνση αυλου μονο 250 τοτε ποσα θα θελει για κωνο....αποχρωμιωση...πορτινγκ....

Σε ό,τι αφορά τις δοκιμές και τις συγκρίσεις...
Όσο μεγαλύτερο το δείγμα, τόσο ακριβέστερο το αποτέλεσμα!
10-15 μαρκες ,τύποι,βαρη και νούμερα φυσιγγιων...
Δοκιμή και με τις δύο καννες, ταυτόχρονα ...
Ξανά δοκιμή, με άλλες καιρικές συνθήκες....
Ξανά δοκιμή,μετά από επαναλαμβανόμενες βολές και ζέσταμα των καννων....
Ευκαιρία να δούμε και τυχόν παρακεντρα χτυπήματα! ;)
Κοστοβορο και κουραστικό !
Αυτό για γενικότερα συμπεράσματα!
Η,
Δοκιμή με τα 2-3 φυσίγγια που για τον α-β λογο ,προτιμαμε...
Αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο, αν δεν θέλουμε να φύγουμε από τις συνήθειες μας!
10 τουφεκιές, μ'ένα φυσιγγι σε μια καννη κι άλλες τόσες με μια άλλη...
Θεωρώ πολύ μικρό το δείγμα!
Σαραντο,εντύπωση μου κάνει η μεγάλη απόκλιση που παρουσιάζουν τα φυσίγγια μεταξύ τους....
40-50 σελίδες,διαφορά, με όμοιο φυσιγγι.....xm.

Για τι τρελλα που λεγεται βλητικη εχουμε δωση πολλα χιλιαρικα.sarcastic.,στην πραξει για το τι θεωρω βελτιωση εγω ειναι πολυ μικρες,αλλα και ενα τσοκ κανει ενα κατοσταρικο σχεδων,αν το σκεφτεις και διαφορετικα.Οποτε δεν ειναι και τοσα πολλα.Αλλα και ουτε must,για να κυνηγησεις φυσικα.

Back