Ο αυλός μιας κάννης

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μην αρπαζεστε και λετε τσαμπα κουβεντεσ το καλητερο οπλο ειναι η μαξουσ με τον καλητερο αυλο και την καλύτερη κανη ever δεν είμαι ισχυρογνωμονασ αλλα ετσει ειναι.sarcastic..sarcastic..sarcastic.drive car
Ναι ρε Λιάκο!!!
2,3/10 πιο στενουλα να ήταν.....sarcastic..my man.

Τάκη,έχω δει άνθρωπο προ 15ετιας στο σκοπευτήριο (Παρνης),να περιλαβαινει το Perazzi με τη ρασπα!!!!
Ο φίλος, που είμασταν μαζί...στα πρόθυρα εγκεφαλικού!!!
Κόντεψε να βάλει τα κλάματα!
"Ρε φιλε,ξεκόλλησε η καρδιά μου!Μια περιουσία κάνει!",του είπε..
Ο κάτοχος τον κοίταξε κι απάντησε "θα το κάνω να μου κάνει!!Αν δε μου κάνει,τι να το κάνω?? "
Ποιος είχε δίκιο??o_O
Κρίνουμε, με τα δικά μας μέτρα και σταθμά...
Ο τύπος ,προφανως,είχε πολυ πιπέρι κι έβαζε και στα λάχανα!
Η αλήθεια είναι πως,προς στιγμή, στεναχωρήθηκα...
Όταν πέρασε το πρώτο σοκ...τον παραδεχτηκα!
Σκέψη απλή και άντερα για να την υλοποιήσει!
Μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις, για τον εαυτό μας και για όσους εξαρτώνται από μας!
Σε ό,τι αφορά τις παρεξηγησεις-εντάσεις...
Εδώ,κουβέντα κάνουμε!
Κατάθεση απόψεων, γνώμες, εμπειρίες....
Ο καθένας κρατάει αυτό που θέλει και πετάει τα υπόλοιπα...
Δεν πρόκειται να γράψουμε προαγωγικές εξετάσεις ουτε να καταθέσουμε πτυχιακή!
Δεν έχει καθηγητές και μαθητές!
Παρεάκι είναι!
Αλληλοσεβασμος,καλή προαίρεση και καρδιά!
Αν αυτό για το οποίο συζητάμε ,δεν μας αφηνει χαμόγελο και καλή διάθεση, ΔΕΝ αξίζει !!
Άντε κι κάποιους προβληματισμούς που θα "βασανίζουν "ευχάριστα το μυαλό μας! :)
Αν στεναχωριομαστε,καλυτερα να ασχοληθούμε με κάτι άλλο!!
γιαννη η αποψη μου επανω σε τετοια θεματα βελτιωσεων για την κανη ,αλλα και γενικα του οπλου....πρεπει να δειχνουν σεβασμο στο οπλο αλλα και σε αυτον που το εφτιαξε,τωρα οποιος παρει ρασπες τρυπανια και κανει επεμβασεις σε οπλα που ειναι παγκοσμιως αποδεκτα κατι κανει λαθος ....εξαλλου ολοι γνωριζουμε οτι στην σκοπευση 2 ειναι τα βασικα 1)το κοντακι και 2) αυτος που ειναι πισω απο το κοντακι....πιστευω επισης οτι ολοι καποια στιγμη πιανουμε ταβανι μετα αρχιζει κατηφορα ....λογω ηλικιας κτλ ...και εκει χρειαζεται ψυχραιμια!

Να τσακωνομαστε για καννες, ομαδες και πολιτικα ποτε δεν το καταλαβα... ;)
Εσυ εισαι εξυππνος ανθρωπος,τι ΔΕΝ καταλαβαινεις?Ενας τομεας που σου ειναι αδιαφορος.......σου ειναι αδιαφορος,ειναι τοσο απλο.

Γέροντα, μου θύμησες ένα παρόμοιο περιστατικό. Σκάει παλικάρι με δίκαννο του κουτιού. Το όπλο ήξερα ότι είχε γύρω στα 4 χιλιάρικα, αφού πέσαν τα καλοριζικα και τα σχετικά και αφού το περιεργαστηκαμε λίγο οι παρόντες, τον ρωτάω, πόσο πήγε το μαλλί; Μου απαντάει, 7.200€...!!!
Ρε φίλε, του λέω, μήπως τα παραλές λίγο; Αφού το ξέρω το όπλο, καινούριο έχει 4.050 ή 4.100, ναι μου λέει, τόσο έχει, αλλά κοίτα ξύλα......asking.. Grade 5 καυκασιανή καρυδιά ρίζα .fff.
Η αλήθεια είναι ότι είχε κάτι ξύλα που σου έκοβαν την ανάσα. Του λέω δηλαδή πλήρωσες 3.000+ για τα ξύλα; Ναι, μου λέει. Με τα πολλά το ρίχνει και το όπλο έριχνε πάνω και λίγο αριστερά. Τώρα μου λέει, τι να κάνω και η απελπισία άρχισε να σχηματίζεται στο πρόσωπο του.
Μα ρε φίλε, του λέω, με τα 3000 θα αγοραζες ένα αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, θα εκλεινες δύο βράδια ένα ξενοδοχείο του κώλου στην Ιταλία, θα έφτιαχνες ένα βαλεριανο και θα είχες και ρέστα για τα φυσίγγια της σεζόν. Είσαι τώρα διατεθημενος να πας σε κοντακά να στο πάρει με ράσπα; Έκανε λες και του έβαλα μαχαίρι στην καρδιά :confused:.
Μετά βρέθηκε η λύση από κάτι παρευρισκομενους, θα το συνηθίσεις, θα ρίχνεις λίγο έτσι, ,λίγο αλλιώς.......κτλ, κτλ, κτλ..........:)

Παιδιά εγώ έχανα τα 5αρια μην κάνετε έτσι.... μικροί είμαστε,θα μάθουμε!
Ηλία στην καλή μου πούλα, την δεύτερη, έχασα ένα πεντάρι μονό, του έριξα δύο τουφεκιες και δεν το πήρα. Αφού δεν έπιασα το τουφέκι από τις κάννες να δω πόσο γερό είναι το τσιμέντο πάλι καλά.....sarcastic.

Ηλία στην καλή μου πούλα, την δεύτερη, έχασα ένα πεντάρι μονό, του έριξα δύο τουφεκιες και δεν το πήρα. Αφού δεν έπιασα το τουφέκι από τις κάννες να δω πόσο γερό είναι το τσιμέντο πάλι καλά.....sarcastic.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα Γιώργο...μα το 5αρι;αν και αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε πολύ κακη φόρμα,αλλά θα γυρίσει ο τροχός.

Εσυ εισαι εξυππνος ανθρωπος,τι ΔΕΝ καταλαβαινεις?Ενας τομεας που σου ειναι αδιαφορος.......σου ειναι αδιαφορος,ειναι τοσο απλο.
Δεν εχει να κανει με την αδιαφορια φιλε... Λες την αποψη σου, την τεκμηριωνεις με την σοβαροτητα του χαρακτηρα σου, την εξηγεις αν χρειαστει κ οσο σε αφηνει κ ο αλλος να την εξηγησεις, κ απο ενα σημειο κ μετα, απλα σταματας...
Θα κατσεις εσυ να χαλασεις τη ζαχαρενια σου επειδη ο αλλος δεν θελει να ακουσει?
Δεν σημαινει σε ολο αυτο οτι εχεις δικιο κ πρεπει να τον πεισεις, μπορει να εχεις αδικο, ο εξυπνος ακροατης ομως ακουει τους παντες κ σκεφτεται μονος του... ;)

Οταν κατι δεν το θες,δεν τρυγυρνας γυρο απο το ιδιο θεμα πας παρακατω,πολυ προσπαθουν πρωτα να πεισουν το ιδιο τους τον εαυτο οτι αυτο δεν το χρειαζονται,περισσοτερο παρα για να πει την γνωμη και την αντιθεση του!Προσωπικα εχω προστατευσει και προστατευω κοσμο απο ανουσιες αγορες και μετατροπες,διοτι τα συμπερασματα μου βγαινουν ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ!Οπως ειμαι πολεμιος του μακρυ κωννου ΜΕ ΑΥΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18.4 ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ!Εχω ενα πολυ καλο τοπο με ανοιχτο πεδιο που οταν φυσαει φυσαει και ειναι μεγαλο σχολιο,ιδου λοιπων και η αποδειξεις....παντα με ιδιογομωση μιας και πεφτουν καστρα και βλεπω οτι καποιοι προτιμουν το καστρο απο την αληθεια.......18.4 αυλος συμβατικος 45μ με ισχυρους βοριαδες φουλ-τσοκ με 6αρι=48,3-47,7-47,3-47,3-52.7-48,7................Οπτιμα με 9 ποντους κωννο φουλ-τσοκ=54.5-48.7-49.4-46.0-46.0,μιλαμε για δυνατους πλαγιους και ομως και η δυο καννες κρατισαν τη τουφεκια ενωμενη!Οποιος θελει με αυτες τις συνθηκες τουλαχιστον 50% συγκεντωση πρεπει να φορεσεις εξ.φουλ τσοκ αξια.Αυτο για το συνδιασμο 18.4+ και μακρυ κωννο.

Και αλλη μια...παλι με βοριαδες...18.5 αυλο,με τσοκ 2αστρα πρωην συμβατικο Μπρεντα με porting και broaching=46.8-48.1-45.8-46.0-45.8-%...............Kαι Οπτιμα-πλας 9ποντους 2 αστρα=51.6-45.8-45.5-45.0-48.5%,,,,,,,παντα 6αρι ιδιογομομενο.........

Υπαρχη και μια δοκιμη με αυλο 18.2 πριν και μετα πιο πανω,που δειχνει την αναγκαιοτητα αλλαγης της γεωμετριας του στεννου αυλου με σφιχτα τσοκ,και αυτο το μονο που προσφερε ηταν σταθεροτητα της συγκεντωσης μετα την επεμβαση..........και ακομα και οταν αφαιρεθηκε ο κωννος συναρμογης εντελως....ιδιες συγκεντρωσεις εδωσε το τσοκ.

To bettinsoli (4 2) στην κάννη με το ανοιχτό τσοκάρισμα έχει αυλό 18.4 και με το κλειστό 18.3 Υπάρχει κάποιος λόγος ή είναι τυχαία απόκλιση λόγο κοπτικών;
Αν δεν κανω λαθος σε εμενα ειναι 18.3 το 4αρι 18.4 το 2. Ωραια ερωτηση ενδιαφερει και εμενα τυχον απαντηση.

Οπως ειμαι πολεμιος του μακρυ κωννου ΜΕ ΑΥΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18.4 ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ!
Επειδή με ενδιαφέρει, μπορείς να μου πεις τι θα συμβεί στα χοντρά αν μακρυνουμε τον κώνο σε κάννη με διευρυμένο αυλό;
Δεν θα δούμε διαφορά ή θα χαλάσει κάποια παράμετρος της τουφεκιας;

To bettinsoli (4 2) στην κάννη με το ανοιχτό τσοκάρισμα έχει αυλό 18.4 και με το κλειστό 18.3 Υπάρχει κάποιος λόγος ή είναι τυχαία απόκλιση λόγο κοπτικών;
H σωστη διαταξη ειναι να βαλεις στο 18.4 τα 2 αστρα και 18,3 το ντεμι,για χρηση κυαθιου,αυτοι τα εβαλαν αναποδα,γιατι δεν μας ενδιαφερει.Το οτι παιζουν με δυο διαφορετικους αυλους μαλλων εχουν στοκ και απο τα δυο,η κατι εχουν ανακαλειψει στη μαλλινοταπα.,στη πανω εγω θα εβαζα μαλλινοταπα μονο παντως οπως ειναι μαμα.

Back