Πλαγιόκαννο

Στην Ιταλία η κατοχή όπλων είναι απεριόριστη! Τόσο σε λειόκαννα όσο και σε ραβδωτά!
Επίσης μόνο 3 πιστόλια και 6 για σκοποβολή!
Όταν σου κλέψουν κανένα, κυνηγάνε τον κλέφτη όχι τον ιδιοκτήτη!
Αυτοί είναι "κουτόφραγκοι" - έχουν μείνει πίσω.
Εμείς ανοίγουμε τον δρόμο για το μέλλον με οδηγό την ανευθυνότητα (των υπευθύνων) την ανοργανωσιά και την ευθυνοφοβία (πάλι των υπευθύνων).

Στην Ιταλία η κατοχή όπλων είναι απεριόριστη! Τόσο σε λειόκαννα όσο και σε ραβδωτά!
Επίσης μόνο 3 πιστόλια και 6 για σκοποβολή!
Όταν σου κλέψουν κανένα, κυνηγάνε τον κλέφτη όχι τον ιδιοκτήτη!
Εκεί υπάρχει κράτος σε κάποιες περιπτώσεις εδώ σε καμιά

Με benelli νομίζω έχει πει ότι κυνηγάει. Οπως κάποτε είχα γνωρίσει τον αείμνηστο Μουζάκη ( κλωστές ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ) και μου είχε πεί για την συλλογή όπλων που είχε και ότι κυνήγαγε με beretta 303.
Ένα μικρό απόσπασμα από συνέντευξη του
το 1997..

IMG_20230322_230307.jpg

Επιβάλλεται;
Διάβασα καλά;
Από πότε επιβάλλεται;
Από ποια χρονολογία ή από ποιό ΦΕΚ, ΚΥΑ ή ότι σχετικό σε διάταξη νόμο - εγκύκλιο κλπ;
Κι εγώ είχα την εντύπωση ότι για μικρό αριθμό όπλων το οπλοκιβώτιο και ο συναγερμός δεν είναι υποχρεωτικά.
Τις προάλλες όμως στο ΑΤ που πήγα για άλλη δουλειά , ο υπεύθυνος αστυνομικός μου είπε κι αυτός ότι το οπλοκιβώτιο είναι υποχρεωτικό ακόμα και για μικρό αριθμό όπλων, ακόμα και για ένα και απλά για πάνω από τα 9 όπλα επιβάλλεται και ο συναγερμός.
Μήπως βγήκε κανένας νόμος που δεν τον πήραμε χαμπάρι ρε παιδιά;

Εκτός αν το "ασφαλή φύλαξη" του άρθρου 8 παρ. 2α με κάποια εντολή - εσωτερικό έγγραφο , το μεταφράζουν οπλοκιβώτιο. Δεν μπορεί όλοι να κάνουν το ίδιο λάθος.

Last edited:
Κι εγώ είχα την εντύπωση ότι για μικρό αριθμό όπλων το οπλοκιβώτιο και ο συναγερμός δεν είναι υποχρεωτικά.
Τις προάλλες όμως στο ΑΤ που πήγα για άλλη δουλειά , ο υπεύθυνος αστυνομικός μου είπε κι αυτός ότι το οπλοκιβώτιο είναι υποχρεωτικό ακόμα και για μικρό αριθμό όπλων, ακόμα και για ένα και απλά για πάνω από τα 9 όπλα επιβάλλεται ο συναγερμός.
Μήπως βγήκε κανένας νόμος που δεν τον πήραμε χαμπάρι ρε παιδιά;

Εκτός αν το "ασφαλή φύλαξη" του άρθρου 8 παρ. 2α με κάποια εντολή - εσωτερικό έγγραφο , το μεταφράζουν οπλοκιβώτιο. Δεν μπορεί όλοι να κάνουν το ίδιο λάθος.
Για το συναγερμό το γνώριζα αλλά για το οπλοκιβώτιο όχι.
Πότε άλλαξε (άν όντως άλλαξε) η νομοθεσία σε αυτό το θέμα;
Ή κι εδώ όπως σε ένα σωρό άλλες καταστάσεις εν Ελλάδι ερμηνεύει ο κάθε υπάλληλος το γράμμα του νόμου όπως νομίζει;

Ξέρει κανένας αν φέρνουν baikal με την όλη κατάσταση με τον πόλεμο? Προσπάθησα να βρω κάποιο φέτος γιατι το δικανό μου μάλλον έφαγε τα ψωμιά του και μου είπε ο εμπορας ότι δεν έχει και δεν θα ξανά έρθουν με τις κυρώσεις

Ξέρει κανένας αν φέρνουν baikal με την όλη κατάσταση με τον πόλεμο? Προσπάθησα να βρω κάποιο φέτος γιατι το δικανό μου μάλλον έφαγε τα ψωμιά του και μου είπε ο εμπορας ότι δεν έχει και δεν θα ξανά έρθουν με τις κυρώσεις
Λογικά όχι άλλα δεν είναι και δύσκολο να βρείς baikal με λίγο ψάξιμο

Μπες στο car και θα βρεις σίγουρα κάποιο να σου αρέσει.

Τα μεγάλα καταστήματα θα έχουν.

Θα το κοιτάξω έτσι γιατί αλλιώς δεν βγαίνει άκρη
Μα και να βρεις κάποιο ενδιαφέρον πάλι μακριά είσαι .Εδώ το μόνο ασφαλές είναι καινούργιο από κατάστημα με αποστολή της άδειας αγοράς και επισήμανση ότι αν σου στείλουν κάποιο προβληματικό θά τό πάρουν αμέσως πίσω.

Μα και να βρεις κάποιο ενδιαφέρον πάλι μακριά είσαι .Εδώ το μόνο ασφαλές είναι καινούργιο από κατάστημα με αποστολή της άδειας αγοράς και επισήμανση ότι αν σου στείλουν κάποιο προβληματικό θά τό πάρουν αμέσως πίσω.
Ναι αυτό το μακρυά ειναι το πρόβλημα αλλά εδώ ξαφνικά εξαφάνισαν όλα τα μεταχειρα και τα Ρώσικα τώρα για το να πάρουν πίσω το προβληματικό δεν νομίζω να το κάνει κανένα κατάστημα θα σου πει ότι έχω σου στέλνω

Ναι αυτό το μακρυά ειναι το πρόβλημα αλλά εδώ ξαφνικά εξαφάνισαν όλα τα μεταχειρα και τα Ρώσικα τώρα για το να πάρουν πίσω το προβληματικό δεν νομίζω να το κάνει κανένα κατάστημα θα σου πει ότι έχω σου στέλνω
Θα μιλήσεις κατευθείαν με τον καταστηματάρχη να σου στείλει φωτογραφίες να διαλέξεις με τους αριθμούς του όπλου.Αυτα για την εξωτερική εμφάνιση, για δυσλειτουργία τον λόγο έχει η εγγύηση και η αντιπροσωπεία.

Back