gvp9000
Banned
Λευτέρη δεν υπάρχει καμία περίπτωση η περιστροφική κεφαλή να ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ από την κάνη ενώ η γόμωση είναι ακόμα μέσα στην κάνη.Βασίλη, το παραπάνω βίντεο μάλλον επαληθεύει αυτό πού υπέθεσα. Αν προσέξεις η κάνη είναι ανάμεσα σε 50 με 60 εκατοστά, νομίζω 51 πού είναι πολλές benelli. Το φυσίγγιο από την ελάχιστη αντίδραση του όπλου πρέπει να είναι χαμηλού λάκτισματος. Οταν η γόμωση είναι στο όριο του κάδρου της κάμερας ήδη φαίνεται πως το σύνολο του κλείστρου- φυσιγγίου οπισθοδρομει. Δηλαδή με ήπιο λάκτισμα το κλείστρο ανοίγει όπως φαίνεται σε15με 20 εκατοστά από το στόμιο, συν 51 η κάνη 66 με 71 εκατοστά. Με ένα πιο ισχυρό λάκτισμα ,το κλείστρο θα ξεκλειδώνει πιο γρήγορα . Παρατήρησε επίσης, ( εγώ δυστυχώς το βλέπω στο κινητό) αυτό που είχα γράψει, το ξεκλείδωμα του κλείστρου ( αποστασιοποιηση του κελύφους από την κεφαλή), έχει ήδη γίνει στο ξεκίνημα του βίντεο, η σχετική ταχύτητα της γόμωσης, που είναι πολύ μεγάλη, ως προς την ταχύτητα οπισθοδρομησης του κλείστρου ,είναι που δεν κάνει ευδιάκριτη την κίνηση του, που ήδη έχει αρχίσει πριν η γόμωση φτάσει στα 50 εκατοστά.
Αυτό πιστεύω και έχω δει ...
Έχω δει δηλαδή πάρα πολλά βίντεο και τα έχω αναλύσει καρέ-καρέ παλιότερα όπως το παραπάνω.
Η κίνηση του κελύφους του κλείστρου προς τα πίσω ΔΕΝ ξεκλειδώνει αμέσως την περιστροφική κεφαλή.
Χρειάζεται να μετακινηθεί αρκετά προς τα πίσω για να ξεκλειδώσει.
Με γομώσεις (48γρ-50γρ) εξάλλου η Μ2 τα πήγε πολύ καλά. Με τις χαμηλότερες είχαμε "θέμα".
Δεν είναι εκεί το πρόβλημα ... δεν ξεκλειδώνει η περιστροφική κεφαλή πιο νωρίς.
Αν μπορέσω θα τραβήξω βίντεο με το δικό μου όπλο για να το δούμε καθαρά.
Και με φυσίγγι χαμηλού και με ισχυρού λακτίσματος.
Last edited: