Προβλήματα και Αντιμετώπιση

Το οπλο ειναι του πατέρα μου,είναι σχετικά καινουργιο και αν το καθαρισε,θα εβαλε λιγο λάδι στο κλειστρο και σκουπισμα μετα,πριν μπει στη θηκη..Παντα έτσι κανει!
Νιτρο και αλλα περίεργα καθαριστικα δεν εχουμε!

Το οπλο ειναι του πατέρα μου,είναι σχετικά καινουργιο και αν το καθαρισε,θα εβαλε λιγο λάδι στο κλειστρο και σκουπισμα μετα,πριν μπει στη θηκη..Παντα έτσι κανει!
Νιτρο και αλλα περίεργα καθαριστικα δεν εχουμε!
Πολλά από τα λαδια των οπλων έχουν ουσίες διαλυτικες για τα καταλοιπα της καυσης, δεν είναι καθαρά λαδια συντήρησης.

Δικιο εχεις!!Μα ελα που το σπρέι που χρησιμοποιούμε είναι το σπρέι καθαρισμού- συντήρησης Α2,το οποίο δεν αναγράφει τι ακριβώς περιέχει για να γνωρίζω πως μπορει να επηρεάσει τα συνθετικά μέρη.
Δεν αναγράφεται επίσης κάπου,η αποφυγή της χρήσης του σε όπλα με συνθετικές λαβές ή κατι παρόμοιο.

Φετος ειδα τη πρωτη αφλογιστια με καψουλι 616, και ριχνω καμποσα καθε χρονο. Μου χει τυχει ομως, με την ιδια συχνοτητα και της Cheddite και της Νobelsport. ΠΙστευω οτι ειναι και θεμα εμπιστοσυνης ομως, εκτος απο κακης κατασκευης που σιγουρα θα τυχει μπροστα μας.

Βικτορα βλε
Φετος ειδα τη πρωτη αφλογιστια με καψουλι 616, και ριχνω καμποσα καθε χρονο. Μου χει τυχει ομως, με την ιδια συχνοτητα και της Cheddite και της Νobelsport. ΠΙστευω οτι ειναι και θεμα εμπιστοσυνης ομως, εκτος απο κακης κατασκευης που σιγουρα θα τυχει μπροστα μας.
Βικτορα βλέπω έχεις σ/π Beretta.
Οι αφλογιστιες έγιναν με το ίδιο όπλο;
Έγιναν όλες στην πρωτη ή όλες στη δεύτερη τουφεκιά;
Σημάδι στο καψουλι έγινε;

Οι αφλογιστιες εγιναν με το 687 ναι. Φετος πχ (και υπολογιζω το φετος απο τα μεσα Γεναρη εως και την εναρξη των τρυγονιων) παιζει να εριξα πανω απο 3-4 κουτες φυσιγγια, και η αφλογιστια ηταν μια. Το ιδιο φυσιγγι ξαναριχτηκε αμεσως μετα, και πυροδοτησε κανονικα. Στο συγκεκριμενο ειχε γινει ενα πολυ ελαχιστο σημαδακι. Οσο για το ποια κανη ειναι, αν θυμαμαι καλα μου το εχουν κανει κατα καιρους και οι δυο.

Οι αφλογιστιες εγιναν με το 687 ναι. Φετος πχ (και υπολογιζω το φετος απο τα μεσα Γεναρη εως και την εναρξη των τρυγονιων) παιζει να εριξα πανω απο 3-4 κουτες φυσιγγια, και η αφλογιστια ηταν μια. Το ιδιο φυσιγγι ξαναριχτηκε αμεσως μετα, και πυροδοτησε κανονικα. Στο συγκεκριμενο ειχε γινει ενα πολυ ελαχιστο σημαδακι. Οσο για το ποια κανη ειναι, αν θυμαμαι καλα μου το εχουν κανει κατα καιρους και οι δυο.
Δύο ίδιου τύπου όπλα μετά από αρκετές χιλιάδες φυσιγγια παρουσίασαν παρόμοιο πρόβλημα που οφειλόταν σε αποτυχία οπλισης της μιας καννης, αλλά το έκαναν πιο συχνά περίπου κάθε πενήντα φυσιγγια. Εσένα δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα του οπλου.

Δεν εχει ριξει τοσα πολλα το δικο μου. Ζητημα αν ειναι 5000-10000. Και μιλαμε για οπλιση κανονικα.

Αν δεν κανει σημαδακι, σημαινει οτι η βελονα δεν χτυπαει το καψουλι καν.

Τελευταία αραιά και που, μου το κάνει και μένα η καραμπίνα σε royal τουφεκιές. Αφήνει σημαδάκι στο καψούλι αλλά όχι τόσο έντονο ώστε να σκάσει. Μήπως πρέπει να αλλάξω βελόνα; Το ελατήριακι που επαναφέρει την βελόνα πίσω, το έχω αλλάξει πρόσφατα όπως και ένα ελατήριο που είναι στην βάση της σκανδαλοθήκης.

το έχω αλλάξει πρόσφατα όπως και ένα ελατήριο που είναι στην βάση της σκανδαλοθήκης.
Το ελατήριο αυτό που λες είναι το ελατήριο που ρίχνει τον κοκκορα ή κάποιο άλλο;
Την σκανδαλοθήκη και το κλείστρο πόσο καλά τα έχεις καθαρίσει;

Το ελατήριο αυτό που λες είναι το ελατήριο που ρίχνει τον κοκκορα ή κάποιο άλλο;
Όχι, το είχαμε ξανασυζητήσει και παλιότερα. Το ελατήριο που άλλαξα είναι μέσα χωμένο στην σκανδαλοθήκη και δεν φαίνεται εξωτερικά, για να αλλαχθεί πρέπει να γυρίσει και να τραβηχτεί έξω ένα σιδεράκι από το πίσω μέρος της σκανδαλοθήκης. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει το συγκεκριμένο. Το ελατήριο που οπλίζει την σφύρα (κόκκορα) δεν το έχω αλλάξει. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν με τα χρόνια και μετά από πολλές χιλιάδες φυσίγγια, αν η βελόνα στρογγυλεύει μπροστά και θέλει άλλαγμα.

Την σκανδαλοθήκη και το κλείστρο πόσο καλά τα έχεις καθαρίσει;
Καλύτερα από καινούριο ... ;)

Το ελατήριο που οπλίζει την σφύρα (κόκκορα) δεν το έχω αλλάξει. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν με τα χρόνια και μετά από πολλές χιλιάδες φυσίγγια, αν η βελόνα στρογγυλεύει μπροστά και θέλει άλλαγμα.
Πρέπει να δω τη σκανδαλοθηκη για να καταλάβω, εκτος κιαν βρεις ένα σχέδιο της από τη Beretta.
Οι βελονες στρογγυλες είναι μπροστά εκ κατασκευής. Τις αλλάζουμε αν φύγει κομματάκι από τη μυτη ή αν σπάσουν ή στραβωσουν.

Τότε γιατί το άλλαξες;
Γιατί αν ζητήσεις σετ ελατηρίων για service από την Beretta σου δίνει 4 ελατήρια πακέτο, τα οποία προτείνει για συντήρηση. Της αποθήκης, του κλείστρου, της βελόνας και αυτό που σου περιέγραψα, τις σκανδαλοθήκης.

Γιατί αν ζητήσεις σετ ελατηρίων για service από την Beretta σου δίνει 4 ελατήρια πακέτο, τα οποία προτείνει για συντήρηση. Της αποθήκης, του κλείστρου, της βελόνας και αυτό που σου περιέγραψα, τις σκανδαλοθήκης.
ΟΚ αυτό που λες της σκανδαλοθηκης είναι που σπρώχνει τον κόκκορα, απλά δεν φαίνεται και το σπρωξιμο γίνεται μέσω μοχλων.
Τελικά τα έχεις αλλάξει όλα άρα δεν είναι θέμα ελατηριων, ούτε και καθαρισμου.
Να υποθέσω ότι και οι τρύπες αερίων έχουν καθαριστεί με τρυπανακι.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Τι δουλειά έχουν οι τρύπες αερίων αν δεν χτυπιέται επαρκώς το καψούλι; .xm.

Τι δουλειά έχουν οι τρύπες αερίων αν δεν χτυπιέται επαρκώς το καψούλι; .xm.
Απλά ο καθαρισμος τους βοηθαει στο σωστό χρονισμο του οπλου .buy buy..
Αβυσσος η λειτουργία των οπλων...

σήμερα πηγαίνοντας να δηλώσω το RIZZINI έσπασε το κλιπ του φερμουαρ της θήκης η οποία ήταν ολοκαίνουργια περσινή
έσπασε συγκεκριμένα το κομμάτι που θηλυκώνουν δεξιά αριστερά τα δύο φερμουάρ
φιάχνεται να ασχοληθώ η να φάει πέταμα;;;;;
http://www.survival.gr/thiki_oplou_toxotis_fleece_xaki_125cm_220681-p-2358.html

σήμερα πηγαίνοντας να δηλώσω το RIZZINI έσπασε το κλιπ του φερμουαρ της θήκης η οποία ήταν ολοκαίνουργια περσινή
έσπασε συγκεκριμένα το κομμάτι που θηλυκώνουν δεξιά αριστερά τα δύο φερμουάρ
φιάχνεται να ασχοληθώ η να φάει πέταμα;;;;;
http://www.survival.gr/thiki_oplou_toxotis_fleece_xaki_125cm_220681-p-2358.html
Φτιάχνεται Μάκη.Υπάρχουν στο εμπόριο τέτοια φερμουαρ..Αν δυσκολευεσε στην τοποθέτηση σε όποιον ραφτη η μοδίστρα και να πας στο αλλάζει..

Back