Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οχι δεν συμφωνω. Αν θες να λεγεσαι (γιατι δεν εισαι) αριστερη κυβερνηση τοτε δινεις σε ολους και πρωτα στους συνταξιουχους. Αν και πιστευω ουτε οι ΔΥ θα παρουν γιατι ειναι απο τα γνωστα λογια χωρις αντικρισμα που ακουμε εδω και ενα χρονο οτι ΘΑ κανουν ή ΘΑ δωσουν.

Υποψιν οτι οι γνωστες αυξησεις που λενε στα καναλια, ειναι το ξεπαγωμα των τριετιων-διετιων που προβλεποταν απο το πρωτο μνημονιο οτι θα διαρκουσε εως το 2015. Οποτε φανταζομαι οτι με καποιο λογιστικο τρυκ οι αυξησεις στους μισθους θα αρχισουν να μετρανε απο τωρα, και θα παρθουν με το τελος της τριετιας. Αυξησεις στους συνταξιουχους να δωσει δεν μπορει, εφοσον η συνταξη δεν υφισταται ωριμανσεις.

Φιλε μου δεν ξερω απο ωριμανσεις αλλα ξερω πως η γιαγια μου που ειναι 85 χρ παιρνει συνταξη 450€. Αν ειναι να δωσουν ας δωσουν σ 'αυτους που το 'χουν περισσοτερο αναγκη. Οι ΔΥ δεν νομιζω να ειναι οι πρωτοι στην λιστα για αυξηση για μενα.

Όλο αυτό με τις αυξήσεις αφορά τους μισούς ΔΥ και όχι όλους.
Οι πλειονότητα αυτών που θα πάρουν την αύξηση θα δουν στην τσέπη τους περίπου 15-20 ευρώ τον μήνα.Μερικοί (πολύ λίγοι ) θα πάρουν έως 50 ευρώ.
Για 15 και 20 ευρώ αύξηση τον μήνα δεν νομίζω ότι αξίζει να το συζητήσουμε.
Η μεγάλη σφαγή είναι στους χαμηλοσυνταξιούχους που απλά επιβιώνουν με τα άκρως απαραίτητα και στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που πλέον μιλάμε για σκλάβους που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα χωρίς τίποτα.

Δυστυχως ομως αυτοι ειναι ερμαια των εκαστοτε αφεντικων τους. Που δικαιως ή αδικως βρηκαν ευκαιρια και πετσοκοβουν

άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε....η ανικανότητα με συνέπεια την αποτυχία κρύβονται πάντα πίσω από μπερδεμένα λόγια και χρησμούς
στην συγκεκριμένη περίπτωση με προετοιμάζουν για τα επόμενα κακά που έρχονται
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τσακαλώτος: Δεν κάναμε αρκετά για τη διαφθορά
ΑΘΗΝΑ 20/12/2015
Έπρεπε να κάνουμε περισσότερα στην πρώτη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να δείξουμε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ότι είμαστε σοβαροί στο θέμα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που δόθηκε στους Paul Mason και Theopi Skarlatos στις 20 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του Ντοκιμαντέρ #ThisIsACoup.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πετύχει πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ αυτών που συμβαίνουν στην κυβέρνηση και αυτών που συμβαίνουν στην πραγματική κοινωνία, σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις διαδηλώσεις που γίνονται ενάντια στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως θα ήταν ικανοποιημένος αν ο κόσμος οργανώνονταν για εναλλακτικές λύσεις.«Αν είναι διαμαρτυρία μόνο για να μείνεις εκεί που είσαι, τότε αυτό δεν βοηθάει».

Σε ερώτηση για τα λάθη που θεωρεί ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως "δεν κάναμε αρκετά για την διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, δεν αφήσαμε αρκετό περιθώριο για το παράλληλο πρόγραμμα.

Όμως στις διαπραγματεύσεις, οι αντίπαλοί μας δεν συζητούσαν για οικονομικά, και το πώς να βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση, αλλά ήθελαν μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ διότι μια νίκη θα ενθάρρυνε τους άλλους να κοιτάξουν σε μια άλλη κατεύθυνση".

πηγή Nooz.gr

Last edited:
Ρε μάγκες όχι ότι δεν γινόταν ανέκαθεν, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτό που γίνεται με τη μη έκδοση αποδείξεων από πάρα πολλούς επαγγελματίες έχει παραγίνει. Επίσης δεν ξέρω στις περιοχές σας αλλά εδώ το τελευταίο χρονικό διάστημα σχεδόν όλα τα βενζινάδικα προσπαθούν να αποφύγουν την απόδειξη είτε κάνοντας τους χαζούς είτε ρωτώντας αν θέλεις απόδειξη ελπίζοντας να πεις όχι ενώ πριν έκοβαν πάντα. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι ή αν οφείλεται στην ανυπαρξία ελέγχων από το κράτος...

Επίσης δεν ξέρω στις περιοχές σας αλλά εδώ το τελευταίο χρονικό διάστημα σχεδόν όλα τα βενζινάδικα προσπαθούν να αποφύγουν την απόδειξη είτε κάνοντας τους χαζούς είτε ρωτώντας αν θέλεις απόδειξη ελπίζοντας να πεις όχι ενώ πριν έκοβαν πάντα
Σίγουρα έκοβαν παντα πριν..Η μήπως όλα τα παραπάνω που λες γινόντουσαν από την αρχή?;)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη (17 Δεκεμβρίου) υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των εκπομπών της Volkswagen, με την εντολή να διερευνήσει τις αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών να εφαρμόσουν τη νομοθεσία της ΕΕ.
Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν με 354 ψήφους υπέρ και 229 κατά για τη σύσταση της επιτροπής, που θα έχει περιθώριο ενός έτους για να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της. Η εξεταστική επιτροπή έχει την εξουσία να κλητεύσει μάρτυρες και να απαιτήσει απόρρητα ή εμπιστευτικά έγγραφα σχετικά με τις έρευνές της.
Από τις ελληνικές ομάδες της Ευρωβουλής μόνο η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης ψήφισαν κατά της εκεταστικής επιτροπής ενώ Μαρία Σπυράκη και Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....ΑΝΑΜΕΝΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ "ΓΕΝΝΗΣΗ" ΤΟΥ "ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ".... "ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ"

Tα βενζιναδικα δεν μπορουν να μην κοψουν αποδειξεις πλεον, ειναι συνδεμενα στο συστημα και η αποδειξει κοβεται αυτοματα. Αν στη δινουν ειναι αλλο θεμα.

Tα βενζιναδικα δεν μπορουν να μην κοψουν αποδειξεις πλεον, ειναι συνδεμενα στο συστημα και η αποδειξει κοβεται αυτοματα. Αν στη δινουν ειναι αλλο θεμα.
Δεν λειτουργεί το συστημα εισροων εκροών.
Λιγότεροι από το 30% των πρατηρίων αποστέλλουν στοιχεία.

Και μεις Διονυση; Παμε στα βενζιναδικα που λειτουργει, ή λεμε παλι δε βαριεσαι και παραπονιομαστε μονο εδω;

Εγώ Βίκτωρα απάντησα στο αν τα βενζινάδικα μπορούν ή δεν μπορούν να κόψουν αποδείξεις.

Όσο για τα υπόλοιπα που λες απλά να ξέρεις ότι με την σημερινή κατάσταση που ο τζίρος έχει μειωθεί πιο κάτω απο τα μισά και οι φόροι και υποχρεώσεις έχουν διπλασιαστεί, αν οι επιχειρήσεις (για τις μικρές μιλάμε πάντα) αποφασίσουν να δουλέψουν 100% νόμιμα τότε θα κλείσουν το πολύ σε ένα χρόνο.
Τώρα για το που θα πάει ο καθένας να αφήσει τα χρήματα του είναι ένα θέμα που αφορά τον ίδιο. Εγώ θα προτιμήσω να στηρίξω τον μικρό επιχειρηματία , αρκεί να μου προσφέρει ποιότητα και ας μην μου κόψει αποδείξεις.Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά θα σου πω τους δύο πιο σημαντικούς.
Πρώτον γνωρίζω από πρώτο χέρι τι χαράτσια και τι αδικίες πληρώνει ο κάθε μικρομεσαίος για να κρατήσει την επιχείρηση του και δεύτερον θέλω να υπάρξει η επιχείρηση του για να μπορέσει να έρθει και αυτός με την σειρά του στο δικό μου μαγαζί.
Θα προτιμήσω να πάρω ντομάτες και πατάτες από τον πλανόδιο χωρίς απόδειξη παρά να τις πάρω από το σούπερ μάρκετ πολυεθνική , θα προτιμήσω να πάρω μία αθλητική φόρμα από το μαγαζί δίπλα μου χωρίς απόδειξη παρά από το μαγαζί της Nike και ούτω καθεξής.

Μιας και μιλήσαμε όμως για τα καύσιμα ,εγώ δεν νομίζω ότι η οικονομία μας θα πέσει έξω από την μη έκδοση απόδειξης κάποιου πρατηριούχου την στιγμή που διακινούνται από γνωστούς αγνωστους εκατομμύρια λίτρα λαθραίου καυσίμου και μάλιστα χειρίστης ποιότητας (είναι γνωστές οι πατέντες με τα ναυτιλιακά πετρέλαια κλπ)

Last edited by a moderator:
Δεν διαφωνω στο σκεπτικο σου ομως, απλα αναρωτιεμαι τοτε γιατι να ερχομαι εγω να πληρωνω το ΦΠΑ σε σενα, επειδη εισαι φιλος και αποφασιζω να σε στηριξω, και εσυ με τη σειρα σου τον ΦΠΑ να μην τον αποδιδεις. Υπεραπλουστευοντας (γιατι ξερω οτι ο ελ. επαγγελματιας εχει 1002 χαρατσια) γιατι να μη μοιραστουμε το "κερδος" της μη αποδοσης ΦΠΑ? Και γιατι να ρισκαρω να αυξηθουν οι συντελεστες με προσχημα τα χαμηλα εσοδα απο αυτο το φορο;

Φαυλος κυκλος ειναι Διονυση, που ξεκιναει πολυ καιρο πριν. Παντα υπηρχαν επαγγελματιες που εκαναν γαργαρα το ΦΠΑ, ακομα και οταν ο εποχες ηταν καλυτερες, βρισκοντας διαφορα προσχηματα. Ποτε ομως, κανενας, τουλαχιστον οχι σε μενα, δεν μου προτεινε μειωμενη τιμη αν δεν ηθελα αποδειξη. Οποτε ναι, τωρα ειναι θεμα, αλλα ρε φιλε, οπως και να το κανεις, εχουν και πολλοι μαγαζατορες τη φωλια τους λερωμενη.

Όσο για τα υπόλοιπα που λες απλά να ξέρεις ότι με την σημερινή κατάσταση που ο τζίρος έχει μειωθεί πιο κάτω απο τα μισά και οι φόροι και υποχρεώσεις έχουν διπλασιαστεί, αν οι επιχειρήσεις (για τις μικρές μιλάμε πάντα) αποφασίσουν να δουλέψουν 100% νόμιμα τότε θα κλείσουν το πολύ σε ένα χρόνο.
Τώρα για το που θα πάει ο καθένας να αφήσει τα χρήματα του είναι ένα θέμα που αφορά τον ίδιο. Εγώ θα προτιμήσω να στηρίξω τον μικρό επιχειρηματία , αρκεί να μου προσφέρει ποιότητα και ας μην μου κόψει αποδείξεις.Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά θα σου πω τους δύο πιο σημαντικούς.
Πρώτον γνωρίζω από πρώτο χέρι τι χαράτσια και τι αδικίες πληρώνει ο κάθε μικρομεσαίος για να κρατήσει την επιχείρηση του και δεύτερον θέλω να υπάρξει η επιχείρηση του για να μπορέσει να έρθει και αυτός με την σειρά του στο δικό μου μαγαζί.
Θα προτιμήσω να πάρω ντομάτες και πατάτες από τον πλανόδιο χωρίς απόδειξη παρά να τις πάρω από το σούπερ μάρκετ πολυεθνική , θα προτιμήσω να πάρω μία φόρμα τρεξίματος από το μαγαζί δίπλα μου χωρίς απόδειξη παρά από το μαγαζί της Nike και ούτο καθεξής.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Διονύση.

Status
Not open for further replies.
Back