Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εχω την αισθηση, και ελπιζω να κανω λαθος ομως, οτι ναι μεν εχουν σχεδιο για να βγουν απο την κριση που εχουν, αλλα οσο μεγαλυτερη η οικονομια τοτε εντονοτερα θα ειναι και τα φαινομενα. Κατα τα αλλα συμφωνω με το Γιωργο, απο προσωπικες εμπειριες φιλων.
 
Όντως είναι δύσκολο χωρίς εφόδια να φύγεις για το εξωτερικό , αλλά οχι ακατόρθωτα δύσκολο να πετύχεις πολύ περισσότερο απ ότι εδώ . Έχω κάποια παραδείγματα.
Απο την άλλη πολύ μεγάλη σημασία έχει κι αυτό που λέει ο Βίκτωρας .Οτι δηλαδή έχουμε μαζευτεί σε 4 μεγάλες πόλεις για τους γνωστούς λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρω αυτή τη στιγμή. Είναι γεγονός ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι έφυγαν για την επαρχία ξεκινώντας κάποιες νέες καλιέργειες η οτιδήποτε άλλο.Όμως για να το κάνεις κι αυτό, θα πρέπει να υπάρχει ένα υπόβαθρο μερικών δεκάδων χιλιάδων euro ,η να υπάρχει μια παρακαταθήκη ,ας πούμε σε γη ,απο την οικογένεια .
Και μετά ; έλυσες τα προβλήματα σου ; Υπάρχουν τόσες δυσκολίες και κάθε μέρα δημιουργούνται περισσότερες που λειτουργούν ανασταλτικά σε μεγάλο βαθμό.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι, από το να ζήσει κάποιος σ΄αυτές τις πόλεις τερατουργήματα ,καλύτερα στην επαρχία όπου θα έχει έστω μικρές εναλλακτικές.
Αυτό είναι και το δεύτερο που λέω στα παιδιά μετά τη λύση της φυγής για έξω. Ζωή στην επαρχία .Οχι Αθήνα ,όχι μεγαλουπόλεις .
 
Το προβλημα ειναι μεγαλυτερο απο το να συζηταμε για την οικονομια απλα. Το μεγαλο προβλημα, που εθελοτυφλουμε ολοι, ειναι πως συγκεντρωμενη ολοι στα μεγαλα αστικα κεντρα, χασαμε την επαφη μας με την παραγωγη. Ωραιο το να εισαι στελεχος, ακομα καλυτερο το να παιρνεις 2-3χιλιαρικα το μηνα, αλλα αμα δεν υπαρξει αντιστοιχη πρωτογενης παραγωγη, τη πατησαμε. Ηρθαν ολοι στις πολεις, για το ευκολο χρημα και τις ανεσεις, και δικαιως. Η ζωη στην επαρχια του 50 και του 60 ηταν τεραστιο μανικι. Αργοτερα που θυμαμαι τον εαυτο μου, ολοι ηθελαν να γινουν γιατροι και δικηγοροι και καθηγητες. Αποτελεσμα να εχουμε ενα σκασμο επιστημονες, και μηδενικη δυνατοτητα απορροφησης απο τα σχολεια ή την αγορα εργασιας. Πιο μετα ηρθαν τα κινητα, καθε 4 μαγαζια και ενα μαγαζι με συνδεσεις κινητης τηλεφωνιας. Αργοτερα το θαυμα του "χρηματιστηριου" καθε γωνια και χρηματιστηριακη εταιρια. Στελεχη με γραβατες λες και ησουν στην Wall street, αργοτερα μεταλλαχθηκαν καποιοι σε ιδιοκτητες κτηματομεσιτικων γραφειων και κατασκευαστικων εταιριων. Βλεπεις οι επιδοτησεις των κακων Ευρωπαιων που κανονικα επρεπε να γινουν υποδομες στην παραγωγη και την τυποποιηση αγροτικων προιοντων, λοξοδρομουσαν προς αλλες πιο ευκολες και προσοδοφορες δραστηριοτητες.

Γιαυτο σας λεω, η λυση ειναι να μαθουμε παλι να δουλευουμε τη γη που αφηνουμε να ερημωνει. Μαγικες λυσεις αλλες, φοβαμαι πως δεν υπαρχουν για πολλους απο μας
 
Παιδιά μισό λεπτό διότι λέμε πράγματα που δεν ισχύουν.
Δεν ξέρω αν πρέπει να μεταφέρουμε την κουβέντα σε άλλο thread, αν χρειαστεί θα το κάνουμε!!

Λοιπόν έχουμε και λέμε.
Στην Γερμανία ,που ξέρω από πρώτο χέρι ,τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά για να βρει εργασία ο ανειδίκευτος και αυτός που δεν γνωρίζει την γλώσσα .
Εγγραφεται στα μητρώα της πόλης που διαμένει και σε χρόνο ντε τε τον καλούν να επιλέξει που θέλει να εργαστεί (συνήθως σε κάποια γραμμή παραγωγής εργοστασίου)
Σε παλαιότερο ποστ είχα πει ότι η Γερμανική κυβέρνηση φροντίζει ο εργάτης αυτός να πάρει τον βασικό διότι υπάρχουν κοινωνιικές παροχές με επιδόματα που δίνονται εφόσον ο εργαζόμενος δεν ξεπερνάει τον βασικό.Τα επιδόματα έχουν να κάνουν με το ενοίκιο , τα ανήλικα παιδιά την ΜΗ εργαζόμενη μητέρα κλπ.
Τώρα όσον αφορά την εξειδίκευση τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά.
Πριν λίγες μέρες μας χαιρέτησε μια φίλη μας η οποία έστειλε το βιογραφικό της στην Αγγλία σε ένα νοσοκομείο και αμέσως προσελήφθη σαν φυσιοθεραπεύτρια , που είναι και αυτό που έχει σπουδάσει.
Επίσης η κόρη του ασφαλιστή μου πήγε στην Γαλλία για μετεκπαίδευση στην ειδικότητα της (μοριακή βιολογία και γενετική ) και πρίν ακόμα αποφοιτήσει είχε ενταχθεί με κανονική πληρωμή σε ιατρικό team.Σήμερα φυσικά ζει και εργάζεται μόνιμα στην Γαλλία.
Είναι Σχετικά εύκολο να βρούν δουλειά στην Β. Ευρώπη οι επιστήμονες και ακόμα πιο εύκολο είναι για τους εργάτες και τεχνίτες , άλλωστε τα ποσοστά της ανεργίας που παραθέτω παρακάτω το επιβεβαιώνουν

96gpiBE.jpg


Από εκεί και πέρα αν κάποιος δεν θέλει να φύγει από αυτόν τον πραγματικά υπέροχο τόπο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο , το σίγουρο όμως είναι ότι η χώρα μας είναι εχθρική προς τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν τώρα την ζωή τους

υγ Η μοναδική χώρα που έχει ζορίσει λιγάκι τα πράγματα είναι η Αγγλία η οποία πλέον απο τους εξειδικευμένους (πτυχιούχους κλπ) που αναζητούν εργασία τους ζητάει απαραιτήτως γνώση της Αγγλικής με Campridge Proficiency
 
Last edited by a moderator:
Θα σου πω παραδειγμα καλων μου φιλων που εφυγαν Παρισι το 2011 νομιζω. Ο ενας βρηκε δουλεια αμεσως, βασικα ειχε παρει διδακτορικο εδω, και βρηκε θεση εκει σε ενα ινστιτουτο, οποτε εφυγε. Μαζι πηρε και την γυναικα του, η οποια εκανε φροντιστηρια γαλλικων, για να μαθει τη γλωσσα και να βρει δουλεια εκει. Εφετος εφυγαν, γιατι το παιδι βρηκε δουλεια στο MAX PLUNK ενω η γυναικα του δεν εβρισκε τιποτα. Τωρα θα παει Γερμανια και πρεπει να μαθει παλι τη γλωσσα απο την αρχη. Εφυγαν απο το Παρισι, γιατι εαν το ινστιτουτο που ηταν ως τωρα συνεχιζε να τον απασχολει, ηταν υποχρεωμενοι να τον προσλαβουν κανονικα οποτε τον εδιωξαν.

Το αλλο παιδι που τελειωσε το διδακτορικο του μαζι με τον παραπανω (ειναι και κουμπαροι) πηγε Γερμανια, μαζι με την Ουκρανιδα γυναικα του. Νομιζω, δεν παιρνω ορκο ομως, οτι απο το 2011 προσπαθει να βρει καποια δουλεια, γιατι και κεινη εχει τελειωσει μεταπτυχιακο, αλλα δεν βρισκει κατι

Δεν ειναι ροδινα τα πραματα, σαφως και οχι τοσο μαυρα οσο εδω, αλλα δεν ειναι και τοσο καλα.
 
Το 50 και το 60 στην ύπαιθρο ,ο κόσμος πάλευε και αγωνιζόταν όλη μέρα στα χωράφια και στα ζώα απλά για να μπορέσει να ζήσει.Η αλήθεια είναι οτι σήμερα τα πράγματα άλλαξαν .Τόσο η τεχνολογία όσο όμως και οι απαιτήσεις στον παραγωγικό τομέα.
Για να γυρίσει σήμερα ένα νέος σήμερα στην επαρχία ,όσο και να θέλει να ασχοληθεί στον πρωτογενή τομέα πως να το κάνει αν δεν έχει γη και τα οικονομικά του είναι δύσκολα.Αλλά και γη να έχει και μια μέτρια οικονομική κατάσταση ,όταν τα εφόδια ,λιπάσματα ,πρώτες ύλες και μηχανήματα κοστίζουν πολύ περισσότερο απ ότι στην κεντρική Ευρώπη και από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει ένα κράτος νταβατζή που ισοπεδώνει τα πάντα και δεν παρέχει αυτά που πρέπει σαν οργανωμένο κράτος γιατί να το κάνει ;
Σημειωτέον ότι σαν σκέψη μου αρέσει πάρα πολύ και θα γούσταρα αν μπορούσα να το κάνω ακόμη και τώρα .
Τον βάζουν να φυτέψει αμπέλια .Αυξάνονται οι αμπελοκαλλιέργειες ,βγάζουμε όλο και περισσότερα ωραία κρασιά ,τα εξάγουμε και μετά έρχονται οι ΕΥΡΩΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ και εφαρμόζουν ποσόστωση.Πράγμα που σημαίνει μειώστε παραγωγή ,δηλαδή αλλάξτε καλλιέργεια.Έτσι δεν έκλεισαν τα εργοστάσια ζαχάρεως ; γιατί με την ποσόστωση το 2007 απο 500.000 στρέμματα ζαχαρότευτλα έπρεπε να καλλιεργούνται το 1/3.
Τώρα αν την επαρχία την εννοούμε με λίγη απασχόληση ,με λίγα μελίσσια ,με λίγα πορτοκάλια έχει καλώς.Αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο και ούτε αυτό θα με χάλαγε .
 
Δεν ειναι ροδινα τα πραματα, σαφως και οχι τοσο μαυρα οσο εδω, αλλα δεν ειναι και τοσο καλα.
Βίκτωρα να με συμπαθάς ρε φίλε, αλλά όταν η επίσημη ανεργία σου είναι 4.5% από την οποία τα 3% είναι άνθρωποι που δεν θέλουν να εργαστούν αφού ζουν μια χαρά με κάποια επιδόματα , πως είναι δυνατόν δηλαδή με πραγματική ανεργία 1% να μην είναι καλά τα πράγματα;;;;;.what..what.
 
Τα στοιχεία και τα δικά μου άλλα μου λένε....
Μερικοί γνωστοί μου και συνάδελφοι μου δεν τους "καλούσαν για δουλειά" αλλά μάτωσαν για να βρούν.
Και μιλάμε να ψάχνεις δουλειά στην Γερμανία δύο χρόνια όντας μηχανολόγος μηχανικός, με μεταπτυχιακό.
Επίσης δύο παράμετροι:
Το κόστος ζωής στο εξωτερικό το οποίο είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερο.
Η ευκαμψία του να πιάσεις μια δουλειά άσχετη με τα αντικείμενο σου (το οποίο είναι άκρως φυσιολογικό) στο εξωτερικό σε σχέση με την Ελλάδα που την παρουσιάζουμε (ή παρουσιάζαμε) πιο δύσκολα.
 
Ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα...γενικά πιστεύω ότι πρέπει να συγκρίνουμε ίδια πράγματα στην ζωή όσο μπορούμε...οι κερδισμένοι είναι αυτοί που πάνε με ένα οικονομικό μπακ-απ έξω και έχουν δυνατότητα να περιμένουν πριν "χτυπήσουν" στο επαγγελματικό τομέα...ΝΑΙ τότεί δεν συζητάμε τί προοπτικές θα τους ανοιχτούν!!!!
 
Ακριβως οπως το ειπες, η επισημη ανεργια σου. Δηλαδη μετρας ολους οσους δουλευουν, ασχετως το τι αποδοχες εχουν αυτοι, ως πραγματικους εργαζομενους. Part time, οτιδηποτε. Μη ξεχνας οτι παρομοια τρυκ εχουν χρησιμοποιησει και οι δικοι μας κατα καιρους για να μειωσουν το ποσοστο.

Αν αυριο ας πουμε, βρεθει ενα κονδυλι, και επιδοτηται η εργασια 500.000 ανεργων ως part time σε οποιαδηποτε θεση, με μισθο 300 ευρω καθαρα. Αυτο που θα παει το ποσοστο της ανεργιας μας εδω, και κυριως πιστευεις οτι στη πραγματικοτητα εχει οντως πεσει τοσο;

Θα σου φερω ενα παραδειγμα ως προς το μαγειρεμα.
Στην κατηγορια 15-24 νομιζω, ολοι λενε οτι εχει 60% περιπου ανεργια. Σ'αυτη την ηλικια εχουμε, Α) μαθητες, Β) Φανταρους, Γ) Σπουδαστες. Ολοι οσοι ανηκουν στις παραπανω κατηγοριες φυσικα και ειναι ανεργοι, αλλα δεν θα επρεπε να μετρανε στο ποσοστο, σωστα; Αν μετρανε ομως, τοτε αυτο σημαινει οτι το 60% ειναι πλασματικο. Αν δεν μετρανε, οπως και πρεπει, τοτε σημαινει οτι στους 100 νεους στην Ελλαδα, οι 60 δεν ανηκουν σε καποια απο τις παραπανω κατηγοριες. κατι δε μου καθεται...

Στο ξαναλεω, δεν εχει σχεση η Γερμανια με την Ελλαδα, εννοειται. Απλα δε νομιζω οτι ειναι ολα τοσο ομορφα και καλοκουρδισμενα οπως θελουν να πιστευουν ορισμενοι. Η μπορει φυσικα και να κανω λαθος εγω, δεν ειναι και απιθανο
 
Διονύση κι εγώ έχω παραδείγματα ατόμων που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο εξωτερικό αλλά είχαν πάει συστημένοι ή είχαν ήδη κλείσει την δουλειά από εδώ, έχω φίλους που γύρισαν πίσω έχοντας χάσει όλες τους τις οικονομίες γιατί τους έλεγαν καθίστε 3 μήνες intership και μετά θα αρχίσετε να πληρώνεστε (ζευγάρι γιατρών) και οι 3 μήνες έγιναν 6 κτλ. Έχω φίλους που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και ίσα ίσα βγάζουν τα βασικά για την διαβίωση τους, όπως επίσης και άτομα που απλά δεν την πάλεψαν χωρίς να βλέπουν ήλιο στην Αγγλία και απέκτησαν κατάθλιψη. Κανείς από αυτούς δεν θεωρείτο άνεργος αλλά......
Κι εγώ δεν είμαι αρνητικός στο να φύγω στο εξωτερικό (ενώ κάποτε έλεγα Ελλάδα κι ας ψοφήσω από την πείνα) απλά δεν είναι και πανάκια, χρειάζεται σκέψη και προετοιμασία για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στο βιωτικό σου επίπεδο.
 
Αν ψάχνεις για δουλειά στο εξωτερικό τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί.
Δεν το λέω εγω αυτό.
Το λένε οι περίπου 600.000 Ελληνες που βρήκαν εργασία στο εξωτερικό οι οποίοι παρέμειναν εκεί φτιάχνοντας την ζωή τους , την καριέρα τους και φυσικά κάποια στιγμή και την οικογένεια τους.

Στον δικτυακό τόπο https://ec.europa.eu/eures/public/en/homepage Έλληνες υποψήφιοι μπορούν να βλέπουν τις διαθέσιμες κενές θέσεις στην ειδικότητά τους και να ενημερώνονται σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη χώρα της επιλογής τους.
Αυτή την περίοδο το δίκτυο EURES "φιλοξενεί" 1.110.437 ανοικτές θέσεις στην Αυστρία (33.138), στο Βέλγιο (1.989), στη Βουλγαρία (20), στην Ελβετία (11.737), στην Κύπρο (1.466), στην Τσεχική Δημοκρατία (24.438), στη Γερμανία (311.604), στην Δανία (31.542), στην Εσθονία (1.592), στην Ισπανία (1.872), στη Φινλανδία (23.606), στη Γαλλία (50.156), στην Ουγγαρία (3.808), στην Ιρλανδία (2.804), στην Ισλανδία (45), στην Ιταλία (7.628), στο Λιχνενστάιν (76), στη Λιθουανία (2.823), στο Λουξεμβούργο (266), στη Λετονία (2.874), στη Μάλτα (142), στις Κάτω Χώρες (20.159), στη Νορβηγία (6.118), στην Πολωνία (18.888), στην Πορτογαλία (683), στη Ρουμανία (2.945), στη Σουηδία (39.396), στη Σλοβενία (1.390), στη Σλοβακία (3.966) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (452.605).

Επίσης οι ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης έφτιαξαν ένα εργαλείο για όσους θέλουν να εργαστουν στις κάτωθι χώρες

Εργασία στις ΗΠΑ
Εργασία σε Μεγάλη Βρετανία - Ηνωμένο Βασίλειο
Εργασία στην Ινδία
Εργασία στον Καναδά
Εργασία στη Γερμανία
Εργασία στην Ολλανδία
Εργασία στη Σουηδία
Εργασία στη Νορβηγία
Εργασία στην Ισπανία
Εργασία στην Ιταλία
Εργασία στη Γαλλία
Εργασία στην Ελβετία
Εργασία στο Βέλγιο
Εργασία στη Ρουμανία
Εργασία στην Ιρλανδία
Εργασία στην Πληροφορική στη Γαλλία
Εργασία στην Κίνα
Εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Εργασία στην Πολωνία
Εργασία στη Δανία
Εργασία στη βιομηχανία της Γαλλίας
CareerBuilder GC
Εργασία στην Κύπρο
Εργασία στην Ρωσία
Εργασία στην Ουκρανία
Εργασία στην Τσεχία
Εργασία στην Τουρκία
Εργασία στην Πορτογαλία
Εργασία στην Ουγγαρία
Εργασία στην Σιγκαπούρη
Εργασία στην Μαλαισία

Κλείνω λέγοντας ότι εγώ προσωπικά έχω τόσο μεγάλο κόλλημα με τον τόπο μου που θα μου ήταν αδύνατον να μεταναστεύσω .Όμως μερικές φορές "ανάγκα και θεοί πείθονται"
 
Αν ψάχνεις για δουλειά στο εξωτερικό τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί.
Δεν το λέω εγω αυτό.
Το λένε οι περίπου 600.000 Ελληνες που βρήκαν εργασία στο εξωτερικό οι οποίοι παρέμειναν εκεί φτιάχνοντας την ζωή τους , την καριέρα τους και φυσικά κάποια στιγμή και την οικογένεια τους.

Στον δικτυακό τόπο https://ec.europa.eu/eures/public/en/homepage Έλληνες υποψήφιοι μπορούν να βλέπουν τις διαθέσιμες κενές θέσεις στην ειδικότητά τους και να ενημερώνονται σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη χώρα της επιλογής τους.
Αυτή την περίοδο το δίκτυο EURES "φιλοξενεί" 1.110.437 ανοικτές θέσεις στην Αυστρία (33.138), στο Βέλγιο (1.989), στη Βουλγαρία (20), στην Ελβετία (11.737), στην Κύπρο (1.466), στην Τσεχική Δημοκρατία (24.438), στη Γερμανία (311.604), στην Δανία (31.542), στην Εσθονία (1.592), στην Ισπανία (1.872), στη Φινλανδία (23.606), στη Γαλλία (50.156), στην Ουγγαρία (3.808), στην Ιρλανδία (2.804), στην Ισλανδία (45), στην Ιταλία (7.628), στο Λιχνενστάιν (76), στη Λιθουανία (2.823), στο Λουξεμβούργο (266), στη Λετονία (2.874), στη Μάλτα (142), στις Κάτω Χώρες (20.159), στη Νορβηγία (6.118), στην Πολωνία (18.888), στην Πορτογαλία (683), στη Ρουμανία (2.945), στη Σουηδία (39.396), στη Σλοβενία (1.390), στη Σλοβακία (3.966) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (452.605).

Επίσης οι ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης έφτιαξαν ένα εργαλείο για όσους θέλουν να εργαστουν στις κάτωθι χώρες

Εργασία στις ΗΠΑ
Εργασία σε Μεγάλη Βρετανία - Ηνωμένο Βασίλειο
Εργασία στην Ινδία
Εργασία στον Καναδά
Εργασία στη Γερμανία
Εργασία στην Ολλανδία
Εργασία στη Σουηδία
Εργασία στη Νορβηγία
Εργασία στην Ισπανία
Εργασία στην Ιταλία
Εργασία στη Γαλλία
Εργασία στην Ελβετία
Εργασία στο Βέλγιο
Εργασία στη Ρουμανία
Εργασία στην Ιρλανδία
Εργασία στην Πληροφορική στη Γαλλία
Εργασία στην Κίνα
Εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Εργασία στην Πολωνία
Εργασία στη Δανία
Εργασία στη βιομηχανία της Γαλλίας
CareerBuilder GC
Εργασία στην Κύπρο
Εργασία στην Ρωσία
Εργασία στην Ουκρανία
Εργασία στην Τσεχία
Εργασία στην Τουρκία
Εργασία στην Πορτογαλία
Εργασία στην Ουγγαρία
Εργασία στην Σιγκαπούρη
Εργασία στην Μαλαισία

Κλείνω λέγοντας ότι εγώ προσωπικά έχω τόσο μεγάλο κόλλημα με τον τόπο μου που θα μου ήταν αδύνατον να μεταναστεύσω .Όμως μερικές φορές "ανάγκα και θεοί πείθονται"
.off topic..ban.Ταιλανδη παιζει τιποτα;φευγω αμεσως
 
Δεν το κουναω ρουπι
Αν έχεις μάθει να ζεις με τα λίγα προσαρμόζεις την ζωή σου και συνεχίζεις σε αυτό που σου χάραξε η πορεία προσπαθώντας με τον καλυτερο τροπο να επιβιωσεις
Είναι σίγουρο ότι καποιοι συμπατριώτες μας
ανακάλυψαν τα τελευταία 6 χρόνια την μείωση του μισθού την ανεργία την απειλή και τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην χώρα μας
Κάποιοι άλλοι ολα τα παραπανω τα έχουν ανακάλυψει από τότε που βγήκαν για μεροκάματο
Ή φούσκα των υψηλών αμοιβών του άραγματος και της λουφας που ζούσε μία μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας επειδή είχαν Μπάρμπα στην Κορώνη ήρθε η ώρα να σκάσει
Το ίδιο και για πολλούς γραβατομενους και μη
που επειδή ανοιξαν μια επιχηρηση και το μπουρδελο το κρατος εκλεινε τα ματια τόσα χρόνια
βρήκαν την ευκαιρία να ξεσκίσουν την ζωή και τον ιδρωτα των εργαζομένων τους και τώρα που το βιώνουν και οι ίδιοι
την κάνουν για άλλες παραλίες πιστεύοντας ότι και εκεί θα κάνουν τα ίδια μακροβουτια που έκαναν και στην Ελλάδα
Εγώ πάντως και από συγγενείς και από φίλους που ζουν στο εξωτερικό πχ Βοστωνη-Αγγλια-Αυστραλια δεν έχω ακούσει κάποια καλή κουβεντα εκτός ότι έχουν καλυτερη οργανωση σε υπηρεσίες και σε παροχές
Κατά τα άλλα κλαφτα Χαραλαμπε
Θυμάμαι τα λόγια του Μπάρμπα μου που ζει στην Βοστωνη εδώ και 50 χρόνια :
Σαν την Πατρίδα σου πουθενά
Ή ανάγκη σε κάνει να πεισεις τον εαυτό σου ότι ζεις σε κάτι ξεχωριστό
Ή αλήθεια είναι ότι ζεις σε ξένο τόπο και ο μόνος λόγος που δεν επιστρέψεις πίσω είναι η ντροπή σε αυτό που απαρνηθηκες
 
Μην αναρωτηθειτε λοιπον αλλη φορα γιατι οι καφετεριες ειναι γεματες απο τις 10 το πρωι. "Τρεφει" 7 - 8 ατομα ακομα, τα εχει "πληρωσει".
Εξ αλλου, μολις τελειωσε το δημοτικο προσληφθηκε αμεσως.
Το 1982 εκανα αιτηση για τηλεφωνο και η συνδεση επετευχθη μετα 7 χρονια!!!
 
Συγγνώμη, (να ναι καλά ο άνθρωπος) αλλά στα 55 όταν βγήκε στην σύνταξη, πόσα έπαιρνε??
Δλδ λογικά ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια θα έχει υποστεί και κάποιες μειώσεις έτσι...?? να γίνω τολμηρός και να υποθέσω ότι θα ξεκίνησε με καμιά σύνταξη 4-5 χιλιαρικάκια??
(δεν θέλω να αναφέρω εφάπαξ ΟΤΕ και διάφορα μπόνους που έπαιρναν τα παιδιά τους με την ενηλικίωση...και ΝΑΙ να τα έπαιρναν ακόμα μακάρι οι άνθρωποι!!! αλλά όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό...να ήταν εταιρεία (Α.Ε δηλώνει) και αφού τα έβγαζε να τα μοίραζε!!!)
 
Ο ΟΤΕ πλεον ανηκει στην Deutsche Telecom και μετα τη εξαγορα του πλεοψηφικου πακετου, δεν ηταν λιγες οι εθελουσιες εξοδοι μεσω προωρης συνταξιοδοτησης. Φυσικα για να γινει κατι τετοιο επρεπε να δινουν κινητρα σε υψηλομισθους ωστε να φευγουν, και να αντικαθιστωνται με 1-2 (και αν) με μισθο πολυ χαμηλοτερο. Αυτο που ειναι σκανδαλωδες στο συγκεκριμενο θεμα ειναι πως Δημοσιο ηταν και ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ αλλα και αλλες υπηρεσιες του κρατους, αλλα οι μισθοι και οι κρατησεις τους δεν ειχαν ποτε καμμια σχεση με τις αποδοχες απο αλλες υπηρεσιες.

Ακομα και τωρα το ενιαιο μισθολογιο (κατι που με βρισκει συμφωνο και φυσικα αντιτιθενται ολοι στο δημοσιο) δεν εφαρμοζεται πληρως και παντου. Και μου λετε μετα για κακους Γερμανους και Εβραιους και συνομωσιες.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top