Σκάγια

Την δική μου απάντηση την ξέρεις από πριν.
Κοίτα όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη γιατί είναι σπαστικό να μετράς σκάγια.
Ρίξε μερικά (όσα θες) σε ένα πιατάκι και τράβα τα μια καθαρή φωτογραφία και πόσταρέ την εδώ.
Να μην έχουν (αν είναι δυνατόν κενά ανάμεσά τους) θα σου μετρήσω εγώ ηλεκτρονικά τα σκάγια και εσύ ένα-ένα.
Θα ποστάρω το νούμερο που βρήκα και εσύ το δικό σου.
Αν πετύχει θα σου μάθω πως θα μετράς σκάγια από φωτογραφία ;)

Μετά κάνε το ίδιο με παρτίδα με σχετικά μεγάλες διαφορές μεγέθους για να δούμε αν δουλεύει και έτσι.
Κατά 99% θα δουλεύει μια χαρά.
Καλά εσύ ‼️αφήνεις τα μυθια‼️

Νικο εγω μετραω πρώτα καμια δεκαριά με το παχυμετρο και στα ψιλα δυο η τρις φορές ποσα στα 10 γραμμάρια οπως κανεις εσύ. Στα 6αρια παλι παχυμετρο και δυο φορές τα σκάγια στα γραμμάρια που θελω. Οι αποκλίσεις πράγματι είναι μεγαλες, πχ τα 6αρια νικελ του κενταυρου εχουν διάμετρο περίπου 2, 6mm και παντα στην ίδια συσκευασία απο 2,5 εως 2, 7. Αυτά έχουν τα χυτα σκάγια , γι'αυτό σε ελιτ φυσίγγια ειδικά οι Εγγλέζοι τα περνανε απο διπλό ή και τριπλό κοσκινο.

Λευτερη μου , ξερεις τι σημαινει απο 2,5 - 2,6 - 2,7.....εγω τα λεω αχταρμα....και ο λογος ειναι οτι στα ΠΧ 36
ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ δεν ξερεις ποσα ΣΩΣΤΑ Ν6 σκαγια εχεις. 2,5χιλ. ειναι το Ν7....τι να υπολογισεις λοιπον και τι ποσοστα
συγκεντρωσης να βγαλεις. Ασε που στο στρεσαρισμα των σκαγιων που οι παραμορφωσεις θα ειναι αλλα
ντ'αλλων....ασε που ψιλα θα γινουν ανεμοσκαγα στα πολλα μετρα....και θα σου χαλασουν την τουφεκια!!!
Και βλεπεις την αποτυπωση....οταν ειναι σε λιγα μετρα ''χαμογελάς''....λες ...ωρε τι τουφεκια εβγαλα...οταν
ομως ειναι μετα τα 40 μετρα....ξυνεις την κεφαλή σου....και σκεπτεσαι γιατι σκορπισε η τουφεκια...και που
εκανες το λαθος.
Στις κοντινες αποστασεις.....και εχοντας σκαγια ''αχταρμα'' τα σκαγια ειναι περισσοτερα και εχεις ωραια
αποτυπωση.....η να το πω αλλιως μεχρι τα 30 μετρα τα ψιλα σκαγια δεν γινονται ανεμοσκαγα ....στα 40-45
μετρα ομως αυτα τα σκαγια στοχο δεν βρισκουν.....για τα 50 μετρα....αστο δεν το συζηταμε.....

Την δική μου απάντηση την ξέρεις από πριν.
Κοίτα όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη γιατί είναι σπαστικό να μετράς σκάγια.
Ρίξε μερικά (όσα θες) σε ένα πιατάκι και τράβα τα μια καθαρή φωτογραφία και πόσταρέ την εδώ.
Να μην έχουν (αν είναι δυνατόν κενά ανάμεσά τους) θα σου μετρήσω εγώ ηλεκτρονικά τα σκάγια και εσύ ένα-ένα.
Θα ποστάρω το νούμερο που βρήκα και εσύ το δικό σου.
Αν πετύχει θα σου μάθω πως θα μετράς σκάγια από φωτογραφία ;)

Μετά κάνε το ίδιο με παρτίδα με σχετικά μεγάλες διαφορές μεγέθους για να δούμε αν δουλεύει και έτσι.
Κατά 99% θα δουλεύει μια χαρά.

Γεια σου ρε φιλαρα!!!! Μαλλον τον ''μπελα'' σου θα βρεις.....Ακου....μετρησα 10 φορες απο 10 γραμμαρια
σκαγια Ν9....Να σου πω τι εβγαλα....στην μια συσκευασια ΑΠΟ 160 εως 180 σκαγια στα 10 γραμμαρια
και διαμετρο απο 1,9 εως 2,2....Τι ακρη να βγαλεις ?? Αυτα ολα πηγαν στην ''ακρη'' για δισκακια.
Η δευτερη συσκευασια ΕΥΤΥΧΩΣ...ειναι καλη....και στις 10 μετρησεις με διαμετρο 2,1-2,2 με 177 εως 181
σκαγια, Μικρη αποκλιση.... και 2,2 σε διαμετρο ελαχιστα....Περιττο να σου πω....οτι μου βγηκαν τα ματια
με το μικρομετρο!!!!

Last edited:
Γεια σου ρε φιλαρα!!!! Μαλλον τον ''μπελα'' σου θα βρεις.....Ακου....μετρησα 10 φορες απο 10 γραμμαρια
σκαγια Ν9....Να σου πω τι εβγαλα....στην μια συσκευασια ΑΠΟ 160 εως 180 σκαγια στα 10 γραμμαρια
και διαμετρο απο 1,9 εως 2,2....Τι ακρη να βγαλεις ?? Αυτα ολα πηγαν στην ''ακρη'' για δισκακια.
Η δευτερη συσκεασια ΕΥΤΥΧΩΣ...ειναι καλη....και στις 10 μετρησεις με διαμετρο 2,1-2,2 με 177 εως 181
σκαγια, Μικρη αποκλιση.... και 2,2 σε διαμετρο ελαχιστα....Περιττο να σου πω....οτι μου βγηκαν τα ματια
με το μικρομετρο!!!!
Πάχος δεν μπορώ να μετρήσω από φωτογραφία.
Αριθμό μάλλον μπορώ.

Καλημέρα, σε ένα ιταλικό φόρουμ το polveri dosi e cartuccie,του Paci,έμαθα για έναν τύπο - που μετά από προτροπή του Paci ,επειδή γνωρίζει το αντικείμενο και έχει το πάθος της ίδιο γόμωσης-, που κατασκευάζει τα καλύτερα επιμεταλωμενα σκάγια στον κόσμο. Αυτός ο τυπος(Antonio Zaccaria), αγοράζει σκάγια μαλακά (2% αντιμονιο) της locatelli και τα επιμεταλωνει με 4 διαδοχικά στρώματα- πάντα με ηλεκτολυση- 4 μικρόν χαλκό + 4 μικρόν νικέλιο + 4 χαλκό + 4 νικέλιο. Σκεφτείτε πως τα νικελιωμενα του εμπορίου έχουν 2 μικρόν συνολική επιμέταλωση . Το απόλυτο θα ήταν να υπήρχαν πρεσαριστα σκάγια με τέτοια επιμεταλωση αλλά δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο σήμερα.

Καλημέρα, σε ένα ιταλικό φόρουμ το polveri dosi e cartuccie,του Paci,έμαθα για έναν τύπο - που μετά από προτροπή του Paci ,επειδή γνωρίζει το αντικείμενο και έχει το πάθος της ίδιο γόμωσης-, που κατασκευάζει τα καλύτερα επιμεταλωμενα σκάγια στον κόσμο. Αυτός ο τυπος(Antonio Zaccaria), αγοράζει σκάγια μαλακά (2% αντιμονιο) της locatelli και τα επιμεταλωνει με 4 διαδοχικά στρώματα- πάντα με ηλεκτολυση- 4 μικρόν χαλκό + 4 μικρόν νικέλιο + 4 χαλκό + 4 νικέλιο. Σκεφτείτε πως τα νικελιωμενα του εμπορίου έχουν 2 μικρόν συνολική επιμέταλωση . Το απόλυτο θα ήταν να υπήρχαν πρεσαριστα σκάγια με τέτοια επιμεταλωση αλλά δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο σήμερα.
Καλώς όρισες ...

Παλικαρια , δοκιμασα το Ν8,5 με 5% αντιμονιο στον κυνηγοτοπο....
Το δοκιμασα με 2 διαφορετικα σεταπ το ενα SIPE και με ΜΒ32....Το ενα με ταχυτητα V,1,5-380m/s και
το αλλο με V1,5-400m/s.
Το 400 οκ.... εχει διαμπερη τραυματα......το θηραμα ομως δεν γλυτωνει..... και το 400 και 380 σπαει κοκαλα
εστω και ενα σκαγι να παρει η τσιχλα...και η γερακοτσιχλα....ειναι κατω....χωρις να τρεχεις να την
πιασεις!!!!
Αυτα στα 35-38 μετρα περιπου με 3* αστρα μαμα τσοκ.

Παλικαρια , δοκιμασα το Ν8,5 με 5% αντιμονιο στον κυνηγοτοπο....
Το δοκιμασα με 2 διαφορετικα σεταπ το ενα SIPE και με ΜΒ32....Το ενα με ταχυτητα V,1,5-380m/s και
το αλλο με V1,5-400m/s.
Το 400 οκ.... εχει διαμπερη τραυματα......το θηραμα ομως δεν γλυτωνει..... και το 400 και 380 σπαει κοκαλα
εστω και ενα σκαγι να παρει η τσιχλα...και η γερακοτσιχλα....ειναι κατω....χωρις να τρεχεις να την
πιασεις!!!!
Αυτα στα 35-38 μετρα περιπου με 3* αστρα μαμα τσοκ.
Απο που τα αγορασες Νικολα;

παιδια καλησπερα δεν ασχολουμαι με την ιδιογομοση αλλα σε μια κουβεντα με κατι φιλους αναφερανε εναν ιδιογομοτη απο την κερκυρα με το ονομα Λασκας και οτι ειναι κορυφη με πολλες γνωσεις.Τον γνωριζει κανεις ?

παιδια καλησπερα δεν ασχολουμαι με την ιδιογομοση αλλα σε μια κουβεντα με κατι φιλους αναφερανε εναν ιδιογομοτη απο την κερκυρα με το ονομα Λασκας και οτι ειναι κορυφη με πολλες γνωσεις.Τον γνωριζει κανεις ?

Ναι ....ειναι γνωστο ονομα....Νικος Καββαδιας λεγεται.....και κατασκευαζει μηχανες Ιδιογομωσης.

Ναι ....ειναι γνωστο ονομα....Νικος Καββαδιας λεγεται.....και κατασκευαζει μηχανες Ιδιογομωσης.
Σε ενα βιντεο που ειδα ειχε ενα 32γρ και το εβγαλε με 538m/s.κατα ποσο καλο θα ηταν αυτη η ταχυτητα στο κυνηγι??

Σε ενα βιντεο που ειδα ειχε ενα 32γρ και το εβγαλε με 538m/s.κατα ποσο καλο θα ηταν αυτη η ταχυτητα στο κυνηγι??

Δεν το εχω δει το βιντεο...Για να βγαλει 538m/s..... EINAI με στρωματοποιηση.... η ΚΟΝΤΡΑ ΔΟΣΗ ...δεν κυκλοφορουν τετοια φυσιγγια στο εμποριο... οποτε το ξεχνας....
Μπορει να το εκανε για διαφημηστικους λογους....

Δεν το εχω δει το βιντεο...Για να βγαλει 538m/s..... EINAI με στρωματοποιηση.... η ΚΟΝΤΡΑ ΔΟΣΗ ...δεν κυκλοφορουν τετοια φυσιγγια στο εμποριο... οποτε το ξεχνας....
Μπορει να το εκανε για διαφημηστικους λογους....
ναι εβαζε 2 διαφορετικες πυριτιδες

Νικο θεωρεις οτι το φυσιγγιο με 5% αντιμονιο στην αντιστοιχία με ενα 2% βγάζει μεγαλυτερη συγκερντρωση και φονικοτητα στο θηραμα;Εαν ναι γιατι δεν ριχνουμε τετοια φυσιγγια η lambro με το 28γρ σειρα 5 διαθετει καθως επισης και το Αlfa gamme 5%. Μηπως γιατι θα εχουμε διαμπερη τραυματα με αποτελεσμα να πεφτουν σα σταφύλι μακρυτερα; Τι εχεις να πεις.

Νικο θεωρεις οτι το φυσιγγιο με 5% αντιμονιο στην αντιστοιχία με ενα 2% βγάζει μεγαλυτερη συγκερντρωση και φονικοτητα στο θηραμα;Εαν ναι γιατι δεν ριχνουμε τετοια φυσιγγια η lambro με το 28γρ σειρα 5 διαθετει καθως επισης και το Αlfa gamme 5%. Μηπως γιατι θα εχουμε διαμπερη τραυματα με αποτελεσμα να πεφτουν σα σταφύλι μακρυτερα; Τι εχεις να πεις.

Παναγιωτη στις τελευταιες δοκιμες που εκανα μετρησα διατρηση σε σκαγια Ν8,5 με 2% και 5%
αντιμονιο....
Θα τις δεις στο ΘΕΜΑ -Βλητικες δοκιμες - σελιδα 800.
Τωρα και η θεωρια και πραξη λεει ...οτι ενας απο τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ παραγοντες για την συγκεντρωση
ειναι η ποιοτητα των σκαγιων...και ετσι ειναι...
Οσο λιγοτερη παραμορφωση εχουμε στα σκαγια....τοσο καλυτερες κατανομες και συγκεντρωσεις...

Τωρα τι ειδα εγω στο κυνηγι....ΝΑΙ υπαρχουν διαμπερη τραυματα....αλλα....εχουμε ενα αλλά....και ποιο
ειναι αυτο...
Τα σκαγια με 5% αντιμονιο σπανε κοκκαλα και γι'αυτον τον λογο το θηραμα πολυ δυσκολα θα
γλυτωσει...
Αυτα τα λιγα πουλια που εχω παρει....ολα ειχαν διαμπερη τραυματα...αλλα και ΟΛΑ εσβησαν στο αερα..
Αυτο ειδα φιλε μου!!!
Δεν ξερω εαν ηταν τυχαιο γεγονος....αλλα δεν λεω για 5 πουλια....αλλα ουτε για 100... Τα 20 πουλια
που εχω σκοτωσει με σκαγια που ειχαν 5% αντιμονιο...Ολα ετσι επεσαν!!!

Παναγιωτη δεν ξερω απο εμπορικα... Η σειρα 5 του ΛΑΜΠΡΟ 28 γραμμαρια....τα αγορασα εσφαξα
ενα....να δω τα ''εντοσθια''....δεν αξιωθηκα να τα δοκιμασω,,,,
Δεν εχω γνωμη για αυτα....Οταν τα ριξω - τα μετρησω ....τοτε θα εχω αποψη και θα στην πω φιλε μου!!!

Back