Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Μπράβο ! Συγχαρητήρια για την επιλογή! Καλορίζικο το Μπλάζερ!!! .congrats.
(Nαι, έτσι διαβάζεται, γιατί ο ιδρυτής είναι ο Γερμανός Horst Blaser, και φυσικά προφέρεται Μπλάζερ, μην το κάνουμε σαν τους Αμερικάνους με το Μπι-Εμ-Νταμπλγιου)

Σε ευχαριστώ Παντελή...θα το παραλάβω φθινόπωρο....έχει ακόμα μέλλον... να είμαστε καλά πρώτα απ'όλα ...έχεις δίκιο βέβαια...έτσι ακριβώς προφέρεται

Λίγο η ...κατάθλιψη που κοντεύει να μας πιάσει , λίγο να ...ξεχαστεί το μυαλό, λίγο η αρρώστια του κυνηγίου και η αγάπη για τα κυν. όπλα...έκλεισα, πρώτα ο θεός να είμαστε καλά, το Blaser F16....λίγο...διαφορετικό θα είναι από τα άλλα Blaser ....περισσότερα από Οκτώβριο να είμαστε όλοι καλά.

Μπράβο σου πολύ καλή επιλογή, τρομερό όπλο.

Stelios montefeltro ,
outlander

Ευχαριστώ πολύ, τί να κάνουμε να ξεφύγει και να ..κοροϊδέψουμε λίγο το μυαλό μας να ξεφύγει λίγο. Να είμαστε καλά υγεία σε όλους και όλα θα γίνουν...και φωτό και βίντεο από κυνήγια και κανά σκοπευτήριο να βρεθούμε όσοι μπορούμε.

Για εμένα το μόνο πλεονέκτημα σε ένα αυτογεμές από ένα δίκαννο, είναι το τρίτο φυσίγγι και αυτό μπορώ να το καταλάβω σε συγκεκριμένα κυνήγια....και πάντα βέβαια σύμφωνα και με τα ...γούστα του καθενός...υπάρχουν όμως όπλα κατάλληλα για περπατητό κυνήγι....Beretta A304 π.χ. για κυνήγι περπατητό....ελαφρύ όπλο (προσωπικά ένα από τα καλύτερα αυτογεμή ever)...αλλά και δίκαννα ελαφριά...ο μόνος περιορισμός για εμένα (εφόσον κάποιος βέβαια τα κατέχει) όπλων όπως το perazzi ή το Krieghoff είναι το βάρος τους....κατά τα άλλα επειδή τα έχω ακούσει (το σέβομαι πάντως σαν άποψη) δεν καταλαβαίνω τα επιχειρήματα τύπου...μα θα πάρεις το perazzi στο κυνήγι;;; κλπ.....Όπλα είναι γι' αυτό φτιάχτηκαν και να είστε σίγουροι οτι θα συνεχίζουν να ζουν ενώ εμείς όχι.
Για το βάρος των krieghoff συμφωνώ αλλά για τα perazzi θα διαφωνήσω! Τα σκοπευτικά ναι είναι βαριά αλλά τα κυνηγετικά όχι, ξεκινάνε από 3100!!!

Για το βάρος των krieghoff συμφωνώ αλλά για τα perazzi θα διαφωνήσω! Τα σκοπευτικά ναι είναι βαριά αλλά τα κυνηγετικά όχι, ξεκινάνε από 3100!!!

σε απάντηση τους οι Ιταλοί όταν ρώτησα (όπως επίσης και στην ελληνική αντιπροσωπεία) η απάντηση τους ήταν στην ...καλύτερη περίπτωση 3400...πάντα σε 12άρι... για 3100 πραγματικά δεν το ξέρω

σε απάντηση τους οι Ιταλοί όταν ρώτησα (όπως επίσης και στην ελληνική αντιπροσωπεία) η απάντηση τους ήταν στην ...καλύτερη περίπτωση 3400...πάντα σε 12άρι... για 3100 πραγματικά δεν το ξέρω
Σε 65 cm ribless πάνω και πλάι και ελαφριά ξύλα ξεκινουν από 3150. Και ας είναι η βάση 1050gr.
To F16 sporting η βάση μετρημένη από εμένα είναι στα 840gr.
3370gr ζυγίζει το κυνηγετικό Perazzi 29in(73cm).
https://www.thefield.co.uk/reviews/gun-reviews/perazzi-ribless-game

Last edited:
Λίγο η ...κατάθλιψη που κοντεύει να μας πιάσει , λίγο να ...ξεχαστεί το μυαλό, λίγο η αρρώστια του κυνηγίου και η αγάπη για τα κυν. όπλα...έκλεισα, πρώτα ο θεός να είμαστε καλά, το Blaser F16....λίγο...διαφορετικό θα είναι από τα άλλα Blaser ....περισσότερα από Οκτώβριο να είμαστε όλοι καλά.

Μπράβο ρε Κώστα να 'σαι γερός να το χαρείς. Πολύ καλό ντουφέκι.
ΥΓ: πόσο μακρινός μου φαίνεται φέτος ο Οκτώβριος.

Έχω την 391 Urika αλλά με κάννη Optima Bore 18,6. Από άποψη λειτουργίας άψογο! 10 χρόνια το έχω και δεν έχει ούτε μια εμπλοκή χωρίς να είμαι ο τακτικότερος κυνηγός στο καθάρισμα . Από πλευράς κάννης μου έχει μείνει απωθημένο να δοκιμάσω αυτό το όπλο με κάννη αυλού 18,3 - 18,4
Είχα την 391 τιτάνιο ζιρκόνιο 18.6 αυλο 10 χρόνια.

Φανταστικό όπλο.

Το μοναδικό αρνητικό το καθάρισμα.

Κατά τ αλλά άψογο!!!

Για όσους ψάχνουν μπενελλι να δουν και το δικό μου.
Έχω βάλει αγγελία!!!

Εγώ παίδες, σκέφτομαι σοβαρά πλέον, να αγοράσω ένα Caesar Guerini κυνηγετικό αλληλεπίθετο, το πιο πιθανό ένα μοντέλο Tempio με λευκή βάση είτε ατσάλινο, είτε ergal...

Τα Caesar Guerini τα είχα "σταμπάρει" από τα πρώτα τους βήματα στη διεθνή αγορά, πριν από καμιά 20ετία περίπου... Πλέον, έχουν αποδείξει περίτρανα την αξιοπιστία τους, τόσο στα κυνηγετικά, όσο και στα σκοπευτικά τερέν...

Αποπνέουν μία ύψιστη αισθητική και ποιότητα σε όλα τους, πραγματικά σε όλα τους... Σε κάθε εκατοστό τους, από το ξύλινο πέλμα τους, μέχρι το μπρούτζινο στόχαστρό τους... Ποιοτικότατα και πανέμορφα ξύλα, άψογες εφαρμογές, τέλειο φινίρισμα κτλ. κτλ....

Εμένα δε, αυτό που με "ερεθίζει" ιδιαιτέρως επάνω τους (καθαρά υποκειμενικό αυτό), είναι αυτά τα τέλεια σχηματισμένα ημισφαίρια στην επαφή του μονομπλόκ με τον καθρέφτη της βάσης (ball finish)... Το γουστάρω υπερβολικά αυτό το χαρακτηριστικό τους...

Η αγορά (εάν όλα πάνε καλά και εκτός σοβαρού απροόπτου) προγραμματίζεται για το πρώτο 4μηνο του επόμενου έτους... Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βιαστώ... Μέχρι τότε, απλά το "ονειρεύομαι" και το λαχταρώ...!

Last edited:
Εγώ παίδες, σκέφτομαι σοβαρά πλέον, να αγοράσω ένα Caesar Guerini κυνηγετικό αλληλεπίθετο, το πιο πιθανό ένα μοντέλο Tempio με λευκή βάση είτε ατσάλινο, είτε ergal...

Τα Caesar Guerini τα είχα "σταμπάρει" από τα πρώτα τους βήματα στη διεθνή αγορά, πριν από καμιά 20ετία περίπου... Πλέον, έχουν αποδείξει περίτρανα την αξιοπιστία τους, τόσο στα κυνηγετικά, όσο και στα σκοπευτικά τερέν...

Αποπνέουν μία αίσθηση ύψιστης αισθητικής σε όλα τους, πραγματικά σε όλα τους... Σε κάθε εκατοστό τους, από το ξύλινο πέλμα τους, μέχρι το μπρούτζινο στόχαστρό τους... Ποιοτικότατα και πανέμορφα ξύλα, άψογες εφαρμογές, τέλειο φινίρισμα κτλ. κτλ....

Εμένα δε, αυτό που με "ερεθίζει" ιδιαιτέρως επάνω τους (καθαρά υποκειμενικό αυτό), είναι αυτά τα τέλεια σχηματισμένα ημισφαίρια στην επαφή του μονομπλόκ με τον καθρέφτη της βάσης (ball finish)... Τα γουστάρω υπερβολικά...

Η αγορά (εάν όλα πάνε καλά και εκτός σοβαρού απροόπτου) προγραμματίζεται για το πρώτο 4μηνο του επόμενου έτους... Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βιαστώ... Μέχρι τότε, απλά το "ονειρεύομαι" και το λαχταρώ...
Γούστα είναι αυτά και αφού το γουστάρεις να το πάρεις εννοείτε.Απλα εμένα προσωπικα τα συγκεκριμένα όπλα δεν με έπεισαν ποτέ για τα χρήματα που έχουν ,θεωρώ πως η έξυπνη διαφήμιση έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο χτίσιμο της φήμης του .Είναι ένα καλό όπλο αδιαμφισβήτητα αλλά δεν μπορώ να το βάλω στην ίδια κατηγορία με ένα browning ένα beretta ένα blazer της ίδια χρηματικής αξίας .

Όμορφα όπλα με τελείωμα στο χέρι και ξύλα σπάνια για τα λεφτά τους.

Ζύγισμα από τα καλύτερα που έχω πιάσει

επωμιζα εναλλάξ Winchester select light ,Benelli 828, tempio light και Μπερέτα ultralight

Το τεμπιο είχε τον καλύτερο ζύγισμα για μένα (υποκειμενικό) ενώ όλα ήταν κοντά σου βάρος ερχόταν πιο γλυκά και είχε καλύτερο γκριπ

Αλλά είχε και τα καλύτερα ξύλα καλύτερη βαφή και φινιρισμα με διαφορά .

Γούστα είναι αυτά και αφού το γουστάρεις να το πάρεις εννοείτε.Απλα εμένα προσωπικα τα συγκεκριμένα όπλα δεν με έπεισαν ποτέ για τα χρήματα που έχουν ,θεωρώ πως η έξυπνη διαφήμιση έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο χτίσιμο της φήμης του .Είναι ένα καλό όπλο αδιαμφισβήτητα αλλά δεν μπορώ να το βάλω στην ίδια κατηγορία με ένα browning ένα beretta ένα blazer της ίδια χρηματικής αξίας .
Λευτέρη από το blazer είναι πιο αξιόπιστα!οπως και τα υπόλοιπα σύγχρονα όπλα είναι λαχεία!εχω δει προβλήματα όλων των ειδών στις περισσότερες μικρομεσαίες επιλογές!

Λευτέρη από το blazer είναι πιο αξιόπιστα!οπως και τα υπόλοιπα σύγχρονα όπλα είναι λαχεία!εχω δει προβλήματα όλων των ειδών στις περισσότερες μικρομεσαίες επιλογές!

Γιατί λες ότι είναι πιο αξιόπιστο από τα Blaser; Θα ήθελα πραγματικά να το μάθω

Γιατί λες ότι είναι πιο αξιόπιστο από τα Blaser; Θα ήθελα πραγματικά να το μάθω
Πιο πολλά blazer έχω δει να παιδεύουν τους ιδιοκτήτες τους,σε προπονήσεις ή αγώνες παρά guerini!ειδικα αν ψαχτείς να τον φτιάξεις σε έναν μαστορα της σειράς θα τρέχεις συνέχεια!Γνωστος μου με το f3 μέχρι να του αλλάξουν όλα οι Γερμανοί παιδευόταν!

Πιο πολλά blazer έχω δει να παιδεύουν τους ιδιοκτήτες τους,σε προπονήσεις ή αγώνες παρά guerini!ειδικα αν ψαχτείς να τον φτιάξεις σε έναν μαστορα της σειράς θα τρέχεις συνέχεια!Γνωστος μου με το f3 μέχρι να του αλλάξουν όλα οι Γερμανοί παιδευόταν!

Απ' όσο γνωρίζω κάποια Blaser έβγαλαν κάποια θέματα τα οποία η αντιπροσωπεία τα αντιμετώπισε...το ίδιο και κάποια ceasar querini ειδικά στην Αμερική....μάλιστα είχε εκδοθεί και απαγόρευση χρησιμοποίησης τους στο παρελθόν σε μερικά σκοπευτήρια μέχρι η εταιρία να αποδείξει όπως έλεγαν οι Αμερικανοί την αξιοπιστία τους από ανεξάρτητο φορέα....το θέμα λύθηκε με την εξέλιξη των όπλων σο μέλλον και την επιδιόρθωση τους από την αντιπροσωπεία επίσης....πιστεύω προσωπικά οτι πρόκειται για αξιόπιστα όπλα και τα δύο....τα καθένα με τα προτερήματα του

Απ' όσο γνωρίζω κάποια Blaser έβγαλαν κάποια θέματα τα οποία η αντιπροσωπεία τα αντιμετώπισε...το ίδιο και κάποια ceasar querini ειδικά στην Αμερική....μάλιστα είχε εκδοθεί και απαγόρευση χρησιμοποίησης τους στο παρελθόν σε μερικά σκοπευτήρια μέχρι η εταιρία να αποδείξει όπως έλεγαν οι Αμερικανοί την αξιοπιστία τους από ανεξάρτητο φορέα....το θέμα λύθηκε με την εξέλιξη των όπλων σο μέλλον και την επιδιόρθωση τους από την αντιπροσωπεία επίσης....πιστεύω προσωπικά οτι πρόκειται για αξιόπιστα όπλα και τα δύο....τα καθένα με τα προτερήματα του
Κώστα τα blaser δεν με απασχόλησαν ποτε προσωπικά γιατί στα χρήματα τους θα πήγαινα για μεταχειρισμένο perazzi να ξεμπερδευω για μια ζωή,guerini έφτασα κοντα να παρω πριν βρω από συγκυρίες το όπλο που έχω τώρα!οτι αναφέρω είναι καθαρά βιωματικό!για παράδειγμα η καραμπίνα μου Breda 930i στην Αμερική και Πουλιέται ακριβότερα και δεν έχει ακουστεί και το παραμικρό από βλάβες,στην Ελλάδα πάνω από τα μισά όπλα ήταν προβληματικά!μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμική χώρα στα όπλα οι μεγάλοι αντιπρόσωποι!

Κώστα τα blaser δεν με απασχόλησαν ποτε προσωπικά γιατί στα χρήματα τους θα πήγαινα για μεταχειρισμένο perazzi να ξεμπερδευω για μια ζωή,guerini έφτασα κοντα να παρω πριν βρω από συγκυρίες το όπλο που έχω τώρα!οτι αναφέρω είναι καθαρά βιωματικό!για παράδειγμα η καραμπίνα μου Breda 930i στην Αμερική και Πουλιέται ακριβότερα και δεν έχει ακουστεί και το παραμικρό από βλάβες,στην Ελλάδα πάνω από τα μισά όπλα ήταν προβληματικά!μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμική χώρα στα όπλα οι μεγάλοι αντιπρόσωποι!

Σέβομαι την άποψη σου, δεν συμφωνώ με το μεταχειρισμένο Perazzi...(εκτός εάν εννοείς για σκοπευτική χρήση οπότε απολύτως δεκτό) μιας και το κυνηγετικό Blaser είναι στα 3000 ευρώ περίπου. Εγώ αναφέρομαι σαν τεχνολογία, μηχανισμό κλπ. εκεί έχω άλλη άποψη και θα ήθελα να παραθέσω και την άποψη ενός ειδικού πάνω σ'αυτό το θέμα του οποίου την γνώμη θα ήθελα να διαβάσουμε σχετικά με το θέμα

http://oplognosia.com/?p=10180

ο οποίος καταλήγει :

<<Ας συγχωρήσουμε την διαφημιστική υπερβολή και ας δούμε που οφείλεται η επιτυχία του Guerini στις ΗΠΑ. Εκεί μετρά πολύ η εξυπηρέτηση των αγοραστών μετά την πώληση καθώς και το είδος της εγγύησης. Σε αυτό το σημείο τα σχόλια Αμερικανών συναδέλφων δείχνουν ότι η Guerini εφαρμόζει ένα μοναδικό σύστημα υποστήριξης αγοραστών που ξεπερνά ότι προσφέρουν άλλες εταιρείες. Η καλή εξυπηρέτηση των αγοραστών όμως δεν ισοδυναμεί αυτόματα με καλύτερη ποιότητα του προϊόντος.
Στην Αμερική το Invictus έχει τιμή στα ίδια επίπεδα με το Perazzi MX8, το Krieghoff και πιο ακριβή από το Blaser F3. Το Perazzi είναι γνωστό για τα κλειδιά τύπου Boss, την μνημειώδη αντοχή του, τον πυροδοτικό μηχανισμό που έχει γίνει σήμα της εταιρείας αυτής. Το Krieghoff με το συρταρωτό καπάκι των καννών παρέχει το πο γερό κλείδωμα θεωρητικά. Αυτό διότι όσο μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ πίρων καννών και κλειδιού μεγαλώνει ο μοχλός που κρατά το όπλο κλειστό. Το F3 παρέχει μηχανισμό πυροδότησης που κτυπά τις βελόνες ευθεία και όχι υπό γωνία και κατά κοινή διαπίστωση έχει εξαιρετική μονή σκανδάλη, ενώ παρέχει και αυτό ανταλλαξιμο “ώμο” για σφίξιμο των καννών αν ποτέ κουνήσουν. Είναι καλύτερο το Guerini από αυτά τα “γερά” ονόματα; Τα τεχνικά κριτήρια λένε όχι, δεν είναι.>>

Από εκεί και πέρα βέβαια το τί αρέσει στον καθένα είναι απόλυτα σεβαστό και αυτό είναι που κάνει την αγορά να προσφέρει τόσες πολλές επιλογές.

Status
Not open for further replies.
Back