Σουγιάδες και Μαχαίρια

Δύο όμορφα γαλλοκινεζάκια από το decathlon.
Είχα το μικρό και πήρα (με επιστροφή χρημάτων για τον ελαττωματικό αορτήρα που σας έλεγα) και τον αμέσως μεγαλύτερο!
Άριστη κατασκευή για τα λεφτά τούς,10 κ 16 αντίστοιχα.
Οι αρτάνες δικές μου,για να φαίνονται κ λίγο...

Attachments

• IMG_20231210_110414.jpg
    IMG_20231210_110414.jpg
    743,5 KB · Προβολές: 39
  • IMG_20231210_110440.jpg
    IMG_20231210_110440.jpg
    584,6 KB · Προβολές: 39
  • IMG_20231210_110501.jpg
    IMG_20231210_110501.jpg
    332,3 KB · Προβολές: 34
  • IMG_20231210_110522.jpg
    IMG_20231210_110522.jpg
    266 KB · Προβολές: 39
Δύο όμορφα γαλλοκινεζάκια από το decathlon.
Είχα το μικρό και πήρα (με επιστροφή χρημάτων για τον ελαττωματικό αορτήρα που σας έλεγα) και τον αμέσως μεγαλύτερο!
Άριστη κατασκευή για τα λεφτά τούς,10 κ 16 αντίστοιχα.
Οι αρτάνες δικές μου,για να φαίνονται κ λίγο...
Ωραία τα κινεζακια, το ατσάλι τι λέει;

Ωραία τα κινεζακια, το ατσάλι τι λέει;
5cr15, καλά κόβει,καθαρές γωνίες,το λέει για 20 μοίρες στη γωνία ακονίσματος.

5CR15 steel is a Chinese stainless steel grade made with 5Cr15MoV, commonly seen in mid-range kitchen knives. It has good corrosion resistance, sharpens easily and can reach an exceptional hardness of 56-58 HRC after heat treatment, making it one of the best values in cutlery steels. It has similar qualities as the Japanese AUS 8 but at a cheaper price point.

Στη φωτό το κουτί του μεγάλου 8.5 λάμα.

Attachments

• IMG_20231210_134648.jpg
    IMG_20231210_134648.jpg
    209,6 KB · Προβολές: 37
Για άλλη μια φορά δίνω συγχαρητήρια στην αντιπροσωπεία της leatherman και στην leatherman σαν εταιρία.
Έσπασα τη μύτη του ίσιου κατσαβιδιού του πολυεργαλείου και πήρα τηλ την αντιπροσωπεία (voyager shop).
Τους πας ή στέλνεις (με courier) το εργαλείο και αυτοί το στέλνουν Γερμανία για ανακατασκευή.
Η διαδικασία παίρνει ένα με ενάμιση μήνα, και εσύ πληρώνεις τα μεταφορικά πήγαινε έλα Γερμανία που είναι 12 ευρώ.
Είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιώ την εγγύηση της leatherman.

Για άλλη μια φορά δίνω συγχαρητήρια στην αντιπροσωπεία της leatherman και στην leatherman σαν εταιρία.
Έσπασα τη μύτη του ίσιου κατσαβιδιού του πολυεργαλείου και πήρα τηλ την αντιπροσωπεία (voyager shop).
Τους πας ή στέλνεις (με courier) το εργαλείο και αυτοί το στέλνουν Γερμανία για ανακατασκευή.
Η διαδικασία παίρνει ένα με ενάμιση μήνα, και εσύ πληρώνεις τα μεταφορικά πήγαινε έλα Γερμανία που είναι 12 ευρώ.
Το ίδιο και εγώ μία φορά που χρησιμοποίησα την εγγύηση μου έστειλαν καινούργιο όπως ακριβώς περιγράφεις.

Τι μαστορευες πάλι; Σαν εύκολα δεν σπάνε;

Τι μαστορευες πάλι; Σαν εύκολα δεν σπάνε;
Ήταν το μικρό ίσιο που έχει. Το ζόρισα λίγο γιατί προσπαθούσα να παραβιάσω μια κλειδαριά συρταριέρας που έχασα το κλειδί.
Αυτά Παναγιώτη είναι για ελαφρές εργασίες που θέλεις σε ώρα ανάγκης. Είναι της λογικής τα κάνω όλα, αλλά τίποτα καλά.

Ήταν το μικρό ίσιο που έχει. Το ζόρισα λίγο γιατί προσπαθούσα να παραβιάσω μια κλειδαριά συρταριέρας που έχασα το κλειδί.
Αυτά Παναγιώτη είναι για ελαφρές εργασίες που θέλεις σε ώρα ανάγκης. Είναι της λογικής τα κάνω όλα, αλλά τίποτα καλά.
Αυτό είναι να το έχεις μαζί για ώρα ανάγκης ,στο κυνήγι, μια εκδρομή και αν μπορέσεις να κάνεις κάτι .Στο σπίτι χρησιμοποιείς κανονικά εργαλεία.

Σαν εύκολα δεν σπάνε;
Τα leatherman έχουν μια επιρρέπεια στις φθορές, αλλά τα 25 χρόνια πραγματικής εγγύησης δεν είναι αμελητέα. Τα victorinox έχουν ισόβια εγγύηση και πολλαπλάσια αντοχή από τα leatherman και δεν κουνάνε ή αποκτούν κατάγματα σχεδόν με τίποτα σε συνθήκες καθημερινής χρήσης, αλλά και αυτά πάντα μέσα σε κάποια όρια ανοχής και ανάλογα τη σκληρότητα της άλλης μεριάς.

Τα leatherman έχουν μια επιρρέπεια στις φθορές, αλλά τα 25 χρόνια πραγματικής εγγύησης δεν είναι αμελητέα. Τα victorinox έχουν ισόβια εγγύηση και πολλαπλάσια αντοχή από τα leatherman και δεν κουνάνε ή αποκτούν κατάγματα σχεδόν με τίποτα σε συνθήκες καθημερινής χρήσης, αλλά και αυτά πάντα μέσα σε κάποια όρια ανοχής και ανάλογα τη σκληρότητα της άλλης μεριάς.
Καλή η εγγύηση αλλά να μην σε αφήνει εύκολα στα κρύα του λουτρού.Δεν είναι για καθημερινές δουλειές είναι για ώρα ανάγκης και το κόστος τους στα επώνυμα φτάνει το κόστος ολόκληρων σετ -βαλιτσων από εργαλεία .

Νομίζω πρέπει να μείνουμε στο ότι υπάρχει σέρβις στην Ελλάδα και δεν μένει το εργαλείο μισοχαλασμενο.
Τα εργαλεία φτιάχνονται για συγκεκριμενες εργασίες. Αν αγοράσεις ένα κατσαβίδι και το χρησιμοποιήσεις για καλέμι να σπας μπετόν ή τοίχο όπως έχω δει να γίνεται συχνά, ε δεν μας φταίει αυτό που θα χαλάσει. Το ίδιο ισχύει για το ψιλό κστσαβιδακι του @kollias που έγινε μοχλός διάρρηξης κλειδαριάς. Δεν είναι αυτός λόγος να κρίνουμε την αξιοπιστία του εργαλείου από αυτό το αποτέλεσμα. Κανένα εργαλείο μου δεν έχει χαλάσει με τη σωστή χρήση, να φθαρεί από την πολύ χρηση ναι, όχι όμως να σπάσει...
Είχα δει στο ytb έναν πανιβλακα ο οποίος έβαζε τα πολυεργαλεια σε μια μεγάλη μέγγενη για να κάνει λέει τεστ αντοχής. Φυσικά κάποια στιγμή άλλα έσπαγαν (σκληρά ατσάλια) και άλλα δεν έσπαγαν αλλά λυγιζαν (μαλακά ατσάλια). Αυτός λοιπόν θεωρούσε ότι τα λυγισμένα και παραμορφωμενα πολυεργαλεια ήταν λέει καλύτερα! Βγάλτε λοιπόν συμπέρασμα τι μυαλά κυκλοφορουν γύρω μας.
Ξαναλέω λοιπόν ότι κατ'εμενα τα επώνυμα και αναγνωρισμενα εργαλεία είναι άριστα αν τα χρησιμοποιούμε και περιποιομαστε όπως πρέπει.

Το χωρίς όνομα δικό μου πολυεργαλειο ,View attachment 83704View attachment 83705το έχω στο γιλέκο δεν έχει χρειαστεί ποτέ.
Τα δικά μου πολυεργαλεία , που κι εγώ ελάχιστα τα έχω χρησιμοποιήσει. Δεν τα αγόρασα. Από κλήρωση περιοδικών τα κέρδισα, πριν πολλάααα χρόνια !!! ... Από το Κυνηγός & Φύση το Leatherman. Και το no name δώρο με τον Οδηγό αγοράς Έθνος -Κυνήγι αν θυμάμαι καλά.
IMG_20231219_211950.jpgIMG_20231219_211441.jpgIMG_20231219_210246.jpg
Το ανώνυμο δείχνει πιο στιβαρό, αλλά είναι πιο μεγάλο χοντρό και βαρύ, το Leatherman είναι πιο μανιτζέβελο, πιο βολικό να το έχεις μαζί σου, με το μισό βάρος, 150 γρ. έναντι 300 γρ. του άλλου. Και το μαχαίρι του είναι κυριολεκτικά ξυράφι !!! Αν και θα προτιμούσα τη λάμα του σκέτη ίσια και όχι μισή οδοντωτή.
IMG_20231219_211711.jpg

Και το no name δώρο με τον Οδηγό αγοράς Έθνος -Κυνήγι αν θυμάμαι καλά.
Ναι του 2010,Σωστά θυμάσαι!
Είχε κ ενα πορτοκαλί αδιάβροχο αλλά αυτό ήταν εντελώς της πλάκας.... 😂

Το μαύρο πλάστικο που είχε περιμετρικά έχει διαλυθεί αλλά η αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια έχει δει σκληρή χρήση χωρίς καμια συντήρηση κ παρολα αυτά έχει πετάξει ελάχιστες σκουριές...
Από τα λίγα no name με τέτοια αντοχή....
IMG_20231219_221100.jpg

Ναι του 2010,Σωστά θυμάσαι!
Είχε κ ενα πορτοκαλί αδιάβροχο αλλά αυτό ήταν εντελώς της πλάκας.... 😂
.RESPECT..shake hands.
Το έχω και αυτό, αχρησιμοποίητο, το είχα ξεχάσει τελείως !!! Μέσα στη ντουλάπα, στο νάυλον σακουλάκι του ακόμα !!!
IMG_20231219_223108.jpg
.big smile..sarcastic..my man.

.RESPECT..shake hands.
Το έχω και αυτό, αχρησιμοποίητο, το είχα ξεχάσει τελείως !!! Μέσα στη ντουλάπα, στο νάυλον σακουλάκι του ακόμα !!!
View attachment 83721
.big smile..sarcastic..my man.
Το φόρεσα την Κυριακή στο περπατητο που ψιλοεβρεχε λίγο λίγο μουσκεψε ,στη βροχή είναι σαν να μην το φοράς.

Back