Καλημέρα.... μετρήσεων συνέχεια....
Εγώ το βγάζω 17,6 - 17,7, πες 17,65...
Καλημέρα.... μετρήσεων συνέχεια....
Κύριε Χρήστο ακριβώς με αυτόν τον τρόπο το μέτρησα, είναι ο ίδιος που διδαχθήκαμε και στη Μηχανολογία...Ευθύμη δες στο παρακάτω link όπου είχε ανοίξει θέμα μέτρησης με παχύμετρο, ο Γιάννης (jnp). Ίσως σε βοηθήσει:
http://www.hunterslife.gr/forums/threads/Μέτρηση-με-παχύμετρο.487/
Κύριε Χρήστο ακριβώς με αυτόν τον τρόπο το μέτρησα, είναι ο ίδιος που διδαχθήκαμε και στη Μηχανολογία...
Ευθύμη και το κωνικό να είναι με το παχύμετρο θα πάρεις την μικρότερη διάμετρο του κώνου εκτός κι αν έχει μεγάλο κοίλο στις "δαγκάνες" και δεν βρίσκουν στην οπή του τσοκ (έτσι που το πα όποιος κατάλαβε...hit.).shake. Υποψιάστηκα ότι ανάλογα το βάθος που θα βάλω το παχύμετρο μέσα στο τσοκ, θα δώσει και άλλο αποτέλεσμα. Το τσέκαρα και στο χειλός, αλλά και όπως δείχνει η φώτο. Το ίδιο δίνει, ίσως γιατί το έξω κομμάτι του τσόκ είναι το παράλληλο τμήμα του, και όχι το κωνικό.
Γενικα το αναφερω αυτο διαβαζοντας και αλλα θεματα τις τελευταιες μερες...
Το πραγματικό νόημα του κυνηγιού δεν μπαίνει σε καλούπια και στεγανά, ούτε και αναζητεί πατρότητα για τον προσδιορισμό του. Είναι φωλιασμενο στις καρδιές όλων μας και για τον καθένα αποτελεί κάτι το μοναδικό που μπορεί να μοιάζει με το νόημα που βιώνει ο διπλανος μας, αλλά πάντα η μοναδικότητα του θα συμπίπτει με την μοναδικότητα των χαρακτήρων μας.Αν και γνωμη μου ειναι οτι πως με τις συνεχεις μετρησεις, τα ποσα μετρα «κοβει» η δικη μου καννη ή τα δικα μου φυσιγγια απο τα δικα σου νομιζω πως χανουμε απο την ιδεα του κυνηγιου και μπαινουμε σε αλλο ειδος ασχολιας ή χομπυ.
Λοιπόν, από ότι κατάλαβα εγώ, ο Ευθύμης καλά και σωστά τα μετράει, αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο το παχύμετρό του ... "μετράει σωστά" .xm.
Γιατί ρε παιδιά, δυο πιθανότητες υπάρχουν: είτε τα συγκεκριμένα τσοκάκια άλλο γράφουν κι άλλο είναι, είτε το συγκεκριμένο παχύμετρο πάσχει από ακρίβεια!
Κι επειδή κι εγώ, όπως είπε κι ο Άρις, θεωρώ μάλλον απίθανο να συμβαίνει το πρώτο (χωρίς να το αποκλείω κιόλας), θα κοίταζα να βρω και κανένα άλλο παχύμετρο κάπως καλύτερης ποιότητας, στην ανάγκη θα αγόραζα, να τα ξαναμετρήσω για να βεβαιωθώ.
(Υ.Γ. Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο παχύμετρο από τα φοιτητικά μου χρόνια, το οποίο διαπίστωσα ότι "χάνει" περίπου 2-3 δέκατα του χιλιοστού , σε σχέση με ένα ακριβότερο που πήρα αρκετά αργότερα, και ένα πιο πρόσφατο ηλεκτρονικό, τα οποία δεν μου παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους στις μετρήσεις).
Καλημέρα σας παιδιά..Καλημέρα σε όλους , όσο αφορά το θέμα μέτρησης των τσοκ δίνω μεγάλη πιθανότητα στον ευθημη να έχει κάνει σωστή μέτρηση, με την προϋπόθεση ότι πλέον στα καινούργια τσοκ η αναγραφόμενη σύσφιξη αναφέρεται σε ατσάλινα και όχι μολυβδινα σκάγια. Όπως συμβαίνει σε browning A5 και baikal mp155 όπου στα τσοκ π.χ αναγράφεται mod (άυλος 18,4) δηλ 17.9 ενώ με το παχυμετρο(ψηφιακο επαγγελματικό mitutoyo) βγαίνει 18.2
Ευθυμη το παχυμετρο σου ειναι λιγο ταλαιπωρημενο,αν τα ραμφοι του ειναι σε καλη κατασταση,και δεν εχεις τζογους αυτες ειναι οι διαστασεις.
Παιδια γιαυτο μετραμε και ιδιαιτερα τωρα που πλεκονται και αλλα κραματα ειναι μονοδρομος,τα εχουν κανει κουλουβαχατα,ασε πως τα ονομαζει αυτος εμεις ζηταμε τις διαστασεις απο τα στομια,η παντα μετραμε τα τσοκ που συνοδευουον τα οπλα.Οι εποχες αλλαξαν.
ειναι να τα βαφτιζουμε εμεις τα τσοκ αναλογα τα αποτελεσματα που παιρνουμε.