αλλωστε αυτο ψαχνουμε οι περισσοτεροιΑυτο που θελει ο Βικτωρας ειναι να ερχονται οι επιτυχιες με αωστο και προβλεψιμο τροπο
αλλωστε αυτο ψαχνουμε οι περισσοτεροιΑυτο που θελει ο Βικτωρας ειναι να ερχονται οι επιτυχιες με αωστο και προβλεψιμο τροπο
δεν θα μπορουσα να το περιγραψω καλυτεραΥπαρχουν,πραγματι,αυτοι που λετε παιδια.Οι χαρισματικοι και ταλαντουχοι.Ατομα που αν επεφταν σε σωστα χερια,θα καθοσουν και θα τους χαζευες.Στο κυνηγι η στο σκοπευτηριο.Ειναι ατομα που εχουν εμφυτη την ικανοτητα να τουφεκανε ΣΗΜΑΔΕΥΤΑ ,κανοντας το με μεγαλη ΤΑΧΥΤΗΤΑ!Πολυ πανω απο το μεσο ορο!Εχουν παντα,με την περιφεριακη τους οραση,τσεκαρισμενη την καννη-ριγα σε σχεση με το στοχο.Ειναι γεννημενοι με το χαρισμα!
Το σωστο κοντακι ειναι προυποθεση!
Αν θελουμε να βελτιωνομαστε και να μην αρκουμαστε στο "ελα μωρε καλα ειμαι"!Η επιτυχια εχει τρεις παραγοντες.Εμας,το οπλο και το φυσιγγι.Οταν ζηταμε το καλυτερο,με βαση τις δυνατοτητες μας βεβαια,φροντιζουμε να τελειοποιουμε τα δυο τελευταια και να βελτιωνουμε τον ΕΑΥΤΟ μας!Του αφαιρουμε το αλλοθι,τη δικαιολογια!Ειναι ανθρωπινο να ριχνουμε τα βαρη της αποτυχιας αλλου!"Αφου ριχνω με αναποδο κοντακι....."!
Εχοντας περασει,προσωπικα,απο το σταδιο του περιπου(οχι του εντελως αναποδου),σ'αυτο του παρα πολυ κοντα,για να μην πω του ακριβως,λεω κατηγορηματικα οτι ειναι....το κατι ΑΛΛΟ!
Το σωστο κοντακι αξιζει και το τελευταιο λεπτο που θα κοστισει!
Σε κανει αναμφισβητητα καλυτερο!Καταλαβαινεις το λαθος και προσπαθεις να το διορθωσεις!
Χωρια τα λαθη που συσσωρευονται και αν περασουμε σε αλλα μετρα,θα τραβαμε το μαλλια μας!
Εκτος πια κι εχουμε τη βεβαιοτητα,μεσα μας,οτι με ολα θα ειμαστε ΟΚ και δεν "βαζουμε" αλλο!
Πραγμα που ΔΕΝ ισχυει!!!
φιλε Τασο ειδκος προπονητης σκοποβολής δεν είμαι , κυνηγος και σκοπευτης είμαι , η γνωμη μου είναι ότι μερικα ατομα γεννιουνται με τετοιο ταλεντο , θελεις στην εστιαση που κανουν , θελεις στην αντιληψη που εχουν , θελεις στην εγκεφαλικη τους λειτουργια , θελεις στον συντονισμο χεριου ματιου που τυχαια εχουν σε τρομερο βαθμο θελεις σε πολλα αλλα με ότι οπλο και να ριξουν κανουν ζημια , ξερω τετοια ατομα , από εκει και περα , το κοντακι φιλε είναι σαν το παπουτσι , πρεπει να είναι ακριβως στα μετρα μας , το α κ ω της σκοποβολής με καταδειξη σε κινουμενο στοχο είναι το οπλο να ριχνει εκει που κοιτανε τα ματια , και κατι τελευταιο , είναι δυο ωκεανοι , ο ενας της υπερβολης και ο άλλος του μηδενισμου και του ισοπεδωτισμου , καπου στην μεση όμως είναι και μια λιμνη της αληθειας
Κατα τη γνώμη σου Δημήτρη, ακόμα και αν τα συγκρίνεις με αντίστοιχης τιμής και ποιότητας όπλα π.χ B25, Cosmi, Krieghoff που είναι και αυτά θρυλικά ως προς την απόδοση των καννών τους, υπάρχει αυτή η διαφορά?το επιασες , εισαι μαγκας , ειχε σπασει φιλε ο δισκος με το περαζι , αυτό πληρωνεις , ένα παραπανω δισκο στην πουλα πληρωνεις , και κατι τελευταιο , η κινηση του μαγικη , ουτε σε πεταει ουτε σε φρεναρει , τρενο φεραρι , αυτά είναι τα περραζι , ακρως εθιστικα οπλα . δεν εχει βρεθει ακομα από την παγκοσμια ιατρικη κοινοτητα το φαρμακο τους , οι κανες τους δε εκτος από την τρομερη βλητικη τους εχουν και ένα ακομα τρομερο πλεονέκτημα , απολυτα ισιες κα σε ευθυτητα αλλα και σε συγκλιση
Aυτο ομως που ψαχνει ενας πρωταθλητης και φυσικα τον κανει να κατεβαινει σε αγωνες ειναι και η τελευταια κατασκευαστικη λεπτομερεια, κατι που ισως να μην μπορει να ελεγξει σε ενα οπλο παραγωγης. Γιαυτο θα παει σε ενα Perazzi, ενα Krieghoff, ενα F3 ωστε να ξερει οτι οι αποτυχιες του ειναι καθαρα θεμα ριξιματος και οχι εξοπλισμου.
Παντως απο το λίγο που έχει δείξει η τηλεόραση απο αγώνες σκοποβολής στο RIO-και στο TRAP και στο SKEET γυναικών χθες- τις πρώτες θέσεις BERETTA τις κέρδισαν...δεν λες το 687 ταπεινο οπλο κατα τη γνωμη μου
Και μετά πηγενε και πεστου Σπύρο να φτιάξει κοντακι στα μέτρα του...Οντως ισχύει, έχω 1ο ξαδερφο που δεν κοιτάει με τι όπλο ρίχνει, απο μικρή ηλικία απλά σηκώνει ρίχνει και έχει τις ίδιες επιτυχιες με οποιοδήποτε είδους όπλου και το σημαντικότερο με εντελώς διαφορετικά μέτρα κοντακιου...
Πρωινό Οκτώβρη σε πολύ καλό μπάσιμο κιχλοκότσυφων απο περιέργεια τον είχα βαλει να ρίχνει, εναλλάξ, με το δικό του (μονοκαννο investrarm, 75 εk. αριγες καννες Full) το δικό μου (πλαγιόκαννο Robust, 70 εκ. κάννες με γαλλικη βυθισμένη ρίγα, 3*-2*) και ενός θείου μου (μια benelli sl 80 των αρχών του '80 με 60 εκ καννη και 3* εξωτερικό τσοκ) και εννοείτε με διαφορετικά κοντακια και το ποσοστό ευστοχίας του ήταν στα ίδια επίπεδα...
Οταν τον ρωταω πως τα καταφέρνει, παιρνει ένα ύφος παραξενεμένο και μου λέει ''απλά τα σημαδεύω και τραβάω''...
αυτό είναι το μυστικο , αγνοει τις κανες εστιαζει στον στοχο , παταει αυθορμητα . αυτό φωναζουν ολοι οι δάσκαλοι σκοποβολής , τα ματια σκοτωνουν όχι οι κανεςΟντως ισχύει, έχω 1ο ξαδερφο που δεν κοιτάει με τι όπλο ρίχνει, απο μικρή ηλικία απλά σηκώνει ρίχνει
θα μπορουσες να αναλυσεις τι ακριβως εννοεις με το να γραφεις ειχε επιτυχιες ? γραψε νουμερο , σε ένα κουτι φυσίγγια λοιπον αφου εισαι τσίχλας ποσα πουλια θεωρεις εσυ σαν επιτυχια ? ο καλυτερος που ξερεις ποσα πουλια κανει στο κουτι ? το σκοπευτηριο μην το μπερδευεις , εκει ένα πιατο μπορει να σε ριξει 20 θεσεις κατω , εκει χωρις κοντακι λειζερ δεν υπαρχει ελπιδα για διακριση σε αγωναΟταν πάμε για κοντακι στα μέτρα μας το πρώτο που σκεφτόμαστε ειναι οτι θα αυξήσουμε τις επιτυχιες μας στο κυνήγι η το σκοπευτηριο κ μετά όλα τα υπόλοιπα.
Όσοι το κάνατε ενώ πρώτα κυνηγουσατε με επιτυχία αλλά με κοντακι όχι στα μέτρα σας τι είδατε?
Έσπασαν περισσότερα δισκακια και χτυπησατε περισσότερες τσίχλες στο ένα κουτί φυσίγγια πχ απο οτι πριν?
Ωραία αφήνω το σκοπευτηριο στην ακρη.θα μπορουσες να αναλυσεις τι ακριβως εννοεις με το να γραφεις ειχε επιτυχιες ? γραψε νουμερο , σε ένα κουτι φυσίγγια λοιπον αφου εισαι τσίχλας ποσα πουλια θεωρεις εσυ σαν επιτυχια ? ο καλυτερος που ξερεις ποσα πουλια κανει στο κουτι ? το σκοπευτηριο μην το μπερδευεις , εκει ένα πιατο μπορει να σε ριξει 20 θεσεις κατω , εκει χωρις κοντακι λειζερ δεν υπαρχει ελπιδα για διακριση σε αγωνα
εχω ξαναγραψει ότι δεν μου αρεσει να γραφω για το ατομο μου , από εκει και περα , παρα πολλοι φιλοι που εφτιαξαν κοντακι στα μετρα τους ειδαν δραματικη βελτιωσηΩραία αφήνω το σκοπευτηριο στην ακρη.
θα στο πω διαφορετικά λοιπόν.και αφήνω τις τσίχλες που ήταν ένα τυχαίο παράδειγμα στην άκρη.
Απο τότε που έφτιαξες κοντακι στα μέτρα σου αυξήθηκαν οι επιτυχιες σου στο κυνηγι η όχι?Είχες περισσότερα θηράματα σε σχέση με τα φυσίγγια που έριχνες πριν?Δεν θέλω να μου αναφέρεις νούμερα.
Πολύ απλή ερώτηση.
κριγκοφ στην πολη μου δεν υπαρχει , ουτε και κοσμι , καποια στιγμη όμως θα γινει το τεστ αναλυτικα με ότι μετρηση μπορω φυσικα να κανω , αυτά όμως που εχω δει με περαζι κανες είναι δυσκολο να γινουν πιστευτα , παντα τον πρωτο λογο τον εχει ο χειριστης και το κοντακι , αλλα όταν στην κομποστα μπουν και οι κανες οι δηλητηριώδεις δενει το γλυκο , πιστευω να με καταλαβαινειςακόμα και αν τα συγκρίνεις με αντίστοιχης τιμής και ποιότητας όπλα π.χ B25, Cosmi, Krieghoff που είναι και αυτά θρυλικά ως προς την απόδοση των καννών τους, υπάρχει αυτή η διαφορά?
Γιάννη μπορώ να σου πω ότι παραδόξως έχω αρκετές επιτυχίες στις μπηχτες κοντινές και όχι με φυσίγγια διασποράς και με τσοκ 3-1.!Τα πραγματα αλλαζουν σε συνθηκες γρηγορες κι οριακες.Στη μπεκατσα ,πχ,που θα την δεις στο "χασιμο" η στην περδικα που ξεκολλαει απο το φρυδι και βουταει η στην πεταχτη τσιχλα μεσα στις ελιες κλπ.Εκει "καρφωνεις"και τουφεκας!
Εκει πρεπει να" δειχνεις"με το οπλο,εκει που κοιτας!
Κι εγώ πιστέυω κι όπως εχω γράψει ξανά, αν κάποιος ειναι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του ώς έχει , καταντάει ψυχαναγκαστικό να ψάχνει την τελειότητα. Αν βέβαια κάποιος γουστάρει πολύ τις βελτιώσεις για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ή γιατί του αρέσει να ασχολείται είναι κι αυτό σεβαστό και σωστό. Πάντως για το τελευταίο που είπες υπάρχει μια φωτογραφία ενός όπλου που πωλείται σε ένα site που απεικονίζει ακριβώς αυτό. Ενα κοντάκι το οποίο έχει εμφανείς προσθήκες ξύλου σε ράχη,πέλμα κι όπου μπορείς να φανταστείς μοιάζει περισσότερο με πάζλ παρά με κοντάκι τσοντα στην τσόντα και τελικά το όπλο πωλείται... Η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση!!Γιάννη μπορώ να σου πω ότι παραδόξως έχω αρκετές επιτυχίες στις μπηχτες κοντινές και όχι με φυσίγγια διασποράς και με τσοκ 3-1.
Αριστερόχειρας με δεξί κοντάκι κ να του ερχετε στα μέτρα του δεν νομίζω να συμβενει.
Δεν ξέρω που μπορεί να πηγενουν τα σκάγια μου όταν σημαδευω,πχ τεστ τσερτσιλ(αλλά στην τελικη δεν βρίσκω κ τον λόγο να το τσεκάρω).
Πιστεύω όμως όπως έχω ξαναπεί ότι αυτό που με σώζει είναι η διοφθαλμη σκόπευση(μεγάλη δουλεια αυτό),και φυσικά ότι δεν καθομε να κοιτάω που είναι η ακίδα κ που η ρίγα αλλά τα μάτια είναι ΚΑΡΦΙ πάνω στο θήραμα.
Με λίγα λόγια θεωρώ ότι αν κάποιος με ένα εργοστασιακό κοντακι έχει επιτυχίες δεν χρειαζετε να το ψάξει καν..
Το Α κ το Ω είναι η σωστή σκόπευση η έστω το έμφυτο ταλεντο όπως θέλετε πείτε το..
Τώρα στην περίπτωση που αναφέρεις παραπάνω μπορεί να παίζουν χίλια δυο ακόμα κ το ψυχολογικό.
Μεγάλη κουβέντα τι είναι και τι δεν είναι σωστό κοντακι όταν μάλιστα βλέπεις το θήραμα να τσακίζει..
Και αλίμονο και μπει κάποιος(γιατί το έχω δει κ αυτό) σε μια διαδικασία σφαξε- ραψε το κοντακι συνέχεια γιατί του φταίει εκείνο που του έφυγε η τσιχλα η γιατί του έφταιγε το άλλο..
τρομερα λαθος μυνημα εγραψες φιλε , το πρωτο που θα ψαξει καποιος που χανει πουλια επιβαλεται να είναι το κοντακι του , αν αυτό είναι ενταξει το δευτερο είναι η τεχνικη του , το τελευταιο είναι το φυσιγγι και η κανη και τα τσοκΚαι αλίμονο και μπει κάποιος(γιατί το έχω δει κ αυτό) σε μια διαδικασία σφαξε- ραψε το κοντακι συνέχεια γιατί του φταίει εκείνο που του έφυγε η τσιχλα η γιατί του έφταιγε το άλλο..
Το παχος και η μορφολογια του χτενιου,η διαμορφωση της καμπυλοτητας του.τα ρυθμιζόμενα κοντακια είναι αχρηστα , για ποιο λογο ?? ρυθμιζουν μονο το υψος και την παρεκλιση και αυτή σε μικρο βαθμο , εξαναγκαζουν το σκοπευτή να γειρει το κεφαλι αφου το ζυγωματικο λογω του ρυθμιζομενου χτενιου είναι πιο μεσα από το μαγουλο πραγμα καταστροφικο αφου πρεπει τα ματια παντα να είναι παραλληλα και όχι το κεφαλι να γερνει , εκτος από αυτα το ρυθμιζομενο δεν μπορει να δωσει στον σκοπευτή την λαβη που θελει το χερι του , δεν μπορει να δωσει την καταλληλη κλιση στο πελμα το λεγομενο πιτς δεν μπορει να δωσει το καταλληλο μηκος και ουτε φυσικα να δωσει ισως το σπουδαιοτερο ολων που είναι ποιο ρ μαγκες ??? παει το μυαλο σας πουθενα ?? υπαρχει καποιο άλλο μετρο τρομερα σημαντικο για το φιταρισμα του κοντακιου ??