Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Καλησπέρα παιδιά......έχει κάποιος δοκιμάσει kicks smoke 4* σε benelli 53cn cryo plus???? Σκέφτομαι να αγοράσω κάτι τέτοιο για κυνήγι πέρδικας ν7 Έχετε να μου προτείνετε κάτι????
Αν κυνηγας φερμα ξεχνα το kicks. Θα στα στραπατσαρει πολυ τα πουλια

Τα kicks φημίζονται για τα έντονα κέντρα αυτό εννοεί ο Ευριπος ,χρήσιμα στα κυνηγια καρτεριου σε κυνήγι φερμας δεν τα εχω δοκιμάσει και δεν εχω γνώμη, ένα οποιοδήποτε συμβατικό light modified η modified θα σου φανεί ποιό χρήσιμο λόγω μεγαλύτερης περιφέρειας των σκαγιων σε μεσαίες αποστάσεις .

Υπ οψιν οτι στο βουνο λογω πυκνότητας του αερα η τουφεκια σφίγγει κι αλλο
Αυτο!!
Κι αυτο που ειπε ο Κωνσταντινος!
Τα τσοκ φρενου,παρουσιαζουν εντονα κεντρα και κοβουν την ατρακτο.
Αυτο, ΔΕΝ εχει παντα κυνηγετικο ωφελος!
Ειναι τσοκακια κατα κανονα καρτεριτζιδικα.
Στο βουνο,σε μεγαλο υψομετρο,η τουφεκια "σφίγγει"!
Ισως και κατα ενα βαθμο τσοκαρισματος....
Η "ουρα",που κοβουν τα kicks,ειναι πιθανο να δωσει καποια πουλια !
Εφοσον επιλεγουμε 4*,πχ,επιδιωκουμε αναλογη τουφεκια.
Με τα "φρενου",το κανουμε πιο δυσκολο!
Εχει γραφτει πολλες φορες...
Αυτα τα τσοκακια,θελουν "χερια"!!:)

Ευχαριστώ πολύ θέλω kicks γιατί σκέφτομαι το φρενάρισμα της ταπας και την αποφυγή της έκρηξης στομίου επειδή έχω πολύ κοντή κανη....
...όσο για το αν χαλάει τα πουλιά δε νομίζω .....οι πέρδικες δε ντουφεκιονται κοντά όπως κάποτε......μπεκάτσα και ορτύκι κυνηγάω με άλλο όπλο...
..

Βαγγελη,με τα μαμα δεεεννν???
Με τα μαμά κυνηγάω πέρδικα και συγκεκριμένα με το 3* και formula 206 της NOBEL SPORT αυτό είχε αποσπώμενο πάτο και σφιχτή ντουφέκια......για αυτό σκέφτομαι τα kicks σε 4* για να μπορέσω να πάρω ανάλογο αποτέλεσμα .ε περισσότερα ελπίζω φυσίγγια.......

Με τα μαμά κυνηγάω πέρδικα και συγκεκριμένα με το 3* και formula 206 της NOBEL SPORT αυτό είχε αποσπώμενο πάτο και σφιχτή ντουφέκια......για αυτό σκέφτομαι τα kicks σε 4* για να μπορέσω να πάρω ανάλογο αποτέλεσμα .ε περισσότερα ελπίζω φυσίγγια.......
Βαγγελη χωρις αυτο να ειναι απολυτο, σε δικες μου δοκιμες τα φυσιγγια της NSI με αποσπωμενο συγκεντρωτηρα απεδιδαν καλυτερα σε συμβατικα τσοκ απο οτι σε τσοκ φρενου... Αν σε ενδιαφερει μονο αυτο το φυσιγγι εγω θα διαλεγα καποιο συμβατικο τσοκ χωρις φρενο καλυτερα, κατα τα αλλα τα Kicks ειναι παρα πολυ καλα κ αποδοτικα...

Βαγγελη χωρις αυτο να ειναι απολυτο, σε δικες μου δοκιμες τα φυσιγγια της NSI με αποσπωμενο συγκεντρωτηρα απεδιδαν καλυτερα σε συμβατικα τσοκ απο οτι σε τσοκ φρενου... Αν σε ενδιαφερει μονο αυτο το φυσιγγι εγω θα διαλεγα καποιο συμβατικο τσοκ χωρις φρενο καλυτερα, κατα τα αλλα τα Kicks ειναι παρα πολυ καλα κ αποδοτικα...

Άρη επειδή το formula 206 σταμάτησε να παράγεται και επειδή δε θέλω να περιοριστω στον απποσπωμεα πάτο......θέλω να πάω σε τσοκ φρενου για να μπορώ να χρησιμοποιώ αλλά φυσίγγια περνώντας καλές σφιχτές κατανομές.......όσο δηλαδή με το μαμά 3*

Ο λόγος (που μπορεί να είναι μονο στο μυαλό μου) είναι η κοντή κανη στην οποία ένα τσοκ θα φρενάρει την τάπα θα περιορίσει την έκρηξη στομίου με κάποια φυσίγγια και θα βγάλει έτσι καλύτερη κατανομή........Τα kicks βγάζουν 10 διαφορετικές συσφίξεις.... .....δε μπορεί κάποια να είναι αντίστοιχη του συμβατικού 3* η 3 ,5* ????????

Άμα το έχεις τόσο καψούρα το φρένου δοκίμασε το να σου φύγει και η απορία. Μην το αφήνεις απωθημένο ;) εγώ επειδή στο λαγό το πμ δεν το είχα δουλέψει πολύ, το έβαζα σε περπατητο τσίχλας και ήταν και το long range... kicks δεν είχα ποτέ Αλλά από κατανομές που βλέπω που βάζουν τα παιδιά εδώ βγάζει ζωγραφιές.

Φίλε Sam έτσι είναι.......Η τρέλα μου.......Έχω γεράσει κυνηγώντας πέρδικες και αλλάζοντας όπλα και κανες.......Οι συνάδελφοι έχουν δίκιο..... ουσιαστικά ψάχνω γωνία στο Φάληρο......το ζητούμενο δεν είναι για μένα μεγαλύτερη καρπωση......οι πέρδικες λίγες ....εγώ μεγάλωσα..... πονεμένη ιστορία.......το θέμα μου είναι μια άψογη ντουφέκια που θα καταβάλει άμεσα το πουλί από τα είκοσι έως τα σαράντα μέτρα........ξέρω ότι με κύλινδρο η διασποράς θα έχω περισσότερες επιτυχιες αλλά και τραυματισμούς......έχω δει και διασποράς στα βουνά......απαράδεκτο......για ένα θήραμα σαν αυτό......θέλει σεβασμό......η την περνεις η οχι......

Λοιπον επειδη αρκετα παλια κυνηγουσα τη περδικα σε αρκετό υψομετρο εδω στα χανια με μπερετα και με rem 11-87 θα σου πω το εξης.με το 4 αστρα μαμα και με percorso caccia 7+6 νουμερο και στα 2 οπλα ημουνα καλυμενος απο τα 20 ως τα 40 μετρα και κατι λογω υψομέτρου γιατι το τσοκ σφίγγει τοσο οσο

Φίλε Sam έτσι είναι.......Η τρέλα μου.......Έχω γεράσει κυνηγώντας πέρδικες και αλλάζοντας όπλα και κανες.......Οι συνάδελφοι έχουν δίκιο..... ουσιαστικά ψάχνω γωνία στο Φάληρο......το ζητούμενο δεν είναι για μένα μεγαλύτερη καρπωση......οι πέρδικες λίγες ....εγώ μεγάλωσα..... πονεμένη ιστορία.......το θέμα μου είναι μια άψογη ντουφέκια που θα καταβάλει άμεσα το πουλί από τα είκοσι έως τα σαράντα μέτρα........ξέρω ότι με κύλινδρο η διασποράς θα έχω περισσότερες επιτυχιες αλλά και τραυματισμούς......έχω δει και διασποράς στα βουνά......απαράδεκτο......για ένα θήραμα σαν αυτό......θέλει σεβασμό......η την περνεις η οχι......
Πλαγιόκαννο 5*-3* σταθερό τσοκάρισμα.
Τις κατανομές και την διάτρηση του σταθερού τις ονειρεύονται τα τσοκ.

Last edited by a moderator:
ε οχι και μεγάλωσες ... τι να πούμε κι εμείς. Πάντως ρε Βαγγέλη θυμάμαι δεκαετία 80 βρίσκαμε πέρδικες χαμηλά , θέλω να πώ σε υψόμετρο 800 μ και πολύ πριν το αλπικό. Είμαστε κοντά - εγώ κυνηγάω Βόιο Γρεβενά - και θεωρητικά δεν έχουμε μεγάλες αποκλίσεις. Είχε ο παππούς ένα αμπέλι έξω από το χωριό , μη νομίζεις ψηλά στα 800 μ. - και θυμάμαι οταν πηγαίναμε εκεί απ' τα γύρω χωράφια φεύγανε πέρδικες. Τώρα εκεί που παλιά βλέπαμε πέρδικες... τίποτα. Ασε που για να δω πέρδικες πήγα με έναν φίλο στην Νιάλα στα Αγραφα και μου βγήκε ο πάτος. Μιλάμε για πολύυυυυυ ανηφόρα.

ουσιαστικά ψάχνω γωνία στο Φάληρο

Για γωνία στο παλαιό Φάληρο δεν ξέρω αν θα βρεις. Σε ένα μαγαζάκι που πας αν θες να ακουμπήσεις σε ένα ώμο να πεις τον πόνο σου ρε αδερφέ μπορώ να σε στείλω .sarcastic.
Ύ.γ. το τσοκακι να το πάρεις ή σε 4 ή σε σκιτ

Back