Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Το διασποράς το έχει βγάλει η μπερετα 30 ευρώ

Καλό είναι
Το πρόβλημα είναι ότι τα διασποράς τσοκ δεν θα ρίχνει μονοβολα και μπίλιες... το τσοκ αν δεν παίζεις με τα φυσίγγια για μενα δεν αξίζει.

Το πρόβλημα είναι ότι τα διασποράς τσοκ δεν θα ρίχνει μονοβολα και μπίλιες... το τσοκ αν δεν παίζεις με τα φυσίγγια για μενα δεν αξίζει.
Γιατι άμα ρίξεις μονοβολο τι θα πάθει?

(δεν ξέρω σοβαρά)

Γιατι άμα ρίξεις μονοβολο τι θα πάθει?

(δεν ξέρω σοβαρά)
Οχι οτι ξέρω αλλά πιστεύω μην κάνει ζημιά; ;;
Αλλος έψαχνε γιατί νόμιζε ότι θα πάει σαν ραβδοτο όπλο να κόβει τα γουρούνια ποιο μακριά.
Η μπίλιες θα την ανεμίζει σίγουρα.

Όλα τα ρίχνει το διασποράς αλλά κάνει αυτό που λέει διασπείρει.Αρα τι νόημα έχει να ρίξεις μονοβολο που θα περάσει σχεδόν κολυμπώντας οι μπίλιες για να ρίχνεις δεξιά και να πετυχαίνεις ευθεία αλλά Μάτριξ.

Ειδικά μονοβολα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα έχει θέμα λειτουργικό... Θέμα απόδοσης οκ δεν ξέρω

Για Μπίλιες δεν είναι το. Ιδανικό σίγουρα αλλά μήπως είναι ο κύλινδρος?
Με κύλινδρο ριχνω τώρα και είναι καλά...
Πειρα το μπελ να εχω λίγο ποιο ανοιχτό και δεν ανοίγει τα ελικοιδες διασποράς το έδωσα.
Αυτό βγαίνει λαι σε εσωτερικό με -030 από τον κύλινδρο...

Οχι οτι ξέρω αλλά πιστεύω μην κάνει ζημιά; ;;

Use for “Bullet shooting”​

Thanks to its particular internal shape and the profiles which characterize it, the Paradox manages to convey even to the rifled slug in the smooth barrel such a rotation to increase the accuracy of the shot, maintaining constant performance. Seeing is believing! You will get very similar results, testing it empirically with numerous consecutive shots from the same position.

For this application we recommend the use of Paradox only with slug bullets or with sub-calibrated sabot ones such those marketed by Sauvestre and a few others. Hence we suggest you don't use Paradox choke tube combined with slug bullets equipped with helical ridges (Gualandi, Solengo, Brenneke etc.); in fact they have already been profiled to create a gyroscopic stabilization in the smoothbore barrel and the same land on their surface could be in conflict with the rifling of the Paradox choke tube, compromising the effectiveness of the shot.

This type of choke can be mounted to any types of shotgun, both for hunting and shooting, but we warn you that the use for sport shooting is very limited.

https://store.geminichokes.com/en/blog/paradox-or-spreader-n9

ζημιά δεν παθαίνει ... πόσα μονόβολα να ρίξεις στα γουρούνια ?
Το ιδανικό βέβαια είναι μια δίκανη καραμπίνα 😂 με διαφορετικό τσοκ σε κάθε κάνη.
🤪

Εγώ νομίζω το ραβδωτό τσοκ είναι η καλύτερη επιλογή για μονοβολα, αυτό που λέει ότι τα gualandi, brennecke έχουν τις λοξες ραβδώσεις για να αποκτούν περιστροφή είναι ανοησία, για άλλο λόγο έχουν σχεδιαστεί. Για δραμια είναι εντελώς ακατάλληλο, τα σκορπάει όπως ο αποκεντρωτηρας.

Use for “Bullet shooting”​

Thanks to its particular internal shape and the profiles which characterize it, the Paradox manages to convey even to the rifled slug in the smooth barrel such a rotation to increase the accuracy of the shot, maintaining constant performance. Seeing is believing! You will get very similar results, testing it empirically with numerous consecutive shots from the same position.

For this application we recommend the use of Paradox only with slug bullets or with sub-calibrated sabot ones such those marketed by Sauvestre and a few others. Hence we suggest you don't use Paradox choke tube combined with slug bullets equipped with helical ridges (Gualandi, Solengo, Brenneke etc.); in fact they have already been profiled to create a gyroscopic stabilization in the smoothbore barrel and the same land on their surface could be in conflict with the rifling of the Paradox choke tube, compromising the effectiveness of the shot.

This type of choke can be mounted to any types of shotgun, both for hunting and shooting, but we warn you that the use for sport shooting is very limited.

https://store.geminichokes.com/en/blog/paradox-or-spreader-n9

ζημιά δεν παθαίνει ... πόσα μονόβολα να ρίξεις στα γουρούνια ?
Το ιδανικό βέβαια είναι μια δίκανη καραμπίνα 😂 με διαφορετικό τσοκ σε κάθε κάνη.
🤪
Δικανη καραμπίνα!!🤣🤣🤣🤣

Υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube που δείχνουν βολές με μονοβολα με ραβδώσεις από εντελώς λεία κάννη. Χρησιμοποιούν high speed camera και φαίνεται η πτήση του βλήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις, το βλήμα κάνει απλή μεταφορική κίνηση, ενώ σε άλλες περιστρέφεται (μιλάμε για τον ίδιο τύπο βλήματος). Λογικά αυτό συμβαίνει (περιστροφή) λόγω πλήρους επαφής -σφηνωματος της βολίδας με τα τοιχώματα της κάννης. Τα ραβδωτα τσοκ, πράγματι βοηθάνε στην ακρίβεια με μονοβολο γενικά. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει το βήμα ράβδωσης που έχουν και τα χαρακτηριστικά του βλήματος που καλούνται να σταθεροποιήσουν. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει δοκιμές για να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός!

Εγώ θα ρωτήσω όμως για 2η φορά: τέτοια τσοκακια, ραβδωτα, επιτρέπονται σίγουρα? Ή είναι στη βούληση του εκάστοτε οργάνου να μας τρέξει?

Καλημέρα σε όλους!!!

μεινε και εκει και ασε τα πειραματα παλι!και μολις τελειωση το κυνηγι ξεκινα που και που και καμμια επωμισουλα !
Εχω να παω φουλ για κυνήγι 1 μήνα δεν έχω χρόνο και που πήγα 1 ώρα το απόγευμα πανε τα πέταλα ένα πίσω το αλλο 😅😅😅
Θα πλακώσω τα ντενεκια μετά 😂😂😂

Εχω να παω φουλ για κυνήγι 1 μήνα δεν έχω χρόνο και που πήγα 1 ώρα το απόγευμα πανε τα πέταλα ένα πίσω το αλλο 😅😅😅
Θα πλακώσω τα ντενεκια μετά 😂😂😂
Βρε μη στεναχωριέσαι!🙂
Το τουφέκι είναι όπως το ποδήλατο...

Back