Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα ομάδα . Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει από οδιογομωση φυσιγγίων για ραβδωτό τυφεκια ;
Ευχαριστώ .
Δεν επιτρέπεται

Καλησπέρα ομάδα . Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει από οδιογομωση φυσιγγίων για ραβδωτό τυφεκια ;
Ευχαριστώ .
Στην Ελλαδα απαγορευεται αλλα αν δεν κανω λαθος απο το προφιλ οτι μενεις Καναδα υπαρχει διαδικτυακα τεραστιος ογκος απο αναλυτικες συνταγες στην Αμερικη με παρα πολλες πυριτιδες αναλογα με το διαμετρημα που θες και τα grains του βληματος

Αν τοποθετηθει κάποιο είδους αυτοκόλλητο πανω στο διαφανο δισκιο-ζελατινακι, οπως αυτα που εχει στο site του ο fantom, πιστευετε οτι μπορει να επηρεαση την κατανομη?

το διάφανο δισκίο είναι κάπως "περίεργο" εκ κατασκευής. Σπάει σε κομμάτια ακαθόριστα. Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις και χαρρτάκι επάνω του, μπορείς κάλιστα να το κολλήσεις στην κάτω μεριά του κάλυκα.

Ευχαριστώ .
Ένα είναι το μυσστικό. Η εύρεση (μετά από δοκιμές) της σωστής απόστασης βλήματος - ραβδώσεων, για το μέγιστο της ακρίβειας.
Όσον αφορά τα βλήματα: Barnes X (ή όπως αλλιώς τα λένε τώρα), Lehigh, CEB.

Mετροφυλλώντας χτές τα τεφτέρια μου με σημειώσεις set up ,καιρούς ,ανέμους κλπ έπεσε το μάτι σ'ένα με TECNA που είχα πολύ καλές αναφορές πέρυσι στα τρυγόνια
12/67.40 (61.40 εσωτερικό) cx 2000 1.87 x35.50 n.7 drago 17 6* 56.50
Επίσης καί με SG 17 ήταν πολύ καλό αλλά με DRAGO τέλειο ,ριγμένο σε συνθήκες πολλής ζέστης .....

Mετροφυλλώντας χτές τα τεφτέρια μου με σημειώσεις set up ,καιρούς ,ανέμους κλπ έπεσε το μάτι σ'ένα με TECNA που είχα πολύ καλές αναφορές πέρυσι στα τρυγόνια
Επίσης καί με SG 17 ήταν πολύ καλό αλλά με DRAGO τέλειο ,ριγμένο σε συνθήκες πολλής ζέστης .....
Τεκνα παλιοτερα της ειχα μεγαλη αγαπη αλλα μετα το λοτ του 2016 μου τα χαλασε..φαινεται ωραιο το σεταπ και ο drago οντως της παει πολυ αλλα για τρυγονι λιγο πολλα δεν ειναι τα γραμμαρια;

Σε συνθήκες πολύ κρύου, πόσο την πας την tecna;

Δεν ειχα παρει του 13 γιατι ειχα απο του 11 και του 12 και ημουν καλλημενος..με τα τωρινα δεν ξερω τι παιζει..του 13 τα ιδια χαλια ηταν;
Καλησπέρα ,συγχωρήστε με που παρεμβαίνω αλλά εκείνη την εποχή δεν θυμαιμαι 2015_2016 είχα αγοράσει φυσίγγια εργοστασιακα πολυδιαφημισμένα για το κυνήγι της μπεκατσας ( που δεν εχει μεγάλες βλητικες απαιτήσεις) 34γραμ.μαλλινοταπο με τέκνα ........δεν έχω πάθει ποτέ μεγαλύτερο Χουνερι στα χρονια που κυνηγάω.......μόνο πούπουλα ......φευγαν μετα από δύο ντουφέκιες γέμιζε ο τόπος πούπουλα περίμενα να πέσουν κι αυτές συνέχιζαν αλώβητες!!!!!!!! Έριξα σχεδόν ένα κουτί τα άλλα μείναν στο ντουλάπι για κάναν γάμο!!!!

εγω τωρα μονο θα διαβαζω , δεν θα γραφω , μετα απο την τιμωρια που πηραthink.no.
Νικόλα με όλο τον σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση πρέπει να καταλάβεις ότι εδώ μέσα μπαίνουμε όλοι μας για να ξεφεύγουμε λίγο από την καθημερινότητα και να λέμε αυτά που γουστάρουμε για το κυνήγι και γενικά για το μεράκι μάς.
Τα θέματα της ιδιογομωσης όπως και οι μηχανές γομωσης είναι για να γίνονται συζητήσεις γύρω από αυτά και όχι για να βγάζουμε στην φορά προηγούμενες διαμάχες με τρίτα πρόσωπα και καταστάσεις που δεν ενδιαφέρουν ούτε τους υπόλοιπους εδώ και έχουν καταντήσει κουραστικά για όλους , σου έχει γίνει παρατήρηση επανειλημμένα αλλά δεν σε νοιάζει ? Μπορείς να γράφεις στα θέματα χωρίς να κατηγορείς κάποιον με μισόλογα και σπόντες, οι μπιχτες για τρίτους καλό είναι να λείψουν .

Καλησπέρα ,συγχωρήστε με που παρεμβαίνω αλλά εκείνη την εποχή δεν θυμαιμαι 2015_2016 είχα αγοράσει φυσίγγια εργοστασιακα πολυδιαφημισμένα για το κυνήγι της μπεκατσας ( που δεν εχει μεγάλες βλητικες απαιτήσεις) 34γραμ.μαλλινοταπο με τέκνα ........δεν έχω πάθει ποτέ μεγαλύτερο Χουνερι στα χρονια που κυνηγάω.......μόνο πούπουλα ......φευγαν μετα από δύο ντουφέκιες γέμιζε ο τόπος πούπουλα περίμενα να πέσουν κι αυτές συνέχιζαν αλώβητες!!!!!!!! Έριξα σχεδόν ένα κουτί τα άλλα μείναν στο ντουλάπι για κάναν γάμο!!!!
βαγγελη αυτο που εριξες νομιζω ειναι πιο συγκεντρωτικο απο τα αλλα μαλλινοταπα νομιζω στην περδικα θα το ειχες βρει πιο γρηγορα και θελει ανοικτα τσοκ.

βαγγελη αυτο που εριξες νομιζω ειναι πιο συγκεντρωτικο απο τα αλλα μαλλινοταπα νομιζω στην περδικα θα το ειχες βρει πιο γρηγορα και θελει ανοικτα τσοκ.
1Δεν διαφωνώ...... Απλά η συγκεκριμένη παρτίδα πυρίτιδας TECNA N είχε αλλάξει εκείνη τη χρονιά,στην εταιρεια μάλλον δεν το πήραν χαμπάρι .....και τα φυσίγγια που βγήκαν σε μια συγκεκριμένη παρτίδα είχαν προδλημα .......το οποίο διαπιστώσαμε όσοι αγοράσαμε από το μαγαζί που τα είχε φέρει (και ο ίδιος) πάνω από 15 μέτρα κάναμε στις μπεκάτσες αέρα!!!!!!

1Δεν διαφωνώ...... Απλά η συγκεκριμένη παρτίδα πυρίτιδας TECNA N είχε αλλάξει εκείνη τη χρονιά,στην εταιρεια μάλλον δεν το πήραν χαμπάρι .....και τα φυσίγγια που βγήκαν σε μια συγκεκριμένη παρτίδα είχαν προδλημα .......το οποίο διαπιστώσαμε όσοι αγοράσαμε από το μαγαζί που τα είχε φέρει (και ο ίδιος) πάνω από 15 μέτρα κάναμε στις μπεκάτσες αέρα!!!!!!
Ρε παιδια οταν ακουω για αστοχιες -αποτυχιες προιοντων απο μεγαλες εταιριες, καθομαι και αναρωτιεμαι αν πριν βγαλουν ενα προιον (φυσιγγι) στην αγορα το δοκιμαζουν (στον κυνηγοτοπο)!! Εδω εμεις πριν το ριξουμε στο θηραμα και τα δοκιμαζουμε...

.....δεν υπάρχει αστοχία υλικού, απλά οι πυρίτιδες που μπορούμε να προμηθευτούμε ως ιδιώτες αλλάζουνε από lot σε lot. Εαν δεν μπορείς να στοκάρεις ποσότητα από την πυρίτιδα που βρήκες την ριξιά της, απλά θα πρέπει να ξανακάνεις δοκιμές στο επόμενο lot, θα σου σπάσουν τα νεύρα, θα την κάψεις στο τζάκι...........

Ρε παιδια οταν ακουω για αστοχιες -αποτυχιες προιοντων απο μεγαλες εταιριες, καθομαι και αναρωτιεμαι αν πριν βγαλουν ενα προιον (φυσιγγι) στην αγορα το δοκιμαζουν (στον κυνηγοτοπο)!! Εδω εμεις πριν το ριξουμε στο θηραμα και τα δοκιμαζουμε...
Τη μεγαλύτερη πλάκα την έχω πάθει με κάτι μαλλινόταπα και καλά της bascieri,κάπου εκεί '98-2000, οπως λεει και πιο πανω ο Βαγγέλης,ειχα τουφεκίσει καμια δεκαριά τρυγόνια και μετα βίας ειχα πάρει ενα.Οτι εμεινε απο κεινη την ημέρα,τα πέταξα πίσω σε μια σακούλα.Μετα απο λιγες μερες,τα πήρα για ορτύκια,έ ορτυκάκια ειναι λέω ,έτσι να τους κάνεις πέφτουνε ! χαχα ! είχα γουρλώσει τα μάτια να τα βλέπω να ''κρεμάνε'' χερια πόδια και να φεύγουν.Τουφεκιές στα 20 μέτρα ! Στο τρίτο -τέταρτο πουλί που τουφέκισα δεν μου'μεινε καμιά αμφιβολία για δαύτα ,ευτυχώς δεν ειχανε μείνει και πολλά μεσα στο κουτι που πέταξα :D

Status
Not open for further replies.
Back