Δημήτρη Χρόνια Πολλά!
Λόγω των ημερών του Πάσχα που έλειπα στο νησί, τώρα είδα το μνμ σου...
Οσο αφορά το μνμ που εγραψα για τo αν βγαινει ογκομετρικά ο SG Mangum, με το στήσιμο που έγραψες στο δικό σου μνμ:
Καταρχήν ξεκαθάρισα οτι μιλάω καθαρά θεωρητικά, γιατί δεν έχω δοκιμάσει να γεμίσω τέτοιο set up για να δω και πρακτικά πως βγαινει ογκομετρικά...
κατά δεύτερό, νόμιζα ότι εννοείς να γεμίσεις τον SG Mangum, με 35γρ. και 76 καλυκα και ρελιαστό, έτσι όπως είναι...σίγουρα πατένταρισμένο με τέτοιο τρόπο, που θα ανεβάσεις την στήλη των σκαγιών σίγουρα γίνεται, π.χ φελλόταπα cal. 20 μέσα στο κυάθιο ή ακόμα πλαστική μισόταπα cal. 20 (γεμίζει και η FIOCCHI, ένα σκοπευτικό φυσίγγιο στα 24γρ. σκαγια με tubo steel και μισόταπα cal. 20 μέσα, για να ανεβάσει την στήλη των σκαγιών και για αμορτισερ) και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές ακόμα πατέντες, αν ψάξει κάποιος τα υλικά και τις ογκομετρίες τους...
Τώρα έγραψα οτι το συγκεκριμένο βύσμα (ελπίζω να μιλάω για το ίδιο βύσμα που λές και συ
είναι για 40 γρ. σκάγια, γιατί και οι ίδια εταιρία που τον κατασκευάζει αναφέρει ενδεικτικά οτι προορίζεται για 40γρ. μολύβδινα σκάγια και πάνω, σε συμβατική γόμωση πάντα. Με πατέντα είπαμε, τα πάντα γίνονται...
Σίγουρα η ιδιογόμωση, πέρα όλων των άλλων, είναι και δημιουργία, να φτιάξεις κατι δηλ, στα δικά σου μέτρα και γούστα που δεν το προσφέρει η αγορά των ετοίμων φυσιγγίων...
Απλά,
κατα τη γνώμη μου, όταν ξεφεύγουμε πολύ απο τα standard των υλικών που χρησιμοποιούμε, καλό είναι να επαληθεύουμε αν το φυσίγγιο που φτιάξαμε πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας που έχει θέσει η CIP...
Επειδή η ιδιογόμωση είναι η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη και πολλές δοκιμές και εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω αυτή τη δυνατότητα, μάλλον θα ήταν καλύτερα να μην (ξανα)γράψω εδω μέσα, θεωρίες που δεν μπορώ να τις επαληθεύσω-επιβεβαιώσω στην πράξη ...