Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω την ειχα δει χαλαρος.ghe..cofee. και τωρα....
Τουλαχιστον δεν με απασχολουν τα σκοπευτιικα γιατι δεν εχουμε σκοπευτηριο!!!

Ακούγεται πολύ συχνά ότι όταν ένας ιδιογομωτης "ξέρει" να γεμίζει φυσιγγια,τοτε όχι μονο είναι αποτελεσματικα αλλα ειναι και καλύτερα απο τα φυσιγγια του εμπορίου..Είναι αλήθεια αυτο?Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που δε ξέρω είναι πως μπορει ένας ιδιογομωτης να γνωρίζει τις πιέσεις του φυσιγγίου που κατασκεύασε για να γνωρίζει αν είναι ασφαλή?

Last edited:
Ακούγεται πολύ συχνά ότι όταν ένας ιδιογομωτης "ξέρει" να γεμίζει φυσιγγια,τοτε όχι μονο είναι αποτελεσματικα αλλα ειναι και καλύτερα απο τα φυσιγγια του εμπορίου..Είναι αλήθεια αυτο?Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που δε ξέρω είναι πως μπορει ένας ιδιογομωτης να γνωρίζει τις πιέσεις του φυσιγγίου που κατασκεύασε για να γνωρίζει αν είναι ασφαλή?
Τασο τα φυσηγγια που φτιαχνεισ ειναι πολύ ανώτερα απο του εμποριου αλλα μετα απο πολλές δοκιμές.εχτωσ και εισαι κο...................σ και σου κατσει με την προτι όσο για τησ πίεσης απλοσ ακολουθησ τη δοσολογιεσ τησ πυριτιδασ που εχεισ και είσαι οκ.καμια φορα η Ποιο γνωστεσ τησ τσιμπανε λιγο

Όποτε λογικά η συσκευασία της κάθε πυρίτιδας εκτός φυσικά απο της συνιστωμενες γομωσεις θα αναγράφει και της πιέσεις της κάθε δοσολογίας..

Όποτε λογικά η συσκευασία της κάθε πυρίτιδας εκτός φυσικά απο της συνιστωμενες γομωσεις θα αναγράφει και της πιέσεις της κάθε δοσολογίας..
Οι παραγόμενες πιέσεις δεν έχουν να κάνουν με την δοσολογία μόνο, εξαρτώνται περισσότερο από άλλους παράγοντες, όπως στατική πίεση, καψύλλιο, νούμερο σκαγιών, υλικό σκαγιών κτλ κτλ κτλ. Υπάρχει φυσίγγι 28γρ πολύ πιο βίαιο από magnum.

Οχι τασο δεν τησ Γραφή τησ πιεσεισ τησ αγοραζουμε χημα μονο το λοτ.γραφή το κουτι.και δεν θα μπορουσε άλλωστε για να αύξησησ τησ πιεσεισ σε μια πυρητιδα παιζουν παρα πολλα
πραγματα ρολο απο τον συγκετροτηρα μεχρει το ρελιασμα που κανείς

Σιγουρα παίζει ρόλο κ η παραμικρή λεπτομέρεια.πιστευω ότι ειναι καλό αλλα καθόλου εύκολο να είχε κανείς την δυνατότητα να τα δοκιμάζει σε κάποιο κανονακι βλητικου σταθμου κατά καιρούς..Μου εχει δώσει ένας ιδιογομωτης παλιός κάτι φυσιγγια..Μάλιστα στην μέση του φυσιγγίου εχει τοποθετηση ένα χαρτάκι(τα γράμματα κοιτάν προς τα έξω)όπου γράφει βάρος σκαγιων,τυπο πυρίτιδας κ δόση)ο καλυκας διάφανος,όποτε μπορει να διαβαζει..Θα τα βρω κ αναφέρω δοσολογίες..παντως θυμαμε ότι καποια 36γρ ηταν γεμισμένα σε 12mm μέταλλο καλυκα.........xm.

Τασο το καλο με την ιδιογομωση ειναι οτι μπορεις να φτιαξεις φυσιγγι που να ταιριαζει απολυτα κ στο οπλο σου κ σε εσενα... Οποτε με αυτη την εννοια, ναι θα ειναι καλυτερα απο του εμποριου... Το δυσκολο ειναι να μην τα παρατησεις μεχρι να φτασεις σε αυτο το αποτελεσμα που πολλες φορες απαιτει κ κοπο, κ χρονο, κ χρημα...
Τωρα οσον αφορα τις πιεσεις δυστχυως δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τιποτα κ αυτο ειναι το μειονεκτημα... Οπως ειπε κ ο Γιωργος οι πιεσεις εξαρτονται απο ολους αυτους τους παραγοντες κ οχι μονο απο τη δοδολογια... Το μυστικο ειναι να μην φτανεις στα ορια της την πυριτιδα οχι απο θεμα ποσοστητας αυτης αλλα απο θεμα βαρους γομωσης... Οταν "δουλευεις" στο μεγιστο οριο ανοχης βαρους σκαγιων της πυριτιδας την αναγκαζεις με απλα λογια να καταναλωσει πολυ περισσοτερο εργο για να σπρωξει το βαρος των σκαγιων... Ετσι ανεβαινουν οι πιεσεις...

Βρήκα τα εν λόγω φυσιγγια..Έχουμε κ λεμε,Καλυκας Νόμπελ σπορτ διάφανος 12mm μεταλλο,καψουλι 686,πυριτιδα s4 με βάρος 1,60.σκαγια 36 γρ..ν6..μάρκα συγκεντρωτηρα δεν ξέρω..παντως εχει πολλές κυψέλες..Πως σας φαίνεται?

Last edited:
Ειναι σιγουρα S4 η πυριτιδα? .xm.

S4 που γεμίζω εγώ χρησιμοποιώ 1,45 γρ στα 32 γρ.
Νο 6, 36 γρ. σε φάσα μου κάνει...Τάσο αυτά είναι του εμπορίου ή έχεις βρει κάποια γεμισμένα έτσι;

τώρα άνοιξα ενα..ειναι γκρι τετραγωνακια αλλα ηταν σβωλιασμενη μεσα..χαρακτηριστικό της τέκνα.ετσι έγραφε από έξω s4..

S4 που γεμίζω εγώ χρησιμοποιώ 1,45 γρ στα 32 γρ.
Νο 6, 36 γρ. σε φάσα μου κάνει...Τάσο αυτά είναι του εμπορίου ή έχεις βρει κάποια γεμισμένα έτσι;
Οχι Μανο δεν ειναι εμποριου,ιδιογομωτης μου τα εχει δώσει..

Eμενα μου φαινεται λιγο φορτωμενη αλλα δεν την εχω δουλεψει κ δεν μπορω να ξερω... Γιατι κ την ΜΒ32 την χαρακτηριζουν χ32 αλλα δουλευει καλα και στα 35 γραμμαρια...

Ενδέχεται να ειναι κ τέκνα..και ίσως να το εγραψε απο λάθος..Δεν νομιζω η s4 να σβωλιαζει..Απο την αλλη όμως πιστεύω ότι 1,60 για τέκνα ειναι λίγο...

Last edited:
Ενδέχεται να ειναι κ τέκνα..και ίσως να το εγραψε απο λάθος..Δεν νομιζω η s4 να σβωλιαζει..
τασο ολλεσ η δηβασηκεσ σβωλιαζου tecna/s4/sipe.tecna δεν ειναι το φυσηγγι που λεσ ειναι πολυ χαμηλη δοσολογια για tecna.η δοσολογια τησ ειναι απο 1,75 και πανο.μπορι να εινα sipe και για s4 ειναι λιγο τσιμπημενο στα σκαγια μεχρει 34γρ.στην s4 ειναι οκ

Τα 36 γρμ ειναι μεσα στα ορια της s4.Η δοση ομως 1,60 ειναι υπερβολικα μεγαλη.Ακομα και αν ειναι μαλινοταπο και ρελιαστο.Η δοσολογια στην s4 δεν αλαζει σημαντικα με τις αυξομειωσεις στο βαρος των σκαγιων.1,45 για 32-34γεμ 1,40 για 36.

Τα 36 γρμ ειναι μεσα στα ορια της s4.Η δοση ομως 1,60 ειναι υπερβολικα μεγαλη.Ακομα και αν ειναι μαλινοταπο και ρελιαστο.Η δοσολογια στην s4 δεν αλαζει σημαντικα με τις αυξομειωσεις στο βαρος των σκαγιων.1,45 για 32-34γεμ 1,40 για 36.
ΣΤο 1,40×36 παντα λέμε για σκαγια ν.6 και κάτω γιατι με ψηλα σκαγια θα ειναι φουρνελο.προσοχή

Δεν πρόκειται να τα ρίξω εξάλλου.Απλα επειδη επέμενε τα πήρα για να μην τον προσβαλω..Για να ρίξω φυσιγγι απο ιδιογομωτη πρέπει να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν κανει τα δικά του κολπα..αλλα ακολουθεί κατά γράμμα τους κανόνες ασφαλείας περισσότερο απο ολα...Μάτια δεν έχουμε πολλά..

Status
Not open for further replies.
Back