Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ΟΚ. Με Ν8,5 σκαγια θα το δοκιμασω...Ολα τα αλλα....σωστα τα λες Γιωργο μου.....απο τα γραφομενα σου....
καταλαβαινω οτι ξερεις τι φτιαχνεις!!!
Οκ.Κυριε Νίκο θα περιμένω τα αποτελέσματα των μετρήσεων σας.Με διασποράς άραγε έχετε ασχοληθεί, γιατι φτιάχνω 2 τυπους με mb32 και με mb36 medium και short range αντίστοιχα χωρίς δοκιμές σε χαρτόνια αλλά με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στο κυνήγι κυρίως της τσίχλας και μπεκατσας.

Οκ.Κυριε Νίκο θα περιμένω τα αποτελέσματα των μετρήσεων σας.Με διασποράς άραγε έχετε ασχοληθεί, γιατι φτιάχνω 2 τυπους με mb32 και με mb36 medium και short range αντίστοιχα χωρίς δοκιμές σε χαρτόνια αλλά με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στο κυνήγι κυρίως της τσίχλας και μπεκατσας.

Γιωργο μου με ολα ασχολουμε...και με διασπορας....Διασπορας δουλευω μονο με SIPE .
Δεν μετραω ταχυτητες στα διασπορας ποτέ....Ο λογος ειναι μην παρει καποιο ανεμοσκαγο τον ταχογραφο.
Τον εχω ''προστατευμενο'' μεσα κουτι απο πλεξι γκλας.....αλλα ο διαολος εχει πολλα ποδαρια...και
προσεχω...να μην κατσει η ''ασχημη'' φιλε μου.

Γιωργο μου με ολα ασχολουμε...και με διασπορας....Διασπορας δουλευω μονο με SIPE .
Δεν μετραω ταχυτητες στα διασπορας ποτέ....Ο λογος ειναι μην παρει καποιο ανεμοσκαγο τον ταχογραφο.
Τον εχω ''προστατευμενο'' μεσα κουτι απο πλεξι γκλας.....αλλα ο διαολος εχει πολλα ποδαρια...και
προσεχω...να μην κατσει η ''ασχημη'' φιλε μου.
Νικόλα όντως ο διάολος έχει πολλά ποδάρια αλλά τα διασποράς τουλάχιστο να τα μετράς στο V0...να έχεις μια γνώμη...
Για να σου φύγει κ ο "φόβος" έχω μετρήσει κάποια στο V0...κ με ελικοειδής Θώδη και με αποκεντρωτήρα Ηλιόπουλου...δν υπάρχει πρόβλημα κανένα...δν προλαβαίνει να ξεφύγει σκάγι στο V0...
Έτσι θα έχεις ένα μπούσουλα τουλάχιστο για τα διασποράς σου.... ;)

Αυτή είναι "οργιάρα" κ βγάζει κ αυτή γκάζια Γιάννη.!!
Αν σου πω οτιι επηρεαζεται λιγοτερο απο την υγρασια απο την μιμπι πιστεψε τη θεωρω καλυτερη την g3000 δε με πουλησε ποτε ουτε μειον 15 ουτε με 98 % υγρασία αλλα φορτωμενη και πατημενη παντα

Νικόλα όντως ο διάολος έχει πολλά ποδάρια αλλά τα διασποράς τουλάχιστο να τα μετράς στο V0...να έχεις μια γνώμη...
Για να σου φύγει κ ο "φόβος" έχω μετρήσει κάποια στο V0...κ με ελικοειδής Θώδη και με αποκεντρωτήρα Ηλιόπουλου...δν υπάρχει πρόβλημα κανένα...δν προλαβαίνει να ξεφύγει σκάγι στο V0...
Έτσι θα έχεις ένα μπούσουλα τουλάχιστο για τα διασποράς σου.... ;)

Να σου πω .....για να μαθεις......Το V0 μετα απο δεν ξερω μετα απο ποσες ακριβως μετρησεις....αλλα σου
χαλαει τους αισθητηρες μετρησης....και ταχογραφος γραφει οτι θελει μετα...
Εδω αλευρι απο τις τουφεκιες εαν εχει ελαχιστο η δεν γραφει....η σου γραφει οτι θελει....
Ειναι πολυ ευαισθητο οργανο Κωστη...Θελει μεγαλη προσοχη....

Αν σου πω οτιι επηρεαζεται λιγοτερο απο την υγρασια απο την μιμπι πιστεψε τη θεωρω καλυτερη την g3000 δε με πουλησε ποτε ουτε μειον 15 ουτε με 98 % υγρασία αλλα φορτωμενη και πατημενη παντα
Έχω κ θα το λέω μέχρι να πεθάνω.
Και σε πιστεύω απόλυτα κ σε νιώθω.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ βαλτοκυνήγια τα έχω κάνει με εμπορικό που είχε G3000 κ σκότωνε απίστευτα εκεί που δν το περίμενα....

Να σου πω .....για να μαθεις......Το V0 μετα απο δεν ξερω μετα απο ποσες ακριβως μετρησεις....αλλα σου
χαλαει τους αισθητηρες μετρησης....και ταχογραφος γραφει οτι θελει μετα...
Εδω αλευρι απο τις τουφεκιες εαν εχει ελαχιστο η δεν γραφει....η σου γραφει οτι θελει....
Ειναι πολυ ευαισθητο οργανο Κωστη...Θελει μεγαλη προσοχη....
Κ. Νίκο να αφαιρέσετε τις 2 κεραίες από τον ταχογράφο και αν πυροβολείτε 40 περίπου εκατοστά από πάνω του δεν υπάρχει φόβος. Και ειδικά που τον έχετε μέσα σε κουτί.
Και κάτι αλλο, τις 2 εγκοπές με τους αισθητήρες να τις εχετε καλυμένες πάντα με ταινία και να την αφαιρειτε κάθε φορά που του κάνετε χρηση.

Κ. Νίκο να αφαιρέσετε τις 2 κεραίες από τον ταχογράφο και αν πυροβολείτε 40 περίπου εκατοστά από πάνω του δεν υπάρχει φόβος. Και ειδικά που τον έχετε μέσα σε κουτί.
Και κάτι αλλο, τις 2 εγκοπές με τους αισθητήρες να τις εχετε καλυμένες πάντα με ταινία και να την αφαιρειτε κάθε φορά που του κάνετε χρηση.

Να εισαι καλα!!! Αυτο με την ταινια δεν το ειχα σκεφτει. Απλα τον σκεπαζα για την σκονη... Θα το
εφαρμοσω αυτο με την ταινια.
Οσο για σκιαδια....το μπροστινο το βγαζω....ειδικοτερα οταν ριχνω ''μουρλοτα''.... τα αερια το πετανε
επανω...( σκεψου τι ριχνω ) Καμια φορα....μου πετανε και το πισω. Ναι θα κανω αυτο που λες....
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!!!! :)

Να εισαι καλα!!! Αυτο με την ταινια δεν το ειχα σκεφτει. Απλα τον σκεπαζα για την σκονη... Θα το
εφαρμοσω αυτο με την ταινια.
Οσο για σκιαδια....το μπροστινο το βγαζω....ειδικοτερα οταν ριχνω ''μουρλοτα''.... τα αερια το πετανε
επανω...( σκεψου τι ριχνω ) Καμια φορα....μου πετανε και το πισω. Ναι θα κανω αυτο που λες....
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!!!! :)
Όταν φεύγουν τα ....σκιάδια τότε είσαι κοντά στα 1000 κ.Νίκο !!!o_O

Ναι καταλαβαίνω τι μου λες ένα θα χρησιμοποιήσω δεν το διατύπωσα σωστά μου τα άφησε ένας παππούς που γέμιζε για αυτό έχω καμία 30 κιλά σκάγια 8-9-7-5 μπαρούτι sipe και μερικά υλικά για να γεμίσεις φυσιγγια. View attachment 25623View attachment 25624View attachment 25625
Καλησπερα Παναγιώτη....
Με τα όμορφα ευρήματα σού...
Δίνεις κάτι από όλα αυτά;
Ευχαριστώ!

Όταν φεύγουν τα ....σκιάδια τότε είσαι κοντά στα 1000 κ.Νίκο !!!o_O

Το ξερω Λαμπη μου . Ειναι αντρικιές τουφεκιες......αλλα οτι πεσει στο διαβα τους....λυτρωμο δεν
εχει φιλε!!!!
Ειναι για ''ειδικες'' περιπτωσεις..... ;) :)

Άρε Θείε Νικόλα...μετά εμένα λες μπουρλοτιέρη.... .yelling.

Κωστή απ'ολα εχει ο μπαξες φιλε .!!!
Να ξερεις....Οτι ''μπουρλοτο'' εχω.....ειναι μεσα στα ορια της ασφαλειας ....ΤΙΠΟΤΑ δεν φτιαχνω που να το
αφηνω στην τυχη.
Οτι κλεινω.....ειναι μελετημενο...και πανω απο ολα....ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ!!!;):)

Γιωργο μου , εκλεισα και εριξα το σεταπ σου με την ΜΒ32. Το εριξα στα 30 μετρα με 3*** αστρα.
Λοιπον....οι μονες διαφοροποιησεις του σεταπ ειναι οτι εκλεισα σε 8 πτυχο και τα σκαγια αντι για Ν8
ηταν Ν8,5 με 155 σκαγια στα 10 γραμμαρια. Ολα τα αλλα οπως μου τα εγραψες ...
Δλδ . CX2000 - 1,67X32,5 -GIOVAN.24 -N8,5 - 8*( πτυχο ) 68,5 - 57,2. Κομμενα πεταλα βυσματος.
Αποτελεσμα...V1,5-381m/s Συγκεντρωση εντος κυκλου 76 εκατοστων - 503 - 416=83%
με πολυ εντονο κεντρο!!!!!!
Την θεωρω ''αυστηρη'' τουφεκια.....που δεν ''σηκωνει'' λαθη στην σκοπευση φιλε μου!!!
Πιστευω οτι εαν ρελασεις στα 57χιλιοστα ακριβώς....τα 2 δεκατα θα σου δωσουν V1,5-387-390m/s
και θα ''σπασουν'' το κεντρο της τουφεκιας.
Ετσι οπως ειναι.....εαν πεσει τσιχλα η κοτσυφας στο κεντρο της τουφεκιας σε αυτα τα μετρα....θα εχει
15 με 20 σκαγια επανω του. :)

Status
Not open for further replies.
Back