Ποιά η διαφορά από απλό χαρτάκι ή φελλό με το χαρτάκι overpowder ?
Και τα χαρτάκια overpowder το δουλεύουμε πριν την μάλλινη τάπα ?
Ποιός ο ρόλος του σε ένα σετάπ ?
Συνηθως το δευτερο προσφερει καλυτερη εμφραξη και μπαινει πανω ακριβως απο την πυριτιδα. Το χαρτακι το απλο δεν προσφερει καποια εμφραξη απο τα αερια
Ρωτάω από περιέργεια, δεν γνωρίζω, υπάρχουν στο εμπόριο μαλλινες τάπες;
Η ερωτηση ηταν για εμφραξη με χαρτακι ή overpowder. Σαφως και πατεντες bior-χαρτακι, χαρτακι-bior ή πολυ δε περισσοτερο bior και overpowder δεν τις αναφερω καν, γιατι θεωρω πως δινουν μεγαλες πιεσεις και δεν προσφερουν τιποτα. Γιαυτο λοιπον αναφερα μονο το συνδυασμο πυριτιδα-χαρτακι ή πυριτιδα-overpowder και μετα μαλλινη ταπα, εφοσον αυτη αναφερθηκε στην αρχικη ερωτησηΜε ολον τον σεβασμο στο προσωπο σου Βικτωρα....το χαρτακι cal12 κανει εμφραξη....και την κανει
πολυ ασχημα και επικινδυνα ειδικοτερα κατω απο bior και το χαρτακι επανω στην πυριτιδα.
Την εχω ''πατησει'' και γνωριζω.....γι'αυτο το αναφερω....μην κανει καποιος αλλος την ιδια.....κουτουραδα!!!
Στα breneke τα μονόβολα τί είναι καλύτερο να βάζουμε στο ενδιάμεσο τους με την πυρίτιδα:
πλαστική μισόταπα ή φελλό ή χαρτάκι overpowder ή τίποτε ?
για αρχή το υλικό σου λέγεται Csb 1Δεν την θέλω για σκοπευτική χρήση. Κυνηγετικά φυσίγγια θέλω να φτιάξω αλλά με χαμηλές γομώσεις από 28-32 γραμμάρια. Δηλαδή κάπου κοντά στα 30 γραμμάρια. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι βαριές γομώσεις και ειδικά στο συγκεκριμένο όπλο.
Aρη τι ζητάς ; για σκοπευτήριο ; η για κυνήγι ;Είναι δύσκολες οι διβασικές στα 28-30 γραμμ?
Δεν αξίζει τον κόπο?
Για τις τσιχλες.για πρωί με κρύο.Aρη τι ζητάς ; για σκοπευτήριο ; η για κυνήγι ;
Με το καλό να έρθουν όλα στα χέρια σου και εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε στα πρώτα σου βήματα...Λοιπόν είπα να σας εμπιστευτώ και να κάνω την υπέρβαση και έκλεισα τηλεφωνικα την μηχανή του Καββαδία. Αύριο η μεθαύριο θα προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες για τα περιφερειακά και με την πληρωμή και μετά περιμένω να μου έρθει. Είμαι και εγώ επίσημα ιδιογομωτης. Λέμε και κανένα αστείο να περάσει η ώρα.
Παχυμετρο ακριβειας έχω, ζυγαριά ακριβείας έχω, καψουλωτη θα πάρω από τον κένταυρο μαζί με το εξάγωνο μαχαίρι γιατί δεν το έχει, καλυκοκοφτη θα πάρω μαζί με την μηχανη και μετά μενει να πάρω μόνο τα υλικά για να ξεκινήσω και εγώ. Τώρα ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι. Διάβασμα για να μαθουμε πυριτιδες και πως να γεμίζουμε καθώς και συνταγές.
Έχετε να προτείνετε κάτι; Για αρχή λόγο και του όπλου μου που είναι προς το παρών το παλιό baikal ij58 με 650bar και 18.2 αυλό με φουλ και 3 άστρα τσοκ θέλω να ξεκινήσω με πολύ ελαφρύ γομωσεις μάξιμουμ 30 γραμμάρια για τσιχλοφυσιγγο. Γενικά μου αρέσουν πολύ χαμηλές γομωσεις για κυνήγι από 28 έως 30 με 32 γραμμάρια και αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελα να γεμίζω μόνος μου γιατί στο εμπόριο δεν έχει αρκετές επιλογές ειδικά στα 28 γραμμαρια παρά μόνο σκοπευτικά κυρίως φυσιγγια.
Csb 5 με 688 κ φόρτωσε τη λίγο , θα παθεις πλακαΓια τις τσιχλες.για πρωί με κρύο.
Πάνω από 30γρ δεν ρίχνω ποτέ.
Το θέμα είναι,που θα βρει τη Granular....Προτείνω μια 30αρα όπως η granular που μπορείς να την κατεβάσεις εύκολα στα 28.
Οι σκοπευτικές ανεβάζουν εύκολα πιέσεις αν τις ανεβασεις στα 30γρ. και ίσως να ταλαιπωρήσουν το δίκανο σου.
Το μολύβι δεν το έχεις βιδωμένο με την τάπα ?Πήγε μόνο του και έχει τόσο καλή ευθυβολία ?Το καλυτερο στησιμο που εχω κανει....και μου ''εκατσε''....ηταν επανω στην πυριτιδα φουστα Ηλιοπουλου 22
για εμφραξη. Στο βλημα με θερμικη σιλικονη bior 18 με ξυρισμενες τις πατουρες του.
Η φουστα ελευθερη.....ειχα απολυτη ευθυβολια μεχρι τα 70 μετρα που δοκιμασα.
Θελω να πιστευω οτι επαιξε το ρολο του και το στησιμο στην ευθυβολια....
View attachment 33931View attachment 33933
Το μολύβι δεν το έχεις βιδωμένο με την τάπα ?Πήγε μόνο του και έχει τόσο καλή ευθυβολία ?
Τι πραμάτεια έχεις-επαγγελματικά το κάνεις?
Αυτό ομολογώ δεν το ήξερα.Το θέμα είναι,που θα βρει τη Granular....
Υπάρχουν ελήψεις σε πυρίτιδες είδη...