Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το βιντεο το εχει ο pin tail [ΣΤΕΦΑΝΟΣ] Καπια στιγμη θα σου το δωσει να το ανεβασεις.
Ποιο αυτο με τα πουλια η το αλλο που πεφτει κατω να κρυφτη απο τις φωτιες που βγαζανε τα κλειστρα....yelling..yelling.

Κατσείτε πρώτα να μου το δώκει να το βγάλω στη φόρα και έπειτα μου κάνει χάρη να παίξετε τσι παλουκιές και να παλουκωθείτε χειρότερα από παλουκομένους κοκκόρους λαθήρηδες!!! Πάω να σιάξω τσου πάνου και τσου κάτου αποστάτες του μοχλικού και έπειτα το βραδάκι θα σας ξαναπεριλάβω .smashfrak.

Το νησάρι ξεκρέμασε από τα 100 προς 120 μέτρα κάθετου ύψους και έπεσε λαβωμένο ή τσακισμένο, δεν είμαι σίγουρος, λαβωμένο στο σώμα ή τσακισμένο στο λαιμό...διότι έπεσε και άλλο ένα σε επίσης τρελή απόσταση και δεν το είδα να πέφτει αλλά το είδα έπειτα εκεί που μαζευτήκαμε όλοι, αλλά αυτό το νησάρι το είδαμε 4 άτομα να πέφτει και οι 2 παλαίμαχοι τση παρέας είπανε ότι ήτανε προς τα 120 μέτρα ντουφεκιά με BB ~ 4.57 χιλιοστά ή 6/0 ~ 5.50 χιλιοστά
Για μισό ρε φίλε Νίκο γιατί είμαι που είμαι τρελός θα με αποτρελανετε εσείς οι κερκυραίοι κ θα ξεχάσω κ αυτα τα λίγα που ξέρω.
Για την απόσταση είσαι σίγουρος?πως την υπολογισες σε βολή Ρουαγιάλ χωρίς κανένα σημείο αναφοράς?
Εγω δεν μπορώ μου είναι αδύνατον.

Σαραντο μιας κ εχεις κ τη μουρλια κ τα οπλα, θα ηθελα καποια στιγμη να δοκιμασεις τις καννες σου με ενα πιο ζωηρο φυσιγγι... Ενα φυσιγγι ας πουμε, εννοειται ολα τα ιδια γεμισμενα στο χερι, με αρχικη καπου στα 420-430 κ 6αρια... Ειμαι κ εγω σχεδον σιγουρος οτι ολες οι καννες με ενα φυσιγγι 400 μετρων κ χοντρα σκαγια θα αποδωσουν την ιδια διατρηση, αυτο που εχω αμφιβολιες ειναι πως θα "διαχειριστουν" ενα γρηγορο φυσιγγι... Θεωρω οτι ολες οι καννες αν τους βαλεις ενα φυσιγγακι με ψιλα σκαγια κ ταχυτητα καπου στο 380-390 θα το πανε "μπαλα", το ιδιο φυσιγγι ομως με ταχυτητα 420 η λιγο πιο πατημενο συγκεντρωτηρα, πιστευω οτι οι "καλυτερες" γεωμετρικα καννες θα το διαχειριστουν καλυτερα...

Last edited:
Αρι ξερουμε τη ταχυτητα βγαζει το συγκεκριμενο
Γριγορη εμεις θα το φτιξουμε με σαντιγι , θα φτασει τα 550 ταχητητα και 1300 bar. ....ΚΑΛΩ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΗΝΕΔΡΙΟ ΙΔΙΩΓ. ΦΕΡΕ ΣΗΓΚΕΝΤΟΤΗΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΟΣΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΧΩΝ ΦΘΟΡΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΚΛΗΣΤΡΑ ΕΛΛΑΤΗΡΙΑ κ.λ.π.OVER .Νομιζεται οτι κανω πλακα????

Σαραντο μιας κ εχεις κ τη μουρλια κ τα οπλα, θα ηθελα καποια στιγμη να δοκιμασεις τις καννες σου με ενα πιο ζωηρο φυσιγγι... Ενα φυσιγγι ας πουμε, εννοειται ολα τα ιδια γεμισμενα στο χερι, με αρχικη καπου στα 420-430 κ 6αρια... Ειμαι κ εγω σχεδον σιγουρος οτι ολες οι καννες με ενα φυσιγγι 400 μετρων κ χοντρα σκαγια θα αποδωσουν την ιδια διατρηση, αυτο που εχω αμφιβολιες ειναι πως θα "διαχειριστουν" ενα γρηγορο φυσιγγι... Θεωρω οτι ολες οι καννες αν τους βαλεις ενα φυσιγγακι με ψιλα σκαγια κ ταχυτητα καπου στο 380-390 θα το πανε "μπαλα", το ιδιο φυσιγγι ομως με ταχυτητα 420 η λιγο πιο πατημενο συγκεντρωτηρα, πιστευω οτι οι "καλυτερες" γεωμετρικα καννες θα το διαχειριστουν καλυτερα...
Sory φιλος αλλα ενα φυσιγγι 420 δεν μου κανει και για πολυ γρηγορο,μαλλον για νορμαλ μου κανει....

Γρηγορη δωσε μια συνταγη να φτιαξω με μολυβι για τεκνα-μβχ36 και να ειναι γρηγορο η αποδεκτο για σενα να το ριξω για τη δικιμη μου.
Τι να σου δωσω σαραντο;να το ριξεις με την mossy με τα αεροπλανακια και τις βιδουλες αστο καλυτερα.....αλλα αν επιμενεις να σου δωσω μια με τεκνα 688 2,15/35 gt 21 και κεντρικη....βαλε και 1,5 αλευρι.σε 3αρια.

Σαραντο οταν λες οτι διαφορετικές καννες έχουν διαφορετικες διατρηρήσεις εννοεις δυο πανομοιότυπες καννες με ίδιο κωνο θαλαμη αυλο κ τσοκ ειδικότερα σταθερο απο αλλη ομως εταιρία θα δωσουν αλλά αποτέλεσματα ειτε σε κατανομη ειτε σε διατρηση?
Κ οτι αυτό συμβαινει λογω μεταλλου?
Εξαιρω τα φαμπαρμ με τριπορ στην σύγκριση γιατι εκει αλλαζει κ η γεωμετρια.
Εάν αυτό εννοείς τότε πως ξέρει καποιος τι οπλο περνει οταν είναι τοθ κουτιού κ αδοκιμαστο?
Εννοω εαν θα ''σκοτωνει''καλά η όχι. ?
Ο μεσος κυνηγος μιλαμε παντσ οχι κάποιος με εξειδικευμενες γνωσεις οπως εσείς.
Σε αυτό μπορει καποιος να δωσει τα φωτα του?
Τελικά παίζει ρολο η οχι το κράμα μεταλλου σε μια καννη?
Η μηπως δεν είναι αυτό που εννοείται. ?

Για πες Γρηγορη με συνταγη χατζιωτη στα 50γρ τεκνα και κυαθιο σουπερ G,και καλυκα γκορντον 3'' κλεισμενο* 11χιλιοστα ποσα μπαρ να ειχα φιλε,ξεχναω να σε ρωτησω συνεχεια,χοντρικα στους 13 βαθμους το εριξα.
Δεν ξερω συνταγες που εχει γραψει ο χατζιωτης ουτε ριχνω ποτε μου 50γρ.πριν 4 χρονια ημουν ετοιμος να παρω μια καννη 835 ετσι και αλλιως 276 ευροπουλια ειχε μονο........αλλα εφτιαξα τη δικια μου

Έχει νόημα το μπαφερ στα ατσάλινα;

Προσωπικα νομιζω πως οχι, αλλα επειδη δε γεμιζω ο ιδιος περιμενω κι εγω καποια τοποθετηση απο τους ειδικους. Το μπαφερ μειωνει και τα flyer και την ουρα της τουφεκιας στα μολυβδινα, στα ατσαλινα και flyer δεν εχει και η ουρα κοντη ειναι.

Προσωπικα νομιζω πως οχι, αλλα επειδη δε γεμιζω ο ιδιος περιμενω κι εγω καποια τοποθετηση απο τους ειδικους. Το μπαφερ μειωνει και τα flyer και την ουρα της τουφεκιας στα μολυβδινα, στα ατσαλινα και flyer δεν εχει και η ουρα κοντη ειναι.
Εχω την εντ. οτη η ετερια ballistik που βγαζει τα bafer εχει και βαφερ για ατσαλινα. Παυλο αν μπορεις βαλε το σχετ. ling.

Aυτο φιλος δεν το διευκρινεισες?Εχεις προσωπικη εμπειρια με την 835?Πιστευεις οτι μπορεις να ριξεις με ενα αυλο 18.3 την ιδια ντουφεκια σε ποιοτητα και δυναμη επειδη εφτιαξες το κωννο μακρυ...το συγκεκριμενο δεν εχει καθολου....Η οτι η 835 θα διαλυση δηλαδη λογο ποιοτητος?.Απο περιεργεια ρωταω ουτε και εγω το ξερω το οπλο,το αγορασα μονο γιατι φτιαχτηκε να ριχνει τα υσχηροτερα φυσσιγκια που υπαρχουν,τα βαρυτερα,και τα πιο γρηγορα!...Με τη φημη του πρωταθλητη με 3αρι-3,5αρι καλυκα και ολα τα κραματα.Κατανομη-διατρηση.
Ετσι ακριβως η 835 είναι τερας αντοχης όπως κ όλα τα αλλα όπλα της ίδιας εταιρίας.
Δεν ειναι αγιοβασιλιατικα.

Δεν τα εχω μετρησει προσωπικα... Η Lambro τα δινει στα 440 αρχικη κ καπου στα 1000 bar την πιεση... Η δοσολογια ειναι η ιδια με αυτη που ανεφερες κ δνε νομιζω να κανω λαθος την πυριτιδα... ;) Ψαγμενη συνταγη παντως, μπραβο στην Ελληνικη εταιρια που την τολμησε...

Αρι η εταιρεια αυτη εκανε το αυτονοητο και μπραβο της. Προσωπικα δεν θεωρω ατσαλινα με λιγοτερη αρχικη απο αυτην αξια λογου για πολυ ευνοητους λογους. Πρεπει να πιασεις ενεργεια απο 4 ποδολιβρες για να καταβαλεις το θηραμα στις 40 γιαρδες. Αν η ταχυτητα σου ειναι χαμηλη πρεπει να κατεβεις πολλα νουμερα σκαγιων για να την πετυχεις που παλι και ετσι ομως θα ειχες πολυ αραιη τουφεκια. Τα μαθηματικα ειναι πολυ απλα και απορω καμμια φορα πως εταιρειες που αρχιζουν τωρα με ατσαλινα αλλα και μεγαλες εταιρειες φυσιγγιων προωθουν στην αγορα ατσαλινα με αρχικη κοντα στο 400.

Εχω την εντ. οτη η ετερια ballistik που βγαζει τα bafer εχει και βαφερ για ατσαλινα. Παυλο αν μπορεις βαλε το σχετ. ling.

Εχεις δικιο Γιωργο. Οσο ζεις μαθαινεις...

Φαινομενο καμπανας στη δεσμη ατσαλινων. Μειωνεται με χρηση μπαφερ, αναγκαιο στις γομωσεις φυσιγγιων σε πολυ υψηλες ταχυτητες.

Mix #47 Shot Buffer (500cc jar)

We developed Mix #47 specifically for the requirements of steel shot and large pellet payloads. High speed photography reveals the "bell effect" of steel shot - this is the chaotic bouncing of steel shot pellets. We found that specific dampening compounds greatly reduce the chain reaction of this chaotic bouncing and allows for a more consistent shot alignment through the bore. The down-range result is more consistent and tighter pattern performance.

The materials we put into Mix #47 reduce pellet rebounding and ease the critical transition of hard pellets through the choke. Steel shot and large pellets put huge demands on buffer, particularly when the loads are designed for high velocity.

Εχεις δικιο Γιωργο. Οσο ζεις μαθαινεις...

Φαινομενο καμπανας στη δεσμη ατσαλινων. Μειωνεται με χρηση μπαφερ, αναγκαιο στις γομωσεις φυσιγγιων σε πολυ υψηλες ταχυτητες.

Mix #47 Shot Buffer (500cc jar)

We developed Mix #47 specifically for the requirements of steel shot and large pellet payloads. High speed photography reveals the "bell effect" of steel shot - this is the chaotic bouncing of steel shot pellets. We found that specific dampening compounds greatly reduce the chain reaction of this chaotic bouncing and allows for a more consistent shot alignment through the bore. The down-range result is more consistent and tighter pattern performance.

The materials we put into Mix #47 reduce pellet rebounding and ease the critical transition of hard pellets through the choke. Steel shot and large pellets put huge demands on buffer, particularly when the loads are designed for high velocity.
ΜΕαυτο γεμιζω εδω και χρονια τα 3-1 και τα ΒΒ.

Status
Not open for further replies.
Back