Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Ευχαριστώ Νίκο,
Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει από τις δοκιμές σου είναι ότι στο ίδιο βάρος σκαγιού και ίδια αρχική ταχύτητα, το μολύβδινο έχει 100% μεγαλύτερη διάτρηση;

Αυτο εδωσε....δεν το λεω εγω....
Ωστοσο θα ξανα κανω δοκιμες για επιβεβαιωση Λευτερη.....
Σημερα δεν βοηθησε ο καιρος....επιασε βροχη....Αλλιως θα δοκιμαζα και στα 35 μετρα με 3* αστρα.

Άρα καταλαβαίνω ότι ανάλογα και τις αρχικές που έχει το ατσάλινο πρέπει να πέσεις 3 νούμερα για να πάρεις ισάξια διάτρηση! Πχ αν ρίχνεις με 5άρια μολύβια θέλεις 2άρια ατσάλια.

Και παλι εχω τις αμφιβολιες μου....δλδ να εχουν την ιδια διατρηση....Πιστευω οτι το ατσαλι περα απο το
''βαρος΄΄ του....θελει γκαζια....Ωστοσο λογικο αυτο που λες Γιωργο !!!
Θα το δουμε στις επομενες δοκιμες φιλε!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά στη διάτρηση με τόσο μικρή διαφορά στην πυκνότητα διατομής τους.
Μολύβδινο: .025 ΠΔ
Ατσάλινο: .019 ΠΔ

Εγω θελω να δοκιμασω καποια εμπορικα....να δω πως κατεβαινουν τα παπια απο τα 50 μετρα....
Να μετρησω ταχυτητες + διατρηση + στοχο στα 50 μετρα και με Ν2 ατσαλι !!!

Θα είχε ενδιαφέρον. 👍

Ναι το ξερω....και γι'αυτο θα τις κανω αυτες τις δοκιμες....
Πρεπει να αγορασω φυσιγγια....με δικα μου ιδιογομωσης δεν λεει.....Το θεμα ειναι να δουμε τι κανουν
τα εμπορικα....
Βεβαια....περισσοτερο για παρτη μου ...και μετα για τους φιλους και συναδελφους....γιατι σιγουρα θα
βρεθουν καποιοι και θα μου πουνε....που πας με 3* αστρα μαμα στα 50 μετρα...
Θελεις αφτερ τσοκ ειδικο για ατσαλινα....κτλ κτλ....
Τα γνωριζεις αυτα !!! ;)

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά στη διάτρηση με τόσο μικρή διαφορά στην πυκνότητα διατομής τους.
Μολύβδινο: .025 ΠΔ
Ατσάλινο: .019 ΠΔ
Είναι μικρή αυτή η διαφορά?Με τις τιμές αυτές είναι 24% κατω το ατσάλι...

Και παλι εχω τις αμφιβολιες μου....δλδ να εχουν την ιδια διατρηση....Πιστευω οτι το ατσαλι περα απο το
''βαρος΄΄ του....θελει γκαζια....Ωστοσο λογικο αυτο που λες Γιωργο !!!
Θα το δουμε στις επομενες δοκιμες φιλε!!
Η λογική αυτό λέει ,όσο πιο χοντρό το σκάγι για να αντισταθμίσει την έλλειψη βάρους (έναντι μολυβδινου)τοσο πιο πολύ ενέργεια απαιτεί‼️

Η λογική αυτό λέει ,όσο πιο χοντρό το σκάγι για να αντισταθμίσει την έλλειψη βάρους (έναντι μολυβδινου)τοσο πιο πολύ ενέργεια απαιτεί‼️

Σωστα και λογικο....Ωστοσο θελω και να το δω Γιαννη μου....!!! :)

Είναι μικρή αυτή η διαφορά?Με τις τιμές αυτές είναι 24% κατω το ατσάλι...
Αριθμητικά μπορεί να φαίνεται έτσι, πρακτικά όμως δεν νομίζω ότι είναι μεγάλη.
Αν λάβουμε υπ' όψιν και το γεγονός ότι το ατσάλι, σε αντίθεση με το μολύβι, δεν παραμορφώνεται περίμενα μικρότερη διαφορά στη διάτρηση.

Νομίζω ότι είναι αρκετά μεγάλη... Νομίζω...! Είναι μείζονος σημασίας η πυκνότητα διατομής στη διάτρηση,ίσως γι αυτό στο ίδιο βάρος σκαγιού, έβγαλε στη δοκιμή ο Νίκος τέτοια χαοτική διάφορα! Το βάρος του ατσαλιού διοχετεύτηκε σε μεγαλύτερη επιφάνεια έναντι του μολύβδινου! Σκέψεις κάνω...

Status
Not open for further replies.
Back