Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Νάσαι καλά Νίκο.

2.50 + 0.40 = 2.90 για 52γραμ. σκάγια, είσαι αρκετά ψηλά στις πιέσεις, ακόμη και αν χρησιμοποιείς συγκεντρωτήρα με αμορτισέρ και σκάγια μεγάλης διαμέτρου. Θα σου πρότεινα να μην υπερβείς τα 2.70.
Φαντάσου πόσο περισσότερο ανέβηκαν οι πιέσεις χρησιμοποιώντας και S4 σαν προσάναμα.
Δες την παρακάτω συνταγή, για παράδειγμα:

View attachment 51521
Νάσαι καλά Νίκο.

45γρ ειχα αλλα μαλλον η ς4 εκανε την ζημια.ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Νάσαι καλά Νίκο.

2.50 + 0.40 = 2.90 για 52γραμ. σκάγια, είσαι αρκετά ψηλά στις πιέσεις, ακόμη και αν χρησιμοποιείς συγκεντρωτήρα με αμορτισέρ και σκάγια μεγάλης διαμέτρου. Θα σου πρότεινα να μην υπερβείς τα 2.70.
Φαντάσου πόσο περισσότερο ανέβηκαν οι πιέσεις χρησιμοποιώντας και S4 σαν προσάναμα.
Δες την παρακάτω συνταγή, για παράδειγμα:

View attachment 51521

Και εσυ να εισαι καλα Λευτερη μου !!!
Οι γνωσεις σου , σε συνδιασμο με το εργαλειο που εχεις ανεκτιμητες φιλε !!!

Η πρωτη δοκιμη που ειχα κανει με την SP2.....την ειχα ριξει επανω σε στοχο απο δοκιμη με βολια.
Η αληθεια ειναι οτι περιμενα μεγαλυτερες ταχυτητες....αν και το φυσιγγιο ηταν νορμαλ σε δοσολογια
και ΟΧΙ με στρωματοποιηση...
Μετα εστησα μερικα με στρωματοποιηση....πηρα ταχυτητες στα 506μ/δ σε βολια....
Αλλα καταλαβα οτι δεν ειχε νοημα .
Τωρα βλεποντας τους δικους σου πινακες αναθεωρησα αρκετα πραγματα....και βαδιζω στα σιγουρα και
μεσα στα ορια της ασφαλειας !!!

εικόνα_Viber_2021-09-28_19-23-36-241.jpg

εικόνα_Viber_2021-09-28_19-23-53-867.jpg

εικόνα_Viber_2021-10-27_17-56-00-901.jpg
εικόνα_Viber_2021-10-27_17-59-50-735.jpg
εικόνα_Viber_2021-10-27_18-00-14-042.jpg

Για αλλη μια φορα .....Σε ευχαριστω πολυ Λευτερη !!!

Να και ένα πιο γρήγορο, στα 400μ/δ, σε κάλυκα 76χιλ.View attachment 51546

ΟΚ. Πες μου κατι που ειναι πολυ σημαντικο για μενα.....
Τις δοσολογιες λιγο - πολυ τις ξερω....Εαν λοιπον τα φυσιγγια μου μεχρι τα 46 - 48 γραμμαρια σκαγια δινουν
ταχυτητες V1,5-400m/s ειμαι μεσα στα ορια της ασφαλειας ??

Δεν το διατυπωσα σωστα....Συμπληρωνω.....Απο ποια ταχυτητα και πανω γινεται επικινδυνο το
φυσιγγιο.....χωρις στρωματοποιηση ....Αυτο θα ηθελα να ξερω Λευτερη .

Last edited:
ΟΚ. Πες μου κατι που ειναι πολυ σημαντικο για μενα.....
Τις δοσολογιες λιγο - πολυ τις ξερω....Εαν λοιπον τα φυσιγγια μου μεχρι τα 46 - 48 γραμμαρια σκαγια δινουν
ταχυτητες V1,5-400m/s ειμαι μεσα στα ορια της ασφαλειας ??

Δεν το διατυπωσα σωστα....Συμπληρωνω.....Απο ποια ταχυτητα και πανω γινεται επικινδυνο το
φυσιγγιο.....χωρις στρωματοποιηση ....Αυτο θα ηθελα να ξερω Λευτερη .
Εξαρτάται από την πυρίτιδα και το συνδιασμό των άλλων συστατικών του φυσιγγίου Νίκο.
Σύμφωνα με τις δικές μου δοκιμές και τις παρτίδες των πυρίτιδων που χρησιμοποιούσα τότε (προ 10ετίας) 400μ/δ με τις τότε λεγόμενες "προοδευτικές" πυρίτιδες δεν μπόρεσα να πάρω χωρίς να υπερβώ τα προκαθορισμένα όρια πιέσεων. Αναφέρομαι στις Tecna, M92S, A0 και JK3.
Η μόνη πυρίτιδα που κυκλοφορούσε τότε και έδωσε αυτές τις ταχύτητες μέσα σε αποδεκτά όρια πιέσεων ήταν η Vectan SP2.
Αναφέρομαι σε βάρος σκαγιών 46-48γραμ.
Τα 400μ/δ τα έδιναν αυτές οι πυρίτιδες στα 36γραμ. σκάγια.
Κάποια παραδείγματα:
JK3.PNGA0.PNG

Εξαρτάται από την πυρίτιδα και το συνδιασμό των άλλων συστατικών του φυσιγγίου Νίκο.
Σύμφωνα με τις δικές μου δοκιμές και τις παρτίδες των πυρίτιδων που χρησιμοποιούσα τότε (προ 10ετίας) 400μ/δ με τις τότε λεγόμενες "προοδευτικές" πυρίτιδες δεν μπόρεσα να πάρω χωρίς να υπερβώ τα προκαθορισμένα όρια πιέσεων. Αναφέρομαι στις Tecna, M92S, A0 και JK3.
Η μόνη πυρίτιδα που κυκλοφορούσε τότε και έδωσε αυτές τις ταχύτητες μέσα σε αποδεκτά όρια πιέσεων ήταν η Vectan SP2.
Αναφέρομαι σε βάρος σκαγιών 46-48γραμ.
Τα 400μ/δ τα έδιναν αυτές οι πυρίτιδες στα 36γραμ. σκάγια.
Κάποια παραδείγματα:
View attachment 51571View attachment 51572

Πολυ μεγαλες οι διαφορες και στα 2 παραδειγματα σε σχεση με την SP2..

Ειδικοτερα την ΑΟ την πηρε ο ''διαολος''....FPS -1216= 380μ/δ -PSI -15342 =1.119 bar !!!:oops:
Δεν ξερω εαν ειναι σωστοι οι υπολογισμοι μου....
Διορθωσε με Λευτερη.....και Χιλια ευχαριστω φιλε μου !!!

Ο μέσος όρος των πιέσεων και των δύο βρίσκεται μέσα στα όρια των προδιαγραφών, αν και τα "αγγίζει" προς τα πάνω.
Αν ήμασταν στην Αμερική αυτές τις 4 πυρίτιδες θα τις ονομάζαμε "μεσαίες" ως προς την ταχύτητα καύσης τους και την SP2 αργή.

Πολυ μεγαλες οι διαφορες και στα 2 παραδειγματα σε σχεση με την SP2..

Ειδικοτερα την ΑΟ την πηρε ο ''διαολος''....FPS -1216= 380μ/δ -PSI -15342 =1.119 bar !!!:oops:
Δεν ξερω εαν ειναι σωστοι οι υπολογισμοι μου....
Διορθωσε με Λευτερη.....και Χιλια ευχαριστω φιλε μου !!!
Καλα η Α0 για πλακα περναει τα ορια θελει μεγαλη προσοχη !!!

Ολες οι πυριτιδες θελουν προσοχη !!!! Απο την στιγμη που ο Εθνικος Βλητικος σταθμος των Ελληνων
ειναι ο γκαζοντενεκες.....καταλαβαινετε τι εννοω...
Ευτυχως που υπαρχουν καποιοι συναδελφοι οπως ο Λευτερης ( elvas ) που μας ''ανοιγουν'' τα ματια !!!

Nίκο,
Ένας από τους λόγους που δεν δίνω συνταγές δημόσια, είναι οι μεγάλες αποκλίσεις που έχω μετρήσει από παρτίδα σε παρτίδα κάθε πυρίτιδας.
Σε ορισμένες από αυτές οι διαφορές ήταν μεγαλες.

Προσοχη θελει η sp2 που παιζει υπουλα και δεν σου δείχνει ορια
Κώστα,
Στις χαμηλές πιέσεις που δουλεύουν τα λειόκανα, όταν φτάσεις να "δεις" τα όρια μιάς πυρίτιδας, τα έχεις ήδη ξεπεράσει.
Και αυτό συμβαίνει με όλες τις πυρίτιδες, όχι μόνο με την SP2.

Κώστα,
Στις χαμηλές πιέσεις που δουλεύουν τα λειόκανα, όταν φτάσεις να "δεις" τα όρια μιάς πυρίτιδας, τα έχεις ήδη ξεπεράσει.
Και αυτό συμβαίνει με όλες τις πυρίτιδες, όχι μόνο με την SP2.
Εχεις δικιο αλλα με τις μεσαιες λιγο πολύ τα ορια ειναι γνωστα και αν επιλέξεις να τα περνάς λιγο ξερεις που να σταματήσεις.ηsp2 στα γρ που παιζει χωρις το πιεσομετρο που εχεις δεν σου δινει την δυνατότητα νατην ψαξεις με ασφάλεια.

Σωστό αυτό, γιατί οι επίσημες συνταγές με την SP2 στο 12άρι είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Αυτό πάντως που με φοβίζει περισσότερο με τις αργές είναι η καθυστερημένη ανάφλεξη και όχι οι υψηλές πιέσεις.

Δεν εχω δοκιμάσει αλλες πυρίτιδες αυτης της κατηγορίας. Εννοείς να μην κατάφερεις να τπην καψεις εντος θαλαμης?δεν μου αρεσει καθόλου το 686 και τα αλλα χαμηλα καψιλια αλλα απο την αλλη με τον τροπο που εσυ δοκιμαζεις δεν χωράει αμφιβολία τι πρεπει να δουλέψεις .

Status
Not open for further replies.
Back