Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Γιατί Λευτέρη να συμπιέζεται μέχρι τέρμα το αμορτισέρ τη κερδίζουμε ;;
Αφού μπει η πυρίτιδα και χτυπήσουμε ελαφρά τον καλυκα στον πάγκο για να κάτσει με την επιφάνεια της επίπεδη, συμπιεζοντας το αμορτισέρ εντός του κάλυκα ή σε ειδικό πρεσακι, εξασφαλίζουμε ότι δεν θα στραβώσει κατά την πυροδοτηση, (αυτή είναι κάποιες φορές η αιτία που ένα φυσίγγι ενώ γεμιστηκε με ακρίβεια βγάζει λάθος αποτέλεσμα), ώστε να έχουμε διαφυγή αεριων και στραβή τουφεκιά. Επίσης λέγεται ότι ξυπνάει την μνήμη το πλαστικού για καλύτερη ελαστικοτητα. Στις διβασικές βοηθάει και στο να δημιουργηθεί εκείνο το τουβλάκι που έχει σαν αποτέλεσμα πιο ομαλή καύση, ίδια κάθε φορά.

Θεόδωρε οι μεταβλητές σε ένα φυσίγγι λειοκανου, και επιπλέον οι αμέτρητοι συνδυασμοί των διαστάσεων των κανων τους, καθιστούν αδύνατη την πρόβλεψη των βλητικών μεγεθών μίας γόμωσης. Γιαυτό, ενώ μπορεί, έστω και προσεγγιστικα, να προσδιοριστουν η ταχύτητα και οι πιέσεις ενός φυσιγγίου ραβδωτου διαμετρηματος, δεν γίνεται το ίδιο στα λειοκανα. Δεν είναι δηλαδή ασφαλής αυτή η πρακτική, και όλα τα εγχειρίδια που περιέχουν γομώσεις, είναι κατάλογοι δοκιμασμένων και μετρημενων σε κανονάκι συνταγών.
Σωστόοοοο σε βρίσκω.

Βρήκα ένα κιλό sipe του 2010 κ σκέφτομαι να τη γεμίσω στο 1.60x34 με 686 και gt24 εκεί γύρω στα 57.5 με 57.8 είμαι καλά;;;

Bρε κλεισε 5σταδιακα στα 56,5...να βγαλεις φυσιγγια καρμπόν.... και ασε τα 57,5 και 57,8... Βρε μεχρι ποτε
θα ζω να στο λεω ???:D

Εκανα δοκιμες διατρησης....σε Ν4 ατσαλι και Ν5 μολυβι.... Μετρησα ταχυτητες διατρηση και εβαλα
στοχους για να εχουμε αποτυπωση...
Το ατσαλι εμπορικο του Lambro STEEL MAGNUM 36 gram.N4.
Το μολυβδινο Ν5 δικο μου με Τεκνα στα 36 γραμμαρια και αυτο.
Εριξα στα 30 μετρα με 4*αστρα μαμα τσοκ με την Α-390....
Στα 35 μετρα που ηθελα να δοκιμασω με 3* αστρα...μου τα χαλασε ο καιρος....αρχισε να βρεχει.
Εχω προβλημα με τον υπολογιστη.....και δεν μπορω να ανεβασω φωτο...
Ισως το βραδυ....να μπορεσω παλικαρια !!!

ΥΓ. Μην με ''κραξετε'' για τα 30 μετρα....Αλλα το ιδιο εμπορικο στα 35 μετρα που το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα
με κυλινδρο ....εψαχνα να βρω σκαγια στον στοχο...

Last edited:
Εκανα δοκιμες διατρησης....σε Ν4 ατσαλι και Ν5 μολυβι.... Μετρησα ταχυτητες διατρηση και εβαλα
στοχους για να εχουμε αποτυπωση...
Το ατσαλι εμπορικο του Lambro STEEL MAGNUM 36 gram.N4.
Το μολυβδινο Ν5 δικο μου με Τεκνα στα 36 γραμμαρια και αυτο.
Εριξα στα 30 μετρα με 4*αστρα μαμα τσοκ με την Α-390....
Στα 35 μετρα που ηθελα να δοκιμασω με 3* αστρα...μου τα χαλασε ο καιρος....αρχισε να βρεχει.
Εχω προβλημα με τον υπολογιστη.....και δεν μπορω να ανεβασω φωτο...
Ισως το βραδυ....να μπορεσω παλικαρια !!!

ΥΓ. Μην με ''κραξετε'' για τα 30 μετρα....Αλλα το ιδιο εμπορικο στα 35 μετρα που το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα
με κυλινδρο ....εψαχνα να βρω σκαγια στον στοχο...
ότι νέα στοιχεία έχεις από διατρήσεις τα θέλω.

ότι νέα στοιχεία έχεις από διατρήσεις τα θέλω.

ΟΚ...Αυτην την φορα ''προσεξα'' και την λεπτομερεια....χωρις εξωφυλλα τα βιβλια...και εβαλα και δυο
διπλα - διπλα!!!
Ευτυχως γιατι αλλιως θα εχανα την διατρηση στο μολυβι....τα 7 χιλιοστα του ενος βιβλιου τα περασε
ακρη παντα....

Βρήκα ένα κιλό sipe του 2010 κ σκέφτομαι να τη γεμίσω στο 1.60x34 με 686 και gt24 εκεί γύρω στα 57.5 με 57.8 είμαι καλά;;;
Άμα γεμίσεις χοντρα,κι επειδή κλείνεις ψηλά σε δύο στάδια,για να χωράει ο 24αρης ,σε περνει και λιιιγο παραπάνω!

Δεν βλέπω φυσίγγια ... μόνο για ραβδωτά.
Εξάλλου δεν γεμίζω ...

Θοδωρή έχει και για φυσέκια ?
Υπάρχει βάση δεδομένων, αλλά πρέπει να την ζητήσεις από τον Charlie. Δυστυχώς ο Gordon ήταν λίγο κρυψίνους... π.χ. το Lyman Sabot Slug θα το βρεις στα δεδομένα για βολίδες. Για παράδειγμα δες επίσης γομώσεις για Reload Swiss (δεν νομίζω να εισάγεται στην Ελλάδα). Θα κοιτάξω αύριο και θα σου πω

Last edited:
Δεν βλέπω φυσίγγια ... μόνο για ραβδωτά.
Εξάλλου δεν γεμίζω ...

Θοδωρή έχει και για φυσέκια ?
Απάντηση του Gordon το 2019 για φυσέκια:
1668863958063.png

Βασικά έψαχνε άτομα για να δουλέψουν "βαθύτερα" τα φυσέκια. Μετάφραση:
==> Αρχή μεταφράσεως
Rüdiger,

λόγω έλλειψης χρόνου, δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ ούτε με τα φυσιγγια του κυνηγετικού όπλου για να τελειοποιήσω το εργαλείο.
Όσον αφορά τις οβίδες GRT και κυνηγετικού όπλου, δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας εδώ που θα ήθελε να συνεργαστεί για να εμβαθύνουμε λίγο. Θα ήθελα να σας προτείνω να συνεργαστείτε μαζί μας για να μπορέσουμε να κάνουμε το όλο θέμα λίγο πιο κατανοητό και ξεκάθαρο σε σχέση με τα δεδομένα.

Εάν θέλετε και έχετε χρόνο, επικοινωνήστε μαζί μας στο Discord (συνιστώ την εγκατάσταση του προγράμματος υπολογιστή ή της εφαρμογής): https://discord.gg/nWuRQVz

Φυσικά, η πρόσκληση ισχύει και για όλους τους άλλους που θέλουν να εμβαθύνουν ή/και να εργαστούν/βοηθήσουν.

<== Τέλος μεταφράσεως

Και ένα παράδειγμα χειροποίητου μπουρλότου που δεν πέρασε τα τεστ πιέσεως - πρόκειται για magnum παπιο-φυσίγγι με ατσάλινα σκάγια το οποίο ο ιδιογομωτής το προόριζε και για την βάση δεδομένων του GRT. Το όνομα του ιδιογομωτή και την "συνταγή" τα μαύρισα για ευνόητους λόγους.
StahlSchrott_40gramm.jpg

Εδώ βλέπουμε μέτριση μέγιστης ταχύτητας 471μ/δ, μέγιστης πιέσεως 1.417bar (επιτρεπτή τιμή 1.050bar), υπολογισθείσα μέγιστη επιτρεπτή πίεση (πίεση ασφαλείας) 1.688bar (επιτρεπτή τιμή: 1.208bar).
Συνταγές στο GRT αλλά και σε άλλες βάσεις δεδομένων δημοσιεύονται μόνον όταν περάσουν τα τεστ της DEVA. Αν συλληφθεί κυνηγός με ιδιογομωμένα φυσίγγια που δεν έχουν "χαρτί" επιτυχούς δοκιμής, έχει χοντρό προστιμο και για τον ιδιογομωτή φυλακή μέχρι 2 χρόνια!!!!

Αν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, μπορώ να ρωτήσω στην DEVA αν αναλαμβάνουν να κάνουν μετρήσεις για ιδιογομώσεις που γίνονται εκτός Γερμανίας. Αυτό νομίζω θα ήταν σημαντικό π.χ. για τα HuntersLife φυσίγγια.

Νικόλα, έχω χάσει επεισόδια ... το πρόβλημα ήταν η διάτρηση και όχι η κατανομή ... έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος ?
Το πρόβλημα είναι ότι με την mb32 s4 εχω πάνω από 30 μπεκάτσες ζωντανές και καμιά 10ρια πέρδικες απο τότε που της ρελιαζω

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back