Τουρκικά όπλα

Ωραια τα λες στα λογια αλλα μολις βλεπεις να πωλειται Remi κρυβεσαι στα στενα.
Ως την Μανη εφτασες μη σου την φορτωσει ο ξαδερφος που την χαριζε.
Σπρωχνεις τους αλλους να πεσουν στα ναρκωτικα, αλλα εσυ τον προσεχεις τον λακο στη φαβα.
Έχουμε έναν κοινό φίλο με τον Γιάννη, ο οποίος είναι ίδιος σαν τα μούτρα του. Μας έχει πείσει όλους να πάρουμε από κάνα δύο Ρεμί κι αυτός ούτε που τις πλησιάζει.

Είχα 1100 έχω bernadeli αδελφούλα της 1196 Ρεμ που δε φύγει ποτέ από τα χέρια μου ,μη βιάζεσαι γιατί μου έρχονται αναλαμπές και βλέπω τη v3 στον οπλοβαστο.Αυτο με τη ρεμινγκτομ φίλε που θα έπαιρνα δώρο πραγματικά έχει γίνει μεγάλο μπλέξιμο και δε βγάζω άκρη γιατί ο συγγενής που τα έχει ήδη δηλώσει μια φορά πριν χρόνια είναι Αμερική και μας αναγκάζει η αστυνομία να πάω τη γιαγιά να τα παραδώσουμε στο τμήμα τσάμπα τα όπλα θα πάνε και είναι 3 ,προσπαθώ να βγάλω άκρη αλλά δεν, αλλιώς ή την 1100 ή το wintsister 101 θα τα είχα τώρα και είναι αριχτα.

Έχουμε έναν κοινό φίλο με τον Γιάννη, ο οποίος είναι ίδιος σαν τα μούτρα του. Μας έχει πείσει όλους να πάρουμε από κάνα δύο Ρεμί κι αυτός ούτε που τις πλησιάζει.
Ξέρεις όμως ότι έχει όντως τη καλύτερη κάνη .

θα πεταχτώ και εγώ τώρα σφήνα στη συζήτηση. Πριν μερικές εβδομάδες βρέθηκα στη θέση της ανανέωσης των αδειών οπλοκατοχής. Οπότε χαρτιά από γιατρούς, παράβολα κτλ. Λέω δεν βγάζω και μια άδεια αγοράς να υπάρχει. Βγάζω παράβολα, κάνω την αίτηση και εν τω μεταξύ ψάχνομαι για ένα νέο τουφεκάκι που θα συμπληρώσει τον οπλοβαστό. Είμαι έτοιμος για το πλαγιόκανο churchil 512 και το επόμενο βράδυ βλέπω το σεμινάριο του κ. Χατζιώτη, που λέει σε μια στιγμή: "δεν εμπορεύομαι ποτέ τούρκικα όπλα". Χαριστική βολή στην επιλογή του τούρκου. Είδα και κάποια σχόλια ότι δεν έχουν μεταπωλητική αξία και γενικότερα ζήτηση σαν μεταχειρισμένα. Τελικά δεν πήρα τίποτα.... Ας μείνει μια θέση κενή στον οπλοβαστό!

θα πεταχτώ και εγώ τώρα σφήνα στη συζήτηση. Πριν μερικές εβδομάδες βρέθηκα στη θέση της ανανέωσης των αδειών οπλοκατοχής. Οπότε χαρτιά από γιατρούς, παράβολα κτλ. Λέω δεν βγάζω και μια άδεια αγοράς να υπάρχει. Βγάζω παράβολα, κάνω την αίτηση και εν τω μεταξύ ψάχνομαι για ένα νέο τουφεκάκι που θα συμπληρώσει τον οπλοβαστό. Είμαι έτοιμος για το πλαγιόκανο churchil 512 και το επόμενο βράδυ βλέπω το σεμινάριο του κ. Χατζιώτη, που λέει σε μια στιγμή: "δεν εμπορεύομαι ποτέ τούρκικα όπλα". Χαριστική βολή στην επιλογή του τούρκου. Είδα και κάποια σχόλια ότι δεν έχουν μεταπωλητική αξία και γενικότερα ζήτηση σαν μεταχειρισμένα. Τελικά δεν πήρα τίποτα.... Ας μείνει μια θέση κενή στον οπλοβαστό!
Για λέγε για την άδεια κάνεις ηλεκτρονική αίτηση και ειδοποίησε με mail να πας τα δικαιολογητικά στο τμήμα.

Για λέγε για την άδεια κάνεις ηλεκτρονική αίτηση και ειδοποίησε με mail να πας τα δικαιολογητικά στο τμήμα.
μαζί με την αίτηση ανανέωσης έκανα και αίτηση για αγορά. Επειδή είχα τα πιστοποιητικά των γιατρών και αυτά έχουν ισχύ 6 μήνες, όπως μου είπαν στο τμήμα ασφάλειας. Τα παράβολα είχα κάνει μόνο ηλεκτρονικά μέσω gov. Τώρα, αν κάνεις από την αρχή αίτηση αγοράς δεν ξέρω πως γίνεται. Ισως όπως το λες.

Για 600 ευρώ δεν έγινε και τίποτα το βάζεις και πασαλο στο χωράφι.

Αυτοί που πήραν τα σπορτερ ποζε 4-5 χιλιάρικα μετά τα πούλησαν 2500 περισσότερα χάσανε.

Για δεύτερο όπλο μια χαρά είναι η αν δεν έχεις άνεση η θες ένα όπλο για συγκεκριμένη δουλειά

Αν το γουστάρεις και θέλεις καινούριο,δίνεις 5-6 κατοσταρικα ,του πίνεις το αίμα κι αν αντέξει έχει καλώς.
Αν όχι,ώρα του καλή!
Όπως έχει γίνει η οπλοβιομηχανια τώρα,οι αγορές εμπεριέχουν κάμποσο ρίσκο.
Όπλα των 4.000 ρίχνουν καμιά 100στη πουλες στο σκοπευτήριο και αρχίζουν να κρεμάνε οι κανες σαν μαραμένα φύλλα στο άνοιγμα,φεύγουν οι πάπιες, σπάνε και διάφορα όμορφα...

Αν το γουστάρεις και θέλεις καινούριο,δίνεις 5-6 κατοσταρικα ,του πίνεις το αίμα κι αν αντέξει έχει καλώς.
Αν όχι,ώρα του καλή!
Όπλα των 4.000 ρίχνουν καμιά 100στη πουλες στο σκοπευτήριο και αρχίζουν να κρεμάνε οι κανες σαν μαραμένα φύλλα στο άνοιγμα,φεύγουν οι πάπιες, σπάνε και διάφορα όμορφα...
Πέστα Χρυσόστομε.

Πίστεψέ με σε λίγο καιρό θα διδάσκουν οι Κινέζοι .Η τεχνολογία δεν διδάσκετε αγοράζετε .Σκέψου για πόσα χρόνια πίσω μιλάω τότε τι δίδασκαν ? Μετά καταλάβαμε ότι διδάσκουν όντως.
Όλα πηγαίνουν όπου υπάρχει χρήμα και όλα φεύγουν από εκεί που δεν υπάρχει δυστυχώς.
Η τεχνολογία προϋποθέτει κουλτούρα...
Οι κινέζοι δεν θα γίνουν ποτέ κορεάτες και οι τούρκοι ευρωπαίοι

Πάτησα love όχι γιατί χάρηκα με αυτό..
Γιατι αυτός οι αυτοί που αγόρασαν τέτοια όπλα μπορεί να τους βγήκε η ψυχή στην δουλειά για να τα αγοράσουν....
Να ήταν μεροκαματιάρηδες που πληρωνουν ακριβά τα παθη τους....

Όταν ομως εχω δεχθεί το bulling της ζωής μου(σε φόρουμ κ εκτός)εξαιτίας της τρέλας μου με τα Baikal κ μάλιστα από άτομα τα οποια οχι μόνο δεν έχουν πιασει τέτοιο οπλο στα χέρια τους αλλά κρίνουν κ κατακρίνουν ένα όπλο μόνο από την χρηματική του αξία, τα σκαλισματα του κ τα ωραία ξυλα του.....
Δεν γινόταν να μην το αφήσω ασχολίαστο...

Εγώ τα ελεγα καποτε γιατί ορισμένοι νόμιζαν πως επειδή αντιπαθώ τα ποζε κ βολευομαι με φθηνά όπλα δεν ακουω τι συμβαίνει.....
"Για να ακουσω πως όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κανει κρεμαστάρια..."

Πάτησα love όχι γιατί χάρηκα με αυτό..
Γιατι αυτός οι αυτοί που αγόρασαν τέτοια όπλα μπορεί να τους βγήκε η ψυχή στην δουλειά για να τα αγοράσουν....
Να ήταν μεροκαματιάρηδες που πληρωνουν ακριβά τα παθη τους....

Όταν ομως εχω δεχθεί το bulling της ζωής μου(σε φόρουμ κ εκτός)εξαιτίας της τρέλας μου με τα Baikal κ μάλιστα από άτομα τα οποια οχι μόνο δεν έχουν πιασει τέτοιο οπλο στα χέρια τους αλλά κρίνουν κ κατακρίνουν ένα όπλο μόνο από την χρηματική του αξία, τα σκαλισματα του κ τα ωραία ξυλα του.....
Δεν γινόταν να μην το αφήσω ασχολίαστο...

Εγώ τα ελεγα καποτε γιατί ορισμένοι νόμιζαν πως επειδή αντιπαθώ τα ποζε κ βολευομαι με φθηνά όπλα δεν ακουω τι συμβαίνει.....
"Για να ακουσω πως όσα δεν φτάνει η αλεπου τα κανει κρεμαστάρια..."
Τάσο,για να φτάσει ένα όπλο η προϊόν,γενικότερα,να πωλείται σε πολλαπλάσια τιμή ενός άλλου ομοίου σημαίνει ότι σε κάποια η πολλά σημεία είναι κατά πολύ καλύτερο του άλλου.
Σε υλικά,σε σχεδιασμό,σε εργατοώρες...
Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει ότι το φθηνότερο δεν θα είναι χρηστικό,δεν θα κάνει την δουλειά του.
Εκεί που θα διαφέρει, ενδεχομένως,είναι η διάρκεια "ζωής" η λειτουργία,η εργονομία,η αισθητική,οι οποίες ζημιές μπορεί να παρουσιάσεικαι πάει λέγοντας...
Όπως λέμε"άλλο το γαϊδούρι κι άλλο το μουλάρι"!
Αυτό όμως από μόνο του δεν συνεπάγεται ότι το "γαϊδούρι"είναι για γκρέμισμα!
Η πιο σίγουρη κρίση για ΕΜΑΣ είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας.
Και εννοείται ότι η κρίση μας αφορά ΑΥΤΟ που κατέχουμε κι όχι κάποιο όμοιο που κατέχει κάποιος άλλος.
Άλλο αυτό κι άλλο το "άκουσα","μου είπαν","είπε ο τάδε στον τάδε"...
Το νήμα που συζητάμε έχει γίνει σήριαλ και οι περισσότερες κουβέντες αφορούν την χώρα παραγωγής και την άρνηση μας να αγοράσουμε προϊόντα από αυτήν.
Σεβαστό!!!
Οι λόγοι για να αγοράσουμε κάτι είναι και θα είναι προσωπικοί.
Υπάρχει η κριτική του προϊόντος αυτή καθαυτή,υπάρχει και η άρνηση απόκτησης του προϊόντος επειδή είναι κατασκευασμένο σε συγκεκριμένη χώρα.
Προφανώς είναι άλλο φαι το ένα κι άλλο φαι το άλλο. :)

Φρέσκο πράμα του 2024, σχετικό με τον τίτλο του θέματος "Τουρκικά όπλα" ...
Το βρήκα τυχαία σερφάροντας στο ιντερνετ για το διαμέτρημα .410 (cal.36) ...

Heritage Range Side .410-Bore Lever-Action Shotgun

horman_410_005_hrs410_r_recevier_o-c_01.jpg

Τί έκαναν πάλι οι Τούρκοι ??? Αντέγραψαν ακόμα και το κλασικό καραμπινάκι Winchester Mod. 94, και για την ακρίβεια το 36άρι λειόκαννο Mod. 9410 !!!
Η ίδια η Winchester το είχε σταματήσει μετά από μόλις 3-4 χρόνια παραγωγής (2003 - 2006 αν θυμάμαι καλά) ... και τώρα οι Τούρκοι το αντέγραψαν και το επανέφεραν στην αγορά ... Προφανώς γιατί μπορούν ... και γιατί βρέθηκε αμερικανική εταιρεία που το ήθελε να το εισάγει στην Αμερική (Heritage Manufacturing Co.) ...
Έχει μάλιστα και κάποιες ιδιαιτερότητες (ενδιαφέρουσες ίσως για κάποιους) σε σχέση με το ορίτζιναλ.
Βγαίνει σε 3 εκδόσεις φινιρίσματος: όλο μαύρο - μαύρο με την βάση "ταρταρούγα" - και όλο νίκελ.
Έχει μια "πρωτότυπη" ασφάλεια (σαν περιστρεφόμενο "κουμπί") πάνω στο κλείστρο !!!
Κι ακόμη, έχουν βάλει δερμάτινη επένδυση στο μοχλό όπλισης !!! ... για να μην πληγώνονται τα "ευαίσθητα δαχτυλάκια" !!!
Και συνοδεύεται και από 5 (!!!) εσωτερικά τσοκάκια (από κύλινδρο μέχρι φουλ) !!!

Τί έκαναν πάλι οι Τούρκοι ??? Αντέγραψαν ακόμα και το κλασικό καραμπινάκι Winchester Mod. 94, και για την ακρίβεια το 36άρι λειόκαννο Mod. 9410 !!!
Ήταν θέμα χρόνου Στέλιο...
Αφου ειναι γνωστό ότι αντιγράφουν όπλα κ προφανώς όσα κατάφεραν να σημειώσουν εμπορική επιτυχία..

Αυτό φυσικά δεν ειναι κακό.....
Από την αρχή της ιστορίας των όπλων ο καθένας αντιγράφει η πατάει πάνω στα σχέδια του άλλου...
Όπως συμβαίνει κ με πολλά άλλα εργαλεία...

Και αρκετές φορές(όχι παντα) αυτό ειναι κ σωτήριο για την τσέπη του καταναλωτή...

Η τεχνολογία προϋποθέτει κουλτούρα...
Οι κινέζοι δεν θα γίνουν ποτέ κορεάτες και οι τούρκοι ευρωπαίοι
Για τους τούρκους δεν ξέρω και δεν νομίζω. Αλλά ότι οι κινέζοι θα ξεπεράσουν όχι τους κορεάτες αλλά και τους γιαπωνέζους το θεωρώ μόνο θέμα χρόνου.
Προ 40-45 ετών περιγελούσαμε τα γιαπωνέζικα τρανζιστοράκια και όχι μόνο. Τους βλέπουμε σήμερα.
Η κίτρινη φυλή έχει και κουλτούρα και ιστορία. Οι τούρκοι όχι, δεν είχαν και δεν θα αποκτήσουν, προσελκύουν όμως ξένες επενδύσεις γιατί έχουν ηγεσίες.
Όπως εμείς.....καμία σχέση..... :(

Για τους τούρκους δεν ξέρω και δεν νομίζω. Αλλά ότι οι κινέζοι θα ξεπεράσουν όχι τους κορεάτες αλλά και τους γιαπωνέζους το θεωρώ μόνο θέμα χρόνου.
Προ 40-45 ετών περιγελούσαμε τα γιαπωνέζικα τρανζιστοράκια και όχι μόνο. Τους βλέπουμε σήμερα.
Η κίτρινη φυλή έχει και κουλτούρα και ιστορία. Οι τούρκοι όχι, δεν είχαν και δεν θα αποκτήσουν, προσελκύουν όμως ξένες επενδύσεις γιατί έχουν ηγεσίες.
Όπως εμείς.....καμία σχέση..... :(
Και τώρα γιαπωνέζικες φίρμες εκεί παράγουν

Για την ιστορία έχω να σας πω, ότι σε ένα ταξίδι μου στην Τουρκία σε ελληνικές πόλεις. Καππαδοκία, Μαλακοπή, Αμασια, σινασος, Κερασούντα, Σαμψούντα, Τραπεζούντα, ριζουντα, έως και την Παναγία Σουμελα.
Μόνο καθαριότητα είδα, φιλικότατη, ενθουσιασμός σε πολλές περίπτωσης, τρελή καθαριότητα στα δημόσια ουρητήρια,(κάτι λέει αυτό).
Πήγα σε δυο πολύ ωραία οπλοπολεια στην Τραπεζούντα, όπου βρήκα και έναν κρυπτοχριστιανο ο οποίος μου ειπαι ότι υπάρχουν πόλη σε αυτούς τους τόπους.

Αυτή οι πίνακες είναι στο γραφείο του δημάρχου της σινασου. Της φωτο της έβγαλα εγώ ο ίδιος όπου ο δήμαρχος μαζί με το δημοτικό συμβούλιο μας υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα όταν έμαθαν ότι ήμαστε από Ελλάδα.
Για τον δεύτερο πίνακα τα λόγια περιττά.

Πήγα σε δυο πολύ ωραία οπλοπολεια στην Τραπεζούντα, όπου βρήκα και έναν κρυπτοχριστιανο ο οποίος μου ειπαι ότι υπάρχουν πόλη....
Ήθελες να γράψεις πολλοί ;
Ρε φίλε σε ποιό πλανήτη ζείς ;
Είμαι 63 χρονών καί με θυμάμαι απο τα δύο μου στα χαρακώματα στους βομβαρδισμούς του 1964 .
Ήρθε το 1974 μας πήραν τα χωριά μας τους θείους κ παππούδες (εκτέλεση εν ψυχρώ αιχμαλώτων ) καί εν έτι
2025 51 χρόνια μετά μας απειλούν με πλήρη κατάληψη κι'εσύ αναπαράγεις τα τουρκικά παραμύθια .
Ούτε καθορισμό θαλασσίων πάρκων δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα απειλώντας με casus belli κι'εσύ στην κοσμάρα σου ;
Δέν ακούς ειδήσεις ,δέν έχεις ακούσει για όλα αυτά ;

Last edited:
Back