Τουρκικά όπλα

Όλα τα έχω ακούσει.
Και εγώ μαζί σου σε όλα αυτά που λες. Αλλά άλλο ο κοσμάκης, άλλο η πολιτικοί, και άλλο οι ηγέτες.
Εμείς πάσχουμε στο τελευταίο.
Τέσσερις ηγέτες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, ο ένας από αυτούς είναι ο Εντογάν. Μας αρέσει δε μας αρέσει έτσι είναι. Ο πλανήτης πάσχει από ηγέτες.

Αυτή είναι μια αλήθεια μεγάλη αυτοκίνητα δε θα το έλεγα ντουφέκια όμως δε μπορώ έχω οξεία ασθένεια τα θέλω όλα να κυνηγήσω με όλα είναι πάθηση όπως και η μυρωδιά της μπαρούτης όταν ρίχνεις μου ευφραίνει την καρδία ρε παιδάκι μου.Σε άλλη ζωή έμπορος όπλων, όπλο διορθωτής και κατασκευαστής φυσιγγίων θα γίνω.
''Χρονία ντουφεκίτιδα'' λοιπόν... 😸 :)

Για την ιστορία έχω να σας πω, ότι σε ένα ταξίδι μου στην Τουρκία σε ελληνικές πόλεις. Καππαδοκία, Μαλακοπή, Αμασια, σινασος, Κερασούντα, Σαμψούντα, Τραπεζούντα, ριζουντα, έως και την Παναγία Σουμελα.
Μόνο καθαριότητα είδα, φιλικότατη, ενθουσιασμός σε πολλές περίπτωσης, τρελή καθαριότητα στα δημόσια ουρητήρια,(κάτι λέει αυτό).
Πήγα σε δυο πολύ ωραία οπλοπολεια στην Τραπεζούντα, όπου βρήκα και έναν κρυπτοχριστιανο ο οποίος μου ειπαι ότι υπάρχουν πόλη σε αυτούς τους τόπους.

Αυτή οι πίνακες είναι στο γραφείο του δημάρχου της σινασου. Της φωτο της έβγαλα εγώ ο ίδιος όπου ο δήμαρχος μαζί με το δημοτικό συμβούλιο μας υποδέχτηκαν με εγκαρδιότητα όταν έμαθαν ότι ήμαστε από Ελλάδα.
Για τον δεύτερο πίνακα τα λόγια περιττά.

Για τους τούρκους δεν ξέρω και δεν νομίζω. Αλλά ότι οι κινέζοι θα ξεπεράσουν όχι τους κορεάτες αλλά και τους γιαπωνέζους το θεωρώ μόνο θέμα χρόνου.
Προ 40-45 ετών περιγελούσαμε τα γιαπωνέζικα τρανζιστοράκια και όχι μόνο. Τους βλέπουμε σήμερα.
Η κίτρινη φυλή έχει και κουλτούρα και ιστορία. Οι τούρκοι όχι, δεν είχαν και δεν θα αποκτήσουν, προσελκύουν όμως ξένες επενδύσεις γιατί έχουν ηγεσίες.
Όπως εμείς.....καμία σχέση..... :(
Τι δεν έχουμε πολιτικές ηγεσίες εμείς;Δες τη συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών στη Βουλή για να ανέβει το φρόνημά σου και σένα!;) 😸

Και εγώ πήγα και όντως είδα καθαριότητα, φιλική διάθεση κλπ, αλλά σε τουριστικές περιοχές. Όπως μου χε πει μια ντόπια Ελληνίδα που συνταξιδεψαμε μαζι Άλλο τουρίστας Έλληνας και άλλο Έλληνας.

Εγώ πιστεύω οι περισσότεροι από εμάς αν τα συγκεκριμένα όπλα έβγαιναν στην Ιταλία με τα ίδια χαρακτηριστικά θα τα παίρναμε χωρίς προβλήματα . άρα πολλοι που τα βρίζουν το κάνουν για την χώρα και όχι για την αξιοπιστία των όπλων πιστεύω . Δεκτή η άποψη τους . Εμένα προσωπικά δεν μου φταίνε οι Τούρκοι που έχουν βιομηχανία αλλά οι δικοί μας προδότες που έκλεισαν τα πάντα . Όσο για αυτά που έχει τραβήξει η Ελλάδα απ' τους Τούρκους μακάρι να ήταν μόνο τα όπλα που αγοράζουμε απ' τους "εχθρούς " μας . Εγώ πριν να πάρω δικό μου όπλο κυνηγούσα 4 χρόνια με ένα τουρκικό σούπερ ποζε μάρκας prince του θείου μου και πραγματικά δεν είχα κανένα παράπονο . Και μάλιστα τότε κυνηγούσα την τσίχλα από αμάθεια με 36γρ ... Αν το πουλούσε ο ξάδερφος μου θα το είχα αγοράσει σίγουρα

Για τους τούρκους δεν ξέρω και δεν νομίζω. Αλλά ότι οι κινέζοι θα ξεπεράσουν όχι τους κορεάτες αλλά και τους γιαπωνέζους το θεωρώ μόνο θέμα χρόνου.
Προ 40-45 ετών περιγελούσαμε τα γιαπωνέζικα τρανζιστοράκια και όχι μόνο. Τους βλέπουμε σήμερα.
Η κίτρινη φυλή έχει και κουλτούρα και ιστορία. Οι τούρκοι όχι, δεν είχαν και δεν θα αποκτήσουν, προσελκύουν όμως ξένες επενδύσεις γιατί έχουν ηγεσίες.
Όπως εμείς.....καμία σχέση..... :(
Στο εμπόριο και την παραγωγή σίγουρα ναι, αλλά μέχρι εκεί. Ήδη και μετά από τόσα χρόνια έχουν παραμείνει στις καλές και τις κακές αντιγραφές, τις φασόν παραγωγές και κακές προδιαγραφές των υλικών τους.
Σίγουρα έχουν τεχνολογικές πρωτοβουλίες αλλά αυτές μένουν για τις εγχώριες ανάγκες. Είναι επιλογή αυτό που κάνουν, δεν θέλουν να πουλήσουν τεχνολογικά επιτεύγματα και καινοτόμες λύσεις, αλλά εμπόριο και παραγωγή, απ αυτό πλουτίζουν(αποδεδειγμένα). Κι αυτό που έχουν καταφέρει είναι επίτευγμα , έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Τα σκουπίδια ανακύκλωσης όλου του κόσμου φεύγουν καθημερινά σε κοντέινερ για κίνα, απίστευτο νούμερο καθημερινά μου έχουν εξομολογηθεί(απο ελλάδα τουλάχιστον)
Δουλεύω πολλά χρόνια με την Κίνα, ακόμα και τώρα η κουλτούρα τους είναι όπου σε πιάσουν σε τιμή, κανονικό γύφτικο παζάρι. Αλλά μπορούν να σου φτιάξουν ότι θες και όπως το θες και ότι προδιαγραφή δώσεις(μεγάλο ατού), δεν θα σε ρίξουν, απλά θα αλλάξει η τιμή.

Δουλεύω πολλά χρόνια με την Κίνα, ακόμα και τώρα η κουλτούρα τους είναι όπου σε πιάσουν σε τιμή, κανονικό γύφτικο παζάρι. Αλλά μπορούν να σου φτιάξουν ότι θες και όπως το θες και ότι προδιαγραφή δώσεις(μεγάλο ατού), δεν θα σε ρίξουν, απλά θα αλλάξει η τιμή.
Έτσι ακριβώς .
Ο κινέζος σε αντίθεση με ότι πολλοί του αποδίδουν έχει σέβας απέναντι στον ξένο πελάτη .
Ένα σέβας που ίσως το ίδιο το καθεστώς φρόντισε να επιβάλει στους βιομήχανους αλλά πιστεύω
καί σαν αρχαίος λαός με αρχές υπάρχει στο dna τους .
Τους κατατάσσω προσωπικά στους λαούς πρός μίμηση .
Αν δώσεις την τιμή που ζητά θα σου στείλει ακριβώς αυτό που σου δείχνει με ίδιες προδιαγραφές .

Έτσι ακριβώς .
Ο κινέζος σε αντίθεση με ότι πολλοί του αποδίδουν έχει σέβας απέναντι στον ξένο πελάτη .
Ένα σέβας που ίσως το ίδιο το καθεστώς φρόντισε να επιβάλει στους βιομήχανους αλλά πιστεύω
καί σαν αρχαίος λαός με αρχές υπάρχει στο dna τους .
Τους κατατάσσω προσωπικά στους λαούς πρός μίμηση .
Αν δώσεις την τιμή που ζητά θα σου στείλει ακριβώς αυτό που σου δείχνει με ίδιες προδιαγραφές .
Έτσι, 30 χρόνια συνεργασίας σε εμπορεύματα και μικρομηχανήματα δεν μας έριξαν ποτέ και αναγνωρίζουν το παραμικρό λάθος τους, διορθώνοντάς το με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τουλάχιστον σε προσωπικές συνεργασίες, ο πελάτης είναι ιερός , δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να σε απογοητεύσουν!

Τώρα σοβαρά, θα βάλουμε τους Τούρκους ως κατασκευαστές στο ίδιο επίπεδο με τους Κινέζους, τους Ιταλούς, κλπ....??
Όσοι τους εμπιστεύεστε πριν πάρετε όπλο που σκάει πυρομαχικά 10 cm από το πρόσωπο σας , πάρτε τουρκικά ελαστικά να βάλετε στο αυτοκίνητο σας.

Τώρα σοβαρά, θα βάλουμε τους Τούρκους ως κατασκευαστές στο ίδιο επίπεδο με τους Κινέζους, τους Ιταλούς, κλπ....??
Όσοι τους εμπιστεύεστε πριν πάρετε όπλο που σκάει πυρομαχικά 10 cm από το πρόσωπο σας , πάρτε τουρκικά ελαστικά να βάλετε στο αυτοκίνητο σας.
Προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο κάποιες τουρκικές εταιρείες κατασκευής όπλων από κάποιους Έλληνες κατασκευαστές φυσιγγιων.

Ρε παιδιά για αρχή ας κοιτάξουμε τους εχθρούς εκ των έσω και σε δεύτερη φάση τους Τούρκους.Μην το πηγαίνετε μακριά
γιατί οι εχθροί είναι αυτοί που μας κυβερνούν.

Αν ο Τούρκος θέλει ελληνική γη αυτός που φταιει ειναι αυτός που τον αφήνει τόσα χρόνια να βγάζει γλώσσα και δεν του την κόβει σύριζα.Οποτε ας προσέχουμε ποιους βάζουμε στην καρέκλα.
Και επιτέλους είναι προσωπική επιλογή του καθενός τι θα αγοράσει.Ας αφήσουμε στην άκρη τα εθνικιστικά γιατί σε περίπτωση που γίνει κάνα μπαμ οι μισοί Έλληνες θα κρυφτούν κάτω από τα έπιπλα.
Συνεχίζουμε τουρκικά όπλα.

Οποτε ας προσέχουμε ποιους βάζουμε στην καρέκλα.
Όποιος κι αν μπει με το σύστημα και την κοινωνία που επικρατεί μιά απ τα ίδια θα είναι, μην ελπίζεται σε ιδεολογίες και πρόσωπα.
Όταν αλλάξουμε εμείς, θα αλλάξουν κι αυτοί. Όποιος και να είναι πάνω, αν δει συσπειρωμένη κοινωνία, σεβασμό στον διπλανό μας, θέσεις αναπήρων στους ανάπηρους- μπάρες επίσης, σειρά στο φανάρι, σκουπίδια στους κάδους, πεζοδρόμια στους πεζούς, παιδιά που δεν κανιβαλίζουν σχολεία, σεβασμό σε φύση και θάλασσα και άλλα πολλά που δεν περιγράφονται έτσι απλά...
Όποιος πολιτικός αρχηγός δει κάτι τέτοιο, εκεί ναι θα τρομάξει πραγματικά

Σωστος ο φιλος απο πανω, ας συνεχισουμε στο κυριως θεμα.
Εμενα προσωπικα με απετρεψε το ποστ ενος φιλου εδω για να μην αγορασω τελικα την Stoeger.
Ανελυε σε ενα βιντεακι ο αμερικανος την λεπτομερεια που κανει τη διαφορα.

(Αν κι εγω δεν εχω δει ποτε την Stoeger να κολλαει)
Ενω και η Benelli (M2) και η Stoeger (M3K) ειναι μαζικης παραγωγης και οχι χειροποιητες κατασκευες, δεν μπορω να δεχτω το γεγονος
στην χειροτερη ποιοτητα που επηρεαζει την λειτουργια.
Κυριοι υπαιτιοι ο εξωλκεας και το ελατηριο του.
Δειτε διαφορα στην ποιοτητα, στην Benelli μυτερο σαν ξυραφι για να αρπαζει τον καλυκα και στην Stoeger ακατεργαστος με αποτελεσμα πολλες φορες (λεει) να μην αρπαζει το φυσιγγι σωστα.
Επίσης στο ελατηριο δεν φαινεται στις φωτο, αλλα στο βιντεο, της Benelli μοιαζει με ελατηριο χαμηλωματος αυτοκινητου και της Stoeger απο φθηνό στυλό.
Το αστειο ειναι οτι ειναι εναλλαξιμα.
Δλδ. με ενα μικρο κοστος βαζεις της Benelli στην Stoeger, αλλα και παλι, η αμφιβολια και για υπολοιπα θεματα ριζωσε μεσα μου 😅

Extractor.png

262100.jpg

Screenshot 2025-01-30 at 15-36-04 stoeger extractor vs. benelli extractor - Google Search.png
Screenshot 2025-01-30 at 15-37-20 Stoeger STR-9 Extractor Spring MGW.png
images.jpg

Είναι άξιο απορίας πως μπορούμε να τα ακουμπάμε στους Τούρκους.Εδω σε μας πολλοί πάνε στα κατεχόμενα για βενζίνες και όχι μόνο.Δυστυχως γι'αυτό φροντίζει η κυβέρνηση που δεν ρίχνει το κόστος λόγω φορολογίας έτσι ώστε να το αποτρέψει.Οσοι έρθετε καμιά φορά στην Κύπρο ελάτε στη Λευκωσία να δείτε στην είσοδο της πόλης το μεγαλύτερο έκτρωμα που δεν είναι άλλο από την σημαία του ψευδοκράτους που βρίσκεται στον Πενταδάκτυλο που είναι εκεί για να μας θυμίζει ποιους έχουμε απέναντι μας.

Όποιος κι αν μπει με το σύστημα και την κοινωνία που επικρατεί μιά απ τα ίδια θα είναι, μην ελπίζεται σε ιδεολογίες και πρόσωπα.
Όταν αλλάξουμε εμείς, θα αλλάξουν κι αυτοί. Όποιος και να είναι πάνω, αν δει συσπειρωμένη κοινωνία, σεβασμό στον διπλανό μας, θέσεις αναπήρων στους ανάπηρους- μπάρες επίσης, σειρά στο φανάρι, σκουπίδια στους κάδους, πεζοδρόμια στους πεζούς, παιδιά που δεν κανιβαλίζουν σχολεία, σεβασμό σε φύση και θάλασσα και άλλα πολλά που δεν περιγράφονται έτσι απλά...
Όποιος πολιτικός αρχηγός δει κάτι τέτοιο, εκεί ναι θα τρομάξει πραγματικά
Υπέροχα όλα αυτά που λες φίλε μου, αλλά αν μας πήρε 200 χρόνια ελεύθεροι να φτάσουμε σ΄αυτή τη κατάντια που πολύ σωστά περιγράφεις, σκέψου πόσα θα χρειαστούν για να την αποβάλλουμε.
Αυτούς που περιγράφεις παραπάνω έχουν ίδια δύναμη ψήφου με τους (δυστυχώς) λιγότερους που δεν είναι έτσι.
Και ποιος θα βοηθήσει να αντιστραφεί το κλίμα; Oι ανύπαρκτες οικογένειες, τα σχολεία, το διαδίκτυο, ο δυτικός μιμητισμός, ο ξιπασμός, η απανταχού διαφθορά;
Οι πολιτικοί βρίσκουν και κάνουν. Επαγγελματίες είναι, πολλοί δεν έχουν ούτε ένα ένσημο.....

Back