Επειδή Γιώργη είχα και από τα 2 (πλάγια). Η ποιότητα κατασκευής και μεταλλα ειναι νύχτα με μέρα. Αποδοση τουφεκιας καμια σχεση. Κοντακια εχεις δικιο. Το τρύπημα των κανων άλλο στα σοβιετικά και άλλο στα ρώσικα . Αλλιώς έκλεινε το 58 αλλιώς το 43. Δεν σου βάζω μέσα το 54 που είναι άλλης βαθμίδας. Εξάλλου και σε κάτι ρώσικα φόρουμ πυ μπήκα δεν διάβασα Ρώσο να λέει το αντίθετο. ΟΧΙ οτι είναι κακό το 43, απλώς τα παλιά είχαν αλλά στάνταρ. Όπως μου πε κάποιος φτιαχνονταν για επιβίωση όχι για χόμπι. Έπρεπε να κόβουν μακριά με μεταλλικού καλυκες, καψυλι ???? Πυρίτιδα ???? Τάπα από χαρτί και σκάγια ιδιοκατασκευης. Αν δεν έκοβαν δεν έτρωγε φαΐ η οικογένεια το βράδυ και φώναζε το ποπολο και και και
Το σίγουρο είναι ότι τα σοβιετικά 26,54,58,43 έχουν αποδείξει την αξία τους κ καποια μοντελα έχουν πανω απο μισό αιώνα στην πλάτη τους έχοντας περασει απο ενα σωρό κακουχίες κ παραμέληση....
Το όπλο του νόμιμου κυνηγου κ του λαθροθηρα(πολλες φορες αδηλωτο)...
Το περαστό κλειδί, οι εγκάρσιες βίδες αντί τζαβέτας στο κοντάκι, ο διαφορετικός ήχος στο κλείσιμο, μπορεί όλα αυτά να εντυπωσιάζουν κ να μας δημιουργούν μια άλλη αίσθηση αλλά δεν είναι ένδειξη ότι το όπλο θα βγάλει χρόνια(ασχέτως που τα κατάφεραν) κ τα άλλα μοντέλα που δεν τα διαθέτουν θα μειονεκτούν..
Βάζοντας ένα σοβιετικό κ δίπλα του ένα ρωσικό καταλαβαίνω ότι κάτι το διαφορετικό γινόταν τότε........
Και αυτό είναι που με ελκύει, ίσως γιατί είμαι κ λατρης του παλαιού......
Για αυτό κ έγραψα τις προαλλες ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι...
Κάποιος άλλος θα πει τα μετέπειτα μου αρέσουν καλυτερα, έχουν ωραία ξυλα, ελαστικό πελμα, εναλλασομενα τσοκ κλπ...
Σχετικά με την απόδοση τουφεκιάς δεν μπορώ να πιστεψω ότι έπεσε γιατί από τον 18,2 αυλό των Σοβιετικών (αν κ καποια είχαν 18,5), πήγε στο 18,4mm η γιατί άλλαξαν τα...μείγματα στα μέταλλα....
Μιλάμε για όπλα με σταθερά τσοκ...
Το ρωσικό μονόκαννο που εχω είναι 18,4 και δεν είδα να..χανει κάπου, ισα-ισα που με έχει εντυπωσιάσει με τις..τρομπονιές που κάνει..
Θα μου πεις πως θα μπορουσε να ήταν διαφορετικά αφου ειναι...full τσοκ.......
Τα Baikal από ανέκαθεν ήταν οικονομικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό κ αυτό καλό είναι να το θυμόμαστε όσο κ αν έχουν βγει τέρατα αντοχής σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτηση τους....
Αναφέρομαι για κάποιες αγγελίες Σοβιετικών κ δήθεν μοναδικών κ σπάνιων μοντέλων (για την χώρα μας ναι), που πωλουνται πανακριβα ενώ η εξωτερική τους εμφάνιση είναι χάλια από την..καλοπέραση κ δεν είναι ουτε για 200€....