.
Ευχαριστώ Δημήτρη!!!Ελάχιστα χαμηλότερη αρχική, ελάχιστα μεγαλυτερη μενουσα , ελάχιστα χαμηλότερες πιεσεις
Ευχαριστώ Δημήτρη!!!Ελάχιστα χαμηλότερη αρχική, ελάχιστα μεγαλυτερη μενουσα , ελάχιστα χαμηλότερες πιεσεις
Ό,τι ξεκινάει πολύ γρήγορα, επιβραδύνεται και πολύ γρήγορα, απ' τη φυσική"Ελάχιστα χαμηλότερη αρχική, ελάχιστα μεγαλυτερη μενουσα"
Πως γίνεται αυτό;
Για πες μας την δική σου άποψη όσο αφορα την ερώτηση που έκανε ο φίλος για το 6 κ 8 αστέρι, κ μετα θα σου εξηγήσω αναλυτικά πως γινεται"Ελάχιστα χαμηλότερη αρχική, ελάχιστα μεγαλυτερη μενουσα"
Πως γίνεται αυτό;
Εδώ, όμως, μιλάμε για δύο σώματα που ξεκινάνε με διαφορετική αρχική. Γιατί το ταχύτερο θα έχει μικρότερη τελική ταχύτητα (με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά τους ίδια);Ό,τι ξεκινάει πολύ γρήγορα, επιβραδύνεται και πολύ γρήγορα, απ' τη φυσική
Δεν έχω άποψη, δεν έχω κάνει τέτοια δοκιμή.Για πες μας την δική σου άποψη όσο αφορα την ερώτηση που έκανε ο φίλος για το 6 κ 8 αστέρι, κ μετα θα σου εξηγήσω αναλυτικά πως γινεται
Γιατί θα δεχτεί μεγαλύτερη αντίσταση απ' τον ατμοσφαιρικό αέρα, άρα μπορεί να ξεκίνησε με μεγαλύτερη αρχική ταχύτητα αλλά ο ρυθμός επιβράδυνσης είναι μεγαλύτεροςΕδώ, όμως, μιλάμε για δύο σώματα που ξεκινάνε με διαφορετική αρχική. Γιατί το ταχύτερο θα έχει μικρότερη τελική ταχύτητα (με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά τους ίδια);
Κάπου τα έχεις μπερδέψει. Δες το παρακάτω (τυχαίο) παράδειγμα και θα καταλάβεις τη διαφορά.Γιατί θα δεχτεί μεγαλύτερη αντίσταση απ' τον ατμοσφαιρικό αέρα, άρα μπορεί να ξεκίνησε με μεγαλύτερη αρχική ταχύτητα αλλά ο ρυθμός επιβράδυνσης είναι μεγαλύτερος
Έτσι είναι και κάπου στα 2χλμ. οι ταχύτητες τους θα εξομοιωθούν.Ο ρυθμος μεταβολής της ταχύτητας (μέτρο της επιβράδυνσης) είναι η κλίση της καμπύλης σε κάθε Dx. Εγώ βλέπω ότι έχει ελαφρώς μεγαλύτερη κλίση (οκ οπτικά, αλλά στα μάτια μου εμφανές) η μπλε γραμμή (η μεγαλύτερη αρχική) απ' την κιτρινοπορτοκαλι.
Να σε διορθωσω λιγο....Επιτρεψετε μου να προσθέσω και αυτό που έχει αναφερθεί κ αλλες φορές εδω και φαντάζομαι οτι θα ισχυει... Οσο πιο υψηλή η ταχύτητα, τοσο πιο πολύ παραμορφωνονται τα σκαγια και οταν οταν βγουν απο την κάννη δεχονται περισσότερη αντίσταση. Απο την φυσικη λυκείου ανέσυρα οτι αν η ταχυτητα v ενος αντικειμένου που κινείται διπλασιαστεί,τοτε η αντισταση χ όχι μονο θα διπλασιαστεί αλλα θα τετραπλασιαστεί (οχι 2x αλλα x²). Αρα μικρή αυξηση ταχύτητας εχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη σχετικά αντίσταση του αέρα. Νομίζω πως θα ισχύει και στο θεμα μας.
Υψηλη ταχυτητα εντός της κάννης. Δεν παραμορφωνονται στον αερα,συμφωνώ. Δεν το περιεγραψα ορθά.Να σε διορθωσω λιγο....
Οσο ποιο υψηλη ταχυτητα τοσο περησσοτερα bar .........εκει παραμορφονωντε τα σκαγια περησοτερο .....οχι στον αερα.....
Η ταχύτητα καύσης της πυρίτιδας κάνει τη διαφορά.
Δύο φυσίγγια που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά τους ίδια και βγάζουν την ίδια ταχύτητα, το ένα με π.χ. sipe και το άλλο με SP2 έχουν εντελώς διαφορετική παραμόρφωση σκαγιών τη στιγμή της πυροδότησης.
Αυτό με την αργή πυρίτιδα παραμορφώνει λιγότερο τα σκάγια. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και στα διαγράμματα των πιέσεων. Και φυσικά οι πιέσεις είναι μεγαλύτερες με την πιο γρήγορη πυρίτιδα.
Πεστα κ ξαναπεστα φιλεΕδω παιζετε και ολο το παιχνηδι στης long range ντουφεκιες.....
Γιατι στα 30 μετρα το 95 % των φυσιγγιων σκωτωνουν..
το αλλο 5 % σκοτωνη λιγο παραπερα...
Τα πιο πολλα αμερικανικά 8στερα είναι, είναι θέμα μηχανών φίλεΓιατι δεν εχει υιοθετηθεί το 8άστερο τότε και τα περισσότερα ειναι 6άστερα;