Αυτο θα παει μπαλαΣτήθηκε με σιπε 1,65*35 ν3. Με φούστα και ποτήρι από Θώδη super 16 και μάλλινη 15mm σε κάλυκα cheddite t4 με 615 στα 58 χιλιοστά.
View attachment 46787
View attachment 46788
Ίσως να ήθελε λίγο παραπάνω πάτημα...θα το δούμε.
Αυτο θα παει μπαλαΣτήθηκε με σιπε 1,65*35 ν3. Με φούστα και ποτήρι από Θώδη super 16 και μάλλινη 15mm σε κάλυκα cheddite t4 με 615 στα 58 χιλιοστά.
View attachment 46787
View attachment 46788
Ίσως να ήθελε λίγο παραπάνω πάτημα...θα το δούμε.
Περιμένω γύρω στα 420 και 70-75%. Ίσως να ήθελε λίγο πάτημα ακόμα γιατί είχε 12,5 χιλιοστά ελεύθερο χώρο... Και 400 να βγάλει με καλή συγκέντρωση καλό θα είναι πάλι. Δεν έχω ξανακάνει τέτοιο στήσιμο και πάω λίγο στα τυφλά....Αυτο θα παει μπαλα
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, ποιο το νόημα στις διπλές τιμές, που βλέπουμε στους πίνακες με τις συνταγές? Π.χ. μία συνταγή tecna, γράφει: 616/cx2000 - 1.80/1.85 - 38/42.
Αυτό καταλαβαίνω και γω. Όμως, έχω την εντύπωση ότι είχε γραφτεί και μια άλλη ερμηνεία, στο forum, την οποία δεν θυμάμαι και δεν μπορώ να την βρω.616/cx2000 - 1.80/1.85 - 38/42.
616 - 1,80Χ38
CX2000 - 1,85X42...
Ετσι τις διαβαζω εγω Βασιλη !!!
Απο εκει και περα...κανω αυτο που γουσταρω εγω....Εναν μπουσουλα σου δινει ο πινακας φιλε!!
Θα μπορούσε να είναι 1,80x38 ψιλά νούμερα ,1,80x42 χοντρά νούμερα σκάγια (αυτά καλοκαιρινές γομωσεις)Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, ποιο το νόημα στις διπλές τιμές, που βλέπουμε στους πίνακες με τις συνταγές? Π.χ. μία συνταγή tecna, γράφει: 616/cx2000 - 1.80/1.85 - 38/42.
Δεν έχεις άδικο σ αυτό ,απλά ενδεικτικά το ανέφερα......Εναι υπερβολικο το βαροs για ψιλα σκαγια νομιζω τα 38 γρ.
Παντως εγω ολους τους λαγους μου με 32 γρ Νο6 τους εχω παρει και σε δυο περιπτωσεις με Νο8 σε αποσταση περιπου 40 μετρα(παντως πανω απο 36.5 σιγουρα γιατι την αποσταση αυτη την ξερω καλα λογω δοκιμων) βεβαια για να τα λεω ολα σε θερμοκρασιες ανω των 5 βαθμων κελσιου και τους πιο πολλους με διασπορας 32γρ Νο6.Κυνηγαω καβαλα στο σκυλο οποτε εχω πανω το μισο τσοκ και απλα αλλαζω φυσιγγι απο διασπορας σε κανονικο αν ειμαι σε κλειστο η ανοιχτο μερος...Απλα μια ερωτηση φιλε !!! Στην τσιχλα θα πηγαινες με 1,60χ32 -Ν10 = 750 σκαγια περιπου οκ.
Στον λαγο θα πηγαινες το ιδιο σεταπ και Ν3 = 153 σκαγια ???
Πρακτικα δεν γινεται ...αν λαβεις και υπ'οψιν σου και τον καιρο (στο κρυο )....εχετε γεια βρυσουλες...!!!
Τι να του κανεις στο κρυο με το 1,60χ32 ?? Να χαιδεψεις την γουνα ??
kai πόσους έχασες;Παντως εγω ολους τους λαγους μου με 32 γρ Νο6 τους εχω παρει και σε δυο περιπτωσεις με Νο8 σε αποσταση περιπου 40 μετρα(παντως πανω απο 36.5 σιγουρα γιατι την αποσταση αυτη την ξερω καλα λογω δοκιμων) βεβαια για να τα λεω ολα σε θερμοκρασιες ανω των 5 βαθμων κελσιου και τους πιο πολλους με διασπορας 32γρ Νο6.Κυνηγαω καβαλα στο σκυλο οποτε εχω πανω το μισο τσοκ και απλα αλλαζω φυσιγγι απο διασπορας σε κανονικο αν ειμαι σε κλειστο η ανοιχτο μερος...
Παντως εγω ολους τους λαγους μου με 32 γρ Νο6 τους εχω παρει και σε δυο περιπτωσεις με Νο8 σε αποσταση περιπου 40 μετρα(παντως πανω απο 36.5 σιγουρα γιατι την αποσταση αυτη την ξερω καλα λογω δοκιμων) βεβαια για να τα λεω ολα σε θερμοκρασιες ανω των 5 βαθμων κελσιου και τους πιο πολλους με διασπορας 32γρ Νο6.Κυνηγαω καβαλα στο σκυλο οποτε εχω πανω το μισο τσοκ και απλα αλλαζω φυσιγγι απο διασπορας σε κανονικο αν ειμαι σε κλειστο η ανοιχτο μερος...
Πολύ μεγάλη αλήθεια !!!Καθε εκατοστο στο + μετραει στην διατρηση και συγκεντρωση....αλλαζουν πολλα πραγματα απο τα 36,5 μεχρι τα 40 μετρα !!!
Λιγους... πολυ λιγους...kai πόσους έχασες;
Προς το παρον δεν ειμαι ιδιογομωτης ελπιζω στο μελλον με τη βοηθεια σου και των αλλων παιδιων του φορουμ καποια στιγμη να γινω...Καλημερα !!!
Δεν μου εγραψες πυριτιδα.....Αλλο το 1,60χ32-με Α1 και ΜΒ32 -
Και εντελως διαφορετικο το φυσιγγιο με ς4 - sipe στο 1,60χ32...
Το εχω ξανα γραψει.....πολλα χρονια κυνηγουσα τον λαγο με SIPE -686-1,60χ33+1.2-drago20+1cal20-N5-68,5-56,5 -8*πτυχο .
Σεταπ που δεν κιοτευε μεχρι και σε μειον βαθμους...( 2-3 βαθμους )...Στους μειον 5 βαθμους....που σπανια
βλεπουμε στο νησι....ενα 688 καψουλι....χωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο...
Τωρα οταν εισαι ιδιογομωτης.....φτιαχνεις τα φυσιγγια σου....αναλογα τον τροπο και το θηραμα που
κυνηγας + οτι επιλεγεις φυσιγγιο αναλογα τον καιρο....ζεστη - κρυο....
Εμπορικο Ν8 να κρατησει λαγο στα 40 ( πραγματικα μετρα ) κομματι δυσκολο το βλεπω και με μισο τσοκ...
Με ιδιογομωσης....και αναλογα το στησιμο που εχεις.... ( lb6 )τον κρατας με λιγη τυχη....εννοω να βρεθει στο
κεντρο της τουφεκιας!!!
Aλλο 36,5 και απο 40 μετρα....και λεω για ψιλα σκαγια ( Ν8-8,5 -9 )....Καθε εκατοστο στο + μετραει στην
διατρηση και συγκεντρωση....αλλαζουν πολλα πραγματα απο τα 36,5 μεχρι τα 40 μετρα !!!
Εαν προλαβω σημερα θα δοκιμασω αυτο που ζητησε ο φιλος ο Γιαννης 1,60χ32 -Ν3 και σε Ν6
και με Α1 και με ς4 για να δειτε τις διαφορες !!!
Στα 35 μέτρα κύκλος 75εκ.στα 36.5 κύκλος 76εκ.Πολύ μεγάλη αλήθεια !!!
Περισσότεροι λένε, ... έλα μωρε 1 μέτρο διαφορά, σιγά το πράμα.
Δεν έχει καμία σχέση το ένα μέτρο από τα 25 στα 26 και από τα 36 στα 37.
Δεν είναι το ίδιο !!!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.
Όσο αυξάνει η απόσταση το 1 μέτρο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία !!!!
Κάποια στιγμή είχα υπολογίσει ότι η διαφορά από τα 35 στα 36,5 είναι γύρω στο 6%.
Αν δε, στέκεσαι στα 35 και το στόμιο είναι στα 34 είναι ακόμα μεγαλύτερη !!!
Στα 35 μέτρα κύκλος 75εκ.στα 36.5 κύκλος 76εκ.