Το Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο...

Χρήστο, το ξάσπρισμα της καρυδιάς είναι μια τεχνική που ακολουθούσαν από πολύ παλιά οι μαραγκοί, επιπλοποιοί, για να αφαιρέσουν το μελάνι που έχει η καρυδιά.
Η τεχνική αυτή μου έχει λύσει τα χέρια κάποιες φορές που τα ξύλα είναι γεμάτα μαύρα στίγματα και λεκέδες, που συνήθως εμφανίζονται σε βαθιά χτυπήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δέν αρκεί το τρίψιμο.
Το διαλύμα αποτελείται από 3 μέρη περιντρόλ και 1 μέρος αμμωνία. Το ελαφρύ έχει να κάνει με τον πολύ γρήγορο εμβαπτισμό του ξύλου, για να μην χάσουμε την φυσική απόχρωση της καρυδιάς. Ευτυχώς οι μελανιές φεύγουν γρηγορότερα από το χρώμα του ξύλου.
Δεν το προτείνω σε κανέναν γιατί το αμμώνιο που εκλύεται είναι αποπνικτικό, θέλει ανοικτό χώρο και μεγάλη προσοχή.
Do not do this at home ....:)
Η εταιρεία liberon το έχει έτοιμο αυτό το σκεύασμα. Το έχω ζητήσει από τον αντιπρόσωπο και το περιμένω mornin cof

Τα λάδια από τον μηχανισμό είχαν κάνει τις επαφές να φαίνονται σαν κάρβουνο.....

Έγινε καθαρισμός τοπικά και τα παλιά λάδια άρχισαν να ξερνάνε από το ταλαιπωριμενο ξύλο.....

Επιστρατευθηκε η μέθοδος ενός ελαφρού wood bleaching, ώστε να απομακρυνθούν μελανιές και μαυρίλες στα βαθιά χτυπήματα και άρχισε να φαίνεται πάλι ξύλο.....

Μετά σειρά είχαν η αλκάνα και το stain για να πλησιάσουμε την απόχρωση της "μαμίσιας" εκδοχής του κατασκευαστή...

Η πάπια είναι σε πιο προχωρημένο στάδιο....

Συνεχίζουμε....:)
Μαλλον εσυ εισαι σε προχωρημενο σταδιο και οχι η παπια...πολυ προχωρημενο!!.well done.

Είσαι ο ηθικός αυτουργός και εμπνευστής για πολλά από αυτά που κάνω....:)
Κ εγω μαγγα μου η αιτια π πας να κανεις κατι σκοπευτικά..
Με βλέπεις ...με παρατηρείς και διαπιστωνεις με περίσσιο μεγαλειο ολα αυτα ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ κάποιος...badboys.ha haaa:p
Μπραβο παίχτα παπιατζή
Και ουχί ντεμέκ
Και γιαλαντζί...

Κ εγω μαγγα μου η αιτια π πας να κανεις κατι σκοπευτικά..
Με βλέπεις ...με παρατηρείς και διαπιστωνεις με περίσσιο μεγαλειο ολα αυτα ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ κάποιος...badboys.ha haaa:p
Μπραβο παίχτα παπιατζή
Και ουχί ντεμέκ
Και γιαλαντζί...
Απο μικρο κι απο ΤΡΕΛΟ,μαθαινεις την αλήθεια!!!.sarcastic.

τα πιο πολλα κοντακια, δεν εχουν ομιομοφα νεα...καποια πλευρα θα ειναι με πιο πολλα νερα απο την αλλη...
Πια πλευρα θεωρηται οτι ειναι η <καλη/φωτογραφικη > πλευα του οπλου σε ενα δικαννο/καραμπινα?.xm.

Βλέποντας εικονες με οπλα απο πειοδικα, το 80-85% τα εχουν με την δεξια πλευρα (ισως και επειδη ειναι τα πιο πολλα για δεξιοχειρες?) στην φωτο..

Η "καλη"οψη,μπαινει κατα κανονα,στην ορατη πλευρα του οπλου,οπως το κραταει ο χρηστης του.
Για εναν δεξιοχειρα,ειναι η δεξια.
Ενα οπλο με cust of,απευθυνεται σε δεξιοχειρα χρηστη.
Λογικο ειναι την ομορφη πλευρα,να την βαλουν στην δεξια πλευρα.

τα πιο πολλα κοντακια, δεν εχουν ομιομοφα νεα...καποια πλευρα θα ειναι με πιο πολλα νερα απο την αλλη...
Πια πλευρα θεωρηται οτι ειναι η <καλη/φωτογραφικη > πλευα του οπλου σε ενα δικαννο/καραμπινα?.xm.

Βλέποντας εικονες με οπλα απο πειοδικα, το 80-85% τα εχουν με την δεξια πλευρα (ισως και επειδη ειναι τα πιο πολλα για δεξιοχειρες?) στην φωτο..
Διονύση, δεν γνωρίζω επισήμως κάτι, αλλά προσωπικά υποθέτω ότι στις (δεξιές) καραμπίνες η "καλή" πλευρά είναι η δεξιά γιατί μόνο έτσι μπορείς να την τοποθετήσεις ξαπλωμένη ώστε να μην ενοχλεί το κλείστρο αλλά και να φαίνεται και στη φωτό...

Διονύση, δεν γνωρίζω επισήμως κάτι, αλλά προσωπικά υποθέτω ότι στις (δεξιές) καραμπίνες η "καλή" πλευρά είναι η δεξιά γιατί μόνο έτσι μπορείς να την τοποθετήσεις ξαπλωμένη ώστε να μην ενοχλεί το κλείστρο αλλά και να φαίνεται και στη φωτό...

Χρηστο, στις καραμπινες εχεις δικιο, αλλα στα δικαννα?.xm.

Η "καλη"οψη,μπαινει κατα κανονα,στην ορατη πλευρα του οπλου,οπως το κραταει ο χρηστης του.
Για εναν δεξιοχειρα,ειναι η δεξια.
Ενα οπλο με cust of,απευθυνεται σε δεξιοχειρα χρηστη.
Λογικο ειναι την ομορφη πλευρα,να την βαλουν στην δεξια πλευρα.

Χρηστο, στις καραμπινες εχεις δικιο, αλλα στα δικαννα?.xm.
Νομίζω πως μας έχει καλύψει για όλες τις περιπτώσεις ο Γιάννης... ;)

Back