Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αυτό το σκ, ανεβα γραμμάρια και πεσε σε νούμερο.
Χρηστο το Σαββατο κυνηγισα το πρωι με οχταρια και μετα με εννιαρια. Απο τα 28γρ θα παω στα 32 γιατι τα 30γρ του Ανδρεα δεν τα πολυχρησιμοποιω. Αλλα ποσο πιο χοντρα να βαλω απο το νο8 σε περπατητο? Πιο παλια για τετοιους καιρους ειχα τα classica και τα speed της nsi και πραγματικα με βγαζαν ασπροπροσωπο. Θα δουμε. Παντως ενα κουτακι 7αρια θα τα παρω μαζι μου.

Φίλιππε για σένα το πεντάωρο περπατητο είναι εντάξει αλλά για τον πατέρα θα τον ξεκατηνιασης τόσες ώρες περπάτημα
Ωραίοι να περνάτε όμορφα μπράβο
Ειλικρινα ξερεις ποσες φορες το εχω σκεφτει Χαρη. Αυτος ειναι ομως που με παροτρυνει τις περισσοτερες φορες. Καθε μερα πρωι πρωι μολις ξημερωσει πινει τον ελληνικο του και μετα περπατημα για δυο ωρες περιπου. Επισης 5 φορες την εβδομαδα θα φαει χορτα ( εστω και σαν σαλατα ) και καθε βραδυ φρουτα. Καποια πραγματα σκεφτεται οτι εαν τ'αφησει τοτε απο πισω θα ακολουθησουν πιο δυσαρεστες καταστασεις.

Χρηστο το Σαββατο κυνηγισα το πρωι με οχταρια και μετα με εννιαρια. Απο τα 28γρ θα παω στα 32 γιατι τα 30γρ του Ανδρεα δεν τα πολυχρησιμοποιω. Αλλα ποσο πιο χοντρα να βαλω απο το νο8 σε περπατητο? Πιο παλια για τετοιους καιρους ειχα τα classica και τα speed της nsi και πραγματικα με βγαζαν ασπροπροσωπο. Θα δουμε. Παντως ενα κουτακι 7αρια θα τα παρω μαζι μου.
Νο7 σε περπατητό; Δεν έχεις 28 κυνηγετικά του αντρέα; Πάντως εγώ σήμερα με κρύο,ψιλόβροχο και βροχή ένα διάστημα τα 24άρια μια χαρά πήγαν! Και με τα 28 όσα έχω ρίξει μια χαρά πήγαιναν.Τα μόνα που με είχαν απογοητεύσει μερικές φορές ήταν τα cheddite 28γρ νο8, που δεν το περίμενα βάσει μάρκας.Εκεί που τα εκθείαζες με πολύ μακρινές τουφεκιές, εκεί τα αποδοκίμαζες με τα ζωντανά σε αποστάσεις που δεν έπρεπε να κάνουν κιχ.Πολλές φορές διπλοτουφεκισμένα και πάλι τα έτρεχες...

Φίλιππε ποια 28αρια έριχνες αν επιτρέπεται?

Νο7 σε περπατητό; Δεν έχεις 28 κυνηγετικά του αντρέα; Πάντως εγώ σήμερα με κρύο,ψιλόβροχο και βροχή ένα διάστημα τα 24άρια μια χαρά πήγαν! Και με τα 28 όσα έχω ρίξει μια χαρά πήγαιναν.Τα μόνα που με είχαν απογοητεύσει μερικές φορές ήταν τα cheddite 28γρ νο8, που δεν το περίμενα βάσει μάρκας.Εκεί που τα εκθείαζες με πολύ μακρινές τουφεκιές, εκεί τα αποδοκίμαζες με τα ζωντανά σε αποστάσεις που δεν έπρεπε να κάνουν κιχ.Πολλές φορές διπλοτουφεκισμένα και πάλι τα έτρεχες...
Τα 28αρια του Ανδρεα ειχα Χρηστο. Σαν φυσιγγι δεν εχω παραπονο το αντιθετο μαλιστα. Μεχρι περσι δεν επεφτα κατω απο 30γρ. Πρωτη φορα φετος δοκιμασα 28αρια ''λογω τιμων κυριως'' και εμεινα κατι παραπανω απο ευχαριστημενος. Παντως και σε αυτα που πηρα το πρωι ειχα αρκετα ζωντανα. Θα δουμε τα 32αρια το ΣΚ.

Φίλιππε ποια 28αρια έριχνες αν επιτρέπεται?
Ολα του Ρουμελιωτη Ευριπιδη. Πιστευω οτι σε σχεση τιμης - ικανοτητας φυσιγγιου ειναι το καλυτερο της αγορας. Παντα προσωπικη αποψη και παντα για το πως ταιριαξαν σ'εμενα. Εαν εξαιρεσω την τιμη πιστευω οτι τα nsi ειναι τα καλυτερα. Αν κι εχω να τα δοκιμασω απο τοτε που τα ειχαν 7 1/2 ευρω.

Και σημερα ειχε πουλακια....Δοξα τω Θεω .....χαμογελασε το χειλη μας !!! :)
Το 99% κοτσυφια.....και οσο παραξενο και αν ακουγεται τα πουλια περνανε νωρις !!
Ο Γιωργος ηταν απο τις 3 το μεσημερι επανω στο βουνο...εψαχνε για μανιτες....σμιξαμε στις 3,30...
Καραβοριας.....και ο αερας να ξυριζει και με αρκετο κρυο !!!
Το χειροτερο ειχαμε τον ηλιο καταματα....την ψιλιαστικα....δουλεια δεν θα κανουμε με τον ηλιο στα
ματια...λεω του Γιωργη...
Ανεβα ποιο πανω του λεω...ειχε ελιες και ειχε ισκιο...Τραβηχτηκα και γω 50 μετρα ποιο δεξια απο εκει που ημουν
να βρω ισκιο....
Εμεινε ενα κενο 50 μετρων που τα πουλια θα περναγαν ανετα...αναμεσα απο τους δυο μας...
Βγαζω τα 4* αστρα και βαζω φουλ τσοκ.....γελαγα και ελεγα....θα γελασει και το παρδαλο κατσικι σημερα
απο το πεταλωμα !!:D
Τεσσερεις παρα δεκα βλεπω εναν κοτσυφα....μεσουρανα.....και ερχοταν ''σφαιρατος''....σηκωνω το οπλο και
του ριχνω....κανει ενα ζικ-ζακ....και ακομα παει !!:D
Τι ηταν αυτο ομως....με την τουφεκια γεμισε ο ουρανος πουλια...απο παντου να ερχονται πουλια....τοσα
που να μην ξερεις σε ποιο να ριξεις !!!
Σημαδευω ενα το παιρνω...σημαδευω το δευτερο....το βλεπω και αρχιζει να κανει σβουρες...ανοικτο το
κλειστρο προλαβαινω βαζω ενα φυσεκι....το κατεβασα και αυτο....
Αυτο ηταν....και μεχρι να ξανα γεμισω ειχαν περασει απο την πρωτη τουφεκια πανω απο 20 - 25 ισως και
30 πουλια πανω απο το κεφαλι μου !!! Εχασα τον λογαριασμο...:oops:
Τα πουλια περνανε σε μπουλουκια πλεον.... μεχρι που φυγαμε το ιδιο σκηνικο...μπουλουκια και
οποιο προλαβαινες και ηταν βολικο επεφτε !!
4,30 Με ισκιο ...και 4* αστρα το ''γλεντησαμε'' με τον Γιωργη !!!:)
5,10 Φυγαμε.....δεν περναγε τιποτα πλεον και οι δυο μαζι ειχαμε πιασει το οριο...και ολα κοτσυφια !!
Μην ειμαστε και τεμαχιαρηδες....και αυριο μερα του Θεου ειναι !!!:)

Ειχαμε μουδιασει Κωστη μου !!! Δεν πεταγε τιποτα.....Τωρα φανηκαν κατι πουλακια και κανουμε
και τον στραυρο μας φιλε !! :)
Εχω μερες να βγω για τσιχλες...πρωτα ο θεος την κυριακη θα δω ΑΝ εχει βαλει νεα πουλια εδω.

Εχω μερες να βγω για τσιχλες...πρωτα ο θεος την κυριακη θα δω ΑΝ εχει βαλει νεα πουλια εδω.
Μια χαρά.εμενα ο σκύλος από κυνηγόσκυλο έχει καταντήσει σαλονοσκυλο

Attachments

• IMG_20221025_144432.jpg
    IMG_20221025_144432.jpg
    116,8 KB · Προβολές: 49

Κωστη μου.....οταν εχει εστω και λιγα πουλακια....αλλαζει η ψυχολογια σου...εχεις ορεξη για ολα !!
Οταν πας...και γυριζεις ατουφεκιστος.....εμενα με επηρεαζει πολυ...πιανω πάτο φιλε....ασχετα εαν την αλλη
μερα ξανα παω...
Καθε μερα ειναι του Θεου...και ξεχωριστη....αλλα το ατουφεκιστος ....ποναει πολυ φιλε....:confused:
Οταν ριξεις εστω και λιγες τουφεκιες....και εαν εχεις και ωραια σβησιματα....ε' τοτε αλλαζουν ολα....και κεφι για
γεμισμα εχεις....και για δοκιμες....και για πατεντες...και για ολα!!!
Περιμενεις να ξημερωσει να βγεις στο βουνο....και οτι σου δωσει ο Θεος !!!:)

Καλησπέρα κι από μένα. Βολτουλα για'μας είχε το Σάββατο. Διαλέγουμε την συγκεκριμένη μέρα από το ΣΚ γιατί κανουμε μόνο περπατητο φετος. Πάλι Βοιωτία με πολυ υγρασία και καθόλου αεράκι. Μιας και δεν μας πάνε οι μαύρες και καρτερακι δεν έχει, φτάσαμε στον κυνηγότοπο οχτώ παρά. Κατευθείαν περπατητο λοιπόν με τα πουλιά να δείχνουν τα ίδια χωρίς να έχουν μπει καινούργια. Το μόνο διαφορετικό ήταν ότι είδαμε 2 φορές κοκκινουλες, είχαμε αρκετό καιρό να δούμε. Τα πουλιά κλασσικά σε συγκεκριμένα σημεία μαζεμένα από τα οποία εάν περάσεις και τα σηκώσεις μια φορά, μπαίνουν μέσα στα πυκνά και πολύ δύσκολα ξαναβγαίνουν. Πεντάωρο περπατητο λοιπόν με 13 στο χέρι εγώ και 6 ο πατέρας μου. Έχασα και 5 από τα οποία τα 3 τα είδα να πέφτουν ξερά αλλά...... Τα 28αρια μου έκαναν νερά αλλά δεν είχα πάρει αλλά φυσίγγια μαζί μου. Μακάρι να δούμε άλλο σκηνικό το επόμενο ΣΚ και να μπει ή να κατέβει κανένα πουλάκι από τα ορεινά μπας και....... Καλά να περνάτε παλικάροι και καλές βολτουλες.View attachment 65966
Υπάρχει και άλλη Βοιωτία?! Όπου πάμε εμείς δεν βρίσκουμε τπτ 😅. Είναι ωραίο να κυνηγάς με τον πατέρα σου! Κ εγώ μόνο μαζί του πηγαίνω. πάντα τέτοια, να περνάτε όμορφα!!

Βελισσαριο τον λενε τον ανθρωπο...
Φαγωθηκατε ολοι Χρηστο,Κωστακη κλπ...
Καλα δεν λεω ρε Στεφανε @outlander ???
.bye.

Βρήκα ένα Κυνηγο χθες Μοδι ήταν Αταλάντη και ήρθε λέει τίποτα στην Αταλάντη
Φιλαρακι που κυνηγάμε μαζί είχε παει Αταλάντη χαμός απο πουλιά αι πιάσει τα αυγό και κουρ

Φίλος είναι που πάμε καμιά φορά μαζί όταν δεν πάω για φάσσες!!!
Πήγε Αταλάντη γιατί φοβήθηκε τη βροχή που έδινε για Μόδι κατέβηκε από το αμάξι δεν έβγαλε όπλο γιατί δεν είχε ούτε ένα αμάξι δεν είδε ούτε μία τσίχλα και σηκώθηκε κι έφυγε!!!
Όπως σου τα είπε ο φίλος σου είναι. Τρία άτομα περπατητό 8 φυσίγγια 0 πουλιά. Μέτρησαν 8 τσίχλες που σηκώθηκαν. Δεν το έγραψα για να μην προκαλέσω και άλλη απογοήτευση.

Εγω την Κυριακη τ' απογευμα,ειπα να κατσω καρτερι.Πιανοντας το κατα τις 17:00,αμεσως ξεκινησε να βρεχει.hair....Ευτυχως,στο λιοστασι μου εχω ενα καλυβι και χωθηκα κατω απ' το υποστεγο.Θαυμαζοντας ενα...διπλο ουρανιο τοξο κατα τη μερια της Αμαλιαδας,περασε πολυ ψηλα ενα σβοριτζι και...αυτο ηταν.Αφου του κουνησα το μαντηλι,κατα τις 18:00,τυλιξα με το τζακετ τ' οπλο,γιατι δεν ειχα ορεξη για στεγνωματα και καθαρισματα και την εκανα μ' ελαφρα πηδηματακια.Χτες τ' απογευμα,πηγα για περπατητο σ' ενα μερος μερικες εκατονταδες μετρα απο τη θαλασσα.Ελαχιστα πουλια ειδα,που εκαναν και κατι τσαλιμια...Μου θυμησαν χελιδονια στην εναρξη,που πετανε συριζα σχεδον με το εδαφος,κυνηγωντας εντομα.Μιαμιση ωρα περπατημα και...ατουφεκιστος...Τριγυρω,δεν ακουσα σμπαρο.Την προηγουμενη τουλαχιστον,παροτι εβρεχε,ακουστηκαν και δεκα τουφεκιες.Αυτα...τα ωραια...

Status
Not open for further replies.
Back