Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...Το έκανα συνέχεια αυτο. Δεν μίλαγα και έκανα γενικά τον μλκα. Ώσπου κατάλαβα ότι δεν πρέπει ούτε να ντρέπομαι ούτε να απολογούμαι για αυτό που κάνω νόμιμα σε επιτρεπόμενο μερος. Οπότε χεσιμο λεκτικό και ο κάθε εξυπνάκιας πισω στο λαγούμι του. Μέχρι και καρτερατζης μπεκατσας που μένει σε ένα σπίτι στην μέση του πουθενά το έπαιζε οικολόγος όταν καρτερωναμε 250-300 μέτρα από το παράνομο οίκημα του. Με το που τουφεκαγαμε ρεκαζε σαν το γελαδι, φονιάδες και απαγορεύεται εδώ και θα πάρω την αστυνομία κτλ. Μέχρι που ένα απόγευμα που δεν πέρασε τίποτα και δεν ρίξαμε τουφεκιά βλέπουμε τον τύπο να βγαίνει από το σπίτι με ένα δικανο και να περιμένει την επίμαχη ωρα. Ήταν σκοτεινά και λίγο μακριά για να δω τα μούτρα του όταν του φωναξα ότι την επόμενη φορά που θα φωνάξει και θα βρίσει θα φάει καταγγελία στην θηροφυλακη. Τόσα χρόνια έχουμε δει και ακούσει από κομπλεξικους και καραγκιόζηδες τα μύρια όσα αλλά δεν μένουνε αναπάντητα.
Κι αύριο μέρα είναι.Επίσης να πω σε όσους σχεδιάζουν να έρθουν κατα εδώ το Σ/Κ ότι τα πουλιά έκοψαν πάρα πολυ. Όλα τα καρτερια πιασμένα αποψε και οι τουφεκιές ελαχιστες. Μόνο ο κωλοφαρδεστερος των κωλοφαρδεστερων ξάδερφος έριξε 12 φυσίγγια και πηρε 7 πουλακια! Εμένα 2 πέρασαν και τις πεταλωσα.
Υπομονή θα γίνει μόλις χιονίσει σοβαρά.Θα ανταλαζα άνετα μια μέρα να κάνω το όριο και ας μην ξαναπάω φέτος για τσίχλα.
Να ρίξω 5-6 κουτιά μαζεμενα να πουμε και τέλος!!!
Έχει κάτι μπεκατσουλες γύρω γύρω μαθαίνω από φίλοΣπάρτη, σε μέρη που κάποτε ξέμενες από φυσίγγια...
Πόλύ πιθανό, όμως δεν έχω σκυλιά και προσωπική άποψη.Μου είπαν ότι τον Οκτ ώβριο μπήκαν πολλές τσίχλες, αλλά δεν τις κράτησε ο τόπος.Μέχρι και σήμερα το ποτάμι δεν έχει σταγόνα νερό!Έχει κάτι μπεκατσουλες γύρω γύρω μαθαίνω από φίλο
Ενοητε οτι τα πουλια επηστρεφουν σε αυτους που τα βαρησαν περημενα να το καταλαβης ..αυτο μου εληπε κοντα στα 50 μου να κλεβω τα πουλια τον φιλον μου ...Δεν ξέρω που είναι το αστείο σε αυτό.
Ήταν ένας φέτος στα μπασιματα την τελευταία μέρα που ανέβηκα και το λαμπραντόρ του έπαιρνε με τη σειρά όλα τα καρτερια.
Ψαλαμε δύο τροπάρια και όλα καλά.
Την επόμενη μπορεί να είμαστε λίγο πιο νευρικοί
Μούχλα υγρασία πολύ ίσα που πρόλαβα την βροχή,,αυτό το 28ρι Κένταυρος όσο το ρίχνω τόσο περισσότερο με εκπλήσσει
Τα κοτσιφια έχουν μεταμορφωθεί σε νιντζα έτσι ;
View attachment 37008
να πω για την 930 πρώταΚαι στα ταίρια τους Παύλο. Όταν βρεις χρόνο θέλω να μου πεις την γνώμη σου για το 930. Νομίζω το έχεις αρκετό χρόνο πλέον οπότε θα έχεις ποιο ολοκληρωμένη άποψη. Όπως και για την Α5 που είχες και ήταν και αυτή αδράνεια
Σε γενικές γραμμές με καλυψες πλήρως και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Από ότι καταλαβαίνω η 930 είναι εργοστασιακά καλύτερη βλητικα με καλύτερα τσοκ και καλύτερη ποιότητα κατασκευής.να πω για την 930 πρώτα
+ απροβλημάτιστο όπλο ούτε μια εμπλοκή
+ πολύ καλά εργοστασιακά τσοκ
+ κάννη
+ ζύγισμα όπου και όπως το θες
+ κοντάκι ρυθμιζόμενο,σχετικά καλό για το χέρι μου ,λέω σχετικά καλό γιατί έχω μεγάλη παλάμη
+ η λειτουργεία κλείστρου είναι μαλακή,βούτηρο !
+ ωραία σκοπευτική γραμμή,μεγάλη ρίγα
αν μπορώ να βάλω κάτι στο αρνητικό θα είναι ότι στην αρχή δεν έριχνε 24γρ αλλά μετά από καιρό που δούλεψε το όπλο πλέον ρίχνει τα πάντα
Browning A5
+ άριστη σκοπευτική γραμμή μου ερχόταν χωρίς κόπο αυτό το όπλο
+ πολύ πιο ελαφρύ σε σχέση με την 930
+ το κοντάκι της καλύτερη σε πιάσιμο από της 930
+ ωραίο σύστημα αδράνειας αλλά πιο σκληρό από της 930 και σε σχέση με το βάρος του όπλου το ένοιωθα περισσότερο
+ καμία εμπλοκή ,μη το πάρεις σε 3.5" , το 3.5" φίλου τον είχε σκίσει στις εμπλοκές
+ ωραίο φιλμ στην παραλλαγή καλή ποιότητα !
- είχα ρίξει πολλά φυσίγγια και το όπλο άρχιζε να αποκτά τζόγους στα πλαστικά
- κάτω του μετρίου ( προσωπική άποψη πάντα ) εργοστασιακά τσοκ
- η κάννη ήθελε δουλίτσα , πρώτο κυνήγι έκανα τρυγόνι φάσσα σε απαιτητικό τερρεν και ευτυχώς είχα πάρει και το 930 μαζί αλλιώς θα την είχα καρφώσει στο χωράφι έτοιμος ήμουν
μετά την εργασία στην κάννη έγινε τιμωρός ,βλητικά έσκιζε δεν συγχωρούσε όπου και αν σήκωνες,η καλύτερη κάννη που έχει περάσει απο τα χέρια μου ( προς το παρών) , το έδωσα όμως γιατί αν συνέχιζα άλλο λίγο με τον ρυθμό που κυνηγούσα τότε θα διαλυόταν
- δυσκολευόταν να ρίξει 24γρ
αν δεν σε κάλυψα και θες να μάθεις κάτι άλλο που μου διαφεύγει ρώτα το !
Να σαι καλά Στέλιο!! Ευχαρίστηση μου! Τα είπες όλα.. Ευτυχώς ξέχασες τον άτρωτο, φερμαριστό κοτσυφό.. κ τα 4-5 χαμένα μας!! Ωραία ήταν κ πραγματικά κάποιες βολές ήταν ιδιαίτερα απολαυστικές!! Αυτή η τελευταία παλιομπεκάτσα να πεφτε μόνο.. αλλά κ πάλι αφού πρόλαβες κ την τουφέκισες κ την ξεπουπούλιασες αξίζεις συγχαρητήρια! Ούτε ο Raniero Testa δε την προλάβαινε αυτή! Δεν πειράζει, καλά να είμαστε κ στην επόμενη ίσως μας θέλει περισσότερο κ αντί για ραβδιστές, συναντάμε μπεκάτσες.. Χα χα!Σήμερα σηκώθηκαμε νύχτα με τον φίλο Hunter Crete και πήγαμε για περπατητο στα μέρη του.
Παρολο που φτασαμε στο σημειο πολυ νωρις, δεν κάτσαμε καρτέρι αλλά αρχίσαμε περπατητο.
Κάναμε περίπου 14 χλμ.
Μας έπιασε και βροχή.
Όσο περνούσε η ώρα πηγαίναμε και καλύτερα.
Τελικός απολογισμός 17 πουλιά.
Τα 10 τα χτύπησε ο Χάρης και τα 7 εγώ.
Είχαμε και μερικά χαμένα αλλά έτσι είναι αυτο το κυνήγι.
Ωραίες φάσεις....κάποια πουλιά διπλοτουφεκισμενα και απ τους δύο.
Το σκυλάκι του σήκωσε και τρεις μπεκατσες.
Η μια μάλιστα πέρασε από μπροστά μου όπως επιστρέφαμε ξεγνοιαστοι περπατώντας στο χωματόδρομο για να επιστρέψουμε.
Είχα το πολύ ένα δευτερόλεπτο να δω και να καταλάβω τι συμβαίνει.
Τις έριξα μια μπιχτη όπως γύριζε πίσω από το κλαδί ενός δέντρου.
Όταν έριξα στην ουσία δεν την έβλεπα πια.
Απλώς έριξα στην πορεία της σε απόσταση λιγότερη των 20 μέτρων.
Δεν πίστεψα ότι την πρόλαβα αλλά μετά είδα τα φτερά της στον αέρα και λέω λες;
Μετά όμως που ψάξαμε κατά κει τίποτα.
Καπνός η κυρία.
Δεν πειράζει ήταν ωραία.
Είχα να τουφεκισω μπεκατσα αρκετό καιρό και χάρηκα που την είδα.
Πολύ γρήγορο πουλί.
Όσο για το Χάρη καλός κυνηγός καλό τουφέκι και παιδί με ήθος.
Και στο μέρος του με πήγε και τα πουλιά όλα τα έδωσε σε εμένα ενώ του είπα κι εγώ να τα πάρει αλλά δεν δέχτηκε.
Και κάπως έτσι τελείωσε κυνηγετικά αυτή η ωραία μέρα.
Χάρη Ευχαριστώ πολύ για την παρέα και το ωραίο μέρος που μου έμαθες, όπως και για το χάρισμα όλης της καρπωσης.
Επιφυλατομαι λοιπόν .....Και σίγουρα θα ανταποδώσω.
Πάντα με υγεία!!!Να σαι καλά Στέλιο!! Ευχαρίστηση μου! Τα είπες όλα.. Ευτυχώς ξέχασες τον άτρωτο, φερμαριστό κοτσυφό.. κ τα 4-5 χαμένα μας!! Ωραία ήταν κ πραγματικά κάποιες βολές ήταν ιδιαίτερα απολαυστικές!! Αυτή η τελευταία παλιομπεκάτσα να πεφτε μόνο.. αλλά κ πάλι αφού πρόλαβες κ την τουφέκισες κ την ξεπουπούλιασες αξίζεις συγχαρητήρια! Ούτε ο Raniero Testa δε την προλάβαινε αυτή! Δεν πειράζει, καλά να είμαστε κ στην επόμενη ίσως μας θέλει περισσότερο κ αντί για ραβδιστές, συναντάμε μπεκάτσες.. Χα χα! View attachment 37026View attachment 37027
Στέλιο εγώ δεν εμβολιάζομαι ό,τι κι αν γίνει. Επίσης αυτό με την υποτιθέμενη πανδημία θα κρατήσει καιρό ακόμα.. Απλά θα παίζει μάντρισμα όπως πέρυσι για μας τους λεπρούς. Όμως το μάντρισμα είναι για τα πρόβατα κι εγώ δεν είμαι. Μπορεί περυσι να κανα το μλκα κ να πηγα 10 φορές για κυνήγι αλλά δεν ξαναχει. Τα καφενεία λοιπόν μάλλον ξέχνα τα για τα επόμενα χρόνια.. αλλά ρε μπαγάσα εκεί κοντά στα Χριστούγεννα θα σε φτιάξω.. κάθε χρόνο κάνω απακο-λουκάνικα, οπότε σε μια έξοδο θα το κάνουμε όπως το έκανα κ πέρσι με κάτι φιλαράκια, το Στέλιο απ τη δουλειά κ άλλον ένα επίσης απ τη δουλειά. Κυνήγι μέχρι να μας κόψει λόρδα κ μετά φωτιά, απάκι-λουκάνικο πάνω, κρασάκι, κουραμπιέδες-μελομακάρονα, φρουτάκια κ ..ρακάκια.. Πολλά ρακάκια!! Όσο για τον κοτσυφό δεν πειράζει, μάγκαρος ήταν κ γλίτωσε.. Ασε που εμείς είμαστε για τις μακρινές βολές (βλέπε χειμώνι κ δεύτερη τσίχλα).. Χα χα χα..Πάντα με υγεία!!!
Και να τελειώσει πχιααα και αυτό με τον ιό να κάτσουμε και σε κανένα καφενείο να φάμε και να πιουμε σαν τους ανθρώπους.
Διότι δεν έχω κάνει εμβόλιο και που να κάτσω έξω.
Καλά αυτό με τον κοτσύφια ακόμη γελάω.
Μ αρέσει που είναι δικό σου το σκυλί αλλά εγώ κατάλαβα ότι κάτι τρέχει εκεί.
Επίσης εδώ τρανά αποδεικνύεται πως τα γραμμάρια δεν δίνουν το πουλί.
Του ρίξαμε ταυτόχρονα δύο φυσίγγια δηλαδη 60+ γραμμαρια και ενώ είμασταν σε ετοιμότητα διότι μας το έδειξε ο σκύλος και όμως μας την έκανε και από κοντά.
Μαγκιά του!!!
Άξιος ο κοτσύφας!!!
Ξέρω που θα πάτε για κυνήγι!σε μια έξοδο θα το κάνουμε όπως το έκανα κ πέρσι με κάτι φιλαράκια, το Στέλιο απ τη δουλειά κ άλλον ένα επίσης απ τη δουλειά. Κυνήγι μέχρι να μας κόψει λόρδα κ μετά φωτιά, απάκι-λουκάνικο πάνω, κρασάκι, κουραμπιέδες-μελομακάρονα, φρουτάκια κ ..ρακάκια.. Πολλά ρακάκια!
Συμφωνώ σε όλα!Στέλιο εγώ δεν εμβολιάζομαι ό,τι κι αν γίνει. Επίσης αυτό με την υποτιθέμενη πανδημία θα κρατήσει καιρό ακόμα.. Απλά θα παίζει μάντρισμα όπως πέρυσι για μας τους λεπρούς. Όμως το μάντρισμα είναι για τα πρόβατα κι εγώ δεν είμαι. Μπορεί περυσι να κανα το μλκα κ να πηγα 10 φορές για κυνήγι αλλά δεν ξαναχει. Τα καφενεία λοιπόν μάλλον ξέχνα τα για τα επόμενα χρόνια.. αλλά ρε μπαγάσα εκεί κοντά στα Χριστούγεννα θα σε φτιάξω.. κάθε χρόνο κάνω απακο-λουκάνικα, οπότε σε μια έξοδο θα το κάνουμε όπως το έκανα κ πέρσι με κάτι φιλαράκια, το Στέλιο απ τη δουλειά κ άλλον ένα επίσης απ τη δουλειά. Κυνήγι μέχρι να μας κόψει λόρδα κ μετά φωτιά, απάκι-λουκάνικο πάνω, κρασάκι, κουραμπιέδες-μελομακάρονα, φρουτάκια κ ..ρακάκια.. Πολλά ρακάκια!! Όσο για τον κοτσυφό δεν πειράζει, μάγκαρος ήταν κ γλίτωσε.. Ασε που εμείς είμαστε για τις μακρινές βολές (βλέπε χειμώνι κ δεύτερη τσίχλα).. Χα χα χα..