Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φιλε θα επρεπε απο μονος σου να μην θες να πας σε ενα μερος με χιονοστρωση ,και οχι να περιμενεις να στο απαγορευσει καποιος......
Φίλε μου το θέμα μου είναι να μην βγάλουν απαγόρευση για ένα μέρος πχ Μόδι, επειδή έχει χιονόστρωση το απο πάνω βουνό πχ Παρνασσός...Τόσο απλά...Ξέρουμε πολύ καλά ότι εαν η περιοχή έχει χιονόστρωση δεν κυνηγάμε...Αλλά όχι όταν έχουν χιόνι τα ορεινά της ευρύτερης περιοχής δεν κυνηγάμε στην περιφέρεια...Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά...

Σημερα ειπαμε αφου η Παρνηθα επιασε χιονι δεν μπορει θα παιξει κανενα πουλακι χαμηλα.
Πολυ κρυο,ψιλοβροχο και το απολυτο τιποτα στον αερα.Οπως τα εβαλα τα φυσιγγια ετσι
τα εβγαλα μετα απο 3 ωρες.Και μη χειροτερα λεγανε στο χωριο μου...Νομιζω οτι εχουμε
πιασει πατο φετος,δεν υπαρχουν χειροτερα απο αυτα.
Τώρα απογοητεύτηκα τελείως!

Φίλε μου το θέμα μου είναι να μην βγάλουν απαγόρευση για ένα μέρος πχ Μόδι, επειδή έχει χιονόστρωση το απο πάνω βουνό πχ Παρνασσός...Τόσο απλά...Ξέρουμε πολύ καλά ότι εαν η περιοχή έχει χιονόστρωση δεν κυνηγάμε...Αλλά όχι όταν έχουν χιόνι τα ορεινά της ευρύτερης περιοχής δεν κυνηγάμε στην περιφέρεια...Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά...
συμφωνω φιλε σε αυτο που λες και το καταλαβαινω,,,,,,,
αλλα τετοιες κακοκαιριες συμβαινουν 1 φορα τα 5 χρονια......και δυστιχως τα θηραματα θα ζοριστουν πολυ.........
εαν ακουγες τι εγινε σημερα το βραδυ στο καρτερι στην μεγαλοπολη θα φωναζες μονος σου για απαγορευση μεχρι να περασει η κακοκαιρια...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Μαγευτικό τοπίο με το που ξυπνησαμε το πρωι στην Ορεινή Τριφυλια, χιόνι γύρω γύρω σε όλα τα βουνά Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας που ήταν ορατα και καθόλου πάγος.

Δυστυχώς ο καιρός δεν έλεγε να καθαρίσει. Από βροχή σε χιόνι και από χιόνι σε βροχη πήγαινε με μικρα διαστηματα ανοιχτου καιρού

Σε δύο στιγμές που ανοιξε ο καιρος έκανα από μια βόλτα κοντα στο σπιτι. 5 βαρεσα την μια φορά και 4 την άλλη στον ίδιο κυπαρρισωνα.

Όμως και τις δύο φορές βραχηκα και λασπωσα πολύ και εγώ και το σκυλι και το οπλο, αφού μας έπιασε γερη βροχή ξανα και σιχαθηκα τον εαυτό μου.

Μπάνιο όλα και ξεκούραση... Ακόμα μια ανοίγει, μια κλεινει και παίζει με τα νεύρα μας...

Όπλο winchester sx3 field edition, carlsons IC choke και lambro skeet τα φυσίγγια από προπερσι. Αν και κάποια πουλιά είχαν αίματα, όλα ηταν άμεσα νεκρα και με πολλά τραύματα, αφού καθαρίστηκαν και μαγειρεύτηκαν άμεσα (για αυτό και δεν μπόρεσα να τα βγάλω φωτό όλα μαζί).

Ένα είναι σίγουρο ότι ανήκω πλέον στο fun club σου.
Σε όλα σου τα ποστ νοιωθω ότι είμαι κάπου εκεί δίπλα...
Συνεχισε να μας χαρίζεις όμορφες στιγμες....

Καλησπερα και από εμενα!
Σήμερα έζησα το καλύτερο τσιχλοκυνηγι της ζωής μου, μιας και δεν έχω και παρά πολλες εμπειρίες.
Επίασα το όριο.
Δυστυχώς ο τόπος είναι έτσι που με έκανε να χάσω κάποια πουλιά το οποία έπεφταν ναι μεν κοντά μου αλλά εκεί δεν μπορούσα να μπω με τίποτα μέσα στα βατσουνια.
Έριξα κοντά 90-100 φυσιγγια και όλα σε καρτερι.Αυτος ήταν και ο κυριοτερος παράγοντας που με έκανε να απολαύσω τοσο πολύ το σημερινό κυνηγι καθώς πρωινο καρτερι κυριολεκτικά είχα ξεχασει τι σημαινει.
Από τις 10:30 μέχρι 2 κάτι κυνηγησα.
Αν καθομουν και αλλο θα μπορούσα να έχω καρπωθει και άλλες.Απλα επιασα το οριο, χωρτασα,πάγωσαν τα πόδια μου και είπα στοπ.
19 κοτσιφια και 6 τσιχλες.
Αυτά από εμένα και και καλή χρονιά!

Last edited:
συμφωνω φιλε σε αυτο που λες και το καταλαβαινω,,,,,,,
αλλα τετοιες κακοκαιριες συμβαινουν 1 φορα τα 5 χρονια......και δυστιχως τα θηραματα θα ζοριστουν πολυ.........
εαν ακουγες τι εγινε σημερα το βραδυ στο καρτερι στην μεγαλοπολη θα φωναζες μονος σου για απαγορευση μεχρι να περασει η κακοκαιρια...
Περί είναι διασταυρωμενο αυτό ή ράδιο αρβύλα ?
Εγώ που κατέβηκα σήμερα το πρωί με κατευθυνση την Αθήνα
από πριν την Καρύταινα έως την Τρίπολη όλος ο τόπος ήταν ξεχιονος και μπορώ να σου πω ότι περισσότερες τσίχλες συνάντησα κατεβαίνοντας το χωριό που χιόνιζε
παρά στον κάμπο

Περί είναι διασταυρωμενο αυτό ή ράδιο αρβύλα ?
Εγώ που κατέβηκα σήμερα το πρωί με κατευθυνση την Αθήνα
από πριν την Καρύταινα έως την Τρίπολη όλος ο τόπος ήταν ξεχιονος και μπορώ να σου πω ότι περισσότερες τσίχλες συνάντησα κατεβαίνοντας το χωριό που χιόνιζε
παρά στον κάμπο
ναι πηγε ανθρωπος δικος μου να δει εαν εβαλε πουλια ενα σημειο ,να παει το πρωι να ψαξει με το κουταβι που εχουμε βγαλει φετος..και πεφτανε οι 3αρες πυροβολικο...για καρτερι μπεκατσας μιλαω ε...

Η κωπαιδα πάντως είναι ξεχιονη. Μάλλον θα τα "σεβαστώ" καλά αύριο..!

Βεβαιώσου καλά πρώτα για το εάν είναι ξέχιονη και εάν θα παραμείνει ξέχιονη μέχρι αύριο που σκέπτεσαι να πας... και ύστερα, αφού βεβαιωθείς, τα "σέβεσαι" δεόντως ...!

ναι πηγε ανθρωπος δικος μου να δει εαν εβαλε πουλια ενα σημειο ,να παει το πρωι να ψαξει με το κουταβι που εχουμε βγαλει φετος..και πεφτανε οι 3αρες πυροβολικο...για καρτερι μπεκατσας μιλαω ε...
Τι να πω τα Λιγουρια πολλαπλασιάζονται σαν τις αλογόμυγες

εγω παντος πριν μερικα χρονια ενα τετοιο λιγούρη το συγύρισα μια χαρά στην περιοχή του ευπαλιου, ακόμα θα με θυμάται.

Τώρα που λέτε για καρτέρι μπεκατσες δέχθηκα έλεγχο στο ένα απογευματινό στην Αρκαδία από τη θηροφυλακη. Μου συνέστησε να μην κάτσω μέχρι αργά λέγοντας μου ξέρεις γιατί στο λέω για την μπεκατσα. Η ώρα ήταν περίπου 5 μιση του λέω σε 10 λεπτά θα φυγω. Φεύγει προς τα κάτω με το αυτοκίνητο. Πραγματικά περίπου 5:40 μάζεψα να φύγω σηκώνω το κεφάλι μου και περνάει η μπεκατσα περί τα 50 μέτρα στο πλάι μου, την ώρα που τη χάζευα και τη χάνω απ τα μάτια μου ακούω μια 3αρα από πιο πάνω. Φτάνω στο αμάξι κι ο θηροφυλακας ξαναγύρισε με χαιρετάει και πάει και τη στήνει κρυμμενος παραδιπλα από το αμάξι του τύπου και τον περίμενε να κατέβει. Κοινώς μάλλον την π....ισε...ο τυπάκος.

Ηρθα στην Καρδαμυλη απο Τε και σημερα ειπα να περπατήσω τις ελιες και τα ρεματάκια στα απο πανω χωρια. Άγνωστος τοπος. Το χιονι πολυ χαμηλα στον Ταΰγετο. Αρκετα πουλια στα ρέματα (και κοτσύφια), αλλα οχι "παρα πολλά " οπως φαντάστηκα με τις συνθηκες. Για δυο ωρες έριξα 10 τουφεκιες γιατι δεν σου δίναν ευκαιρια. Δεν ακουγόταν αλλος κυνηγος και δεν έπαιζαν. Ειδα πανω σε άσφαλτο κάλυκες και ψηλο πουρναρωτο απο πανω και μια πλαστική καρέκλα στημένη.
Απογευμα , Άργησα 4.50 ημουνα εκει . Ηταν δυο συνάδελφοι (ο ενας καθόταν στην καρέκλα ) ειχαν αφήσει τα αυτοκίνητα μαζι και έπιασαν 100 μετρα αριστερα δεξια απο αυτα. Τους ρώτησα και μου ειπαν κατσε δεν περασε τιποτα ακομα. Κάθησα αναμεσα τους , στα αυτοκίνητα. 5.00 -5.30 περασαν 15 πουλια απο τον καθενα μας . Ρίξαμε 10-15 τουφεκιες καθενας , εγω πηρα δυο ,οι αλλοι 3-4 καθενας . Mezzo 8-9 γιατι μου τελείωσαν τα 9,5-10 , 4*

Status
Not open for further replies.
Back