Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντως εδώ, τίποτα ακόμη...!!! Η ίδια, κακή εικόνα...!!! Φιλαράκι που περπάτησε το ΣΚ, είδε ελάχιστα πουλάκια, και μάλιστα σε μέρη, που άλλες χρονιές τέτοια εποχή, έκανες όριο με ολιγόωρο περπατητό...!!! Βέβαια το χιόνι είναι αρκετό εδώ, και παίζει κι αυτό τον ρόλο του...! Τι να φάνε τα πουλιά όταν όλα είναι καλυμμένα με χιονάκι...;(!) (Δυτική ορεινή Βοιωτία...)

Γι' αυτό λοιπόν, εγώ πιστεύω πως ό,τι λίγα πουλάκια υπήρχανε, τώρα με τα χιόνια, έχουν συνωστισθεί σε καθαρά, χωρίς χιόνια κομμάτια με ηπιότερο καιρό, τα λεγόμενα χειμαδιά, γι' αυτό και όσοι επισκέφτηκαν τέτοια μέρη το ΣΚ "έσκασε το χειλάκι" τους...!!! Είναι τόσο απλό...!!! Τα πουλιά, δηλαδή, έκαναν εσωτερικές μετακινήσεις/μετατοπίσεις, προκειμένου να βρουν τροφή και ηπιότερο καιρό για να επιβιώσουν, εν μέσω τέτοιου (ολικού) παγετού, χιονιού και βαρύ χειμώνα...!!! Με άλλα λόγια, δεν ήρθαν "ουρανοκατέβατα" καινούργια πουλιά, αλλά αυτά τα λιγοστά που προϋπήρχανε, "ανακατεύτηκαν" και "αναδιανεμήθηκαν" σε νέους, πιο "φιλόξενους" τόπους...!!!

Last edited:
Πολύ σωστά ...τα λίγα πουλιά που επισκεύτηκαν τον ελλαδικό χώρο συρικνώθηκαν πλέον από τα χιόνια στα νοτιότερα...γιαυτό και είδαμε καλύτερες μέρες εμείς....
Θα κρατήσω σαν αρχείο αυτήν την χρονιά ....γιατί είμαι περίεργος να την συγκρίνω με άλλη αντιστοιχη φτωχή θηραματικά που θα έρθει... αν κάνει και τότε τα ανάλογα κρύα με φέτος...
Πιστέυω ότι με κάποιον τρόπο ίσως γνώριζαν τον παγετό που θα επικρατήσει στην χώρα μας γιαυτό και προτίμησαν τις ισπανόφωνες χωρες για να ξεχειμωνίασουν...
Εντύπωση μου έχει κάνει ...ότι οι Κρητικοί μέχρι τώρα ...είχαν καλύτερες καρπώσεις ..απο παραδοσιακά τσιχλοκάρτερα και μέρη.

Πολύ σωστά ...τα λίγα πουλιά που επισκεύτηκαν τον ελλαδικό χώρο συρικνώθηκαν πλέον από τα χιόνια στα νοτιότερα...γιαυτό και είδαμε καλύτερες μέρες εμείς....
Θα κρατήσω σαν αρχείο αυτήν την χρονιά ....γιατί είμαι περίεργος να την συγκρίνω με άλλη αντιστοιχη φτωχή θηραματικά που θα έρθει... αν κάνει και τότε τα ανάλογα κρύα με φέτος...
Πιστέυω ότι με κάποιον τρόπο ίσως γνώριζαν τον παγετό που θα επικρατήσει στην χώρα μας γιαυτό και προτίμησαν τις ισπανόφωνες χωρες για να ξεχειμωνίασουν...
Εντύπωση μου έχει κάνει ...ότι οι Κρητικοί μέχρι τώρα ...είχαν καλύτερες καρπώσεις ..απο παραδοσιακά τσιχλοκάρτερα και μέρη.
Καλα τα λες Φιλιππα αλλα αν ηταν ετσι θα επρεπε και προπερσυ να ηταν κακιστη χρονια!! Απλα δεν βοηθησαν οι ανεμοι τον Οκτωβρη!

Απλα δεν βοηθησαν οι ανεμοι τον Οκτωβρη!
Kώστα, εγώ πιστεύω τους έκανε τους Βοριάδες του (Β,ΒΑ,ΒΔ) ο περασμένος Οκτώβρης (και αρχές Νοεμβρίου)...! Πότε ασθενείς, πότε μέτριους και πότε έντονους...! Και τις ξαστεριές του τις έκανε, με αυτές τις χαρακτηριστικές "άπνοιες του Βοριά", δηλαδή ξαστεριά με ασθενές βοριαδάκι, που και αυτός είναι κατάλληλος καιρός για κάθοδο των τσιχλοειδών...!
Επίσης, δεν πιστεύω (εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου) ότι τα τσιχλάκια γνώριζαν από τον Οκτώβριο την τωρινή κακοκαιρία, και γι' αυτό δεν μας ήρθαν...!!! Ας μην υπερβάλλουμε: δεν διαθέτουν τα πουλάκια "μαντικές ικανότητες"...!
Τέλος, η δική μου γνώμη, είναι πως για κάποιον "μυστήριο" λόγο (η φύση έχει και τα "μυστήριά" της...), τα τσιχλοειδή (η πλειονοψηφία τους) επέλεξαν την ιβηρική και την ιταλική χερσόνησο εφέτος για ξεχειμώνιασμα...! Ίσως για αυτούς τους προορισμούς, να ήταν ακόμη πιο ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες, απ' ό,τι για εδώ, και να τα "τράβηξε" για 'κει ο καιρός...!
Τέλος πάντων...

Last edited:
Καλησπέρα από εμενα και παλι.
Σήμερα πήγα για πρωινό καρτερι στα πέριξ του χωριού από τις 9:30 μεχρι 13:15 και κατάφερα πάλι να ξαναπιασω το οριο.
Δυστυχώς πάλι είχα αρκετά χαμενα πουλια καθώς η μορφολογία του μέρους που κυνηγαω δεν θα σου επιτρέψει ποτε να βρεις ότι χτυπήσεις.Ετσι λοιπόν δυστυχώς και σήμερα είχα 8 χαμένα πουλια.
Τελικος απολογισμος 16 κοτσιφια 6 κοκκινοτσιχλες και 3 τσίχλες "άγιες".
Όλες οι ντουφεκιες καρτερισιες και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που απολαυσα τόσο πολύ το σημερινό κυνηγι.
Ο μάλλον η φετινή χρονιά το καλό μας το κρατούσε για το τέλος.

Κυριακή στον κάμπο Αταλάντης χιόνι καθόλου. Παγωνιά βάλαμε και στις τσέπες μας.
Πουλάκια είχε. Πρωί πρωί φοβηθήκαμε για φόλα, αλλά αργότερα που σηκώθηκε λίγο ο ήλιος άρχισαν να παίζουν περισσότερο και με λίγη υπομονή έγινε καλή δουλίτσα.
Η πρωινή καλημέρα με τον Παύλο μάλλον έφερε τύχη και στους δυο.

Αν είναι "χιλιάδες οι Ιταλοί" όπως πολλοί είναι και οι ντόπιοι συνεργοί τους, όπως επίσης και υπέρμετρη η κάρπωσή τους.....γιατί ποτέ δεν έχει γίνει μια σύλληψη ? Διαβάζω συχνά ανακοινώσεις θηροφυλάκων που πιάνουν Έλληνες λαθροθήρες, διαβάζω για πολλές μηνύσεις επ αφορμής της χιονοκάλυψης μα ΠΟΤΕ κάτι σχετικό με τους Ιταλούς....
Τελικά ποιά είναι η πραγματική κατάσταση ?

έλα Μιχάλη και έσπασα το κεφάλι μου να σκέφτομαι ποιός ήταν ο κύριος που είπαμε καλημέρα στους καφέδες ;)
Αυτό το κύριος μου άρεσε πολύ ρε Παύλο.
Σε είδα βιαστικό και κατάλαβα ότι θα ανέβαινες πιο ψηλά.
Να σαι καλά.

Αν είναι "χιλιάδες οι Ιταλοί" όπως πολλοί είναι και οι ντόπιοι συνεργοί τους, όπως επίσης και υπέρμετρη η κάρπωσή τους.....γιατί ποτέ δεν έχει γίνει μια σύλληψη ? Διαβάζω συχνά ανακοινώσεις θηροφυλάκων που πιάνουν Έλληνες λαθροθήρες, διαβάζω για πολλές μηνύσεις επ αφορμής της χιονοκάλυψης μα ΠΟΤΕ κάτι σχετικό με τους Ιταλούς....
Τελικά ποιά είναι η πραγματική κατάσταση ?
Βασίλη μέχρι και οι Αλβανοί αγανάκτησαν με τις συμπεριφορές τους με αποτέλεσμα να απαγορεύουν το κυνήγι για 2 χρόνια
Υπάρχουν έγκυρα δημοσιεύματα από ανθρώπους που έχουν ζήσει όλη αυτήν την κατρακύλα αλλά δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους
https://www.dokari.gr/eidiseis/5231...n-kynigon-i-ipeiros-anatrihiastiki-fotografia

δεν μπορεις να φανταστεις τι κανουν.σφαγη με κασετοφωνα και ισχυει δεν ειναι μυθος.και τους αφηνουν να βγαζουν και αδειες και δεν ελεγχονται απο κανενα.ειναι χιλιαδες οι ιταλοι που ερχονται ελλαδα για κυνηγι και ειναι οι μεγαλυτεροι γυφτοι.στην χωρα τους το ενδημικο θηραμα το εχουν εξαφανισει.
Ντροπή τους!!! Είναι ασυνείδητοι!!! Αλλά φταίνε και οι δικοί μας οι θηροφύλακες, που δεν τους "κόβουν τους κώλους"...!!! Να δεις μετά ξανάρχονται...; Και άμα έχουν το θράσος και ξανάρθουν, το ξανακάνουν...; Δεν νομίζω...!

αργότερα που σηκώθηκε λίγο ο ήλιος άρχισαν να παίζουν περισσότερο
...Έτσι γίνεται συνήθως όταν επικρατεί παγωνιά με ηλιοφάνεια, κοινώς "ήλιος με δοντάρες"...!!! (Για τις τσίχλες λέω...)

Last edited:
Βλέπω είχε πουλιά το σκ. Ελπίζω να συνεχίσει αυτό. Την Τετάρτη έχω ρεπο, με βλέπω για Αταλάντη τουλάχιστον...

Τάσο η Αταλάντη καθημερινή χωρίς τουφέκια ειναι εντελώς άλλη κατάσταση ... την εχω πατήσει στο παρελθόν, γι αυτό στο λέω ...

Τάσο η Αταλάντη καθημερινή χωρίς τουφέκια ειναι εντελώς άλλη κατάσταση ... την εχω πατήσει στο παρελθόν, γι αυτό στο λέω ...
Ίσχυει κι έχεις απόλυτο δίκιο Μένιο. Κι εγώ την έχω πατήσει και με Αταλάντη και με Μαυρομματι στη Θήβα. Αλλά βλέπεις και την αλλη Κυριακή Θα δουλεύω οπότε λέω να το ρισκάρω...

Το θέμα καθάρισε από άσχετα μηνύματα που μόνο κακό κάνουν στο ελεύθερο κυνήγι μας. Μαζί διαγράφησαν και κάποια που απαντούσαν σε αυτά. Αν κάποιος έχει πρόβλημα να στείλει ένα πμ στην διαχείριση να το συζητήσουμε. Καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε δημόσια και να μην πιανόμαστε με τις λέξεις συνεχώς.

οι Αλβανοί αγανάκτησαν με τις συμπεριφορές τους με αποτέλεσμα να απαγορεύουν το κυνήγι για 2 χρόνια
Πιο πολλά χρόνια, νομίζω Κώστα, είναι που απαγορεύεται και θα απαγορεύεται το κυνήγι στην όμορη Αlbania...!!! Εντάξει... πολύ ακραίο κι αυτό όμως ε...;(!) Είπαμε μέτρα... αλλά όχι κι έτσι...!!!

Last edited:
Βασίλη μέχρι και οι Αλβανοί αγανάκτησαν με τις συμπεριφορές τους με αποτέλεσμα να απαγορεύουν το κυνήγι για 2 χρόνια
Υπάρχουν έγκυρα δημοσιεύματα από ανθρώπους που έχουν ζήσει όλη αυτήν την κατρακύλα αλλά δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους
https://www.dokari.gr/eidiseis/5231...n-kynigon-i-ipeiros-anatrihiastiki-fotografia
Εντελώς απαράδεκτοι οι Ιταλοί που κάνουν αυτές τις κυνηγετικές "κρεπάλες" σε μια άλλη χώρα και δεν σέβονται τους νόμους της και την φιλοξενία της...!!! Αίσχος...!!!

5 χρόνια απαγόρευση στην Αλβανία,,,διανύουν τον 4ο χρόνο τώρα,,,πριν την απαγόρευση είχα ανέβει και κυνηγήσει αγριογούρουνο φάσσα,,,με είχε φιλοξενήσει μια Αλβανίδα καθηγήτρια πελάτισα μου ( μπορείς να την πεις και καθηγήτρια του σεξ .sarcastic. )

Status
Not open for further replies.
Back