Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Β. Εύβοια ανέβηκα για τσιχλες αλλά ούτε εκεί υπήρχαν δυστυχώς. Μπήκαν όμως κάποια κοπαδακια φασσες και ένα μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω τις πρώτες για φέτος... καλή αρχηηηηηηη

Attachments

• F1C0B399-C7AD-4671-A75F-E7A3218EDF15.jpeg
    F1C0B399-C7AD-4671-A75F-E7A3218EDF15.jpeg
    695 KB · Προβολές: 70
Επιστροφή από το χωριό σήμερα. Είχα 3 μέρες και τον γιο μου 15 χρονών που εντυπωσιαστηκε με τα χρώματα του Οκτωβρίου καθώς και με το θέαμα που προσφέρει η φασσα. Πολλά πουλιά φέτος,θυμίζει 2016,αλλά πολλοί ασυνείδητοι κυνηγοί που κυνηγάνε με 5 ή και παραπάνω φυσιγκια για επίδειξη στο fb.Νομιζω ότι φέτος θα είναι καλή χρονιά!
Περιοχή?

Β. Εύβοια ανέβηκα για τσιχλες αλλά ούτε εκεί υπήρχαν δυστυχώς. Μπήκαν όμως κάποια κοπαδακια φασσες και ένα μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω τις πρώτες για φέτος... καλή αρχηηηηηηη
Και εγω ειδα κατι λιγα να μπαινουν σημερα αλλα πιο χαμηλά...ειχες ανέβει δρύινο φιλε?

Λιγα τα πουλια και σημερα....4 ειδα στις 7.50 αλλα περασαν μακρυα.Στις 8.10 εμφανιστηκαν αλλα 2 στρωτα στα 10 μετρα....δυσκολη τουφεκια λογω κοντινης αποστασης αλλα επεσε...η μιση ουρα λειπει...η αλλη κρυφτηκε απ τα πουρναρια και περασε ατουφεκιστη...στη δευτερη φωτο ειναι το σκασιμο,επεσε σχεδον διπλα μου....αυτα τα ολιγα γαι σημερα.

Το θεμα τελικά δεν είναι να μπουν πουλιά, είναι να μην έχεις μπροστά σου τα.... παιδιά.
Που θα πάει, θα μεγαλώσουν και θα καταλάβουν την έννοια της απόστασης...
Άσε που για να βρουν μια κοψόφτερη, τους άκουγε το μισό βουνό για κάνα μισάωρο...
Στο δια ταύτα τώρα, ένα πουλί από ένα πεντάρι κοπαδάκι που πέρασε ανάποδα και μια ξεκομμένη με μια τουφεκιά που θα τη θυμάμαι καιρό...
Καλό μήνα και καλή συνέχεια...20201101_145259.jpg

Εχει ριξει καποιος τα NSI special Palombe HP 5αρι και ποιες οι εντυπωσεις?
Πέρυσι έριξα λίγα όμως.Οι φίλοι μου λένε ότι είναι ένα PERCORSO με " φανταχτερή φορεσιά " .Νομίζω και ακριβότερο.Για μενα καλύτερα ριχνε το PERCORSO CACCIA

Πέρυσι έριξα λίγα όμως.Οι φίλοι μου λένε ότι είναι ένα PERCORSO με " φανταχτερή φορεσιά " .Νομίζω και ακριβότερο.Για μενα καλύτερα ριχνε το PERCORSO CACCIA
Εριξα στην δευτερη φασα που χτυπησα σημερα γυρω στα 40μ με πρωτο φυσσιγγι ενα NSI COLOMBO τα αναμεικτα 4-6 χτυπηθηκε το πουλι και πεταει απο το πλατανι και καθεται σε ενα πρηνο ακριβως διπλα παω ποιο κοντα γυρω στα 15 μετρα και ριχνω ενα απο τα παραπανω φυσσιγγια και σηκωνεται η φασα και καθεται σε ενα πλατανι λιγο ποιο περα βαζω ενα Mary arm 4αρι και η φασα πεφτει σαν σταφυλι. Η το οπλο δεν τα παει η κατι εχουν τα συγκεκριμενα επισης σε βολη στα 35 μετρα μετρημενα σε τενεκε βρηκα 5 σκαγια πανω του (ενα τερμα κατω δεξια ενα κεντρο και τρια πανω αριστερα)

Εριξα στην δευτερη φασα που χτυπησα σημερα γυρω στα 40μ με πρωτο φυσσιγγι ενα NSI COLOMBO τα αναμεικτα 4-6 χτυπηθηκε το πουλι και πεταει απο το πλατανι και καθεται σε ενα πρηνο ακριβως διπλα παω ποιο κοντα γυρω στα 15 μετρα και ριχνω ενα απο τα παραπανω φυσσιγγια και σηκωνεται η φασα και καθεται σε ενα πλατανι λιγο ποιο περα βαζω ενα Mary arm 4αρι και η φασα πεφτει σαν σταφυλι. Η το οπλο δεν τα παει η κατι εχουν τα συγκεκριμενα επισης σε βολη στα 35 μετρα μετρημενα σε τενεκε βρηκα 5 σκαγια πανω του (ενα τερμα κατω δεξια ενα κεντρο και τρια πανω αριστερα)
Τα 40 μέτρα πάντως δεν είναι λίγα για φασσα και το Νο 4 είναι λίγο υπερβολή.
Εμένα ότι μου έλεγαν από μικρός οι πιο
Παλιοί κυνηγοί δεν έχει αλλάξει δραματικά.Σε καλά μέτρα έστω και με καλό φυσιγγακι υποφέρτης τιμής θα πέσει.Έξω από αυτά ότι μάρκα και γραμμάρια να ριξεις συνεχίζει ακάθεκτη.Δεν ενδιαφέρεται η φασσα αν
έχουμε δώσει 35 η 40 ευρώ για ένα κουτί.

Σήμερα αποφασίσαμε με τον πατέρα μου να κάτσουμε στο καρτέρι που χτες πέρασαν 3 μεγάλα κοπάδια. Δεν φάνηκε απολύτως τίποτα. Είδα μια μόνη της σε μια απέναντι ράχη και ένα μεγάλο κοπάδι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.
Κατά τις 10:15 αποφασίζω να πάω προς το κλασικό καρτέρι μου για να μαζέψω και το σκύλο που είχαμε μαζί για να ξεμουδιασει.
10:30 χτυπάει το τηλέφωνο...
Εγω: Έλα Δ.. τι κανεις
Δ.. : Γεια σου ρε Στέφανε, είσαι καλά;
Εγω: Ωχ! Περίμενε...

Και σκάει ένα 40αρι κοπάδι από την πλάτη μου, γλυφοντας τις κορυφές από τα δέντρα...
Εγώ με το ένα χέρι κρατάω το τηλ και με το άλλο τουφεκαω σαν τον Ράμπο στο πρώτο αίμα...
Στη δεύτερη τουφεκιά έπεσε μια.

Το αφήνω να μαντέψετε ποιος ήταν ο Δ.. !

View attachment 18066

Edit
Και μένει η απορία... ήταν γουρλης που σε μια μέρα που δεν πέρασε τίποτα, ήρθε το κοπάδι μόλις πήρε τηλ ή γκαντέμης που αν δεν κρατούσα το τηλέφωνο μπορεί να έπαιρνα κι άλλες..; .yel.

Σήμερα και χτες το απόγεμα δεν αντελήφθην κάποια φάσσα...
Χτες το πρωί είδα ένα μεγάλο σμήνος (100 plus), αλλά έφυγε από τη μεγάλη χούνη απομακρυσμένο κι αντουφέκιστο...
Σήμερα το πρωί φάνηκε νωρίς (πριν τις 07:30) μία 5άδα και λίγο αργότερα 2 - 3 μόνες, ξεκομμένες... Δυστυχέστατα, δεν μας έδωσαν ευκαιρία για ντουφεκιά... Αυτό ήτανε όλο, δεν είδαμε ούτε μία ακόμη μέχρι το μεσημεράκι...

Status
Not open for further replies.
Back