Περιοχή?Επιστροφή από το χωριό σήμερα. Είχα 3 μέρες και τον γιο μου 15 χρονών που εντυπωσιαστηκε με τα χρώματα του Οκτωβρίου καθώς και με το θέαμα που προσφέρει η φασσα. Πολλά πουλιά φέτος,θυμίζει 2016,αλλά πολλοί ασυνείδητοι κυνηγοί που κυνηγάνε με 5 ή και παραπάνω φυσιγκια για επίδειξη στο fb.Νομιζω ότι φέτος θα είναι καλή χρονιά!
Ωραίος ο Κωστής.Λίγα τα πουλιά ακόμα .....και το ερώτημα είναι ......τα πουλιά είναι πίσω ή εμείς είμαστε πιο μπροστά ?
View attachment 18073
Και εγω ειδα κατι λιγα να μπαινουν σημερα αλλα πιο χαμηλά...ειχες ανέβει δρύινο φιλε?Β. Εύβοια ανέβηκα για τσιχλες αλλά ούτε εκεί υπήρχαν δυστυχώς. Μπήκαν όμως κάποια κοπαδακια φασσες και ένα μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω τις πρώτες για φέτος... καλή αρχηηηηηηη
Περιοχή ΠροκοπιουΚαι εγω ειδα κατι λιγα να μπαινουν σημερα αλλα πιο χαμηλά...ειχες ανέβει δρύινο φιλε?
Δυτική Θεσσαλία, παιδιάΠεριοχή?
Πέρυσι έριξα λίγα όμως.Οι φίλοι μου λένε ότι είναι ένα PERCORSO με " φανταχτερή φορεσιά " .Νομίζω και ακριβότερο.Για μενα καλύτερα ριχνε το PERCORSO CACCIAΕχει ριξει καποιος τα NSI special Palombe HP 5αρι και ποιες οι εντυπωσεις?
Εριξα στην δευτερη φασα που χτυπησα σημερα γυρω στα 40μ με πρωτο φυσσιγγι ενα NSI COLOMBO τα αναμεικτα 4-6 χτυπηθηκε το πουλι και πεταει απο το πλατανι και καθεται σε ενα πρηνο ακριβως διπλα παω ποιο κοντα γυρω στα 15 μετρα και ριχνω ενα απο τα παραπανω φυσσιγγια και σηκωνεται η φασα και καθεται σε ενα πλατανι λιγο ποιο περα βαζω ενα Mary arm 4αρι και η φασα πεφτει σαν σταφυλι. Η το οπλο δεν τα παει η κατι εχουν τα συγκεκριμενα επισης σε βολη στα 35 μετρα μετρημενα σε τενεκε βρηκα 5 σκαγια πανω του (ενα τερμα κατω δεξια ενα κεντρο και τρια πανω αριστερα)Πέρυσι έριξα λίγα όμως.Οι φίλοι μου λένε ότι είναι ένα PERCORSO με " φανταχτερή φορεσιά " .Νομίζω και ακριβότερο.Για μενα καλύτερα ριχνε το PERCORSO CACCIA
Τα 40 μέτρα πάντως δεν είναι λίγα για φασσα και το Νο 4 είναι λίγο υπερβολή.Εριξα στην δευτερη φασα που χτυπησα σημερα γυρω στα 40μ με πρωτο φυσσιγγι ενα NSI COLOMBO τα αναμεικτα 4-6 χτυπηθηκε το πουλι και πεταει απο το πλατανι και καθεται σε ενα πρηνο ακριβως διπλα παω ποιο κοντα γυρω στα 15 μετρα και ριχνω ενα απο τα παραπανω φυσσιγγια και σηκωνεται η φασα και καθεται σε ενα πλατανι λιγο ποιο περα βαζω ενα Mary arm 4αρι και η φασα πεφτει σαν σταφυλι. Η το οπλο δεν τα παει η κατι εχουν τα συγκεκριμενα επισης σε βολη στα 35 μετρα μετρημενα σε τενεκε βρηκα 5 σκαγια πανω του (ενα τερμα κατω δεξια ενα κεντρο και τρια πανω αριστερα)
Σήμερα αποφασίσαμε με τον πατέρα μου να κάτσουμε στο καρτέρι που χτες πέρασαν 3 μεγάλα κοπάδια. Δεν φάνηκε απολύτως τίποτα. Είδα μια μόνη της σε μια απέναντι ράχη και ένα μεγάλο κοπάδι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.
Κατά τις 10:15 αποφασίζω να πάω προς το κλασικό καρτέρι μου για να μαζέψω και το σκύλο που είχαμε μαζί για να ξεμουδιασει.
10:30 χτυπάει το τηλέφωνο...
Εγω: Έλα Δ.. τι κανεις
Δ.. : Γεια σου ρε Στέφανε, είσαι καλά;
Εγω: Ωχ! Περίμενε...
Και σκάει ένα 40αρι κοπάδι από την πλάτη μου, γλυφοντας τις κορυφές από τα δέντρα...
Εγώ με το ένα χέρι κρατάω το τηλ και με το άλλο τουφεκαω σαν τον Ράμπο στο πρώτο αίμα...
Στη δεύτερη τουφεκιά έπεσε μια.
Το αφήνω να μαντέψετε ποιος ήταν ο Δ.. !
View attachment 18066
Edit
Και μένει η απορία... ήταν γουρλης που σε μια μέρα που δεν πέρασε τίποτα, ήρθε το κοπάδι μόλις πήρε τηλ ή γκαντέμης που αν δεν κρατούσα το τηλέφωνο μπορεί να έπαιρνα κι άλλες..;![]()