Φερ' το στα μέτρα σου...

Σημαδευτα και στηριγμένο κεντράρει.
Ώπα! Άρα εδώ μιλάμε για θέμα κοντακιού ή σκόπευσης! Αγνόησε το από πάνω σχόλιο μου για την αντιπροσωπεία.

Εάν "στηριγμένο" εννοείς ότι η πάπια ακουμπάει κάπου, τότε τη ζημιά στην κάνει το χέρι που την κρατάει όταν σκοπεύεις αυθόρμητα.

Ώπα! Άρα εδώ μιλάμε για θέμα κοντακιού ή σκόπευσης! Αγνόησε το από πάνω σχόλιο μου για την αντιπροσωπεία.
Δεν είναι θέμα όπλου. Απλά δεν μπορούμε να το φέρουμε 😄.
Με τα δικά μου οπλα καθώς και με την παλιά του καραμπίνα πάμε καλά.... Με αυτήν νιώθουμε λες και δεν ξανάπιασαμε οπλο

Εάν "στηριγμένο" εννοείς ότι η πάπια ακουμπάει κάπου, τότε τη ζημιά στην κάνει το χέρι που την κρατάει όταν σκοπεύεις αυθόρμητα.
Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα σκληρής σκανδάλης;
μας φαίνεται και στους 2 βαριά
Κατα το πάτημα να μας παίρνει κάτω;

Αφού έχεις εξασφαλίσει ότι το όπλο ρίχνει σωστά,όταν σημαδεύεις σαν ραβδωτό,είναι θέμα χειρισμού.
Αν είναι σκληρή σκανδάλη και είσαι δεξιόχειρας,90% η τουφεκιά σου πάει κάτω δεξιά.
Σε συνάρτηση και με το καστ που έχει το όπλο...

Αφού έχεις εξασφαλίσει ότι το όπλο ρίχνει σωστά,όταν σημαδεύεις σαν ραβδωτό,είναι θέμα χειρισμού.
Αν είναι σκληρή σκανδάλη και είσαι δεξιόχειρας,90% η τουφεκιά σου πάει κάτω δεξιά.
Σε συνάρτηση και με το καστ που έχει το όπλο...
Εάν η πιστολέ λαβή είναι λίγο πιο ανοιχτή και δε φτάνεις καλά τη σκανδάλη, που θα πάει η τουφεκια; νομίζω ότι πρέπει να μειωθεί και αυτή η απόσταση, ίσως κανω λάθος.
μιλάμε για δεξιόχείρα πάντα.

Εάν η πιστολέ λαβή είναι λίγο πιο ανοιχτή και δε φτάνεις καλά τη σκανδάλη, που θα πάει η τουφεκια; νομίζω ότι πρέπει να μειωθεί και αυτή η απόσταση, ίσως κανω λάθος.
μιλάμε για δεξιόχείρα πάντα.
Θα αγωνιάς να φτάσεις την σκανδάλη,ειδικά σε συνθήκες ...δράσης!
Αποτέλεσμα το ίδιο με την σκληρή σκανδάλη,ως προς το που πάει η τουφεκιά και σιγά σιγά θα ανεβάζεις την παλάμη σου ψηλά στην λαβη,για να φτάσει ο δείκτης σου την σκανδάλη.
Ανορθόδοξο...
Άρα,δεν σου κάνει η λαβή.

Άρα η κάνη και το τσοκ (δηλαδή το όπλο) δεν έχει πρόβλημα.

Είναι θέμα κοντακιού ή σκανδάλης.
Ότι σου είπαν οι πιο έμπειροι παραπάνω.
Δεν είναι θέμα κάνης, τσοκ κτλ, απλά δε κάθεται ούτε στον φίλο μου που του ανήκει το όπλο ούτε σε εμένα που προσπαθούμε να βρούμε λύση.

Δεν είναι θέμα κάνης, τσοκ κτλ, απλά δε κάθεται ούτε στον φίλο μου που του ανήκει το όπλο ούτε σε εμένα που προσπαθούμε να βρούμε λύση.
Θέμα μέτρων είναι Κώστα.
Μετρήστε την λαβή από μέσο σκανδάλης έως το τέλος της λαβής και στο μέσο της.
Και οι δύο μετρήσεις από μέσο σκανδάλης.
Κάντε το ίδιο και σε ένα όπλο που ταιριάζει στον φίλο.
Δείτε τις διαφορές.
Όταν λέμε ταιριάζει,χουφτωνει την λαβή και ο δείκτης του φτάνει ξεκούραστα,χωρίς προσπάθεια την σκανδάλη,στο σημείο της τελευταίας φάλαγγας (του δακτύλου)που τον ΒΟΛΕΥΕΙ να πατάει.

Επωμισμενος!

φιλε οταν αλλαξατε φλαντζα βαλαται αυτη που πρεπει για να σηκωθη η ραχη ?μηπως θελει κι αλλο ανεβασμα η ραχη η κιαλο κοντεμα στο κοντακι?

Exω τσεκάρει 4ις Α400 (οπτικά) και ήταν για πέταμα..
Βάση(πάνω μέρος) με κάννη(ρίγα) αλλού για αλλού..Ολες!
Οι ιδιοκτήτες άγνοια...έπαθαν όταν το είδαν.
Εκεί που γλυκοκοίταζα να πάρω μία..απελπίστηκα.
Μία action από τις πρώτες ήταν χάλια η Ρίγα που είχα δει. Και η κόλληση και η ευθυγράμμιση.

Η ultralite μου είναι αλφαδια ούτε ψιλό τουφεκαει 50-50 θα έλεγα με λεπτά ρούχα από μαμά δεν το έχω πειράξει

Ίσως είναι θέμα πιτς.
Πριν κάνα μήνα πρωτοδοκιμασα την Ασσο, οι τουφεκιές έφευγαν χαμηλά κ το οπλο κλωτσουσε ανυπόφορα.
Την λύση μου την έδωσε ο Γιαννης κ είμαι καρακέντρο χωρίς το ενοχλητικό κλωτσημα.

Ίσως είναι θέμα πιτς.
Πριν κάνα μήνα πρωτοδοκιμασα την Ασσο, οι τουφεκιές έφευγαν χαμηλά κ το οπλο κλωτσουσε ανυπόφορα.
Την λύση μου την έδωσε ο Γιαννης κ είμαι καρακέντρο χωρίς το ενοχλητικό κλωτσημα.
Ξεκίνησα να βάζω ροδέλες στο πέλμα αλλά μας πήρε η νύχτα και το αφήσαμε στην μέση το έργο.
Έχει πολύ δρόμο ακόμα 🤬

Ξεκίνησα να βάζω ροδέλες στο πέλμα αλλά μας πήρε η νύχτα και το αφήσαμε στην μέση το έργο.
Έχει πολύ δρόμο ακόμα 🤬
Εγω χρειάστηκα να ψηλώσει 10-12 χιλ το κάτω μέρος του πέλματος για να έρθω κεντρο κ ένα άπειροελάχιστο κλικ ψηλά.
Σε κάθε περίπτωση τα αυτογεμη φτιάχνουν πανεύκολα.

Εγω χρειάστηκα να ψηλώσει 10-12 χιλ το κάτω μέρος του πέλματος για να έρθω κεντρο κ ένα άπειροελάχιστο κλικ ψηλά.
Σε κάθε περίπτωση τα αυτογεμη φτιάχνουν πανεύκολα.
Λιγότερο χρόνο μου είχε πάρει να φτιάξω το 525 που ήθελε και κόψιμο πάρα αυτήν... που δεν την καταφέραμε ακόμα χαχαχχα

Τι εικόνα βλέπεις όταν επωμίζεις ;

Αν ρίχνεις σημαδευτά (σαν σε ραβδωτό που πάει κέντρο) και μετά επωμίσεις εστιάζοντας μόνο τον στόχο (σαν σε θήραμα) και βλέπεις ρίγα όπως στην πρώτη περίπτωση δεν έχεις θέμα μέτρων.

Μπορεί να είναι σκανδάλη ή ασταθή επώμιση ή κάτι άλλο.
Λέω εγώ τώρα .......

Τι εικόνα βλέπεις όταν επωμίζεις ;

Αν ρίχνεις σημαδευτά (σαν σε ραβδωτό που πάει κέντρο) και μετά επωμίσεις εστιάζοντας μόνο τον στόχο (σαν σε θήραμα) και βλέπεις ρίγα όπως στην πρώτη περίπτωση δεν έχεις θέμα μέτρων.

Μπορεί να είναι σκανδάλη ή ασταθή επώμιση ή κάτι άλλο.
Λέω εγώ τώρα .......
Εγώ θεωρώ ότι η σκανδάλη είναι αρκετά σκληρή, όπως την ένιωθα και στην xlr που έδωσα καθώς και η λαβή που δεν με βολεύει γιατί δε φτάνουμε καλά την σκανδαλη.
Έχετε καμία ιδέα για να μειωθεί η απόσταση λαβης-σκανδάλης; κάποιο υλικό;

Back