Χρησιμο Φιλε Αρη, αλλα εαν επωμισει ενας κυνηγος που δεν εχει παει σκοπευτηριο(και ειναι οι περισσοτεροι) στις επωμισεις στο στοχο, οι 4/5 θα πανε στο στοχο, και οι υπολοιπες πανω/κατω/δεξια/αριστερα. Ποσο μαλον εαν το κοντακι δεν του πολυ-ταιριαζει.
Να πω για τον εαυτο μου:
Ειμαι 1.95 εκ, και 113 κιλα( το τρωω οοολο το φαι μου
) στα τεστ που εκανα για το κυριαρχο ματι, ειμαι μαλον αριστερο ματι/ δεξιοχειρας
Ετσι λοιπον, δεν εχω σταθερη επωμιση, και κλειινω τις ποιο πολες φορες το αριστερο ματι
Εχω/ειιχα την ορεξη, να φτιαξω ενα κοντακι στα μετρα μου...
Πως? που να απευθυνθώ εδω επαρχια? Ετσι λοιπον, πηγα στο Σκριβανο,(που μπορει να ειναι εμπειρος κοντακας, και σκοπευτης , αλλα οχι δασκαλος) και μου εκανε ενα κοντακι που επωμιζω καλα, το ματι μου ειναι πανω απο την ριγα, (μου αρεσε αυτο
) οι κλισεις, το cast-off , και το pitch καλο.
Τα λεω αυτα, γιατι νομιζω, οτι για να κανει καποιοες κοντακι, πρεπει να ξεκινησει απο δασκαλο σκοποβολης, να του βελτιωσει τα λαθη του, και ο δασκαλος να του δωσει τα μετρα και να παει στον κοντακα...
Αλλα εδω επαρχια που? Ετσι και εγω, εκανα 3 ΚΟΝΤΑΚΙΑ στον Βαγγελη, που μου εκανε καλη δουλεια, καλες τιμες, και κοντακια,που αισθανομαι οπως επωμιζω,πολυ κοντα,εαν οχι στα απολυτα μετρα μου.
Τα ειπα ολα αυτα, γιατι πολοι σκοπευτες, και δασκαλοι σκοποβολης λενε, για σταθερη επωμιση, διοφθαλμη οραση, κ.τ.λ, αλλα εαν δεν παει καποιος σκοπευτηριο, αυτα τα ακουω ανωφελα...