Φερ' το στα μέτρα σου...

σήμερα έγιναν οι δοκιμές στον πίνακα στην Μαλακάσα.
Πόσο πιο κέντρο να είσαι; :)
Γιατί στις δοκιμές σου δεν ρίχνεις στον αριστερό πίνακα που έχει την στρογγυλή βούλα στο κέντρο; Στον δεξί πίνακα που σημαδευες;
 
Πόσο πιο κέντρο να είσαι; :)
Γιατί στις δοκιμές σου δεν ρίχνεις στον αριστερό πίνακα που έχει την στρογγυλή βούλα στο κέντρο; Στον δεξί πίνακα που σημαδευες;
φίλε Γιώργο δυστυχώς η "βούλα" δεν υπάρχει ποια .. με τα δράμια και τις βλακείες κατέρρευσε και αυτή !! και στους δύο πίνακες σημάδευα περίπου εκεί που έχω βάλει το κόκκινο σημάδι (νομίζω ) αυτό που έκανα ειναι να περιμένω λίγο να στεγνώσει και μετα λίγο πριν ρίξω έβαζα μια πινελιά χρωμόνερο. για στοχο.
Και στους δύο πίνακες ειναι οι βολές . 2 βολές σε κάθε πίνακα

Ναι νομίζω ειμαι καλά ποια στα κέντρα μου.. το μήκος μένει να δώ !
 
Last edited:
Χθες με την βοήθεια του Άρη και του Γιώργου έκανα τις πρώτες μου δοκιμές στον πίνακα. Το απόγευμα γυρνώντας σπίτι δοκίμασα να προσθέσω την φέτα επιμήκυνσης που είχα και παλαιότερα και κάποιες ροδέλες για να αλλάξει το pitch ενώ κάθετε καλύτερα πάνω μου χάνω την ρίγα και ενστικτωδώς τραβάω το κεφάλι μου ποιο μπροστά μετά την δεύτερη επόμηση. Με τις ροδέλες επομησμένος αν τραβάω το όπλο προς τα πίσω δεν κατεβαίνουν οι κάννες όπως πριν. Βέβαια οι δοκιμές θα γίνουν στον πίνακα για το αποτέλεσμα των αλλαγών.
Όταν έφυγαν τα παιδιά δοκίμασα να σκεπάζω τον στόχο όπως λέει ότι κάνει ο Γιώργος και πήγαινα κέντρο. Βέβαια αυτό δεν το έκανα ποτέ επι του πρακτέου και δεν ξέρω αν θα μπορώ να το κάνω ενστικτωδώς. Και ρε παιδί μου πολύ βιάζομαι στην επόμηση.hit.
Και πάλι ευχαριστώ παιδιά.cool..
 
Τι ευχχαριστεις ρε φιλε? Δε καναμε κ τιποτα...
Με τις ροδελες στην κατω πλευρα ηταν καλυτερα τα πραγματα? Νιωθεις το πλεμα να εφραμοζει σε ολη την επιφανεια του?
Η επωμιση σου ηταν ωραια... ;)
 
Ναι Αρη αυτή την αίσθηση μου έδωσε, βέβαια αισθανόμουν την μύτη του πέλματος όταν επόμιζα στην ευθεία αλλά όχι ενοχλητικά. Μάλλον θα κάνω πρώτα δοκιμές στον πίνακα με τις ροδέλες και μετά θα ξεκινήσω να φτιάχνω την σφήνα;).
 
Μάλλον θα κάνω πρώτα δοκιμές στον πίνακα με τις ροδέλες και μετά θα ξεκινήσω να φτιάχνω την σφήνα;).
Εννοειται αυτο... Αν η ροδελα σου ειναι παχια,παρε πιο λεπτες μεταλλικες ετσι ωστε να μπορεις να φαιρεις ευκολα παχος μεχρι να σου ειναι ανετο το οπλο... Στο δεξια αριστερα δεν ειχες θεμα, στο κατω που ειχες μπορει να διορθωθει με την αλλαγη στο πιτς μιας κ ειχε αρκετο κενο η κατω ακρη του πελματος σε σχεση με το σωμα σου...
 
Μετα την αλλαγή της κλήσης του κοντακίου μου απο τον οπλουργό που επιτελούς ρίχνω κέντρο :) .. ήξερα οτι το κοντάκι θέλει λίγο κόψιμο όπως μου ειχε πει ο οπλουργός (1+cm μου είχε πει) αλλα το ειχα αναβάλει για να δοκιμάσω πρώτα την κλίση .
επίσης μεγάλωσε ενα πρόβλημα που υπήρχε ..μετά απο δύο πουλες ένοιωθα πόνο στο πάνω μέρος του ώμου μου .
Μετα την αλλαγή της κλήσεις και τις "παρεμβάσεις" που έκανα μόνος μου στο πέλμα (δερμα- φλάνζα κτλ) επιδεινώθηκε η κατάσταση πολύ.
Σημειώνω οτι έχω σπάσει πριν χρόνια την κλείδα και μάλλον παίζει τον ρόλο του .

Στην φωτό 2 το χέρι ειναι τεντωμένο σαν να πιάνω το κοντάκι .
image uploader
Έτσι αποφάσισα να παρέμβω "συγκρατημένα" στην αλλαγή του πίτς μόνος. έκοψα 7,5mm απο πάνω kai 3,5mm περίπου απο κάτω ώστε αν έχω περιθώριο μέχρι το 1cm + αν κάνω πατάτα .
(** ξερω ξερω έπρεπε να παω στον μάστορα αλλα μου είχαν έρθει και τα midas και ήθελα να τα δοκιμάσω χωρίς να πονάω )
Στους υπολογισμούς πριν το κόψιμο έλαβα υπόψιν : την κλήση χωρίς πέλμα (το πέλμα μου την επηρεάζει +1/2 μόίρα) και το κάθετο κόψιμο όπως φαίνεται με το πριόνι σύμφωνα με την ευθεία των κανών .
Την γραμμή της σκοπευτικής ευθείας ευτυχώς πήρα χαμπάρι οτι την αλλάζει το στόχαστρο και το έβγαλα εξώ

фотохостинг
το αποτέλεσμα με δικαίωσε, καθώς γύρισα χωρίς καθόλου ενόχληση απο την Μαλακάσα μετα απο 3 πούλες + τα φυσίγγια που έκανα δοκιμές με τα midas.
το ύψος τις τουφεκιάς , παραδόξως δεν άλλαξε (παντα ήμουν ενα κλίκ πάνω ) και το μόνο που μπορώ να πω σαν αρνητικό είναι οτι ειχα μία μικρή ενόχληση στο ζυγωματικό !! ίσως να ήθελε ένα κλίκ λιγότερο . θα περιμένω όμως το καινούριο πέλμα να δω πόσο το επηρεάζει και μετά θα κάνω διόρθωση .
εχω κάποια χιλιοστά περιθώριο απο ξύλο που πρέπει να φύγει ακόμα .
 
Last edited:
Έκανα και εγώ την επίσκεψη μου στον γνωστό κοντακά με τα περίεργα πέλματα για να φτιάξουμε λίγο τα μέτρα στο FABARM. Βγήκε το παλιό πέλμα και ο αποστάτης που είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και έγινε και μια βασική ρύθμιση στην ράχη για να δώσουμε λίγο cast on. Απομένει η δοκιμή στο πεδίο....
image hosting services
imageupload
 
ρε παιδες θα αλαξω το πελμα microcre απο την berreta a400 (δεν θελει αλλα ειμαι ψειρας) και γιατι θελω να μεγαλωσω λιγο το κοντακι νομιζω οτι μου ειναι μικρο ( μου φευγει και λιγο πανω και αριστερα) εχει στο eshop 3 microcre

skeet trap και απλο http://estore.beretta.com/en-eu/store/gun-accessories/shotguns/recoil-pads/ σε παχος απο 13μμ ως 20 τι διαφορα εχουν το σκεετ πχ απο το τραπ?
 
Έχουν διαφορά, το τραπ λογικά έχει κουρμπα το άλλο όχι. Εσύ το skeet/sporting θα πάρεις.
 
Καλημερα εχω 1 ρυθμιζομενω κοντακι και πρωσπαθω να το ρυθμισω οταν ανεβαζω το χτενι σε υψος το οπλο χαμηλωτουφεκαι;; η το καταλαβαινω λαθος;;
 
Καλημερα εχω 1 ρυθμιζομενω κοντακι και πρωσπαθω να το ρυθμισω οταν ανεβαζω το χτενι σε υψος το οπλο χαμηλωτουφεκαι;; η το καταλαβαινω λαθος;;
Το ανάποδο, όσο ανεβάζεις το χτένι, ψιλοτουφεκαει.
 
Μα αφου η κανη απομακρινεται απο το ματι προς τα κατω ;;
Φαντάσου την σκοπευτικη γραμμή σαν μία ευθεία που τέμνει τον στόχο, την ακιδα, την ριγα και καταλήγει στο μάτι σου. Όσο σηκώνεις το χτένι υποχρεωνεις την σκοπευτικη γραμμή από ευθεία να γίνει ανηφόρα με αποτέλεσμα η τουφεκια να φεύγει προς τα πάνω. Όσο κατεβαζεις το χτένι η σκοπευτικη γραμμή κατεβαίνει αφού ουσιαστικά κατεβαζεις το ένα άκρο της ευθείας που είναι το μάτι σου.
 
Μα αφου η κανη απομακρινεται απο το ματι προς τα κατω ;;
η κανη παντα θ ακολουθησει το ματι , ψηλα το ματι ψηλα η κανη , χαμηλα το ματι χαμηλα η κανη , παντα πολύ χονδρικα , το πολύ χαμηλα είναι πολύ κακο , το πολύ ψηλα επισης πολύ κακο , υπαρχει ένα μοναδικο σημειο στο υψος του χτενιου για τον κάθε ανθρωπο στο οποιο γινονται θαυματα , αυτό βρίσκεται μονο με ριξιμο στο σκοπευτηριο , δοκιμασε και θα το βρεις μονος σου
 
Back
Top