Φυσίγγια για μπεκάτσα

Οσα φυσιγγια εχω ρίξει με mb36 μου άρεσαν ,μαλλον ηταν απο τα καλυτερα που ειχα ρίξει..πρεπει να ειναι τρομερό μπαρούτι..θα παρω δυο δεκάδες 5-6 Νουμερο,για λαγό πρωτο,γιατι προς το τελος της άδειας του λαγού,ανακάλυψαμε με ενα φίλο που παμε μαζί λαγό καμια φορα ενα πολυ πυκνό μέρος και του χρόνου μου ειπε θα κυνηγήσουμε πολυ εκει...

Χρηστο με τις μολυβδωσεις πως τα πηγες?
Εγω κ ενα φυσίγγι να έριχνα στο κυνηγι, μόλις κοίταζα την καννη φαινοταν μεσα η μαυρίλα από το λιωμένο μολύβι.
Μονο με ψιλό ατσαλομαλλο κατάφερα να το καθαριζω.
Σκέψου να έριχνα και 10 φυσιγγια μαζεμένα..
Το μοναδικό μειονέκτημα αυτού του φυσιγγιου που δεν απασχολεί και τοσο γιατι με ανταμείβει πάντα με την απόδοση του ;)
Γιώργο δεν ξέρω απο μολυβδωσεις. :) Ίσως να γνωρίζεις ότι έχω την Urika και τα τελευταία χρόνια την καθαρίζω μόνο στο τέλος της κυνηγετικής περιόδου... .sarcastic.

Χρήστο σου ευχομαι βολη και μπεκάτσα! Τι πυριτιδα εχουν ξερουμε; Για 40 γρ πως σου φανηκαν; Ειχαν πολυ ανακρουση;
Ρελιαστα ειδα ειναι!

Γιάννη πραγματικά μέχρι τώρα που τα δοκίμασα έχω βολή και μπεκάτσα! :) Δεν ξέρω από πυρίτιδα αλλά από ανάκρουση δεν κατάλαβα τίποτα. Ίσως να ευθύνεται και το όπλο αφού δεν υπάρχει ακόμη φυσίγγι που έχω ρίξει και αν αισθανθώ ανάκρουση... ;)

Τα κουτάκια φαίνονται κάπως φθαρμένα, αν όντως είναι λίγο παλιότερης κοπής από τα τελευταίας φουρνιάς, είναι θάνατος. Μιλώντας για τελευταίας κοπής εννοώ και τα περσινά. Από πέρσι και δώθε δεν τα πήγαμε καλά με μερικά που έριξα, μπορεί ωστόσο να ήταν τυχαίο, μάλλον όμως έμεινα πίσω. Τα παλιότερα ήταν αρκετά γρήγορα και μαλακά για το φορτίο τους.
Χρήστο, αν με το καλό βρεθείς σε κάνα σούρουπο για παπί και δεν σε περιορίζει τοπογραφικά το ατσάλινο, μην διστάσεις να τα βάλεις και ας είναι 8άρια ;)
Πρόβλημα με μολυβδώσεις δεν είχα ποτέ με αυτό το φυσίγγι, ίσως γιατί όποτε το έριξα δεν ασχολήθηκα μετά με την κάννη και τα υπόλοιπα των επόμενων ημερών την καθάρισαν μόνα τους :)
Αγριεμενο σε βλεπω Χρήστο μου.....sarcastic.
Όπως ειπες γερός και δυνατός να είσαι φίλε. ;)

Γιώργο και Γιάννη δεν ξέρω ποιας παρτίδας είναι αλλά σκέφτηκα να τα πάρω τώρα για να προλάβω αυτήν την παρτίδα που έχω δοκιμάσει.
Αυτά για παλιάς παρτίδας και καινούριας τα είχα ακούσει από συναδέλφους για τα Olympus...
Εννοείται ότι δεν θα διστάσω να τα δοκιμάσω στα παπιά σε βραδινό σε καμμιά πονηρή καλαμποκιά... ;)

Last edited:
Ο τραζερας δεν τα είχε?

Τι να πω ρε φιλε. Την προηγουμενη εβδομαδα βρεθηκα Αλεξανδρουπολη. Ειχα δει στο site οτι τα ειχε και πηγα να παρω. Ηταν μια κοπελα που μου φανηκε οτι μου εκανε και χαρη που μου μιλησε... .fiurius. Της ειπα τι θελω. Πηγε μια στιγμη να δει αν ειχε. Επεστρεψε και μου ειπε οτι εχει μονο σε Νο 3/4 και 5/6. Σκεφτηκα οτι δεν βγαινουν σε διπλα νουμερα και μαλλον δε καταλαβε ποια ζητησα. Οποτε της ξαναλεω οτι θελω σε Νο 8 Κουτουμανος 40gr διασπορας σε κασετινα των 10. Η απαντηση της ηταν σε εντονο υφος ¨ σας ειπα κυριε ποια νουμερα εχει και ειναι και τα τελευταια¨. Την κοιταξα απορημενος και εφυγα...

Να μην σου μεινει ουτε ενα Χρηστο...
Πολυ μαλακο κ με ωραια συμπεριφορα για τοσο βαρυ φορτιο σκαγιων, το σωζει το ρελιαστο του κλεισιμο κ η αρκετα "ψαγμενη" συνταγη του... Ειναι με ΜΒ36 και 39 γρ σκαγια...
Σε ψιλα νουμερα δεν το εχω ριξει περα απο ελαχιστα τυχαια φυσιγγια αλλα για καποιο διαστημα πριν 3-4 χρονια που το εβαζα ως πρωτο στα παπια σε ν6 σε χαραμα σουρουπο ειχα οχι μονο φυσιγγι και παπι αλλα κ θετικη αναλογια μαλιστα με περισσοτερα παπια ανα φυσιγγι λογω των πολλων διπλαρωματων... Εχω παρει αρκετα πρασινα σε αποστασεις μετα τα 35 μετρα...Γενικα ηταν ενα φυσιγγι που μου εδινε σιγουρη επιτυχια...
Μετα αρχισα να ριχνω μονο δικα μου οποτε τα σταματησα...

Να μην σου μεινει ουτε ενα Χρηστο...
Πολυ μαλακο κ με ωραια συμπεριφορα για τοσο βαρυ φορτιο σκαγιων, το σωζει το ρελιαστο του κλεισιμο κ η αρκετα "ψαγμενη" συνταγη του... Ειναι με ΜΒ36 και 39 γρ σκαγια...
Σε ψιλα νουμερα δεν το εχω ριξει περα απο ελαχιστα τυχαια φυσιγγια αλλα για καποιο διαστημα πριν 3-4 χρονια που το εβαζα ως πρωτο στα παπια σε ν6 σε χαραμα σουρουπο ειχα οχι μονο φυσιγγι και παπι αλλα κ θετικη αναλογια μαλιστα με περισσοτερα παπια ανα φυσιγγι λογω των πολλων διπλαρωματων... Εχω παρει αρκετα πρασινα σε αποστασεις μετα τα 35 μετρα...Γενικα ηταν ενα φυσιγγι που μου εδινε σιγουρη επιτυχια...
Μετα αρχισα να ριχνω μονο δικα μου οποτε τα σταματησα...
Αρι ειναι τα φυσ. που ειχαμε αναφερει στο τοpic που γεμιζω μεΜΒ36 2,05_38 με δηασπορεα ελικα στα 38 γρ?

Αρι ειναι τα φυσ. που ειχαμε αναφερει στο τοpic που γεμιζω μεΜΒ36 2,05_38 με δηασπορεα ελικα στα 38 γρ?
Aν βαλεις αναλογικα την πυριτιδα που χρειαζεται για 39 γρ σκαγια πεφτεις ακριβως μεσα...;) Ουσιαστικα το ιδιο φυσιγγι ριχνεται... :)
Πεσμου οτι γεμίζεις και διασποράς..?.ha ha ha..banana.
]
.sarcastic. Να σου πω την αληθεια Τασο εχω δοκιμασει πειραματικα να φτιαξω διασπορας με τρεις διαφορετικες πυριτιδες ΜΒ32, ΜΒ36 και Tecna και δεν τα καταφερα με καμια... Ολες "μπαλα" την πηγαιναν την τουφεκια....buy buy. Μαλλον στενοτουφεκαει πολυ το οπλο μου που λεει κ ο ΑltairLusso... .yelling.

Δωσε καργα πιεσεις και θα δεις...sarcastic.
Γιατι γίνεται αυτο?μήπως πρέπει να παίξεις λιγο με την δόση μπαρούτης?
Εμενα μου αρεσουν τα μαλακα κ τα γρηγορα φυσιγγια... Δεν μου αρεσει να τα "καργαρω" πολυ... ;)
Εχω δοκιμασει με διαφορους τροπους αλλα τιποτα ιδιαιτερο... Δεν μου πανε τα διασπορας παιδι μου, δεν μου πανε... .sarcastic..sarcastic.

Δεν μου πανε τα διασπορας παιδι μου, δεν μου πανε... .sarcastic..sarcastic.
Εσενα σε κυνηγι μπεκάτσας σου πανε πολυ τα GA τραπ 24γρ ν7 1/2 με ενα 4αρι τσοκ.RESPECT..RESPECT.

Μην μου πεις οτι σου έβαλα δύσκολα..Σου είπα και γνωστό φυσιγγι...sarcastic.

Tασο στη μπεκατσα βαζω πλεον συνηθως 3 η 4 αστρα, ενα Direct πρωτο αν το μερος ειναι σφιχτο και δυο δικα μου 34αρια με κανονικο συγκεντρωτηρα μετα...
Το direct με 3 η 4 άστρα δίνει μεγαλύτερο άνοιγμα απο οτι ο κύλινδρος με ενα φυσιγγι με συγκεντρωτηρα?

Παλι σας κουραζω αλλα επειδη σεν κανω δοκιμες καποιος πρεπει να την πληρωσει.guitar.και ισως οι ερωτησεις μου ξανα επαναλαμβανονται..στα τσοκ λιγο πολυ αναφερθηκαμε για το direct...αποκετρωτικο στενα τσοκαρισματα για να δουλεψει.Ο αυλος τωρα πχ. Εγω στην κατω κανη μου εχω 18,5 και στην απο πανω 18,4 και μηκος κανης 61εκ. το ερωτημα μου ειναι το εξης τι διαφορες η αποκλισεις μπορει να εχει ενα αλλο οπλο με τα ιδια τσοκ αλλα με διαφορετικους αυλους ως προς το ανοιγμα και την κατανομη.Μπορει ενας φιλος με το ιδιο τσοκαρισμα να περνει εντελος διαφορετικη τουφεκια επειδη εχει διαφορετικο αυλο? Και ποιος πιστευεται αν εχει δοκιμαστει ειναι ο ιδανικος αυλος ,αν παιζει φυσικα ρολο στο καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.για το direct και παντα ως θηραμα την μπεκατσα.ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος.shake.

Αντωνη οι διαφορες αυλου απο 18,4 σε 18,5 θεωρω οτι ειναι αμελητεες... Εγω που τα δοκιμασα σε 18,4 και σε 18,7 απλα ειδα μια ελαφρα μεγαλυετρη διασπορα στον 18,7 αλλα χωρις ιδιαιτερη σημασια... Διαφορες μπορεις να δεις κ μεταξυ δυο ιδιων οπλων ειναι η αληθεια με τον ιδιο αυλο, αλλα γενικα αυτο που εδωσε το Direct στους δυο αυλους ηταν μια παρομοια ανοιχτη διασπορα... Δεν το εχω δοκιμασει ποτε σε τοσο κοντη καννη ομως μηπως κ υπαρχουν διαφορες...

Για πρώτο, όχι όμως διασποράς, τι προτείνεται; Βλέπω μεγάλα προβλήματα με την υγρασία. Όταν έχει νότο ή νοτιοδυτικό προβληματίζομαι πολύ.Εν τω μεταξύ παίρνεις κάποιες χρονιές κάποια, μένεις ευχαριστημένος, και μετά τα σκαρτεύουν! Μου παινεύουν πολύ τα Gorilla. Eίναι τόσο καλά; Πως τα πάνε με την υγρασία αλλά και με τις άλλες συνθήκες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για πρώτο, όχι όμως διασποράς, τι προτείνεται; Βλέπω μεγάλα προβλήματα με την υγρασία. Όταν έχει νότο ή νοτιοδυτικό προβληματίζομαι πολύ.Εν τω μεταξύ παίρνεις κάποιες χρονιές κάποια, μένεις ευχαριστημένος, και μετά τα σκαρτεύουν! Μου παινεύουν πολύ τα Gorilla. Eίναι τόσο καλά; Πως τα πάνε με την υγρασία αλλά και με τις άλλες συνθήκες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Για τι τουφεκι και τσοκ μιλάμε?

Back