Φυσίγγια για μπεκάτσα

To αμεσως πιο φονικο διασπορας μετα το Κουτουμανος για μενα... Βεβαια εχω ακομα στοκ φυσιγγιων απο εποχη Λαμπρο κ οχι Ναυπλιωτη κ δεν εχω "συγχρονη" αποψη... Μετρια διασπορα, ωραια κατανομη, φονικο οντως σιγουρα μεχρι τα 35 μετρα...
.παιδια το κουτουμανος ειναι φονιας....

Αν θυμάμαι καλά οι παλιοί λέγανε για το κυνήγι της μπεκατσας 10 φράγκα το σκυλί κι 1φραγκο το τουφέκι για τα φυσίγγια δεν λέγανε τίποτα.Εγω την κυνηγάω με ***** κ *** σε πολύ πυκνό Ντούσκο με βατσινιεςΕδω και δέκα χρόνια στη ***** έχω club διασποράς ν8 κ στη*** 32γρ συγκέντρωση συνήθως club αλλά και άλλα σε ν8 Όσες έχασα δεν έφταιγε το φυσίγγια ήταν τα πουλιά πιο έξυπνα.

Τασο κατι παιζει με τα bornaghi.ειδα στον κυνηγοτοπο πριν μερικες μερες αρκετα τετοια και πηρα 2 καλυκες γιατι εντυπωσιαστηκα απο την εμφανιση τους.ειδα στο airgunshop και φερνει καποια ασπρα με νικελ καλυκα παρομοιο με αυτο που βρηκα..ισως τα εισαγει καποιος η εστω εισαγει μερικους τυπους.αυτα βρηκα:
ObqosBX.jpg

VGOIBCw.jpg

Τασο κατι παιζει με τα bornaghi.ειδα στον κυνηγοτοπο πριν μερικες μερες αρκετα τετοια και πηρα 2 καλυκες γιατι εντυπωσιαστηκα απο την εμφανιση τους.ειδα στο airgunshop και φερνει καποια ασπρα με νικελ καλυκα παρομοιο με αυτο που βρηκα..ισως τα εισαγει καποιος η εστω εισαγει μερικους τυπους.αυτα βρηκα:
ObqosBX.jpg

VGOIBCw.jpg
Αυτα παιδια τα εχω κ εγω....αυτα βαζω πρωτο στη μπεκατσα παρα πολυ καλο

ισως τα εισαγει καποιος η εστω εισαγει μερικους τυπους.
H dispan τα εισαγει,οχι ολα ομως..
Εχει πολλους τυπους φυσιγγιων η bornaghi..Το συγκεκριμένο είναι με επινικελωμενα σκαγια και νομιζω ο διασπορεας είναι σταυρος με προστατευτικα πτερυγια..

Τα επινικελωμένα σκάγια είναι καλά για πυκνά, διότι παίρνεις το πουλί και πίσω από κλαριά αλλά κάνει διαμπερή τραύματα και μπορεί το πουλί να φύγει βαριά τραυματισμένο και να ψοφήσει πολύ παρακάτω.

Προσωπικά δεν βάζω φυσίγγια με τέτοια σκάγια.

Τα επινικελωμένα σκάγια είναι καλά για πυκνά, διότι παίρνεις το πουλί και πίσω από κλαριά αλλά κάνει διαμπερή τραύματα και μπορεί το πουλί να φύγει βαριά τραυματισμένο και να ψοφήσει πολύ παρακάτω.

Καλημερααα...οποιος φιλος θελει μπορω να του πω που τα βρηκα να παρει αν θελει...εγω προσωπικα εχω τις καλιτερες εντιπωσεις...

Δημήτρη θα μιλήσω γενικά αλλά πάνω στην απάντηση σού. Συζητωντας με κάποιον ιδιογωμοτη για σκοπευτικά φυσίγγια και για την χρήση τούς στο κυνήγι και την σκέψη σε κυνήγι ορτυκιου τσίχλας, ήταν κάθετα εναντίον τής χρήσης τους λόγω διαμπερων τραυματων βασιζομενος στις υψηλές ταχύτητες και τα σκληρά σκάγια.
Εγώ από ότι ξέρω ένα συστατικό ενός καλού φυσιγγίου είναι και το σκληρό σκάγι εκτός των υπολοίπων.
Τώρα για τα νικελ σε τέτοιου είδους φυσίγγια το θεωρώ υπερβολή όμως ο λόγος που τα γεμίζουν οι εταιρίες για χρήση σε πολύ πυκνό ίσως να έχει μια βάση. Σε κυνήγι μπεκατσας,ορτυκιου,τσίχλα περπατητο και σε βολές από 5 έως 25 μέτρα τα επιμεταλλωμένα είναι περιττά.
Από προσωπική χρήση και από ότι έχω δει σε νικελ δίνουν σφικτες τουφεκιες και διάτρηση κάτι που τα κάνει πιο ιδανικά για καρτερίσιες τουφεκιές.

Δημητρη με το συμπαθειο αλλα στο κυνηγι ταπουλια δεν ψοφανε .Πεφτουνε!Κατα τα αλλα συμφωνω και εγω μαζι σουΚαι παλι συγνωμη!

Δημήτρη θα μιλήσω γενικά αλλά πάνω στην απάντηση σού. Συζητωντας με κάποιον ιδιογωμοτη για σκοπευτικά φυσίγγια και για την χρήση τούς στο κυνήγι και την σκέψη σε κυνήγι ορτυκιου τσίχλας, ήταν κάθετα εναντίον τής χρήσης τους λόγω διαμπερων τραυματων βασιζομενος στις υψηλές ταχύτητες και τα σκληρά σκάγια.
Εγώ από ότι ξέρω ένα συστατικό ενός καλού φυσιγγίου είναι και το σκληρό σκάγι εκτός των υπολοίπων.
Τώρα για τα νικελ σε τέτοιου είδους φυσίγγια το θεωρώ υπερβολή όμως ο λόγος που τα γεμίζουν οι εταιρίες για χρήση σε πολύ πυκνό ίσως να έχει μια βάση. Σε κυνήγι μπεκατσας,ορτυκιου,τσίχλα περπατητο και σε βολές από 5 έως 25 μέτρα τα επιμεταλλωμένα είναι περιττά.
Από προσωπική χρήση και από ότι έχω δει σε νικελ δίνουν σφικτες τουφεκιες και διάτρηση κάτι που τα κάνει πιο ιδανικά για καρτερίσιες τουφεκιές.

Τα σκοπευτικά φυσίγγια που έχουν πιό σκληρά σκάγια δεν έχουν επινικελωμένα σκάγια αλλά σκάγια που έχουν περισσότερο αντιμώνιο. Όπως και να έχει όμως το σκληρό σκάγι έχει καλύτερες συγκεντρώσεις αλλά όχι τόσο καλή φονικότητα.

Πάντα φιλικά.

Back