Φυσίγγια για μπεκάτσα

Παιδια θελω γνωμες για τα παρακατω....Το χειμωνα που μας περασε αλλά και την προηγουμενη χρονιά σαν πρωτο φυσιγγι στο κυνηγι της μπεκατσας χρησιμοποιησα το lambro direct 32 σαν αντικαταστατη του max διασπορας που εριχνα τα προηγουμενα αρκετα χρόνια.Αυτο που ειδα και με βαση οτι ολα αυτα τα χρονια κυνηγαω με κυλινδρο, ειναι οτι προκειται για ενα φυσιγγι για αποστασεις απο 10-12μ. εως 15-16μ....για αποστασεις 18-20μ. είτε ειχα τραυματισμους είτε αποτυχιες προφανως λογω μεγαλων κενων στις κατανομες.Το αμεσως επομενο φυσιγγι που χρησιμοποιησα ηταν το lambro κιτρινο διασπορας το οποιο οπως ειδα εν συντομια ειναι ενα φυσιγγι για 18-25μ.δηλαδη κυριως για πιο ανοικτα μερη.Τωρα και επειδη δεν υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιησω καποιο αλλο τσοκ,π.χ 4 αστρα (κυριως για λογους συνηθειας και ψυχολογιας) θα ηθελα γνωμες και εμπειριες (για αποστασεις 10-20μ.) για φυσιγγια με ελικοειδη διασπορεα οπως π.χ το superkill 33 του καραμανιδη ή το b&p dispersante 33(αυτο μου φαινεται οτι ο διασπορεας πρεπει να κανει γι αυτο που ψαχνω).Με λιγα λογια ψαχνω κατι αναμεσα σε διασπορεα gualanti και αποκεντρωτηρα για 10-20μ.παντα ομως για κυλινδρο.Το b&p πρεπει να κραταει κεντρα λογω του κυλινδρου στη μεση και ταυτοχρονα να κανει και ικανοποιητικη διασπορα κοντα γιατι δεν εχει ποτηρακι.Τι λετε?.xm.
Λεωνίδα εγώ θα σου πρότεινα για δοκιμή τα Κουτουμάνος Διασποράς 40gr Νο 8 και τσοκ 4* ή 5* σε Optima κάννη. Φαίνεται υπερβολικό και ίσως το ειρωνευτούν κάποιοι, αλλά από ότι κατάλαβα κυνηγάς συχνά σε πυκνό και θα χρειαστούν και κάποια κλαδάκια να σπάσουν. Τέλεια διασπορά, ταχύτητα που μου ταιριάζει δίνοντας σιγουριά στον ψυχολογικό τομέα και τα πουλιά άθικτα σε σχέση με τα πολλά γραμμάρια σκάγια. Επίσης, πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι που κατασκευάζουν εξειδικευμένα μπεκατοσφύσιγγα, αυτά είναι από 36γρ και πάνω. Απλά τα δοκιμάζεις και δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Σε περίπτωση που το αποφασίσεις, θα περιμένω εντυπώσεις. ;)
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-μπεκάτσα.60/page-18#post-72739

Λεωνίδα εγώ θα σου πρότεινα για δοκιμή τα Κουτουμάνος Διασποράς 40gr Νο 8 και τσοκ 4* ή 5* σε Optima κάννη. Φαίνεται υπερβολικό και ίσως το ειρωνευτούν κάποιοι, αλλά από ότι κατάλαβα κυνηγάς συχνά σε πυκνό και θα χρειαστούν και κάποια κλαδάκια να σπάσουν. Τέλεια διασπορά, ταχύτητα που μου ταιριάζει δίνοντας σιγουριά στον ψυχολογικό τομέα και τα πουλιά άθικτα σε σχέση με τα πολλά γραμμάρια σκάγια. Επίσης, πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο πως αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι που κατασκευάζουν εξειδικευμένα μπεκατοσφύσιγγα, αυτά είναι από 36γρ και πάνω. Απλά τα δοκιμάζεις και δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Σε περίπτωση που το αποφασίσεις, θα περιμένω εντυπώσεις. ;)
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-για-μπεκάτσα.60/page-18#post-72739
K αυτο πολυ καλο... Περιμενα να παω σπιτι να σου βαλω κ φωτο μιας κ ειναι ιδιαιτερη περιπτωση...
Να το ειρωνευτουν δεν νομιζω Χρηστο, ο καθενας ριχνει οτι κ οπως θελει... Εγω αν κ εχω ριξει παρα πολλα τετοια σε παπια, κ εχω κανει απιστευτα σκοτωματα, στην μπεκατσα δεν μου ταιριαξε ποτε...μου φαινοταν λιγο δυνατο...
Παρολλο που προσωπικα ειμαι υπερ των πιο λιγων γραμμαριων, η αποδοση του ειναι εξαιρετικη κ διορθωνει...

Στα 12 μετρα με κυλινδρο...

Στα 20 μετρα με 4 αστρα....

K αυτο πολυ καλο... Περιμενα να παω σπιτι να σου βαλω κ φωτο μιας κ ειναι ιδιαιτερη περιπτωση...
Να το ειρωνευτουν δεν νομιζω Χρηστο, ο καθενας ριχνει οτι κ οπως θελει... Εγω αν κ εχω ριξει παρα πολλα τετοια σε παπια, κ εχω κανει απιστευτα σκοτωματα, στην μπεκατσα δεν μου ταιριαξε ποτε...μου φαινοταν λιγο δυνατο...
Παρολλο που προσωπικα ειμαι υπερ των πιο λιγων γραμμαριων, η αποδοση του ειναι εξαιρετικη κ διορθωνει...

Στα 12 μετρα με κυλινδρο...

Στα 20 μετρα με 4 αστρα....

Πως να φύγει η δυσμοιρη η μπεκατσουλα από αυτόν τον κύκλο....άμα κυνηγάς με σκύλο Φέρμας.....θανατος.pop.

Oντως κυνηγαω σε πυκνο,πουρναρια κι αρια...πότε θα τη δω στα 10μ, κι αμεσως μετα στον επομενο φεγγιτη στα 20 μ,αρκετα δυσκολες ντουφεκιες με κανενα στανταρτ σε αποστασεις γι αυτο και ξαχνομαι....τα κουτουμανος διασπορας δε τα βρισκω ουτε στο ιντερνετ, δε βγαζει πλεον φυσιγγια?

Είναι δυναμη, το χρησιμοποιεί ο πατέρας μου για πρώτο σε Νο 5, για λαγό που πάει καβάλα στα σκυλιά και ο αδερφός μου και γω για παπι!

Κάποτε ήταν καλύτερο, τα τελευταία χρόνια κάτι λίγα που έχω ρίξει δεν μου άρεσαν. Μάλλον έμενα πίσω, στη μπεκάτσα όμως πρέπει να είναι καλό. Μόνο μην χρειαστείς να ρίξεις και δεύτερο γιατί αργεί να σβήσει λίγο η τουφεκιά, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Καημό το έχω να είμαι γεμισμενος με τέτοια και να μου βγει ένα κοπαδακι σαρσελια, καμιά 30αρια μέτρα......pop.

Εχουν δει πολλα τα ματια σου τοσα χρονια μες της πυκνουρες .well done.
Έτσι Τάσο μου, έχω δει πολλές αχαστες να σε ξεβρακωνουν και μετά να κάθεσαι σαν μακακας να αναρωτιέσαι που πήγαν τόσα σκάγια και από τη τρύπα του βελονιού πέρασε η βασίλισσα και σε χεραιτησε.......sarcastic.

καλα ο γοριλας νομιζει οτι ζει στην Ελλαδα του Πασοκ προ κρισης! τοχει δει Παριζιανος με τις τιμες νομιζει οτι ειναι η ρεμιγκτον του Ελλαδισταν. Τα overmax τα ειχε ξεκινησει με 12,5 ...και τωρα τα εχει παει 14,9!!

καλα ο γοριλας νομιζει οτι ζει στην Ελλαδα του Πασοκ προ κρισης! τοχει δει Παριζιανος με τις τιμες νομιζει οτι ειναι η ρεμιγκτον του Ελλαδισταν. Τα overmax τα ειχε ξεκινησει με 12,5 ...και τωρα τα εχει παει 14,9!!
Τολη είναι άλλη φάση ο GOR .... έχω γράψει κ στο topic για τα σκοπευτικά έχει ένα προϊόν κ του πουλάει όπως θέλει αυτός σου λέει άμα θες πάρε εγώ τόσο πουλάω

Back