Φυσίγγια για την Φάσσα

Το πρωτο ειναι πολυ ωραιο κ πολυ συγκεντρωτικο... Το δευτερο ειναι λιγο βαρυ για μπασιματα κ φασσα αλλα γουστα ειναι αυτα... Θα τα πηγαινει ωραια το οπλο σου παντως... Στο Speed μην σφιξεις πολυ το τσοκ, μεχρι 3 αστρα...
Αρι το 34αρι αυτό δεν το έχω ρίξει ποτέ..Πιστεύεις ότι είναι ακόμα πιο συγκεντρωτικό από το rc 34?Αν είναι τότε σκεφτομε να μην το δοκιμάσω γιατί έχω το συνήθειο να μην βγάζω το 3αρι από το όπλο...

Τα Winter εχουν συγκεντρωτηρα που λεγεται απο την εταιρια οτι ειναι κατασκευασμενος απο τετοιο υλικο που δεν επηρεαζεται απο τις εξωτερικες αρνητικες θερμοκρασιες κ διατηρει σωστα την ελαστικοτητα του... Απο εκει πηρε κ την ονομασια του "Winter"... Καποια αλλη πατεντα στο κυαθιο δεν εχω δει, ειναι ο κλασσικος Z2M που χρησιμοποιει η εταιρια... Σε καποια αλλα φυσιγγια ωστοσο (πχ ΒΡ Valle Special) χρησιμοποιει εναν πατενταρισμενο συγκεντρωτηρα ως προς τις εγκοπες στο ποτηρακι (αρκετες κ διαμηκεις) ο οποιος δεν πωλειται στο εμποριο κ αυξανει τη συγκεντρωση...
Περυσι κυνηγος εδω την εναρξη 15 Σεμπτεβρη ,στα Λευκα Ορη πηρε 22 φασσες με τα B&P valle special..νουμερο σκαγιων 5 η 6 ηταν και πολυ ανοιχτο τσοκ (skeet ευρωπαικο) ειναι λιγο πιο κλειστο απο κυλινδρο αλλα ηταν σε υψομετρο και σιγουρα η τουφεκια εκλεινε αρκετα..εδω το πιστονι του valle special,χωρις τα φτερα να ειναι ενωμενα,μου θυμιζει πιστονι remington..μου αρεσουν αυτα τα πιστονια διοτι νομιζω οτι η τουφεκια ειναι ακριβως η ΙΔΙΑ παντα..ενω τα πιστονια με κολλημενα φτερα πιστευω, οτι αν δεν σπασουν τα φτερα αλλαζει η τουφεκια,και δεν μπορω να καταλαβω γιατι κολλανε οι κατασκευαστες τα φτερα..θα μας πουν οσοι ιδιογομωνουν γιατι το εχω απορια..
IwhY1dS.jpg

Τα γουσταρουν πολλοι κυνηγοι τα 36αρια του αλλα εγω προσωπικα δεν τα εχω ριξει κ δεν εχω αποψη... Δεν χανεις κατι να τα δοκιμασεις... Το θελουν το κρυαδακι τους παντως για να δουλεψουν σωστα αν κ εκει που θα εισαι δεν νομιζω οτι θα εχεις τετοια ελλειψη... ;)
Ουσιαστικά για τον χειμώνα λέω γιατί περσι με πολύ παγο και υγρασία ειχα ενα θεμα.Εδω πανω τα ΜΒ36 τα βρηκα 10,50€

Ωραιος Γιαννη, αυτο εννοουσα... Εχω κανει φοβερες τουφεκιες με τα Valle Special... ΠΟλυ ωραιο φυσιγγι...

ενω τα πιστονια με κολλημενα φτερα πιστευω, οτι αν δεν σπασουν τα φτερα αλλαζει η τουφεκια,και δεν μπορω να καταλαβω γιατι κολλανε οι κατασκευαστες τα φτερα..θα μας πουν οσοι ιδιογομωνουν γιατι το εχω απορια..

Γι αυτο κ στην ιδιογομωση προκοβουμε παντα τα φτερα των συγκεντρωτηρων... ;) Πολλοι συγκεντρωτηρες απο παρτιδα σε παρτιδα εχουν απο λιγο εως πολυ κολλημενα τα φτερα τους, αν αυτα δεν ανοιξουν με την τουφεκια η κατανομη επηρεαζεται αρνητικα... Εχω διαβασει οτι ο λογος που τα φτερα ειναι κολλημενα ειναι για να εξυπηρετουνται οι αυτοματες μηχανες γομωσης, αν δεν υπηρχε αυτος ο λογος δεν θα ηταν κολλημενα...

Αρι το 34αρι αυτό δεν το έχω ρίξει ποτέ..Πιστεύεις ότι είναι ακόμα πιο συγκεντρωτικό από το rc 34?

Ειναι αρκετα πιο συγκεντρωτικο, ειδικα με 4αρι τσοκ βγαζει για μενα την καλυτερη του αποδοση... Εχει συγκεντρωτηρα αποσπωμενου πατου...

Ουσιαστικά για τον χειμώνα λέω γιατί περσι με πολύ παγο και υγρασία ειχα ενα θεμα.Εδω πανω τα ΜΒ36 τα βρηκα 10,50€

Πιστευω θα σου κανουν τα χατηρια κ με το παραπανω... Δεν ξερω τι τιμη εχουν εδω, φανταζομαι κατα 9,5αρι ευρω θα εχουν, αν σε ενδιαφερει να ρωτησω...

Δηλαδή Αρι με λίγα λόγια θα μου πρότεινες στα μπασιματα τσοκ 4αρι..
Και αν επιμείνω στο 3αρι(φανταζομε αυτό θα έχω... για ψυχολογικούς λόγους)τότε ειναι προτιμότερο να το βάλω σαν τρίτο φυσίγγι?

Ασε το 3αρι που σου αρεσει... :) Ναι αν οι τουφεκιες σου ειναι μεχρι 30-30κατι μετρα βαλτο σιγουρα για δευτερο η τριτο... Ειναι πολυ συγκεντρωτικο...

Πριν καμια 3-4 Χρονια, ειχα μια Beneli Nova comfort. Εκανα δοκιμη τα winter N.6, σε χαρτι στα 36μ, με τσοκ ***. Η κατανομη(Δυστυχως, δεν εχω την φωτο να την βαλω:() ηταν πολυ συγκεντωτικη! 40 cm !!! με 6αρι, και τσοκ *** στα36μ!
Φετος, λεω να κυνηγησω και με την καραμπινα του πατερα μου. Μια browning B2000. 12/70, καννη 71cm ***
Πρεπει να κανω δοκιμες επι χαρτου .....ακους φιλε airman?;););)
Θα γινουν ολες οι απαραιτητες δοκιμες επι χαρτου φιλε woodman,καθε πραμα στον καιρο του,τωρα πρεπει να δοκιμασουμε τα καλοκαιρινα μας φυσιγγια,θα μιλησουμε στο τηλεφωνο για να κανονισουμε ποια μερα!!!

Άρη ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν ήξερα ούτε για τα πτερύγια (γιατι μένουν άκοπα) και ούτε οτι η B&P χρησιμοποιεί τέτοιου είδους συγκεντρωτηρες! Απο οτι ειδα στο site της B&P χρησιμοποιεί και σε αλλα φυσιγγια της σειράς μύθος τετοιο συγκεντρωτηρα..

Ασε το 3αρι που σου αρεσει... :) Ναι αν οι τουφεκιες σου ειναι μεχρι 30-30κατι μετρα βαλτο σιγουρα για δευτερο η τριτο... Ειναι πολυ συγκεντρωτικο...

γιατρε γιατρε εγω τι να βαλω απανω?? ?? το skeet ?? γιατι θα γινουμε μια ωραια ατμοσφαιρα εφετο..... κ οι τουφεκιες μου θα ειναι μεχρι 50 - 50..yelling.

αντε να ρθει ο πουστης ο οκτωβρης να τελειωσει να παμε απανω να ξεχαρμανιασουμε...

το σαββατο να παρω οπλο κοντα η μαγιο καλυτερα???

.sarcastic..sarcastic..off topic.

Καλημερα παιδια,ξεκινησε η μερα με καφεδακι διπλο ελληνικο και με αναζητηση των φυσιγγιων για τα γαλαζια πουλια...
Μηπως μπορει να με βοηθησει κανενας με αυτα τα φυσιγγια;

print screen
Υπαρχουν πλεον στην Ελλαδα;τα εχει δοκιμασει κανενας;
Μπορει καποιος να με εξυπηρετησει αν τα εχει βρει σε καποιο κυνηγετικο καταστημα?
Ξερω οτι η εταιρια στην Ιταλια δεν το παραγει πλεον,εχει αλλαξει την πυριτιδα και παραγει αυτο το φυσιγγι:
http://www.chedditeitaly.com/en/prodotti_det_1.php?id_cartuccia_sel=87&id_calibro=12

Τα RC4 είναι όντως από τα καλύτερα που υπάρχουν στα 36γρ.

Έχει δοκιμάσει κανείς το B&P Colombaccio 36gr (Νο 5,5) ;

Έχω κάνα δυο κουτιά εδώ και χρόνια και λέω να τα ρίξω φέτος.

Το πρωτο ειναι πολυ ωραιο κ πολυ συγκεντρωτικο... Το δευτερο ειναι λιγο βαρυ για μπασιματα κ φασσα αλλα γουστα ειναι αυτα... Θα τα πηγαινει ωραια το οπλο σου παντως... Στο Speed μην σφιξεις πολυ το τσοκ, μεχρι 3 αστρα...
Ειναι αρκετα πιο συγκεντρωτικο, ειδικα με 4αρι τσοκ βγαζει για μενα την καλυτερη του αποδοση... Εχει συγκεντρωτηρα αποσπωμενου πατου

.well done.
Αρι το 34αρι αυτό δεν το έχω ρίξει ποτέ..Πιστεύεις ότι είναι ακόμα πιο συγκεντρωτικό από το rc 34?Αν είναι τότε σκεφτομε να μην το δοκιμάσω γιατί έχω το συνήθειο να μην βγάζω το 3αρι από το όπλο...
Σε δοκιμές με το δικό μου όπλο με 4* αστέρια το NSI speed έβγαλε τις πιο συγκεντρωτικές δοκιμές από όσα 34άρια δοκίμασα, στα 2* υπήρχαν άλλα που μου έδωσαν καλύτερη συγκέντρωση και κατανομή. Τα ίδια ισχύουν και με το NSI classica που πήρα φέτος για τα τρυγόνια. Τώρα και τα φυσίγγια της RC βγάζουν σχετικά συγκεντρωτικές ντουφεκιές, ίσως με 3* να είναι πολύ κοντά σε απόδοση τα 2 φυσίγγια.
Παρά πολύ καλή τιμή για το συγκεκριμένο φυσίγγι..Τελικά έριξαν τις τιμές μάλλον.
Βρήκα και 'γω σε προσφορά τα NSI classica στα 7 ευρώ, και νόμιζα ότι ήταν προσφορά του καταστήματος, όταν έστειλα να μου πάρουν 3 κουτιά ακόμη, και ρώτησαν τον υπεύθυνο, απάντησε ότι η προσφορά είναι από την εταιρία και μάλλον θα διαρκέσει όλη τη χρονιά.
[QUOTE="Γιάννης-Χανια, post: 34116, member: 181" Απο οτι ειδα στο site της B&P χρησιμοποιεί και σε αλλα φυσιγγια της σειράς μύθος τετοιο συγκεντρωτηρα..[/QUOTE]
Και το 36άρι και το 40άρι τέτοιου είδους συγκεντρωτήρα έχουν, που έκτος από προκομμένα πτερύγια έχω την εντύπωση πως είναι και πιο χοντρά, κατά τ' άλλα συμφωνώ ότι τα βύσματα πρέπει να έχουν προκομμένα πτερύγια, για τους λόγους που αναφέρεται και συ Γιάννη και ο Άρις, κάτι βέβαια που μόνο στην ιδιογόμωση είναι εφικτό.

Καλημερα παιδια,ξεκινησε η μερα με καφεδακι διπλο ελληνικο και με αναζητηση των φυσιγγιων για τα γαλαζια πουλια...
Μηπως μπορει να με βοηθησει κανενας με αυτα τα φυσιγγια;

print screen
Υπαρχουν πλεον στην Ελλαδα;τα εχει δοκιμασει κανενας;
Μπορει καποιος να με εξυπηρετησει αν τα εχει βρει σε καποιο κυνηγετικο καταστημα?
Ξερω οτι η εταιρια στην Ιταλια δεν το παραγει πλεον,εχει αλλαξει την πυριτιδα και παραγει αυτο το φυσιγγι:
http://www.chedditeitaly.com/en/prodotti_det_1.php?id_cartuccia_sel=87&id_calibro=12
τα 34 γραμμαρια που εχω δοκιμασει ειναι αψογα σε καθε εποχη.ουτως η αλλως η jk6 ειναι μια απο τις πιο παλιες και σταθερες αξιες της αγορας.αυτα νομιζψ οτι επειδη ειναι ενισχυμενη γομωση καλο θα ηταν να τα ριξεις χειμωνα.η συγκεντρωση στα 34 γρ. ειναι πολυ καλη.αυτα δεν τα εχω ριξει αλλα δεν νομιζω να εχουν και μεγαλη διαφορα

Σύμφωνα πάντα με ένα παλιό τεστ περιοδικού το συγκεκριμένο φυσίγγι το πρότειναν σαν χειμωνιάτικο φυσίγγι κατάλληλο για χαμηλές θερμοκρασίες..Σίγουρα Βαγγέλη θα το βρεις σε κάποιο κατάστημα από παλαιότερο στοκ.

Σύμφωνα πάντα με ένα παλιό τεστ περιοδικού το συγκεκριμένο φυσίγγι το πρότειναν σαν χειμωνιάτικο φυσίγγι κατάλληλο για χαμηλές θερμοκρασίες..Σίγουρα Βαγγέλη θα το βρεις σε κάποιο κατάστημα από παλαιότερο στοκ.
Αυτο θελω φιλε Τασο,επειδη εδω περα δεν εχουμε πολλες επιλογες,αν μπορει καποιος να βοηθησει να τα βρουμε τα συγκεκριμενα φυσιγγια!

Back