Φυσίγγια για την Φάσσα

Για μενα το το καλυτερο νουμερο ειναι το 4 δεν λεω καλο το 6 και το 5 αλλα το 4αρι κοβει πολυ μακρια και εχει δυναμη. Το καλυτερο φυσιγγι σε νο4 που εχω ριξει ειναι το MG2 mythos 40gr νικελ αλλα ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...και τα Alectoris speed 36gr μια χαρα πηγαν σε μακρινες φασσες και τιμη 8.40 παρακαλω. Θελω να δοκιμασω και τα Condor να δω τι λενε οπως και τα rc4 caccia που εχω διαβασει πολυ καλες εντυπωσεις
Το rc4 καλο ειναι για γάμους οπως τα περισσότερα φυσίγγια της συγκεκριμένης εταιρειας αλλα αυτο είναι προσωπική αποψη.το condor αρκετά καλο και τίμιο φυσιγγι.γενικά ο δορκας στα χοντρά έχει αφήσει πολυ πίσω το ναυπλιωτη.τώρα θελω να δοκιμαζω το neo velox.ακούω οτι το βελτίωσε πολυ.αλλα αν δε δοκιμαζω δε μπορω να πω

Το rc4 καλο ειναι για γάμους οπως τα περισσότερα φυσίγγια της συγκεκριμένης εταιρειας αλλα αυτο είναι προσωπική αποψη.το condor αρκετά καλο και τίμιο φυσιγγι.γενικά ο δορκας στα χοντρά έχει αφήσει πολυ πίσω το ναυπλιωτη.τώρα θελω να δοκιμαζω το neo velox.ακούω οτι το βελτίωσε πολυ.αλλα αν δε δοκιμαζω δε μπορω να πω
Αρα παει το 1ο βγηκε εκτος, το condor θα το δοκιμασω σιγουρα παντως

εδω φιλε μου κανεις λαθος ..το f2 ειναι φτιαγμενο για να αποδιδει σε καλες καρικες συνθηκες δεν ειναι φυσιγγι χειμωνιατικο οι δοσολογιες των υλικων του αυτο μαρτυρουν με μολις 1.65-167 πυριτιδας και βυσμα εξαιρετικα μαλακο. βεβαια αυτο δεν το εμποδιζει να σκοτωνει πολυ καλα ακομη και σε ακραιες καιρικες συνθηκες αρκει ο κυνηγος να στειλει την τουφεκια πανω στο θηραμα και οχι οπου να ναι και μετα να κατηγορει τα φυσιγγια και τον κατασκευαστη τους ;):)
Ρίξε f2 με ζέστη και έλα να το συζητήσουμε, πολύ καλό φυσίγγι δε λέω αλλά στη ζέστη τραβά βρες το πουλί, όταν καταλάβει ότι πέθανε... Όσο για το αν ήμαστε πάνω στο πουλί, που λες, πιστεύω ότι οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν. Μην τα ρίχνεις όλα στους κυνηγούς και βγάζεις αγία τα φυσίγγια, υπάρχουν και άλλοι που γνωρίζουν. Εδώ μέσα ο καθένας λέει την άποψή του και τυγχάνει να μη συμφωνούν όλοι με όλους. Δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε απόψεις.
Όλα αυτά σου τα λέω μετά από αρκετές κούτες f2 που έχω ρίξει και τα συμπεράσματα είναι ασφαλή. Δεν πάει αυτό το φυσίγγι με τη ζέστη, θέλει θερμοκρασίες κάτω από είκοσι βαθμούς τουλάχιστο.

εδω φιλε μου κανεις λαθος ..το f2 ειναι φτιαγμενο για να αποδιδει σε καλες καρικες συνθηκες δεν ειναι φυσιγγι χειμωνιατικο οι δοσολογιες των υλικων του αυτο μαρτυρουν με μολις 1.65-167 πυριτιδας και βυσμα εξαιρετικα μαλακο. βεβαια αυτο δεν το εμποδιζει να σκοτωνει πολυ καλα ακομη και σε ακραιες καιρικες συνθηκες αρκει ο κυνηγος να στειλει την τουφεκια πανω στο θηραμα και οχι οπου να ναι και μετα να κατηγορει τα φυσιγγια και τον κατασκευαστη τους ;):)
Και όμως δεν αποδιδει τόσο καλά σε πολύ ζέστη, αντίθετα σε υγρό καιρό ξυρίζει. Το δοκίμασες?

Ρίξε f2 με ζέστη και έλα να το συζητήσουμε, πολύ καλό φυσίγγι δε λέω αλλά στη ζέστη τραβά βρες το πουλί, όταν καταλάβει ότι πέθανε... Όσο για το αν ήμαστε πάνω στο πουλί, που λες, πιστεύω ότι οι περισσότεροι το καταλαβαίνουν. Μην τα ρίχνεις όλα στους κυνηγούς και βγάζεις αγία τα φυσίγγια, υπάρχουν και άλλοι που γνωρίζουν. Εδώ μέσα ο καθένας λέει την άποψή του και τυγχάνει να μη συμφωνούν όλοι με όλους. Δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε απόψεις.
Όλα αυτά σου τα λέω μετά από αρκετές κούτες f2 που έχω ρίξει και τα συμπεράσματα είναι ασφαλή. Δεν πάει αυτό το φυσίγγι με τη ζέστη, θέλει θερμοκρασίες κάτω από είκοσι βαθμούς τουλάχιστο.
.well done..bravo.

ωραια αφου γνωριζεις τοσα πολλα για τον συγκεκριμενο τυπο φυσιγγιου που νομιζεις οτι οφειλεται αυτο το φαινομενο?να σε ρωτησω και κατι αλλο εχεις ασχοληθει καθολου με την ιδιογομωση??

Τα κατω απο νο 5 τα θεωρουσα παντα υπερβολη. Δεν θα ξεχασω περσι σε ενα μαγευτικο καρτερι που σε αποσταση 25+ ειχα τουφεκισει σκιες κατι κυνηγοπαπιες με μπιτουρμπο 36γρ νο και πεσαν ξερες με -20 περιπου. Πολλα σκαγια οστοσο ηταν κολλημενα στον λιπωδη ιστο
γιατι ειναι υπερβολη κατω απο 5 νουμερο??

εαν μου ελεγες για καποιο αλλο φυσιγγιο με πιο πολλες πιεσεις και μεγαλυτερες αρχικες ταχυτητες απο το συγκεκριμενο θα σου ελεγα οτι εχεις δικιο αλλα το f2 ακομη και σε συνθηκες 35+βαθμων το καλοκαιρι εχει πολυ σφικτη ροζετα .....οτι μπει εκει μεσα θα εξαερωθει

Καλησπέρα παιδιά σήμερα στο απογευματινό καρτέρι στης φασσες χρησιμοποιουσα τα winner mb36κκ τσοκ BRAIN TM κ καραμπίνα rafaello crio έριξα σε δύο πουλιά έσκασαν τα πούπουλα κ η φασσα έφυγε τραυματισμενη κ την άλλη την τρανταξε λίγακι απόσταση 35-40μετρα στην τρίτη φασσα που έριξα έπεσε όλη ματωμένη κ η φασσα ήταν μιζοζωντανή όταν πήγα να την πάρω...Εχετε κάποιο φυσιγγι να μου προτείνετε...???
4αρια η 5αρια σκαγια κ σφιχτα τσοκ για αμεση καταβολη..λογικα ειχες 6αρια 7αρια

Αυτο που σίγουρα κοντραρει το percorso ειναι το r35 plus τ οποιο έχει πολυ καλη συγκεντρωση και ειναι πιο μαλακό απ το condor
το R PLUS του δορκα δεν το εχω δοκιμασει αλλα το condor εχει παρα πολυ καλη τουφεκια στον πινακα... καλυτερο και απο πολλα εισαγομενα που κοστιζουν αρκετα περισσοτερο!

Το f2 θεωρώ πως θέλει δύσκολο καιρό για να αποδόσει τα μέγιστα...στον γλυκό καιρό δεν αποδίδει...τόσο καλά!
εγω ηλια που τς δοκιμασα εχθες με φουλ τσοκ μονο πουπουλα φευγανε αλλα ηταν 7αρια..μετα επεσα σε 2νουμερο κ φουλ τσοκ που εχεις αμεση καταβολη θηραματος αλλα δεν συγχωρει σκοπευτικα λαθη..

4αρια η 5αρια σκαγια κ σφιχτα τσοκ για αμεση καταβολη..λογικα ειχες 6αρια 7αρια
στα 35 μετρα με τσοκαρισμα 6/10 που εχει το brain και σκαγια νουμερο 6 η φασσα θα δεχοταν τουλαχιστον 15-20 σκαγια κατι αλλο φταιει και οχι τα φυσιγγια που χρησιμοποιουσες δωσε περισσοτερη προσκοπευση εμεινες πισω φιλε μου :):)

εγω ηλια που τς δοκιμασα εχθες με φουλ τσοκ μονο πουπουλα φευγανε αλλα ηταν 7αρια..μετα επεσα σε 2νουμερο κ φουλ τσοκ που εχεις αμεση καταβολη θηραματος αλλα δεν συγχωρει σκοπευτικα λαθη..
στα ποσα μετρα εκανες της τουφεκιες σου??

ωραια αφου γνωριζεις τοσα πολλα για τον συγκεκριμενο τυπο φυσιγγιου που νομιζεις οτι οφειλεται αυτο το φαινομενο?να σε ρωτησω και κατι αλλο εχεις ασχοληθει καθολου με την ιδιογομωση??
Ηρεμία παλικάρια συζήτηση κάνουμε και ανταλλάσουμε απόψεις, καθένας μας έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά και προτιμήσεις, σε οτιδήποτε φυσικά κάτι που για μένα είναι ιδανικό σε κάποιον άλλο μπορεί να είναι άχρηστο γούστα είναι αυτά.

Συμφωνω και εγω με τον ΚωσταΠροχθες πηρα 2 φασσες μονοτουφεκα ξερες περιπου στα 25-30 μ.με R plus νο 7 και **Το ιδιο και ενα κορακα τεραστιο.Τα πουλια ητανε νεκρα στον αεραΜπορει οπως λεει ο Αρης να μην εχουμε καπνιζματα αλλα ακομη και τα 7αρια μεχρι τα 30 ισως και 35 μετρα αν η τουφεκια ειναι επανω θεωρω εκ πειρας οτι το πουλι θα πεσει τετοια εποχη.Σημειωνω οτι ημουνα στα 850μ συνεφια και 10 βαθμους ωρα 9.Απο εκει και περα χοντρενω αναλογα με τους καιρους και τις αποστασεις αλλα εγω προσωπικα με τον τροπο που κυνηγαω κατελιξα οτι δεν χρειαζομαι πανω απο 36γρ νο5 γιατι αν τουφεκισω πανω απο 45-50 μ θα ειναι γιατι ξεγελαστηκα στην αποσταση.

να σε ρωτησω και κατι αλλο εχεις ασχοληθει καθολου με την ιδιογομωση??

μόνο όσοι έχουν ασχοληθεί με την ιδιογόμωση έχουν άποψη ;

το f2 ακομη και σε συνθηκες 35+βαθμων το καλοκαιρι εχει πολυ σφικτη ροζετα .....οτι μπει εκει μεσα θα εξαερωθει

το έχω κυνηγήσει εγώ σε τρυγόνι φάσσα με δίκαννο 692 και Muller U1 U2,,,,δεν ξανα έκανα το ίδιο λάθος,,,εγώ το θήραμα το θέλω στουπί όχι να παίζω κυνηγητό,,,πες μου ότι δεν ξέρω να τουφεκάω τώρα επειδή δεν σκότωνα ακαριαία το θήραμα

το κάθε τι στο καιρό του παιδιά !

Last edited:
Back