Φυσίγγια για την Φάσσα

χεσμενους μας εχουν αδερφε...απλα ο αντιπροσωπος πιστευε πως η Α1 ειναι μονο για Κυπρο...και πως η τεκνα παιζεται στο διαστημα πρωινες ωρες....αλλιως δεν κανει και θα εχει χαμηλες πωλησεις!
ε ρε...

λοιπον σιδερενιο πουλι που για να σε βρουμε μερες μερες σπαμε και τα ποδια μας....
1)beretta long range 36 gr
2)labro biturbo 36 gr
3)gorilla shoots 36 gr (χαρη θα τα ματωσουμε και φετος)

Τα τελευταία 10 χρόνια που ασχολούμε εντατικότερα με τη φάσα, ελέω έλλειψης σκυλιού, τα φυσίγγια που μου άρεσαν περισσότερο ήταν:
1. REMINGTON EXPRESS LONG RANGE 35,5γρ No 6 (στην πραγματικότητα ήταν σχεδόν Νο 5 στην ιταλική αρίθμηση)-Πολύ συγκεντρωτικό φυσίγγι, με μεγάλη δύναμη κρούσης πάνω στο πουλί, μαλακότατο (νόμιζα πως έριχνα 32γρ.), παντός καιρού. Ο ορισμός του φασσοφύσιγγου για μένα και έαν δεν ήταν πανάκριβο θα το χρησιμοποιούσα κατ΄αποκλειστικότητα.
2. RC SERIE ORO 35γρ Νο6-Και αυτο μαλακό φυσίγγιο για το βάρος γομωσής του, με πολλή καλή κατανομή, πέφτει λίγο η αποδοσή του στις αρνητικές θερμοκρασίες.
3. F2 της B&P Νο6-Καλές κατανομές, μαλακό. Το χρησιμοποιώ τα τελευταία 2 χρόνια στην σφιχτή κάνη 2* του όπλου μου.
4. ΝOBEL SPEED της NSI No6-Λίγο σκληρό φυσίγγι για την κατηγορία του, άλλα μου δίνει πιο σφιχτή ντουφεκιά από όλα τα 34άρια που έχω δοκιμάσει στην ανοιχτή κάνη του όπλου μου 4* (ενώ στα 2* υπαρχουν αλλά που μου δίνουν σφιχτότερη ντουφεκιά και με καλύτερη κατανομή) και με έχει βολέψει ιδιαίτερα στα περάσματα του Οκτώβρη που τα πουλιά συνήθως περνανε ψηλά.
Βέβαια κατά καιρού έχω δοκιμάσει...και δοκιμάζω... και άλλα φυσίγγια, με καλά αποτελέσματα, ελληνικά και εισαγώμενα αλλά τα παραπάνω είναι στις πρώτες επιλογές μου. Επίσης θα ήθελα να σας πώ, ότι στα κριτήρια επιλογή φυσιγγίου, βάζω πολύ ψηλά (λόγω όπλου) και την ανακρουση που δίνει, πέραν του βλητικού αποτελέσματος, και είναι ένας παράγοντας που με έχει κάνει να απορρίψω φυσίγγια παρόλη την εξαιρετική ντουφεκιά που μου έδιναν.

Στο 36αρη του Gorilla πολυ μου αρεσε η συνταγη που γεμιζε... Ειναι φυσιγγι που δεν θα μασαει στις παγωνιες... Ειχα κανει δοκιμη στο περιοδικο κ εριξα κ το υπολοιπο κουτι σε παπια κ μου αρεσε πολυ...

Και το 34 γρ του Gorilla ειναι παρα πολυ καλό στο παπί και για αρκετά χρόνια Στάνταρντ επιλογή της παρέας μου στο Δ. Γεμισμένο αποτι ξερω με 206 formula.
Από άποψη ανάκρουσης πως το είδες? Γιατί λογικά για να δουλεύει στο Δέλτα θα πρέπει να είναι τσιμπημένο σε πιέσεις και ταχύτητες

Στο 36αρη του Gorilla πολυ μου αρεσε η συνταγη που γεμιζε... Ειναι φυσιγγι που δεν θα μασαει στις παγωνιες... Ειχα κανει δοκιμη στο περιοδικο κ εριξα κ το υπολοιπο κουτι σε παπια κ μου αρεσε πολυ...
36 mb36 Gorilla.1,90×36.με αυτο ερηξα σε κοπαδι με 6 καθαρα 2 ντουφεκεσ και ερηξα 2 με μια beretta 302 με μουφα και καθομουν να τα βλεπω να πεφτουν χορισ να βαρεσω και την τρίτη .sarcastic.μηλαμε για πολυ χαζεμα

Από άποψη ανάκρουσης πως το είδες? Γιατί λογικά για να δουλεύει στο Δέλτα θα πρέπει να είναι τσιμπημένο σε πιέσεις και ταχύτητες

Μια χαρα ειναι... Δεν σημαινει πως το κυνηγι στον Εβρο γινεται παντα με χαμηλες θερμοκρασιες κ χιονι... Υπαρχουν κ μερες που βαρας παπια κ με 15 κ 20 βαθμους, εκει θελει μαλακα φυσιγγια...

36 mb36 Gorilla.1,90×36.
Εγω σε νουμερο 4 το ειχα βρει με περισσοτερη πυριτιδα, εντελως απατητο συγκεντρωτηρα κ ελαφρυ ρελιασμα... ;) Πολυ μου αρεσε...

Mάλακο ως πολυ μαλακό θα έλεγα. Το έριξα με αδράνειας.
Ευχαριστώ Milvus! Θα το θέσω φετος υπό δοκιμή.
Μια χαρα ειναι... Δεν σημαινει πως το κυνηγι στον Εβρο γινεται παντα με χαμηλες θερμοκρασιες κ χιονι... Υπαρχουν κ μερες που βαρας παπια κ με 15 κ 20 βαθμους, εκει θελει μαλακα φυσιγγια...

Εγω σε νουμερο 4 το ειχα βρει με περισσοτερη πυριτιδα, εντελως απατητο συγκεντρωτηρα κ ελαφρυ ρελιασμα... ;) Πολυ μου αρεσε...
Συμφωνώ Αρι, έχεις δίκιο. Αλλά όταν ακούω για κυνηγι παπιού στο Δ το μυαλό μου πάει σε αρνητικές θερμοκρασίες, δυνατούς αέρηδες, χιονόνερο κ.λ.π...συνήθως τα φυσίγγια που είναι ''σκοτωτικά'' σ΄αυτές τις συνθήκες είναι ''βαριά'' (ως προς τα βλητικά τους χαρακτηριστικά εννοώ και όχι ως προς το βάρος γομωσης του σκαγιων) που άν τα κυνηγήσεις, στις επι το πλείστον, μαλακότερες καιρικές συνθήκες της υπόλοιπης Ελλάδας, σου φαίνονται ''σκληρά'' με αυξημένες ταχύτητες, πιέσεις και ανακρούσεις. Γιαυτό όταν έγραψε ο φίλος milvus ότι το φυσίγγιο ήταν η standard επιλογή για το Δ για πολλά χρόνια, το μυαλό μου πήγε εκεί.

Και το GORILLA κόκκινο στα 32γρ, με μπαρούτι G3000 και συγκεντρωτήρα GUALANDI, που έιχα δοκιμάσει πριν 3 χρόνια αλλά και το SPORTING, με μπαρούτi F2x28 και συγκεντρωτήρα Z2M της B&P, που δοκίμασα πέρσι έτσι ήταν με απάτητους συγκεντρωτήρες και ελαφρή ρέλιασμα.

Επειδή όπως έχω ξαναπεί κάνω μαύρα μάτια εδώ πέρα για να δω φάσσες όποτε λέω να πάρω ένα 25αρι κουτάκι καλα 6αρια..Είμαι ανάμεσα σε δυο winchester super x(το κλασσικό κόκκινο)Η το federal hi-brass..Τι θα απαντούσατε?κιθαρίστας η ντράμερ?.sarcastic..sarcastic.

Back