Φυσίγγια για τρυγόνι

έχω πάρει όλες τις μάρκες που έχετε συζητήσει εδώ
έφθασα αισίως τα 27 κουτιά
περιμένω να μου πείτε που θα βρώ τρυγόνια και όλο το αποφεύγετε
καλή χρονιά σε όλους :)
ναι μακη αλλα δεν πηρες τα καινουργια τηλεκατευθυνομενααααααααααα
 
Πήγα και πήρα και τα ''εκλεκτά'' για αυριο, NAVARO 30 Νο 8. Βγήκε η παραδοσιακή ζύγαρια του πατέρα μου από την ντουλάπα, έγινε το καθιερωμένο ''σφάξιμο'' σε ένα από αυτά και η ''νεκροψία'' έδειξε:
1. Μπαρούτη: 1.63 CSB3 (κατά 90%)
2. Βύσμα: GUALANDI 21
3. Σκάγια 29,95 γραμμάρια, (14,5 το γραμμάριο)
4. Κάλυκας + Καψούλι: εδώ προβληματίστικα ενώ τα περσινά είχαν κάλυκα FIOCCHI 12 λαχανί και καψούλι 616 (επινικελλωμενο με άσπρο χαρτάκι), φέτος είχαν κάλυκα FIOCCHI 12 ITALY και καψούλι που μοιάζει, αν δεν κάνω λάθος, με το 688 (επιχαλκωμένο με άσπρο χαρτάκι)
Γίνεται, ρε παιδιά, κάλυκας FIOCCHI με καψούλι ΝΟΒΕL SPORT, τουλάχιστον εγώ δε θυμάμαι να το έχω ξαναδει.
Κατα τ' αλλα φαίνεται προσεγμένο στο κλεισιμό του με ελαφρά ''πάτημενο'' βύσμα, αυτά για τη θεωρία αυριο θα γίνει και η πρακτική δοκιμή.
Τουλάχιστον η δόση της πυρίτιδας είναι σταθερή! Ακριβώς τόσο την είχα βρει κι εγώ πέρυσι. .big smile. (Τόχω γράψει αυτές τις μέρες κάπου αλλού)
Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι (πολύ) παλαιότερα και τα Fiocchi ήταν "επιχαλκωμένα" (κοκκινωπά) και όχι ασημί. Είχα πάρει παλιά κάλυκες Fiocchi cal.16 με καψούλια 615 και ήταν έτσι. Αλλά έχω την εντύπωση ότι και άλλες φορές τα έχω δει, τόσο το 616 όσο και το 615. Ισως τώρα να έβγαλε πάλι καινούργιες παρτίδες χωρίς επινικέλωση.
Όσο για το 688, όπως είπε κι ο Ηλίας, έχει πράσινο χαρτάκι, (άσπρο έχει το 684). Αλλά υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα καψούλια της NOBELSPORT. Το κεντρικό τμήμα, εκεί που χτυπάει η βελόνα, έχει κυρτή επιφάνεια (καμπύλη) ενώ στα Fiocchi, αλλά και στα Cheddite και τα ΜΑΧΑΜ, το σημείο αυτό είναι σχετικά επίπεδο.
Πάντως ... κάλυκες Fiocchi με καψούλι Nobelsport δεν θυμάμαι αν έχω δει, - αλλά κάλυκες Nobelsport με καψούλι Fiocchi, έχω δει και μάλιστα σήμερα! - για την ακρίβεια σήμερα το πρόσεξα. .fff. Και μάλιστα σε πασίγνωστο φυσίγγι (παλιό όμως). Εντελώς συμπτωματικά, κοίταζα κάτι παλιά φυσίγγια που έχω, για να βάλω καμιά φωτό στο αντίστοιχο τόπικ (... για τον Τάσο ;) ) και βρήκα δυο κουτιά Percorso Caccia 36 γρ, το ένα σε Νο.4 που το είχα πάρει το 1997 (τότε λεγόταν MAIONCHI) κι ένα σε Νο.6 (NOBELSPORT) αγορασμένο το 2005 ή 2006. Σκέφτηκα να κόψω δυο φυσίγγια να δω τυχόν διαφορές, κι έτσι είδα ότι εκτός από διαφορετικές πυρίτιδες, είχαν και διαφορετικά καψούλια. Βάζω μια φωτο, προσέξετε τη διαφορά στη μορφή, που είπα πιο πάνω, πιστεύω είναι αρκετά εμφανής. Το 6αρι (αριστερά) έχει Μ688 πέραν πάσης αμφιβολίας, ενώ το 4αρι (δεξιά) που είναι και πιο παλιό, θεωρώ ότι έχει Fiocchi 616 (έχει άσπρο χαρτάκι - αλλά δεν είναι ασημί ;)).
20150819_170519.jpg
 
Ξέρετε τι δεν..ξέρω..Γίνεται καλυκας φιοκι να έχει καψουλι ισπανικό??
Η πχ καλυκας Νόμπελ σπορτ να έχει καψουλι κεντιτ??.xm.Εκτός και αν συνεργάζονται...
Α, τώρα θυμήθηκα επίσης ότι και τα ΟΚ της NOBELSPORT, δυο - τρεις φορές που τα πήρα πριν λίγα χρόνια, είχαν καψούλι Fiocchi 616 (σε κάλυκα NOBELSPORT). .what. .ha ha.
 
Τα 616 και 615 που κυκλοφορουσαν δεκαετια 80-90 δεν ηταν νικελωμενα, ειχαν τα χρωματα που εχουν τα Nobelsport η μονη τους διαφορα ειναι στο οτι το μεταλλο ηταν επιπεδο με εντονες γωνιες, και οχι κυρτο οπως τα Nobelsport ή σχετικα επιπεδο οπως τα Cheddite. Kαι τωρα βγαινουν 2 τυποι, τα απλα και τα Gold με τα δευτερα νομιζω να ειναι αλλο χρωμα οπως λεει το ονομα τους ή να εχουν αλλο χρωμα στο χαρτακι-δεν εχω δει ποτε ομως.

Το φαινομενο που λεει ο Στελιος παιζει να συμβαινει, αν αναλογιστουμε οτι οι κατασκευαστριες εταιριες φτιαχνουν καλυκες με λογοτυπο και για αλλες εταιριες. Πχ η RC χρησιμοποιει νομιζω καλυκες Cheddite, ενω αλλες εταιριες πιθανον να παραγγελνουν ξεχωριστο τυπωμα και διαφορετικο καψουλι. Εκει παιζει να παιχτηκε καποιο προβλημα ή μπερδεμα
 
Buffer+καπνισμα στα 50 μέτρα, για μπες στο topic φυσίγγια για τρυγόνι και ξηγήσου.my man.

Ιδιογομωση ειναι Σπυρο, MB32-cx2000-1,72 - 32,5 gr σκαγια + 1 gr Buffer- Giovanni 22- n.7 57,5mm
Κριμα ειναι που δεν το επιασε η καμερα, ηταν λες κ βαρεσε σε τοιχο το τρυγονι...
 
Μπράβο δίκιο έχεις Ηλία! Το 616 όμως είναι επινικελωμένο (ασημί χρώμα) και άσπρο χαρτάκι όπως εχουν τα μισά φυσίγγια του κουτιού, τα άλλα μισά είναι επιχαλκωμένα με άσπρο χαρτάκι, μήπως είναι Ισπανικά UEE?
Οχι το 616 βγαίνει σε δυο τυπουσ 616goldκαι το 616το απλο. το 616goldειναι το ποιο ισχυρό απο ολλα.ενδέχεται τα επιχαλκωμενα να ειναι αυτο.
 
Ιδιογομωση ειναι Σπυρο, MB32-cx2000-1,72 - 32,5 gr σκαγια + 1 gr Buffer- Giovanni 22- n.7 57,5mm
Κριμα ειναι που δεν το επιασε η καμερα, ηταν λες κ βαρεσε σε τοιχο το τρυγονι...
Και μετά λένε κάποιοι πασίγνωστοι κατά τα άλλα αρθρογράφοι ότι ο ιδιογωμοτης δεν μπορεί να φτάσει σε ποιότητα τα φυσίγγια επαγγελματία κατασκευαστή φυσιγγίων..Μήπως θέλουν να πουν το αντίθετο..??:)
 
Αλλά υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικο που ξεχωρίζει τα καψούλια της NOBELSPORT. Το κεντρικό τμήμα, εκεί που χτυπάει η βελόνα, έχει κυρτή επιφάνεια (καμπύλη) ενώ στα Fiocchi, αλλά και στα Cheddite και τα ΜΑΧΑΜ, το σημείο αυτό είναι σχετικά επίπεδο.
Εντελώς συμπτωματικά, κοίταζα κάτι παλιά φυσίγγια που έχω, για να βάλω καμιά φωτό στο αντίστοιχο τόπικ (... για τον Τάσο ;) ) και βρήκα δυο κουτιά Percorso Caccia 36 γρ, το ένα σε Νο.4 που το είχα πάρει το 1997 (τότε λεγόταν MAIONCHI) κι ένα σε Νο.6 (NOBELSPORT) αγορασμένο το 2005 ή 2006. Σκέφτηκα να κόψω δυο φυσίγγια να δω τυχόν διαφορές, κι έτσι είδα ότι εκτός από διαφορετικές πυρίτιδες, είχαν και διαφορετικά καψούλια. Βάζω μια φωτο, προσέξετε τη διαφορά στη μορφή, που είπα πιο πάνω, πιστεύω είναι αρκετά εμφανής. Το 6αρι (αριστερά) έχει Μ688 πέραν πάσης αμφιβολίας, ενώ το 4αρι (δεξιά) που είναι και πιο παλιό, θεωρώ ότι έχει Fiocchi 616 (έχει άσπρο χαρτάκι - αλλά δεν είναι ασημί ;)).
20150819_170519.jpg
Έχεις δίκιο Στέλιο, στα NAVARO 30 που πήρα χτές το καψούλι είναι επίπεδο στην κεντρική επιφάνεια σαν το δεξί φυσίγγιο που έβαλες, είδα τη διαφορά και σε ένα από τα ΝΑVARO και σε ένα LAMBRO EUROMIX που έχει καψούλι ΝΟΒΕL SPORT με κυρτές γωνίες.
 
Και το ακόμα πιο ''παράξενο'' , τώρα που έβαζα τα υπόλοιπα φυσίγγια του κουτιού στη φυσιγγιοθήκη, είδα οτι τα 10 έχουν καψούλι 688 επιχαλκωμένο και τα υπόλοιπα 616 επινικελωμένο, τι να πώ.
Από την άλλη αυριο θα έχω μια μάρκα φυσιγγίου αλλα στην ουσία δύο διαφορετικά φυσιγγια, αν δεν τραβάει το ένα θα ρίξω το άλλο.sarcastic..
Σπύρο δεν τα μέτρησα αλλά μόλις τώρα ετοιμάζοντας την φυσιγγιοθήκη μου, έτσι ακριβώς είναι και τα club nova που πήρα προχθές....

Εγώ δεν γνωρίζω πολλά από τα υλικά αλλά αυτά τα δυο φυσίγγια ήταν στο ίδιο κουτί.. Οι ειδικοί σίγουρα θα καταλάβατε περί τίνος πρόκειται...
W7Xkoxy.jpg

y93Yf14.jpg

y93Yf14.jpg
 
Εγώ δεν γνωρίζω πολλά από τα υλικά αλλά αυτά τα δυο φυσίγγια ήταν στο ίδιο κουτί.. Οι ειδικοί σίγουρα θα καταλάβατε περί τίνος πρόκειται...
W7Xkoxy.jpg

y93Yf14.jpg

y93Yf14.jpg
Το δεξιο ειναι 616η 615.το αριστερό cx2000η 688.ανάλογα το χαρτακι μαυρο για το cx2000πρασηνο για το 688
 
Εγώ πιστεύω ότι κρύβονται συμφέροντα για αυτό τα λένε αυτά..Θέλουν να πείσουν τον κόσμο να αγοράζει έτοιμα φυσιγγια και όχι να γεμίζει..Επειδή από ότι βλέπω όλο και περισσότεροι γεμιζουν,Αυτό δεν βολεύει καποιους..Καθαρά δική μου άποψη,Μπορεί να είμαι και λαθος..
 
Εγώ δεν γνωρίζω πολλά από τα υλικά αλλά αυτά τα δυο φυσίγγια ήταν στο ίδιο κουτί.. Οι ειδικοί σίγουρα θα καταλάβατε περί τίνος πρόκειται...
W7Xkoxy.jpg
Το θέμα αυτό με τα καψούλια στους κάλυκες Fiocchi με προβλημάτισε αρκετά. Το γεγονός να βρίσκονται φυσίγγια με 2 διαφορετικά καψούλια στο ίδιο κουτί με οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσε να ευθύνεται ο Κύργιας, ή οποιοσδήποτε παραγωγός φυσιγγίων, οι οποίοι προμηθεύονται καψουλωμένους κάλυκες σε μεγάλες συσκευασίες κάποιων χιλιάδων τεμαχίων, οπότε δεν είναι λογικό να γίνεται τέτοιο ανακάτεμα στο στάδιο τροφοδοσίας των μηχανών γόμωσης. Το ανακάτεμα πρέπει να είχε συμβεί στα καψούλια, πριν από το στάδιο καψουλώματος των καλύκων, δηλαδή από την εταιρεία κατασκευής καψουλιών και καλύκων, τη Fiocchi στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Επίσης το γεγονός ότι στη μορφή (εκτός από το χρώμα) και τα 2 καψούλια στις φωτογραφίες που ανέβασε ο Χρήστος, και όπως είπε ο Σπύρος (ΩΡΙΩΝΑΣ) έχουν άσπρο χαρτάκι, φαίνονται να είναι Fiocchi 616 (και οπωσδήποτε όχι 688, ούτε Cx2000), συν το ότι και παλαιότερα τα καψούλια Fiocchi ήταν χαλκόχρωμα και όχι ασημί, με έκανε να υποθέσω ότι πιθανόν η εταιρεία για κάποιο λόγο να επανέφερε το παλαιό αυτό φινίρισμα.
Άρχισα λοιπόν να ψάχνω στο Google, και … είμαι στην ευχάριστη θέση ;) να σας ενημερώσω ότι η απορία λύθηκε! Και τα δυο καψούλια είναι Fiocchi 616. .well done.

(Η συνέχεια στο επόμενο μήνυμα...)
 
(... Συνέχεια ...)
Η FIOCCHI είχε επίσημα ανακοινώσει στην ιστοσελίδα της εδώ και 1,5 χρόνο ότι επαναφέρει σε όλη τη γκάμα των καψουλιών της το χαλκόχρωμο φινίρισμα:

http://www.fiocchigfl.it/site/index.php?pag=170&news=997

Δεν ξέρω ιταλικά, αλλά με τη βοήθεια του μεταφραστή google, και κάνοντας κάποιες διορθώσεις σε λέξεις – τεχνικούς όρους, και κάποιες συντακτικές προσαρμογές, έβγαλα το παρακάτω κείμενο που πιστεύω ότι είναι αρκετά ακριβής μετάφραση:
NEWS
27/02/2014 - Inneschi caccia e tiro
(Καψούλια κυνηγίου και σκοποβολής)

Η Fiocchi, ιστορικός παραγωγός καψυλίων με ετήσια παραγωγή περίπου 1 δισεκατομμύριο τεμάχια, ανακοινώνει μια τεχνική αλλαγή στα καψύλια που προορίζονται για χρήση σε φυσίγγια κυνηγίου και σκοποβολής.
Σε όλα αυτά τα χρόνια τα υλικά των συστατικών που αποτελούν το καψύλιο έχουν τροποποιηθεί για λόγους που σχετίζονται με τις εξελίξεις, τεχνικο-βιομηχανικές, οικονομικές, ακόμη και με την αγορά.
Η Fiocchi πληροφορεί τους πελάτες της ότι η παραγωγή των καψυλίων της, θα είναι σύντομα με το περίβλημα του καψυλίου σε χαλκόχρωμο φινίρισμα.
Οι λόγοι γι 'αυτή την επιστροφή βρίσκονται στην ορθολογική οργάνωση της βιομηχανικής διαδικασίας και την ομογενοποίηση της σειράς.
Η τροποποίηση αυτή αφορά τα καψύλια 614, 615, 616, 616 Gold, 616 Magnum και 616 Mito Azzuro.
Αυτό δεν συνεπάγεται καμία αλλαγή στην απόδοση του προϊόντος, αλλά η σταδιακή κατάργηση μιας παραλλαγής της ηλεκτρολυτικής διαδικασίας οδηγεί σε αυτή την αλλαγή στα καψύλια.
Θα εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη δουλειά μας και να ανανεώσουμε την πρόσκλησή μας να επικοινωνήσετε με το δίκτυο πωλήσεών μας για οποιαδήποτε ανάγκη.
.....................
 
Last edited:
Λογικα θα πεσει το κοστος παραγωγης, και θα αυξηθει το κοστος αγορας, το δευτερο χωρις κανενα ιδιαιτερο λογο :mad:
 
Back
Top