ναι μακη αλλα δεν πηρες τα καινουργια τηλεκατευθυνομεναααααααααααέχω πάρει όλες τις μάρκες που έχετε συζητήσει εδώ
έφθασα αισίως τα 27 κουτιά
περιμένω να μου πείτε που θα βρώ τρυγόνια και όλο το αποφεύγετε
καλή χρονιά σε όλους
ναι μακη αλλα δεν πηρες τα καινουργια τηλεκατευθυνομεναααααααααααέχω πάρει όλες τις μάρκες που έχετε συζητήσει εδώ
έφθασα αισίως τα 27 κουτιά
περιμένω να μου πείτε που θα βρώ τρυγόνια και όλο το αποφεύγετε
καλή χρονιά σε όλους
Τουλάχιστον η δόση της πυρίτιδας είναι σταθερή! Ακριβώς τόσο την είχα βρει κι εγώ πέρυσι. (Τόχω γράψει αυτές τις μέρες κάπου αλλού)Πήγα και πήρα και τα ''εκλεκτά'' για αυριο, NAVARO 30 Νο 8. Βγήκε η παραδοσιακή ζύγαρια του πατέρα μου από την ντουλάπα, έγινε το καθιερωμένο ''σφάξιμο'' σε ένα από αυτά και η ''νεκροψία'' έδειξε:
1. Μπαρούτη: 1.63 CSB3 (κατά 90%)
2. Βύσμα: GUALANDI 21
3. Σκάγια 29,95 γραμμάρια, (14,5 το γραμμάριο)
4. Κάλυκας + Καψούλι: εδώ προβληματίστικα ενώ τα περσινά είχαν κάλυκα FIOCCHI 12 λαχανί και καψούλι 616 (επινικελλωμενο με άσπρο χαρτάκι), φέτος είχαν κάλυκα FIOCCHI 12 ITALY και καψούλι που μοιάζει, αν δεν κάνω λάθος, με το 688 (επιχαλκωμένο με άσπρο χαρτάκι)
Γίνεται, ρε παιδιά, κάλυκας FIOCCHI με καψούλι ΝΟΒΕL SPORT, τουλάχιστον εγώ δε θυμάμαι να το έχω ξαναδει.
Κατα τ' αλλα φαίνεται προσεγμένο στο κλεισιμό του με ελαφρά ''πάτημενο'' βύσμα, αυτά για τη θεωρία αυριο θα γίνει και η πρακτική δοκιμή.
Α, τώρα θυμήθηκα επίσης ότι και τα ΟΚ της NOBELSPORT, δυο - τρεις φορές που τα πήρα πριν λίγα χρόνια, είχαν καψούλι Fiocchi 616 (σε κάλυκα NOBELSPORT). .what.Ξέρετε τι δεν..ξέρω..Γίνεται καλυκας φιοκι να έχει καψουλι ισπανικό??
Η πχ καλυκας Νόμπελ σπορτ να έχει καψουλι κεντιτ??.xm.Εκτός και αν συνεργάζονται...
NOBEL SPORT. Δες τη φωτο πιο πάνω! Θα βάλω φωτο τα κουτιά στο "Παλιά Φυσίγγια" γιατί είμαστε .off ...Maionchi του 1997? θησαυροοοοοοοος!!!!!
Τότε η καλυκες κ.Στελιο εγραφαν Maionchi italy η Nobel sport?
Έγινε Ευχαριστώ!!Ναι σωστά δεν τον πρόσεξα..Είχα την εντύπωση οτι εγραφαν Maionchi italy(!!)..NOBEL SPORT. Δες τη φωτο πιο πάνω! Θα βάλω φωτο τα κουτιά στο "Παλιά Φυσίγγια" γιατί είμαστε .off ...
Buffer+καπνισμα στα 50 μέτρα, για μπες στο topic φυσίγγια για τρυγόνι και ξηγήσου
Φυσίγγιο που πρέπει να γράψεις πάνου του, Μάνη Σεπτέμβρης 2015Ιδιογομωση ειναι Σπυρο, MB32-cx2000-1,72 - 32,5 gr σκαγια + 1 gr Buffer- Giovanni 22- n.7 57,5mm
Κριμα ειναι που δεν το επιασε η καμερα, ηταν λες κ βαρεσε σε τοιχο το τρυγονι...
Οχι το 616 βγαίνει σε δυο τυπουσ 616goldκαι το 616το απλο. το 616goldειναι το ποιο ισχυρό απο ολλα.ενδέχεται τα επιχαλκωμενα να ειναι αυτο.Μπράβο δίκιο έχεις Ηλία! Το 616 όμως είναι επινικελωμένο (ασημί χρώμα) και άσπρο χαρτάκι όπως εχουν τα μισά φυσίγγια του κουτιού, τα άλλα μισά είναι επιχαλκωμένα με άσπρο χαρτάκι, μήπως είναι Ισπανικά UEE?
Και μετά λένε κάποιοι πασίγνωστοι κατά τα άλλα αρθρογράφοι ότι ο ιδιογωμοτης δεν μπορεί να φτάσει σε ποιότητα τα φυσίγγια επαγγελματία κατασκευαστή φυσιγγίων..Μήπως θέλουν να πουν το αντίθετο..??Ιδιογομωση ειναι Σπυρο, MB32-cx2000-1,72 - 32,5 gr σκαγια + 1 gr Buffer- Giovanni 22- n.7 57,5mm
Κριμα ειναι που δεν το επιασε η καμερα, ηταν λες κ βαρεσε σε τοιχο το τρυγονι...
Έχεις δίκιο Στέλιο, στα NAVARO 30 που πήρα χτές το καψούλι είναι επίπεδο στην κεντρική επιφάνεια σαν το δεξί φυσίγγιο που έβαλες, είδα τη διαφορά και σε ένα από τα ΝΑVARO και σε ένα LAMBRO EUROMIX που έχει καψούλι ΝΟΒΕL SPORT με κυρτές γωνίες.Αλλά υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικο που ξεχωρίζει τα καψούλια της NOBELSPORT. Το κεντρικό τμήμα, εκεί που χτυπάει η βελόνα, έχει κυρτή επιφάνεια (καμπύλη) ενώ στα Fiocchi, αλλά και στα Cheddite και τα ΜΑΧΑΜ, το σημείο αυτό είναι σχετικά επίπεδο.
Εντελώς συμπτωματικά, κοίταζα κάτι παλιά φυσίγγια που έχω, για να βάλω καμιά φωτό στο αντίστοιχο τόπικ (... για τον Τάσο ) και βρήκα δυο κουτιά Percorso Caccia 36 γρ, το ένα σε Νο.4 που το είχα πάρει το 1997 (τότε λεγόταν MAIONCHI) κι ένα σε Νο.6 (NOBELSPORT) αγορασμένο το 2005 ή 2006. Σκέφτηκα να κόψω δυο φυσίγγια να δω τυχόν διαφορές, κι έτσι είδα ότι εκτός από διαφορετικές πυρίτιδες, είχαν και διαφορετικά καψούλια. Βάζω μια φωτο, προσέξετε τη διαφορά στη μορφή, που είπα πιο πάνω, πιστεύω είναι αρκετά εμφανής. Το 6αρι (αριστερά) έχει Μ688 πέραν πάσης αμφιβολίας, ενώ το 4αρι (δεξιά) που είναι και πιο παλιό, θεωρώ ότι έχει Fiocchi 616 (έχει άσπρο χαρτάκι - αλλά δεν είναι ασημί ).
Και το ακόμα πιο ''παράξενο'' , τώρα που έβαζα τα υπόλοιπα φυσίγγια του κουτιού στη φυσιγγιοθήκη, είδα οτι τα 10 έχουν καψούλι 688 επιχαλκωμένο και τα υπόλοιπα 616 επινικελωμένο, τι να πώ.
Από την άλλη αυριο θα έχω μια μάρκα φυσιγγίου αλλα στην ουσία δύο διαφορετικά φυσιγγια, αν δεν τραβάει το ένα θα ρίξω το άλλο.
Σπύρο δεν τα μέτρησα αλλά μόλις τώρα ετοιμάζοντας την φυσιγγιοθήκη μου, έτσι ακριβώς είναι και τα club nova που πήρα προχθές....
Το δεξιο ειναι 616η 615.το αριστερό cx2000η 688.ανάλογα το χαρτακι μαυρο για το cx2000πρασηνο για το 688Εγώ δεν γνωρίζω πολλά από τα υλικά αλλά αυτά τα δυο φυσίγγια ήταν στο ίδιο κουτί.. Οι ειδικοί σίγουρα θα καταλάβατε περί τίνος πρόκειται...
Το θέμα αυτό με τα καψούλια στους κάλυκες Fiocchi με προβλημάτισε αρκετά. Το γεγονός να βρίσκονται φυσίγγια με 2 διαφορετικά καψούλια στο ίδιο κουτί με οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι δεν θα μπορούσε να ευθύνεται ο Κύργιας, ή οποιοσδήποτε παραγωγός φυσιγγίων, οι οποίοι προμηθεύονται καψουλωμένους κάλυκες σε μεγάλες συσκευασίες κάποιων χιλιάδων τεμαχίων, οπότε δεν είναι λογικό να γίνεται τέτοιο ανακάτεμα στο στάδιο τροφοδοσίας των μηχανών γόμωσης. Το ανακάτεμα πρέπει να είχε συμβεί στα καψούλια, πριν από το στάδιο καψουλώματος των καλύκων, δηλαδή από την εταιρεία κατασκευής καψουλιών και καλύκων, τη Fiocchi στη συγκεκριμένη περίπτωση.Εγώ δεν γνωρίζω πολλά από τα υλικά αλλά αυτά τα δυο φυσίγγια ήταν στο ίδιο κουτί.. Οι ειδικοί σίγουρα θα καταλάβατε περί τίνος πρόκειται...
Τελικά βρήκαμε την άκρη..Μπράβο Στέλιο για τον κόπο σου!!