Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να μου προτείνετε φυσίγγια ή πυρίτιδες που δουλεύουν καλά σε σχετικά κρύο καιρό 10 βαθμούς και κάτω και ποιά σε σχετικά ζεστό καιρο 15-20 βαθμούς. Ευχαριστώ!
Η πυρίτιδα από μόνη της ΔΕΝ λέει κάτι.Ενα φυσίγγι με την Χ πυρίτιδα για "κρύο" μπορεί να έχει λάθος σεταπ,το ίδιο και η πυρίτιδα "ζέστης".Πολλές φορές όμως υπάρχουν και φυσίγγια που εκ πρώτης φαίνονται ακατάλληλα για κρύο με την πυρίτιδα που έχουν και όμως δουλεύουν άψογα.Το παν είναι ο σωστός συνδιασμός υλικών.

Last edited:
Η πυρίτιδα από μόνη της ΔΕΝ λέει κάτι.Ενα φυσίγγι με την Χ πυρίτιδα για "κρύο" μπορεί να βρεθεί σε ένα φυσίγγι με λάθος σεταπ,το ίδιο και η πυρίτιδα "ζέστης".Πολλές φορές όμως υπάρχουν και φυσίγγια που είναι εκ πρώτης φαίνονται ακατάλληλα για κρύο με την πυρίτιδα που έχουν και όμως δουλεύουν άψογα.Το παν είναι ο σωστός συνδιασμός υλικών.
Υπάρχουν κάποια στην αγορά θεωρητικά σταθερά, που μπορείς να προτείνεις για δοκιμή?

Υπάρχουν κάποια στην αγορά θεωρητικά σταθερά, που μπορείς να προτείνεις για δοκιμή?
Προσωπικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία από εμπορικά αλλά έχω δοκιμάσει αρκετά.Τωρα για το 10-15-20C που αναφέρεσαι μπορεί να σε καλύψει ένα φυσίγγι.Εγω θα έλεγα 206 formula -Cheddite tordo.Σταθερα φυσίγγια χωρίς εκπληξεις στα 32γρ.

Last edited:
ολα εξαρτωνται απο τον καιρο ,της αποστασεις που κυνηγας και το νουμερο σκαγιου ,γενικα σ娨 ΕμπορικΑ" απο 5 και κατω πας σε 34 γρ και απο 5 και πανω απο 28 εως 32 γρ ,τωρα εσυ εισαι αυτος που θα παρεις να δοκιμαζεις γιατι σε ολους δεν ταιριαζουν τα ιδια φυσιγγια.

Με τα φετεινά αγορασμένα τα 30άρια classic του δούβρη θα ξεκινήσουμε και μετά τα φλας που έμειναν απόθεμα από πέρυσι! Να φεύγουν, γιατί το 30άρι με διαφορετικούς κάλυκες,τυπώματα κτλ ένας θεός ξέρει τι θα είναι...Άμα κάνει μπαμ καλά θα είναι.. .yel.20220628_122212.jpgIMG_20220506_190121.jpg

Last edited:
Με τα φετεινά αγορασμένα τα 30άρια classic του δούβρη θα ξεκινήσουμε και μετά τα φλας που έμειναν απόθεμα από πέρυσι! Να φεύγουν, γιατί το 30άρι με διαφορετικούς κάλυκες,τυπώματα κτλ ένας θεός ξέρει τι θα είναι...View attachment 50672View attachment 50673
Θα παίρνεις μαζί διαφορετικά κουτιά από το classic και αν δεν πάει το ένα θα βάζεις το άλλο. .yelling. .
Το flash ήταν αρκετά καλό,δεν ξέρω αν άλλαξε όμως.

Θα παίρνεις μαζί διαφορετικά κουτιά από το classic και αν δεν πάει το ένα θα βάζεις το άλλο. .yelling. .
Το flash ήταν αρκετά καλό,δεν ξέρω αν άλλαξε όμως.
Το φλας, την χρονιά που μας πέρασε πήρα και μπεκάτσα, γενικά καλό είναι αλλά άπαξ και σφίξει λίγο ο καιρός πολλά ζωντανά.

Ήρθανε και τα Ναβάρο. 8-9 και για πρώτη μου φορά μερικά κουτάκια 10αρια. Δεν τα έχω ξανά ρίξει, εδώ όμως αλλά και από φίλους δια ζώσης έχω ακούσει καλά λόγια. Για να δούμε!View attachment 49856
Ότι καλύτερο.
Είχα ψάξει για να πάρω ένα κιβώτιο σε νούμερο 10 πριν να πάρουν πάνω οι τιμες αλλά δεν είχε κάνεις σε 10αρια.

Με αυτό το φυσιγγι έχω ρίξει αρκετές φορές πολύ μεγαλύτερα θηράματα όπως πέρδικα φασσα αγριοπεριστερο τρυγονι.
Με πολύ καλά σκοτώματα ακόμη και μακριά.

Κάποιες φορές έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό για το τι μπορεί να κάνει ένα φυσίγγι 30 γραμμάρια και νούμερο 10 όταν το στείλεις εκεί που πρέπει.

Με τα φετεινά αγορασμένα τα 30άρια classic του δούβρη θα ξεκινήσουμε και μετά τα φλας που έμειναν απόθεμα από πέρυσι! Να φεύγουν, γιατί το 30άρι με διαφορετικούς κάλυκες,τυπώματα κτλ ένας θεός ξέρει τι θα είναι...Άμα κάνει μπαμ καλά θα είναι.. .yel.View attachment 50672View attachment 50673
Τα flash σε 8 νουμερο που τα εριξα φετος ηταν αρκετα καλα,σε διαφορους καιρους.Δεν τα δοκιμασα με πολυ κρυο...Τα classic30 δεν τα εχω δοκιμασει.Γενικα με τα 32αρια του τα παμε καλα.Μια φορα δοκιμασα τα 31γρ(νομιζω τα ονομαζει Top)και δεν σταυρωσα πουλι!!Που εριχνα δεν καταλαβα ποτε!Ομως θα τους δωσω αλλη μια ευκαιρια γιατι με τα αλλα φυσιγγια του ειμαι ευχαριστημενος

Τα flash σε 8 νουμερο που τα εριξα φετος ηταν αρκετα καλα,σε διαφορους καιρους.Δεν τα δοκιμασα με πολυ κρυο...Τα classic30 δεν τα εχω δοκιμασει.Γενικα με τα 32αρια του τα παμε καλα.Μια φορα δοκιμασα τα 31γρ(νομιζω τα ονομαζει Top)και δεν σταυρωσα πουλι!!Που εριχνα δεν καταλαβα ποτε!Ομως θα τους δωσω αλλη μια ευκαιρια γιατι με τα αλλα φυσιγγια του ειμαι ευχαριστημενος
αυτος τα φτιαχνει τα φυσιγγια του ?εχει μηχανες?

Φιλε δεν γνωριζω!νομιζω ναι.Εχω μιλησει κανα 2φορες στο τηλ μαζι του,ευγενικος και εξυπηρετικος,αλλα παιρνω τα φυσιγγια του απο Σαλαπατα.Βλεπω μερικες φορες αλλαγες στα υλικα(πραγμα που με ξενερωνει,κυριως καλυκεςκαι συγκεντρωτηρες,οχι πυριτιδες)αλλα τα φυσιγγια εχουν σχετικα σταθερο αποτελεσμα

Φιλε δεν γνωριζω!νομιζω ναι.Εχω μιλησει κανα 2φορες στο τηλ μαζι του,ευγενικος και εξυπηρετικος,αλλα παιρνω τα φυσιγγια του απο Σαλαπατα.Βλεπω μερικες φορες αλλαγες στα υλικα(πραγμα που με ξενερωνει,κυριως καλυκεςκαι συγκεντρωτηρες,οχι πυριτιδες)αλλα τα φυσιγγια εχουν σχετικα σταθερο αποτελεσμα
Και εγώ από σαλαπατά.Όσον αφορά τα φλας που είχα πάρει 2 φορές, όλα με μάξαμ ήταν.Απλά την πρώτη φορά κακοτυπωμένα και την δευτερη καλύτερα!Τώρα για τα 30άρια που πήρα φέτος, άστο ένα μπάχαλο όλα.Φιόκι,μάξαμ,ρμ, από 8άρι έως 12άρι μέταλλο.Από γαλάζια χωρίς τύπωμα, μέχρι σε κόκκινα και κακοτυπωμένα.Αφού μέχρι και ένα ανοιγμένο βρήκα μέσα...Μπαρούτι και σκάγια έκαναν πάρτυ, συγκεντρωτήρας αμπέ λαλέ....sarcastic.

Και εγώ από σαλαπατά.Όσον αφορά τα φλας που είχα πάρει 2 φορές, όλα με μάξαμ ήταν.Απλά την πρώτη φορά κακοτυπωμένα και την δευτερη καλύτερα!Τώρα για τα 30άρια που πήρα φέτος, άστο ένα μπάχαλο όλα.Φιόκι,μάξαμ,ρμ, από 8άρι έως 12άρι μέταλλο.Από γαλάζια χωρίς τύπωμα, μέχρι σε κόκκινα και κακοτυπωμένα.Αφού μέχρι και ένα ανοιγμένο βρήκα μέσα...Μπαρούτι και σκάγια έκαναν πάρτυ, συγκεντρωτήρας αμπέ λαλέ....sarcastic.
Φετος πηραμε μετα απο αρκετα χρονια τα frost.Καλα ηταν,πολυ καλα μπορω να πω!Τα δικα μου ηταν σε καλυκα φιοκι και των δυο φιλων ηταν σεντιτ και με διαφορετικους συγκεντρωτηρες...Παντως ολοι μειναμε ευχαριστημενοι!!Φυσικα παιζει ρολο και η τιμη.Τωρα αν παρω παλι του χρονου και ειναι σε αλλο καλυκα.....

Συγνώμη βρε παιδιά ,αλλά απορω πως εμπιστεύεστε τοσο εύκολα να μην υπάρχει μια σταθερότητα,ούτε καν στην εμφάνηση ενός φυσιγγίου ,πόσο μάλλον τι θα γίνεται στη γόμωση.Μετα από όλα αυτά μπορεί να φταίει η benelli που δεν σκοτώνει.

Φετος πηραμε μετα απο αρκετα χρονια τα frost.Καλα ηταν,πολυ καλα μπορω να πω!Τα δικα μου ηταν σε καλυκα φιοκι και των δυο φιλων ηταν σεντιτ και με διαφορετικους συγκεντρωτηρες...Παντως ολοι μειναμε ευχαριστημενοι!!Φυσικα παιζει ρολο και η τιμη.Τωρα αν παρω παλι του χρονου και ειναι σε αλλο καλυκα.....
Αυτά πόσα γραμμάρια είναι? Με ισπανικη?

Nαι κ ειναι κ πολυ παλια βιοτεχνία..
Από τον πατερα στον γιο....

32γρ,
Το frost παλαιοτερα κυκλοφορουσε με την ονομασία ΜΒ (...ασχέτως που τα τελευταια χρονια περιειχε csb-1, είχε γίνει κ παρουσιαση εδώ στο φόρουμ).
κ μαλλον για αυτό αργότερα του άλλαξε την ονομασια, μεχρι προσφατα εξακολουθουσε να το γεμίζει με csb1....
Με τα φετεινά αγορασμένα τα 30άρια classic του δούβρη θα ξεκινήσουμε και μετά τα φλας που έμειναν απόθεμα από πέρυσι! Να φεύγουν, γιατί το 30άρι με διαφορετικούς κάλυκες,τυπώματα κτλ ένας θεός ξέρει τι θα είναι...Άμα κάνει μπαμ καλά θα είναι.. .yel.View attachment 50672View attachment 50673

Αυτό που θες, αυτό θα βρεις..ΔΟΥΒΡΗΣ!!

Την θυμάσαι την διαφήμιση στην tv? Χαχαχα

Last edited:
Nαι κ ειναι κ πολυ παλια βιοτεχνία..
Από τον πατερα στον γιο....

32γρ,
Το frost παλαιοτερα κυκλοφορουσε με την ονομασία ΜΒ (...ασχέτως που τα τελευταια χρονια περιειχε csb-1, είχε γίνει κ παρουσιαση εδώ στο φόρουμ).
κ μαλλον για αυτό αργότερα του άλλαξε την ονομασια, μεχρι προσφατα εξακολουθουσε να το γεμίζει με csb1....

Αυτό που θες, αυτό θα βρεις..ΔΟΥΒΡΗΣ!!

Την θυμάσαι την διαφήμιση στην tv? Χαχαχα
Αυτό με την mb σε μπλε ασπρο κουτί και διάφανο καλυκα ηταν??? Και είχε κάτι νιφάδες πανω??? Είχα ρίξει 10 κουτιά το 17 και ήταν παρα πολυ καλο!

32 με ισπανικη,οπως τα λεει και ο συνονοματος tasos hunter.Παλια που ονομαζονταν ΜΒ και πριν βαλει ισπανικες ηταν φοβερο φυσιγγι,παντωσ καιρου.Εριχνα αποκλειστικα αυτο σε τσιχλοκοτσυφα,μπεκατσα,περδικα μεχρι και υδροβια στο σουρουπο,οπως και αλλα παιδια απο την παρεα.Το χρησημοποιουσαμε 3 χρονια. Μετα αλλαξε μπαρουτι,καλο φυσιγγι αλλα μονο στο κρυο.Οχι αυτο που ηταν.Ξενερωσαμε...Ειχα να τα παρω 2-3 χρονια τα πηρα περσυ και μου αρεσαν.Δεν ξερω αν αλλαξε παλι κατι αλλα θα τα ξαναπαρω

Status
Not open for further replies.
Back