Αλλά ούτε και με το verney caron που είχα δισκανδαλο το είχα κάνει
Ναι....Tάσο 1-3 είναι το πλαγιο σου?
Αν ήταν 3-3 θα μειονεκτούσε στα κυνηγια που κάνεις?Ναι....
Τώρα είναι σαν να έχουμε μια καραμπίνα με σταθερό 3* και να την κυνηγάμε βάζοντας δυο φυσίγγια........Αν ήταν 3-3 θα μειονεκτούσε στα κυνηγια που κάνεις?
Πάσο.Εγώ παντως δικαννο με δυο ίδια σταθερά τσοκ δεν θα το ήθελα
Πουθενά.σε ποιές περιπτώσεις νομίζεις ότι θα μειονεκτούσε αν ήταν mod-mod.
Για τα είδη των θηράματων που κυνηγάω στο περπατητο οκ...Πάσο.
Αλλο σε ρωτάω.Σε ποιά κυνηγια που κάνεις ή σε ποιές περιπτώσεις νομίζεις ότι θα μειονεκτούσε αν ήταν mod-mod.
Ακου μια κουτή?φάση.Πιστευω τώρα να σε κάλυψα,πεσμου τώρα κ την δική σου αποψη......
Γιατί για καποιο λογο ρώτησες κ οχι τυχαία...
Όπως έχω ξαναπεί Αρι,η "κυνηγετική" μου εμπειρία βασίζεται σε δυο τσοκ.......Ακου μια κουτή?φάση.
Πριν πολλά χρόνια στα ορτύκια με το rizzini 1-3.
9αράκια μέσα κ πολύ κόσμο στην Λαυρεωτική.
Ακούμε με τον συγκυνηγό τουφεκιές ψηλές σε ψηλωμένο τρυγόνι και να πλησιάζει μαζεύοντας από τους ορτυκάδες με τις φούφες κάργα μολύβι και ξεπουπούλιασμα..μιλάμε δεν το ξεχνάω..τριάρες κάργα κ παληκάρι αυτό...ο διπλανός μου να πεδεύται μ μία centro να βγάλει το πρώτο διασποράς μπας κ κάνει κάτι.
Εχω γυρίσει τον επιλογέα , το τουφεκάω κ το παίρνω αλλά όχι στουπί.ήταν αρκετά ψηλά
Αν δεν είχα γυρίσει τον επιλογέα πιστεύω ότι θα του πάταγα κ τις 2 κ μπορεί να είχα κ το ίδιο αποτέλεσμα.
Δεν θυμάμαι ξανά όσα χρόνια που έριχνα με αυτό να έχω δουλέψει τον επιλογέα.
Ισως στην μπεκάτσα μόνο να βολεύει ένα τσοκά ρισμα 5-3 και πάλι όχι πάντα.
Το 1-3 που συνήθως είναι τα σταθερά δίκανα εκτός από κάποια καρτέρια μόνο δεσμευση είναι η γνώμη μου.
Το β25 που συνηθως πάω είναι 1.5-3,5 και σκέφτομαι ν το κάνω 3.5-3.5.Φρενάρω για να μην χάσει αξία.
Πάντα σε μένα μου έπαιρνε το μυαλό το διαφορετικό τσοκάρισμα όταν σήκωνα το όπλο.Τώρα δεν δίνω τόση σημασία γιατί εχω συνηθίσει απ το σκοπευτήριο δουλεύοντας ίδια τσοκ κ το ξεχνάω.
Είναι μειονέκτημα να βάζουμε τέτοια πράγματα στο μυαλό την ώρα που τουφεκάμε.
Πιστεύω ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ωφελεί το διαφορετικό τσοκάρισμα
Το μονοσκάνδαλο είναι ποιό γρήγορο στους ντουμπέδες αν δεν προλαβαίνεις να το γυρίσεις.
Το πλάγιο παραδοσιακά δεν θα τό θελα μονοσκάνδαλο μ τπτ.
Και ομως στον "κυκλο" μας κ απο πολλους θεωρείτε το μέγιστο "αμαρτημα" διότι λέγεται πως δεν δίνει στο θήραμα δυνατότητα να διαφύγει..Κακιά συνήθεια τα καθιστά?Δεν νομίζω.
Με καθιστά ξεκίνησαν οι ποιό πολλοί!
Σιγά μην τους κάνω πρρρ να σηκωθούν.
Για να λέω την αλήθεια έτσι ακριβώς οπως το λες δεν θυμάμαι να το έχω επειχηρησει , αλλά το πιστευω απόλυτα ότι μπορεί να γίνει....Στα ψηλωμένα πάταγα πρώτα την αριστερή....και πολλές φορές ευστοχούσα μ τη δεύτερη...
Δε σου έχει τύχει αυτό με το πλάγιο?
Φίλοι μου @chevy z71 και leon50 (δεν ξέρω τa όνοματα σας)Δηλαδή ρε παιδιά ο μπαρμπας ο browning από το 1926 που έκανε μονοσκάνδαλο τόσο μαλάκας μας βγήκε ?και οι άλλοι τον αντέγραψαν?
Σίγουρα το δισκάνδαλο είναι ποιό ευχρηστο στο να επιλέξεις με ποιά θα ρίξεις πρώτα και το προτιμώ στο πλαγιόκαννο.
Αλλά εγώ τα ποζέ τα προτιμώ για το ζύγισμα και την αίσθηση που προσφέρουν και όχι τοσο για τα τσοκ.Και γιαυτον το λόγο δουλεύω τα ίδια τσοκ πάνω κάτω στο 90+% των περιπτώσεων.
Μια φορά κ έναν καιρό ενδεχομένως να ήταν......Παλιά θεωρούσα μειονεκτήματα το σταθερό τσοκαρισμα 1-3.
Ουτε εγώ θα το έκανα......Ευτυχώς, αν και σκέφτηκα να ανοίξω τα τσοκ σε οπλουργο, δεν το πραγματοποίησα.
Όχι δεν κυνηγάμε λιοντάρι, αλλά και πέρδικα ή λαγός να χαθεί από αφλογιστία είναι ζήτημα!!!!! να μην αναφέρω τον αγριόχοιρο που είναι και θέμα ασφάλειαςΛιοντάρι κυνηγάμε??
κατευθείαν πάει τΚοιτάξτε να δείτε το δισκανδαλο είναι σαφώς πιο γρήγορο στην επιλογή .Και σίγουρα πιο ασφαλή.Τωρα αν αλλάξουμε τη σειρά και αποφασίσουμε να τουφεκαμε πρωτα τη λεγόμενη αριστερή κάτω κανη στο αληλεπιθετο δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα ρίξεις τη δεύτερη ντουφέκια αφού χρειάζεται να πάει το δάχτυλο μπροστά για την επόμενη κάτι που δεν είναι εύχρηστο.Ισως είναι το μόνο μειονέκτημα του δισκανδαλου για μένα έναντι του μονοσκανδαλου δικανου
Αν ήταν 3-3 θα μειονεκτούσε στα κυνηγια που κάνεις?
Να απαντήσω εγώ και να διαφωνήσω (επιτέλους μια φορά) με τον Βασίλη!Πουθενά.
Μόνο στα παπιά στον θεό και στο ότι δεν θα είχε εναλλασσόμενα τσοκ.
εγώ το αντίστροφο το θεωρούσα πλεονέκτημα και τώρα μειονέκτημα, βέβαια έπαιζα με τα διασποράς όπως λέει και ο Τάσος......Παλιά θεωρούσα μειονεκτήματα το σταθερό τσοκαρισμα 1-3. Τώρα το θεωρώ ιδανικό ( εννοείται με δύο σκανδαλες). Με το κατάλληλο φυσίγγι όλα γίνονται. Πολλές οι τσίχλες που έχω πάρει με την αριστερή κάννη ( φουλ) και κοντά και μακριά. Ευτυχώς, αν και σκέφτηκα να ανοίξω τα τσοκ σε οπλουργο, δεν το πραγματοποίησα.
Σιγά μην δεν διαφωνούσαμε.Να απαντήσω εγώ και να διαφωνήσω (επιτέλους μια φορά) με τον Βασίλη!
ΠΑΝΤΟΥ θα μειονεκτούσε σε όλα τα κυνήγια!
καρτερι, περπατητό τσίχλας, φέρμα, λαγό.... παντού!!!!
το Ντεμί τσοκ είναι μια "χρυσή τομή" ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ σε μονή κάννη, πλην όμως είναι συμβιβασμός: κάτι που να πιάνει και τα κοντινά και τα μακρινά χωρίς να κάνει για κανένα από τα δύο, μου θυμίζει το κυνήγι λαγού ή γουρουνιού που όταν μας λείπουν τουφέκια πιάνουμε ένα τουφέκι 2 καρτέρια, με το σκεπτικό να τρέξεις να καλύψεις το καρτέρι απ' όπου θα περάσουν τα θηράματα, έτσι αντί να σου βγει το γουρούνι στα 10 μ θα βγει στα 50-60-70 και μετά από τρέξιμο λαχανιασμένος θα πρέπει να το σημαδέψεις σωστά παρότι μακριά κ.λ.π. κ.λ.π. ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
Ενώ με δυο διαφορετικές στενώσεις και διαφορετικά φυσίγγια κάνεις ότι θέλεις χωρίς δεσμεύσεις.
Τι συζητάμε τώρα ,έχεις ΔΥΟ ΟΠΛΑ σε ένα, αλλά μόνο 2βολές....
Έχω ένα πλάγιο του 1937, στενώσεις 1/10 και 7/10 με συνδυασμούς από διαφορετικά φυσίγγια έκανα όλα τα κυνήγια από μπεκάτσα μέχρι φάσσα χωρίς συμβιβασμούς (άντε να εξαιρέσω τα παπιά)....