Δεν το ειχα προσεξει...Βέβαια είναι λίγο παλιές οι αναρτήσεις
Αυτο το λες για τα τσοκ του,που αν θυμαμε καλά ήταν πιο ανοιχτά από ότι έπρεπε η εννοεις κάτι διαφορετικό?5.Βλητικά υστερεί σε σχέση με άλλα όπλα. (Απο δικές μου δοκιμές και με βάση τη δικιά μου εκτίμηση).
Ετσι ειναι,χωρις καμια αμφιβολια.Εγω εχω με 70 αρες θαλαμες το made ussr. Σχεδιαστικα η παπια και η λαβη μου αρεσει περισσοτερο απο το συγχρονο σταθερα τσοκ 1 3 βαρος 3200 και πολύ καλές τουφεκιες.
Λεβέντη δεν έχει πάρει κάτι το αυτί μου..αποστολη εμεις που το εχουμε το ξερουμε. πες κατι καινουργιο ρε φιλε. kicks ηρθανε?
Ακριβώς Τάσο.Οι συγκεντρώσεις του φτωχικές.Δεν γνωρίζω αν ισχύει κάτι αντίστοιχο και στα οπλα με σταθερο τσοκαρισμα.Αυτο το λες για τα τσοκ του,που αν θυμαμε καλά ήταν πιο ανοιχτά από ότι έπρεπε η εννοεις κάτι διαφορετικό?
Ούτε μια στο εκατομμύριοΔεν γνωρίζω αν ισχύει κάτι αντίστοιχο και στα οπλα με σταθερο τσοκαρισμα.
Κι εγω εχω το ιδιο πολυ παλιο βεβαια του 1965 εχει καννες 72 εκ 70 αρες θαλαμες σταθερο 1 και 3 * και φοβερες τουφεκιες!Εγω εχω με 70 αρες θαλαμες το made ussr. Σχεδιαστικα η παπια και η λαβη μου αρεσει περισσοτερο απο το συγχρονο σταθερα τσοκ 1 3 βαρος 3200 και πολυ καλες τουφεκιες.
Ετσι ειναι,χωρις καμια αμφιβολια.
Τα Baikal με σταθερα τσοκ έχουν εξαιρετικές τουφεκιες.
Δεν εχω καμία εμπειρία οσο αφορά τα εναλλασσόμενα τσοκ τους,αλλά δυστυχώς ακούω απο αρκετούς ότι πιο ανοιχτά απο την αναγραφόμενη σύσφιξη.
Όπως υπάρχουν κ μεγάλες "μάρκες" όπλων που τα τσοκ τους είναι πιο σφιχτα..
Γιατί το κάνουν αυτό οι κατασκευαστές δεν ξέρω..
Ρε παιδιά εγώ την καλή ντουφεκιά την κρίνω πρώτα από την σωστή ισοκατανομή και μετά απο την συγκέντρωση...Ακριβώς Τάσο.Οι συγκεντρώσεις του φτωχικές.Δεν γνωρίζω αν ισχύει κάτι αντίστοιχο και στα οπλα με σταθερο τσοκαρισμα.
.xm.Δεν είναι απόλυτο...Τελικά απο ότι εχω καταλάβει μόνο σε οπλα με σταθερα τσοκ υπάρχει ακρίβεια..
K.Σπύρο εννοείται ότι δεν κρίνω ένα τσοκ απο το όνομα,αλλα όταν ο άσσος(full choke) μου δίνει γυρω στο 60 %. Σε απόσταση των 35 μέτρων κάτι δεν πάει όπως θα έπρεπε. Εχω ανεβασει φωτο στην κατηγορία φερτο στα μετρα σου, όπου στα 14 μεγαλα βήματα η τουφεκια έχει ανοίξει πάρα πολύ.Ρε παιδιά εγώ την καλή ντουφεκιά την κρίνω πρώτα από την σωστή ισοκατανομή και μετά απο την συγκέντρωση...
ειδικά στα όπλα με εναλλασσόμενα τσοκάκια βρίσκεις εύκολα την ντουφεκιά που θέλεις στην καθε απόσταση δοκιμαζοντας τα διαφορα τσοκ, ειδικά στις μέρες μας που η αγορά βρίθει απο τσόκ...
μην κολλάτε σε ονομασίες (κυλινδρος, ντεμι κ.λ.π) δείτε τις ντουφεκιές που βγαζουν και κρίνεται σε ποια απόσταση δουλεύουν...
Όντως για Full είναι ανοιχτό...K.Σπύρο εννοείται ότι δεν κρίνω ένα τσοκ απο το όνομα,αλλα όταν ο άσσος(full choke) μου δίνει γυρω στο 60 %. Σε απόσταση των 35 μέτρων κάτι δεν πάει όπως θα έπρεπε. Εχω ανεβασει φωτο στην κατηγορία φερτο στα μετρα σου, όπου στα 14 μεγαλα βήματα η τουφεκια έχει ανοίξει πάρα πολύ.
Σημ. Εχω δοκιμασει διαφορα φυσιγγια και ο κανόνας δεν αλλάζει.Περιορίζεται μόνο με γνωστα συγκεντρωτικα φυσιγγια.
Μόλις ξαναμέτρησαμε ηλεκτρονικο παχυμετρο εξ ού και οι μικρες διακυμανσεις της τάξης των + - 0.02 mm.Όντως για Full είναι ανοιχτό...
Τα αλλα τσοκάκια το ίδιο είναι?
Εχεις μετρήσεις διαμετρους?
*Το Κ. στο Σπύρος ελπίζω να εννοεί Κυνηγέ Σπύρο, γιατί τα κύριος μεταξυ κυνηγών δεν πάνε...
η επιλογή της baikal να εκσυγχρονιστεί με τα τσοκ ήρθε απο ότι εχω διαβάσει πέρα απο την ευρωπαϊκή αγορά , για να πάρει ενα κομμάτι στην αμερικάνικη ,... κάπως ετσι προέκυψε το Remington Spartan 310 που αν δεν κανω λάθος εχει 18,5 αυλους .. οπότε αν δεισ όλεσ οι εξωεργοστασιακές εταιρίες εχουν τον κύλινδρο στο 18,5 οχι στο 18,4. αλλα και 18,4 να εχει το Remington Spartan 310 , το μια σύσφιξη πανω συνηθίζεται στην αμερικάνικη αγορα . ίσος λογο ατσάλινων δεν ξερω .Ετσι ειναι,χωρις καμια αμφιβολια.
Τα Baikal με σταθερα τσοκ έχουν εξαιρετικές τουφεκιες.
Δεν εχω καμία εμπειρία οσο αφορά τα εναλλασσόμενα τσοκ τους,αλλά δυστυχώς ακούω απο αρκετούς ότι πιο ανοιχτά απο την αναγραφόμενη σύσφιξη.
Όπως υπάρχουν κ μεγάλες "μάρκες" όπλων που τα τσοκ τους είναι πιο σφιχτα..
Γιατί το κάνουν αυτό οι κατασκευαστές δεν ξέρω..
Τελικά απο ότι εχω καταλάβει μόνο σε οπλα με σταθερα τσοκ υπάρχει ακρίβεια..
αποστολη δεν χανεις καθολου. τα ιδια εχω μετρησει και για να παρεις αλλα τσοκ θες μια περιουσια στη χωρα που ζουμεΜόλις ξαναμέτρησαμε ηλεκτρονικο παχυμετρο εξ ού και οι μικρες διακυμανσεις της τάξης των + - 0.02 mm.
4* 18.20mm.
3* 17.93mm.
1*17.43-17.48 mm.
To παχυμετρο έπαιζε αρκετα για αυτό και δεν ξερω αν οι ανοχές είναι πραγματικές ή ΄χανω εγω στην μέτρηση.
Απο δω και πέρα ενικός
Ποιο ενδεχεται να είναι το πρόβλημα της καννης ;,το γραφω αυτο για το Καστορα,που εχει πεσει σε καννη προβληματικη.