Baikal Team

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να ρίχνονται οι σφύρες, ποτέ δεν το έχω κάνει και πότε δεν αντιμετώπισα θέμα σε κανένα όπλο ακόμα και σε ένα 50 χρόνων που έχω.
Δεν μπορώ να το νιώθω οπλισμένο, με κάτω τα ελάσματα η τα ελατήρια η οτιδήποτε μένει σε θέση standby

Δεν μπορώ να το νιώθω οπλισμένο, με κάτω τα ελάσματα η τα ελατήρια η οτιδήποτε μένει σε θέση standby
Θα σου πω εμένα από τον πατέρα μου μου έχει μείνει το χούι από παιδί γιατί έπιανα όπλα από πολύ μικρός .Ποτέ η κάνη επάνω σε άνθρωπο ,πάντα κοιτάμε το όπλο να είναι αδειο όταν το αφήσουμε από τα χέρια μας , ποτέ δε πατάμε τη σκανδάλη ,και ποτέ δε βάζουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά μόνο όταν επωμίζουμε .Είναι και ο λόγος που προτιμώ την ασφάλεια στο εμπρός μέρος του υποφυλακτήρα της σκανδάλης γιατί μου είναι εύκολη και η απασφάλιση πριν ρίξω ,αφού το δάκτυλο μου χαϊδεύει πάντα εκείνο το μέρος και έπειτα ερχετε πίσω στη σκανδάλη.Εχουν γίνει βιώματα αυτά .

Τα ελατήρια αν έχουν κατασκευαστεί σωστά δε χαλάνε (τουλάχιστον για όλη τη διάρκεια ζωής του κατόχου)
Αυτό δεν ισχύει για τα επανατατικά ελατήρια φίλε. Ούτε για τα ελατήρια της αποθήκης. Ιδίως στα πιστόλια το επανατατικό ελατήριο θεωρείται αναλώσιμο και πρέπει να αλλάζει κάθε κάποιες χιλιάδες φυσίγγια. Σαν τα λάδια του αυτοκινήτου ας πούμε.

Επίσης τα ελατήρια φθείρονται με τη χρήση (άνοιγμα-κλείσιμο), όχι με τη μόνιμη συμπίεση όπως νομίζουμε.

Last edited:
Κάποια ελατήρια είναι σωστά κατασκευασμένα και μπορεί ν'αντεξουν παρά μα παααρα πολύ,έστω και συμπιεσμένα.
Κάποια άλλα είναι σαν σκληρό σύρμα η έλασμα και "πέφτουν"με επακόλουθο αδύναμο χτύπημα και αφλογιστια.
Η ορθή χρήση και η λογική υποδεικνύει την αποσυμπίεση όταν το όπλο δεν είναι σε αναμονή για να βάλει.

Κάποια όπλα παίρνουν αυτόματα με το "σπασιμο" τη μαλ...εεε,την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να κρατήσεις πατημένες τις σκανδαλες
Αφαιρείται από το όπλο,πριν πυροδοτήσει το πρώτο φυσίγγι!
Για πολλούς λόγους...
Κατάλοιπα εγγλέζικα,από του "κυρίους" με τους γεμιστές και τα δίκανα σε ζευγάρια!

Ολα μου τα οπλα και τα εργαλεια οταν δεν ¨εργαζονται¨ βρισκονται εν ηρεμια.
Νομος.
Τα πας και στην εκκλησία τη Κυριακή για να διατηρήσουν και την πνευματική ηρεμία στο ακέραιο γιατί τα δικά μου σκοτώνουν συνήθως τις Κυριακές.(Πλακω κάνω).

Τα πας και στην εκκλησία τη Κυριακή για να διατηρήσουν και την πνευματική ηρεμία στο ακέραιο γιατί τα δικά μου σκοτώνουν συνήθως τις Κυριακές.(Πλακω κάνω).
Θα σου πω.
Ειμαι επαγγελματιας 20 χρονια.
Αγοραζω οτι καλυτερο, το προσεχω αλλα απαιτω να κανει αψογα τη δουλεια για την οποια το αγορασα.
Αν δεν την κανει , ουτε σε αγγελια για πωληση σε μεταχειρισμενα δεν τα βαζω, παει στα σκουπιδια.
Δεν ξερω αν υπαρχουν πολλοι που εχουν χαρισει δικανο ενω θα μπορουσαν να το πωλησουν εστω με χαμηλη τιμη.

Ο λόγος που ρίχνουμε τις σφύρες είναι γιατί φοβόμαστε πως έτσι θα αδυνατίζουν τα ελατήρια αλλά από ότι φαίνεται είναι προτιμοτερο να μην τις ριχνουμε καν παρά να πεφτουν οι επικρουστήρες σε άδειες θαλαμες....

Ο Κυπριδημος είχε γράψει πως για μια 20ετια+ δεν έριχνε τις σφύρες σε ένα citori cal.20 χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο θέμα....
Την πρωτη φορα που κυνηγησα με έναν φίλο τον είδα προς το τέλος του κυνηγίου που έβαλε το πλάγιο baikal στην θήκη χωρίς να ρίξει τις σφυρες..
Τον ρώτησα κ μου λέει δεν τις ρίχνω ποτέ κ να σημειώσω πως με αυτό το όπλο κυνηγάει για πανω απο 24 χρόνια κ με ότι αυτό συνεπάγεται στην προκειμενη.....

Κατά το άνοιγμα, αν θυμάμαι καλά,μπαίνει η ασφάλεια,,, βγάζεις την ασφάλεια (απασφαλιζεις) και κατά το κλείσιμο κρατάς τις σκανδάλες πατημένες και δεν οπλίζουν!
Σωστος...
Βγαζεις την (αυτόματη) ασφάλεια κ μετα πατάς τις σκανδάλες..

Κάποιοι την θεωρουν βάσανο εμένα δεν με ενοχλεί κ για αυτό δεν έχω σκεφτεί να την αφαιρεσω....
Ασε που την έχω συνηθίσει πλεον.......

Δεν αφήνεις και φυσίγγια στην αποθήκη τότε, αφού δεν τσακανάνε.
1 χιλιόμετρο πόσα κιλά είναι, κάτι τέτοια ρωτούσε ένας μαθηματικός για να καταλάβεις τι σχέση έχει το ένα με το άλλο που λες .Δεν αφήνεις φυσίγγια για θέμα ασφαλείας, και να ξέρεις σε προσωπική οπλοφορία πάντα έχεις τις μισές σφαίρες μέσα στο γεμιστήρα μόνιμα εκτός αν αποθηκεύσεις το όπλο κάπου και δεν το έχεις επάνω σου για να μην στρεσαρεις το ελατήριο της γεμιστήρας που και σε πιστόλια χρόνια με σφαίρες μέσα πρόβλημα δεν υπάρχει συνήθως .Και στο ελατήριο της αποθήκης των όπλων και μέσα να έχεις 1 φυσίγγι μόνιμα άσχετως αν δε πρέπει δε θα πάθει τίποτα για δεκαετίες έχω γνωρίσει τέτοια όπλα που ήταν μόνιμα με φυσίγγι στην αποθήκη (εννοείται λάθος από θέμα ασφαλείας και μόνο)δε το λέω στη τύχη .Από εκεί και έπειτα ο κάθε ένας λειτουργεί όπως νομίζει αλλά μην κάνετε και τη τρίχα τριχιά.

Back