Δεν μπορώ να το νιώθω οπλισμένο, με κάτω τα ελάσματα η τα ελατήρια η οτιδήποτε μένει σε θέση standbyΔεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να ρίχνονται οι σφύρες, ποτέ δεν το έχω κάνει και πότε δεν αντιμετώπισα θέμα σε κανένα όπλο ακόμα και σε ένα 50 χρόνων που έχω.
Θα σου πω εμένα από τον πατέρα μου μου έχει μείνει το χούι από παιδί γιατί έπιανα όπλα από πολύ μικρός .Ποτέ η κάνη επάνω σε άνθρωπο ,πάντα κοιτάμε το όπλο να είναι αδειο όταν το αφήσουμε από τα χέρια μας , ποτέ δε πατάμε τη σκανδάλη ,και ποτέ δε βάζουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά μόνο όταν επωμίζουμε .Είναι και ο λόγος που προτιμώ την ασφάλεια στο εμπρός μέρος του υποφυλακτήρα της σκανδάλης γιατί μου είναι εύκολη και η απασφάλιση πριν ρίξω ,αφού το δάκτυλο μου χαϊδεύει πάντα εκείνο το μέρος και έπειτα ερχετε πίσω στη σκανδάλη.Εχουν γίνει βιώματα αυτά .Δεν μπορώ να το νιώθω οπλισμένο, με κάτω τα ελάσματα η τα ελατήρια η οτιδήποτε μένει σε θέση standby
Αυτό δεν ισχύει για τα επανατατικά ελατήρια φίλε. Ούτε για τα ελατήρια της αποθήκης. Ιδίως στα πιστόλια το επανατατικό ελατήριο θεωρείται αναλώσιμο και πρέπει να αλλάζει κάθε κάποιες χιλιάδες φυσίγγια. Σαν τα λάδια του αυτοκινήτου ας πούμε.Τα ελατήρια αν έχουν κατασκευαστεί σωστά δε χαλάνε (τουλάχιστον για όλη τη διάρκεια ζωής του κατόχου)
Τα δίκανα μου δεν έχουν αυτόματες ασφάλειες.Κάποια όπλα παίρνουν αυτόματα με το "σπασιμο" τη μαλ...εεε,την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να κρατήσεις πατημένες τις σκανδαλες
Δεν είναι από τα "κάποια " η έβαλες χέρι...Τα δίκανα μου δεν έχουν αυτόματες ασφάλειες.
Στο Baikal καταργήθηκε ,και νομίζω και στο cz .Το 525 και fabarm δεν είχαν.Δεν είναι από τα "κάποια " η έβαλες χέρι...
Γιατί είναι θέμα και ασφάλειας.Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πρέπει να ρίχνονται οι σφύρες, ποτέ δεν το έχω κάνει και πότε δεν αντιμετώπισα θέμα σε κανένα όπλο ακόμα και σε ένα 50 χρόνων που έχω.
Αφαιρείται από το όπλο,πριν πυροδοτήσει το πρώτο φυσίγγι!Κάποια όπλα παίρνουν αυτόματα με το "σπασιμο" τη μαλ...εεε,την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να κρατήσεις πατημένες τις σκανδαλες
Ασφαλείας ως προς τι ?Έχεις δει πολλά πυροβόλα να τα τσακανανε στο τέλοςΓιατί είναι θέμα και ασφάλειας.
Τα πας και στην εκκλησία τη Κυριακή για να διατηρήσουν και την πνευματική ηρεμία στο ακέραιο γιατί τα δικά μου σκοτώνουν συνήθως τις Κυριακές.(Πλακω κάνω).Ολα μου τα οπλα και τα εργαλεια οταν δεν ¨εργαζονται¨ βρισκονται εν ηρεμια.
Νομος.
Θα σου πω.Τα πας και στην εκκλησία τη Κυριακή για να διατηρήσουν και την πνευματική ηρεμία στο ακέραιο γιατί τα δικά μου σκοτώνουν συνήθως τις Κυριακές.(Πλακω κάνω).
Σωστος...Κατά το άνοιγμα, αν θυμάμαι καλά,μπαίνει η ασφάλεια,,, βγάζεις την ασφάλεια (απασφαλιζεις) και κατά το κλείσιμο κρατάς τις σκανδάλες πατημένες και δεν οπλίζουν!
Δεν αφήνεις και φυσίγγια στην αποθήκη τότε, αφού δεν τσακανάνε.Ασφαλείας ως προς τι ?Έχεις δει πολλά πυροβόλα να τα τσακανανε στο τέλος
1 χιλιόμετρο πόσα κιλά είναι, κάτι τέτοια ρωτούσε ένας μαθηματικός για να καταλάβεις τι σχέση έχει το ένα με το άλλο που λες .Δεν αφήνεις φυσίγγια για θέμα ασφαλείας, και να ξέρεις σε προσωπική οπλοφορία πάντα έχεις τις μισές σφαίρες μέσα στο γεμιστήρα μόνιμα εκτός αν αποθηκεύσεις το όπλο κάπου και δεν το έχεις επάνω σου για να μην στρεσαρεις το ελατήριο της γεμιστήρας που και σε πιστόλια χρόνια με σφαίρες μέσα πρόβλημα δεν υπάρχει συνήθως .Και στο ελατήριο της αποθήκης των όπλων και μέσα να έχεις 1 φυσίγγι μόνιμα άσχετως αν δε πρέπει δε θα πάθει τίποτα για δεκαετίες έχω γνωρίσει τέτοια όπλα που ήταν μόνιμα με φυσίγγι στην αποθήκη (εννοείται λάθος από θέμα ασφαλείας και μόνο)δε το λέω στη τύχη .Από εκεί και έπειτα ο κάθε ένας λειτουργεί όπως νομίζει αλλά μην κάνετε και τη τρίχα τριχιά.Δεν αφήνεις και φυσίγγια στην αποθήκη τότε, αφού δεν τσακανάνε.