Baikal Team

Το δεύτερο που έκανε μετατροπή ο οπλουργος ντινος παπατσαρουχας ήταν το δικό μου. Αξίζει να το κάνεις με την έννοια ότι γίνεται το Προσωπικό σου όπλο. Χάνει εντελώς την με τα πολιτική του αξία δεν θα πάρεις ποτέ τα χρήματα που έδωσες για την μετατροπή πίσω. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τα γνωρίζεις. Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να δεις το κόστος.
Το λάθος που έκανα εγώ τότε λόγο απειρίας ήταν ότι το έκανα πολύ ελαφρή και πολύ κοντό. 2700 βάρος και 67cm μήκος κανης και κοντάκι αγγλικού τύπου. Τα τσοκ τα είχα κάνει, **** και *** . Βλητικά ήταν άψογο, ο ντινος είχε μετατρέψει και τους κώνους και τους αυλούς. Με το πορτινκ που είχε κάνει ο ντινος δεν είχα θέμα περίεργου ηχού κτλπ. Εγώ όμως έριχνα τότε και ένα βαπόρι φυσίγγια οπότε το όπλο αυτό ήταν εντελώς ακατάλληλο για εμένα. Το κυνήγησα δύο κυνηγετικές σεζόν. Για μπεκάτσα ιδανικό για πέρδικα θα μπορούσε να είναι αλλά ο συνδυασμός βάρους και φυσιγγίων και ζέστης το κάθε μπαμ ήταν οδυνηρό για εμένα. Για κυνήγι τσίχλας και για γενικό κυνήγι εντελος ακατάλληλο.
Αν θα το έφτιαχνα ξανά σήμερα
Βάρος 3100 το λιγότερο
Κοντάκι σεμι πιστολέ και σίγουρα απόλυτα στα μέτρα μου
Μεγάλωμα κώνου προσαρμογής και άυλου κανης.
Αφερεση μεσαίας συνδετικής ρίγας
Πορτινκ ναι θα το έκανα
Τι ρίγα σκόπευσης μάλλον θα την άφηνα γιατί μου αρέσει ο τύπος ρίγας που έχει το όπλο αυτό.
Και έτσι όπως το κάνει ο ντινος είναι πολύ ωραίος και βολικό στο μάτι όταν σκόπευης και βολεύει αρκετά στης μπηχτές τουφεκιές.
Το μήκος κανης σε καμία περίπτωση δεν θα το έκανα κάτω από 70cm.
Τσοκ πάλι τα ίδια θα έκανα **** και *** δηλαδή βελτιωμένο κύλινδρο και μισό.
Από βαφές εφαρμογές κτλπ η δουλειά του παπαυσαρουχα άψογη.
Όπως καταλαβενεις το φτιάχνεις όπως θες αλλά να ξέρεις ότι θα κοστίσει. Από την άλλη δεν θα εμπιστευόμουν κάποιων άλλο να το κάνει λόγο εμπειρίας είναι ο πρώτος που έκανε κάτι τέτοιο και μάλιστα τότε το έκανε μόνο σε σοβιετικά και όχι σε ρωσικά όπλα. Αλλιώς άστο ως έχει γιατί είναι ένα αξιόλογο και αξιόπιστο όπλο, με φοβερή βλητική απόδοση.
Ολα αυτά αποτελούν πρωσοπικη εμπειρία και πρωσοπικη γνώμη.
Καλή συνέχεια συγνώμη για το σεντόνι που έγραψα.
Φίλε Νίκο καλημέρα σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και τις συμβουλές σου!!!Τα ξύλα θα τροποποιηθούν αλλά όχι σε αγγλε σε σεμι πιστολε νομίζω είναι το ιδανικό!!
Το δεύτερο που έκανε μετατροπή ο οπλουργος ντινος παπατσαρουχας ήταν το δικό μου. Αξίζει να το κάνεις με την έννοια ότι γίνεται το Προσωπικό σου όπλο. Χάνει εντελώς την με τα πολιτική του αξία δεν θα πάρεις ποτέ τα χρήματα που έδωσες για την μετατροπή πίσω. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τα γνωρίζεις. Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να δεις το κόστος.
Το λάθος που έκανα εγώ τότε λόγο απειρίας ήταν ότι το έκανα πολύ ελαφρή και πολύ κοντό. 2700 βάρος και 67cm μήκος κανης και κοντάκι αγγλικού τύπου. Τα τσοκ τα είχα κάνει, **** και *** . Βλητικά ήταν άψογο, ο ντινος είχε μετατρέψει και τους κώνους και τους αυλούς. Με το πορτινκ που είχε κάνει ο ντινος δεν είχα θέμα περίεργου ηχού κτλπ. Εγώ όμως έριχνα τότε και ένα βαπόρι φυσίγγια οπότε το όπλο αυτό ήταν εντελώς ακατάλληλο για εμένα. Το κυνήγησα δύο κυνηγετικές σεζόν. Για μπεκάτσα ιδανικό για πέρδικα θα μπορούσε να είναι αλλά ο συνδυασμός βάρους και φυσιγγίων και ζέστης το κάθε μπαμ ήταν οδυνηρό για εμένα. Για κυνήγι τσίχλας και για γενικό κυνήγι εντελος ακατάλληλο.
Αν θα το έφτιαχνα ξανά σήμερα
Βάρος 3100 το λιγότερο
Κοντάκι σεμι πιστολέ και σίγουρα απόλυτα στα μέτρα μου
Μεγάλωμα κώνου προσαρμογής και άυλου κανης.
Αφερεση μεσαίας συνδετικής ρίγας
Πορτινκ ναι θα το έκανα
Τι ρίγα σκόπευσης μάλλον θα την άφηνα γιατί μου αρέσει ο τύπος ρίγας που έχει το όπλο αυτό.
Και έτσι όπως το κάνει ο ντινος είναι πολύ ωραίος και βολικό στο μάτι όταν σκόπευης και βολεύει αρκετά στης μπηχτές τουφεκιές.
Το μήκος κανης σε καμία περίπτωση δεν θα το έκανα κάτω από 70cm.
Τσοκ πάλι τα ίδια θα έκανα **** και *** δηλαδή βελτιωμένο κύλινδρο και μισό.
Από βαφές εφαρμογές κτλπ η δουλειά του παπαυσαρουχα άψογη.
Όπως καταλαβενεις το φτιάχνεις όπως θες αλλά να ξέρεις ότι θα κοστίσει. Από την άλλη δεν θα εμπιστευόμουν κάποιων άλλο να το κάνει λόγο εμπειρίας είναι ο πρώτος που έκανε κάτι τέτοιο και μάλιστα τότε το έκανε μόνο σε σοβιετικά και όχι σε ρωσικά όπλα. Αλλιώς άστο ως έχει γιατί είναι ένα αξιόλογο και αξιόπιστο όπλο, με φοβερή βλητική απόδοση.
Ολα αυτά αποτελούν πρωσοπικη εμπειρία και πρωσοπικη γνώμη.
Καλή συνέχεια συγνώμη για το σεντόνι που έγραψα.
Καλημέρα φίλε Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για τόν χρόνο και τις συμβουλές σου!!

Με τόσα που θα χαλάσεις δεν παίρνεις μια benelli beccaccia και να αφήσεις τον Ρώσο όπως είναι.
Έχω μια Centro η οποία είναι αρκετά ελαφρύ όπλο και γενικά έχει φτιαχτεί ακριβώς στα μέτρα μου αλλά λόγο ότι αγοράστηκε πριν 23 χρόνια από τον πατέρα μου για συναισθηματικούς λόγους θέλω να διατηρηθεί στην αρχική της κατάσταση και έψαχνα κάτι άλλο να μην το πολύ λυπάμαι στο πυκνό.!!

Έχω μια Centro η οποία είναι αρκετά ελαφρύ όπλο και γενικά έχει φτιαχτεί ακριβώς στα μέτρα μου αλλά λόγο ότι αγοράστηκε πριν 23 χρόνια από τον πατέρα μου για συναισθηματικούς λόγους θέλω να διατηρηθεί στην αρχική της κατάσταση και έψαχνα κάτι άλλο να μην το πολύ λυπάμαι στο πυκνό.!!
Φιλε Βαγγελη τα παιδια με τις απαντησεις τους πιστευω καλυψαν ολες τις περιπτωσεις...Το κοστος μετατροπης θα βγει πανω απο την αξια του οπλου και προσωπικα για μενα δεν αξιζει...Αν το θες μονο για μπεκατσα-ορτυκι(οχι περδικα γιατι θελει και λιγο πιο μακρινες ντουφεκιες), μια πολυ καλη επιλογη ειναι αυτο που προτεινε @Dimitris F ,κοψιμο καννης στα 60κατι στην πρωτη διασπορας στην δευτερη κανονικο και εισαι ετοιμος(παντα με χαρτι οπλουργου για να μπορεις μετα να κανεις ανανεωση δελτιου κατοχης...).Αλλα στη θεση σου θα κυνηγουσα κανονικα με την centro,αν την προσεχεις την λαδωνεις κλπ το οπλο θα ειναι μια χαρα τωρα τα σημαδια και οι γρατσουνιες ειναι κι αυτες μες στο προγραμμα και μην ξεχνας οτι τα οπλα για αυτο το λογο φτιαχτηκαν,για να τα κυνηγαμε...εμεις θα πεθανουμε και τα οπλα θα υπαρχουν ακομα οποτε...

Γεια σε όλους τους φίλους!! Απέκτησα πρόσφατα ως δώρο ένα Baikal iz-27 σούπερ ποζέ.Το όπλο είναι κατασκευασμένο το 1990 και θα ήθελα να κάνω κάποιες παρεμβάσεις για να γίνει λίγο πιο φιλικό σε κυνήγια με σκύλο Φέρμας!!!έχει προβεί κάποιος σε πόρτινγκ και αφαίρεση ριγών να μου πει κάποια γνώμη και αν μπορεί να προτείνει και κάποιον οπλουργο που να έχει κάνει κάτι ανάλογο ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σάς!!View attachment 96283
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ,χωρίς να ξοδέψεις πολλά είναι .
1) Κόψε τις κανες στο μήκος που επιθυμείς
2) Αύξησε λίγο το μήκος των κώνων ώστε να σου αποδίδουν σαν 4* ή 4,5 * βλητικά
3) Ελάφρυνε το βάρος έλξης της σκανδάλης ,εάν γίνετε
Μπορεί να γλυτώσεις αρκετό βάρος κάνοντας τις κάνες 65 ή και 60 εκ
Πορτινγκ μην κάνεις δε θα χρειαστεί ούτε να πειράξεις ρίγες διότι το όπλο δεν θα είναι τόσο ελαφρύ ώστε να έχει μεγάλη αναπήδηση .Μη σκέφτεσαι το πολύ ελαφρύ όπλο διότι έχει άλλα προβλήματα σκέψου το ζυγισμένο.Αν ήταν τόσο χρήσιμο το ελαφρύ όλοι θα είχαμε baby breton .
Έτσι θα μπορείς να δουλέψεις και φυσίγγια αλλά και θηράματα σε διάφορες αποστάσεις

Γεια σε όλους τους φίλους!! Απέκτησα πρόσφατα ως δώρο ένα Baikal iz-27 σούπερ ποζέ.Το όπλο είναι κατασκευασμένο το 1990 και θα ήθελα να κάνω κάποιες παρεμβάσεις για να γίνει λίγο πιο φιλικό σε κυνήγια με σκύλο Φέρμας!!!έχει προβεί κάποιος σε πόρτινγκ και αφαίρεση ριγών να μου πει κάποια γνώμη και αν μπορεί να προτείνει και κάποιον οπλουργο που να έχει κάνει κάτι ανάλογο ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σάς!!View attachment 96283
Για την δουλειά που το θέλεις παίζει βασικό ρόλο το βάρος.
Πολύ περπάτημα,λίγες τουφεκιές.
Το πολύ βάρος είναι στα μέταλλα του όπλου, οπότε από εκεί θα κοιτάξεις να αφαιρεθεί.
Άρα πας σε αφαίρεση της πάνω ριγας αφήνοντας μια μικρή ράμπα στο τελείωμα της και το ίδιο κάνεις στις ενδιάμεσες αφήνοντας σύνδεση στα στόμια των κανών.
Όσο αφορά το τσοκαρισμα,την μια κάνη θα την έκανα κύλινδρο.
Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις πορτινγκ και στις δύο κανες.
Μπορείς να κάνεις σε αυτή που ρίχνεις συνήθως πρώτη.
Η ανοιχτή στρογγυλή λαβή συνήθως βολεύει τους περισσότερους.
Το κοντάκι ,σχεδόν σίγουρα,δεν κουφωμενο εσωτερικά οπότε μπορείς να πάρεις κι από εκεί κάποιο βάρος.
Ότι κανεις είναι για προσωπική σου χρήση.
Εννοείται ότι το συγκεκριμένο όπλο το παντρεύεσαι!
Αυτό δεν είναι κακό,ίσα ίσα που κάνεις το καλύτερο για να το ευχαριστηθείς ΕΣΥ!
Το κόστος είναι κάτι σχετικό....
Σκέψου το σαν παραγγελία ενός όπλου με τα δικά σου θέλω.
Το γεγονός ότι σου χαρίστηκε και δεν έδωσες χρήμα για την απόκτηση σου αφήνει περιθώρια.
Τα παραπάνω μπορούν να γίνουν σε όποιον μάστορα επιλέξεις,όλοι μπορούν να κάνουν αυτές τις δουλειές εκτός από πείραγμα του αυλού.
Αυτό το μπορεί μόνο ο Παπατσαρουχας λόγω υποδομής.
Να έχεις επιτυχία σε ότι επιχειρήσεις!!

Για την δουλειά που το θέλεις παίζει βασικό ρόλο το βάρος.
Πολύ περπάτημα,λίγες τουφεκιές.
Το πολύ βάρος είναι στα μέταλλα του όπλου, οπότε από εκεί θα κοιτάξεις να αφαιρεθεί.
Άρα πας σε αφαίρεση της πάνω ριγας αφήνοντας μια μικρή ράμπα στο τελείωμα της και το ίδιο κάνεις στις ενδιάμεσες αφήνοντας σύνδεση στα στόμια των κανών.
Όσο αφορά το τσοκαρισμα,την μια κάνη θα την έκανα κύλινδρο.
Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις πορτινγκ και στις δύο κανες.
Μπορείς να κάνεις σε αυτή που ρίχνεις συνήθως πρώτη.
Η ανοιχτή στρογγυλή λαβή συνήθως βολεύει τους περισσότερους.
Το κοντάκι ,σχεδόν σίγουρα,δεν κουφωμενο εσωτερικά οπότε μπορείς να πάρεις κι από εκεί κάποιο βάρος.
Ότι κανεις είναι για προσωπική σου χρήση.
Εννοείται ότι το συγκεκριμένο όπλο το παντρεύεσαι!
Αυτό δεν είναι κακό,ίσα ίσα που κάνεις το καλύτερο για να το ευχαριστηθείς ΕΣΥ!
Το κόστος είναι κάτι σχετικό....
Σκέψου το σαν παραγγελία ενός όπλου με τα δικά σου θέλω.
Το γεγονός ότι σου χαρίστηκε και δεν έδωσες χρήμα για την απόκτηση σου αφήνει περιθώρια.
Τα παραπάνω μπορούν να γίνουν σε όποιον μάστορα επιλέξεις,όλοι μπορούν να κάνουν αυτές τις δουλειές εκτός από πείραγμα του αυλού.
Αυτό το μπορεί μόνο ο Παπατσαρουχας λόγω υποδομής.
Να έχεις επιτυχία σε ότι επιχειρήσεις!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σάς!!Ο κύριος σκοπός να προβώ σε αυτού του είδους τις παρεμβάσεις είναι το το όπλο δεν το έχω πληρώσει και επειδή είναι δώρο δεν έχω σκοπό να το πουλήσω οπότε δεν με ενδιαφέρει το κομμάτι της μεταπώλησης!! εσωτερικά τις κανες δεν θα τις πειράξω από άποψη κώνων και αυλών μιας και δεν θέλω να "σφίξει" η ντουφεκια λόγω του κυνηγού που έχω επιλέξει να το χρησιμοποιήσω!!

Είναι αμαρτία να πηραζεις τέτοια όπλα αν θες κάτι ποιο ελαφρύ φτιάξε αλλά ξύλα βγαλε και την ρίγα ..τα άλλα μην τα πηραξεις αυτά τα όπλα είναι θησαυρός
Χωρίς παρεξήγηση.
Αν ήταν θησαυρός δεν θα τα χαριζε κανένας (και εμένα μου έχουν χαρίσει..κ το χάρισα κ γώ)..
και δεν θα τα πουλούσαν στις τιμές που βλέπουμε.
"Θησαυρός"είναι άλλα όπλα κ δεν χαρίζονται.
Γενικά και ο ποιό άσχετος με το αντικείμενο, όταν έχει στη κατοχή του κάτι αξίας.. ξέρει τι έχει.

Last edited:
Τα μπενελια δεν χαμπάριαζουν από κακουχίες ,μπορείς να πάρεις μια m2 comfort με την πιο κοντή καννη και τσοκακια.Μην κόψεις τις κάννες και τελειώσεις τη ζωή του όπλου άδοξα.

Τα μπενελια δεν χαμπάριαζουν από κακουχίες ,μπορείς να πάρεις μια m2 comfort με την πιο κοντή καννη και τσοκακια.Μην κόψεις τις κάννες και τελειώσεις τη ζωή του όπλου άδοξα.
Δεν τελειώνει η ζωή του όπλου αν κόψουμε τις κανες.
Αν δεν κάνει για την χρήση που το περιορίζουμε το φτιάχνουμε να κάνει.

Δεν τελειώνει η ζωή του όπλου αν κόψουμε τις κανες.
Αν δεν κάνει για την χρήση που το περιορίζουμε το φτιάχνουμε να κάνει.
Επειδή ειπώθηκε να κοπεί στα 60 περίπου εκατοστά ,έχει ο Ζαπαντουλης (Βόλος όπλα) ένα ωραίο 426 κομμένο στα 60 εκατοστά στο χιλιάρικο και στα αζήτητα ,αν ήταν ακοπο 3-1 θα είχε φύγει προπολλου και 600-800 € παραπάνω.

Last edited:
Είναι αμαρτία να πηραζεις τέτοια όπλα αν θες κάτι ποιο ελαφρύ φτιάξε αλλά ξύλα βγαλε και την ρίγα ..τα άλλα μην τα πηραξεις αυτά τα όπλα είναι θησαυρός
Σύμφωνο απόλυτα μαζί σου για το συγκεκριμένο όπλο. Όταν το έκανα εγώ το 1999 αν δεν κάνω λάθος είχα πάρει ένα μεταχειρισμένο από τον παπαδακη

Επειδή ειπώθηκε να κοπεί στα 60 περίπου εκατοστά ,έχει ο Ζαπατουλης (Βόλος όπλα) ένα ωραίο 426 κομμένο στα 60 εκατοστά στο χιλιάρικο και στα αζήτητα ,αν ήταν ακοπο 3-1 θα είχε φύγει προπολλου και 600-800 € παραπάνω.
Σύμφωνοι! :)
Το όπλο για το οποίο συζητάμε όμως έχει αξία στο 1/4,1/5 από το κομμένο 426 και είναι χάρισμα.
Ένα φτηνό όπλο γενικότερα (όχι φτηνιαρικο!!),που αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη βάση για να φτιαχτεί ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!
Εχει διαφορά να κρατήσουμε στα εργοστασιακά στάνταρ ένα όπλο των 4-5-10.000€, από ένα άλλο που κοστίζει όσο ένα τραπέζωμα σε ταβέρνα.

Παιδιά το μικρότερο κόστος είναι να κόψει τις κάνες όπως ανέφερα να διορθώσει τους κώνους ώστε να αποδίδουν καλύτερα από κύλινδρος που θα είναι και να ελαφρύνει τις σκανδάλες αν γίνετε το τελευταίο ,όσο για τους θησαυρούς ψάξτε σε χρηματοκιβώτια όχι σε τουφεκιά της σειράς που ασχολούμαστε .Κανένα ντουφέκι δε βγαίνει άχρηστο όταν κόβεις τις κάνες απλά το εξειδικεύεις για ποιο συγκεκριμένα κυνήγια κάνοντας το ποιο βολικό.Αυτο που δεν αξίζει πραγματικά είναι να δώσεις σε μετατροπές όσο αξίζει το όπλο και περισσότερο αλλά και αυτό σχετικό είναι γιατί άμα γουστάρεις οι άλλοι περισσεύουν .Ήταν ο λόγος που έδωσα την ssport γιατί αυτά που ήθελα να τις φτιάξω έφταναν σε κόστος 600+ € βέβαια θα ήταν μοναδική αλλά για μένα και πάλι .Μη θεοποιούμε και ντουφέκια της σειράς γιατί αν ήταν θησαυροί οι πρώτοι που θα τα κρατούσαν μονίμως θα ήταν και αυτοί έχουν κάνει επάγγελμα τη σκοποβολή και τους προσφέρουν πολλά περισσότερα από δύο τσίχλες στο γιλέκο παραπάνω ,τίμια πρέπει να χαρακτηρίζονται τέτοιου είδους όπλα σε σχέση με άλλα που έχουν αρκετά μεγαλύτερη αξία χωρίς να προσφέρουν κάτι ανάλογο στη πράξη .
Baikal δίκανα ,bereta 302, 304, 390 , Vitoria, benelli με κανη sent Etienne , δίκανα zabala , browning 2000, Remington 1100 Αυτά είναι τίμια όπλα για μένα που πωλούνται σε τιμές πάνω κάτω στο 500€

Λογικα το οπλο εναι με θαλαμες 70χιλ και οχι με 76magnum ,οποτε εχεις ενα οπλο με λιγοτερο αρχικο βαρος εκει στα 3.3+κιλα
σε τι βαρος θελει να φτασεις το οπλο?
το κοντακια σου ταιριαζει οπως ειναι η θες castum στα μετρα σου ?
Και ποσα θες να δαπανισεις για το οπλο

Last edited:
Είχα τέτοιο όπλο και το έχω ακόμα....οι μετατροπές που έκανα εγώ ήταν: κόψιμο των κανών στα 61 εκατοστά, μήκος του κοντακιου και τοποθέτηση πέλματος για μείωση της ανάκρουσης, κόψιμο δύο τρεις σπείρες από τα ελατήρια των εξολκεων ώστε να ανοίγει -κλεινει ευκολότερα, αφαίρεση της αυτόματης ενεργοποίησης της ασφάλειας όταν ανοίγει το όπλο....... το όπλο έγινε ένα εργαλείο..... δεν το λυπάσαι σε πυκνά κτλ, ζύγισε πολύ καλά και δεν φαίνεται το συνολικό βάρος του 3050-3100 με το δεύτερο πέλμα που άλλαξα μετά την φθορά του πρώτου. Για κυνήγι φερμας (ορτύκι, μπεκατσα) είναι φανταστικό, για πέρδικα που έχει μακρυνοτερες βολές δε θα το συνιστούσα. Τα τσοκ μετά το κόψιμο έγιναν 5-4 1/2 άστρα. Δεν έβγαλα τις πλαϊνές ρίγες και την πάνω επειδή φοβήθηκα ότι θα κλωτσαει μετά......IMG_20201226_113053.jpg

@VaggosKurzhaar μην τον ακούς!!!
😜😜😜😜
Θα φτιάξεις και μπρελόκ special!!!

Attachments

• Screenshot_20250312-160521.png
    Screenshot_20250312-160521.png
    628,3 KB · Προβολές: 30
Για μενα η ζωη του οπλου τελειωνει αδοξα οταν το οπλο δεν κυνηγιεται και μενει μονιμα στον οπλοβαστο...τωρα αν ειναι να το κοψει και να μη το κυνηγησει τοτε ναι ας το αφησει οπως ειναι αλλα αν το κοψει και το ευχαριστηθει στα μπεκατσοκυνηγια του τοτε κοψιμο με χιλια...απλα να ξερει οτι οταν το κανει αυτο δεν υπαρχει επιστροφη,οποτε τα βαζει κατω τα ζυγιζει και πραττει αναλογα...Οσο για το παραδειγμα με το 426 πιστευω οτι μενει στα απουλητα γιατι ειναι ενα οπλο εξειδικευμενο,μονο για μπεκατσα ορτυκι αντε και για τις μαυρες,ομως οι περισσοτεροι απο εμας θελουμε ενα οπλο να κανουμε ολα τα κυνηγια μας, και για τσιχλες και για καμμια φασσα κανα λαγο και κανα παπι αμα τυχει ή και κανα γουρουνι τωρα που γεμισε ο τοπος απο δαυτα...που σημαινει οτι αυτο το οπλο δεν μπορει να μας καλυψει...οπως και οποιοδηποτε αλλο κομμενο χωρις τσοκ...

Back